GROM - Osijek 2011 - rasprava

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
Snajper
Pozornik
Pozornik

GROM - Osijek 2011 - rasprava

Post by Snajper » 17 Oct 2011, 23:12

Oštrostrijelac ja sam na žalost bio samo turistički tamo,da vidim kako to izgleda da se znam pripremiti za neki budući turnir,nemam alat dovoljno dobar za taj vid natjecanja ali krećem u potragu za njim... :A09: Nadam se do nagodinu da ću moći i ja ravnopravno sudjelovati ako financije dozvole.Kupio sam informacije od gospodina kojega sam slučajno sreo tamo te obilazio s njim izloženu ljepotu arsenala koju mi je on komentirao iz dugogodišnjeg aktivnog iskustva u pucanju i školovanju snajperista te fakultetski naučene balistike i provedene u praksu kroz život pošto je po njegovim riječima među prvima (ako ne i prvi u našim krajevima) diplomirao balistiku.

šile
Skupnik
Skupnik

Re: GROM - Osijek 2011.

Post by šile » 18 Oct 2011, 00:31

Snajper wrote:Oštrostrijelac ja sam na žalost bio samo turistički tamo,da vidim kako to izgleda da se znam pripremiti za neki budući turnir,nemam alat dovoljno dobar za taj vid natjecanja ali krećem u potragu za njim... :A09: Nadam se do nagodinu da ću moći i ja ravnopravno sudjelovati ako financije dozvole.Kupio sam informacije od gospodina kojega sam slučajno sreo tamo te obilazio s njim izloženu ljepotu arsenala koju mi je on komentirao iz dugogodišnjeg aktivnog iskustva u pucanju i školovanju snajperista te fakultetski naučene balistike i provedene u praksu kroz život pošto je po njegovim riječima među prvima (ako ne i prvi u našim krajevima) diplomirao balistiku.
jel ima taj gospodin ime i prezime? odakle je ?

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 22 Oct 2011, 08:57

šile wrote:
Snajper wrote:Oštrostrijelac ja sam na žalost bio samo turistički tamo,da vidim kako to izgleda da se znam pripremiti za neki budući turnir,nemam alat dovoljno dobar za taj vid natjecanja ali krećem u potragu za njim... :A09: Nadam se do nagodinu da ću moći i ja ravnopravno sudjelovati ako financije dozvole.Kupio sam informacije od gospodina kojega sam slučajno sreo tamo te obilazio s njim izloženu ljepotu arsenala koju mi je on komentirao iz dugogodišnjeg aktivnog iskustva u pucanju i školovanju snajperista te fakultetski naučene balistike i provedene u praksu kroz život pošto je po njegovim riječima među prvima (ako ne i prvi u našim krajevima) diplomirao balistiku.
jel ima taj gospodin ime i prezime? odakle je ?

ponavljam pitanje u vezi tog "diplomiranog balističara i trenera snajperista".... ima li on neko ime ili bar opiši kako izgleda !?

Snajper
Pozornik
Pozornik

Post by Snajper » 23 Oct 2011, 15:33

Zašto si ti sada zapeo za tog čovjeka? Jesi se našao možda uvrijeđen sa tim mojim postom ili šta pošto vidim da naglašavaš djelove iz njega?! Nije važno tko je čovjek, ime mu ni ja ne znam točno. Znam samo da ne priča gluposti nego iz očito velikog iskustva, da čovjek zna znanje.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 23 Oct 2011, 16:12

Snajper, bez uvrede, ali da se ja predstavim kao diplomirani balisticar, a da mi neznas ime, bil' mi vjerovao to sto pricam? Ovako bez imena, sve nabrojeno (...školovanju snajperista te fakultetski naučene balistike i provedene u praksu kroz život pošto je po njegovim riječima među prvima (ako ne i prvi u našim krajevima) diplomirao balistiku...) bas i nema neko uporiste... necu reci da covjek nema iskustvo, ali i ja sam poucen iskustvom i primjerima koje sam stekao druzeci se s ljudima koji su "u oruzju i streljastvu", primjetio sam da ima puno napuhanih, bahatih, samodopadnih, koji su popili svu pamet svijeta i sve znaju, a svi ostali po njihovim misljenju nemaju pojma, i sto je najvaznije od svega "srce im je blizu guzice", sto ce reci da se tako lako uvrijede kad im se suprostavis dok si rekao keks, jer sta se ti njima imas suprostavljati kada su oni u pravu i kada nisu u pravu...

i onda kad se tako sretnem s jednim koji stvarno ima zanje i jednim koji mlati praznu slamu, o nekoj temi o kojoj ja nemam pojma, nemogu procjeniti koji trkelja gluposti a koji zna sta prica jer je i sama tema meni "spansko selo". Nadam se da me shvacas...

jos nesto, obicno ti ljudi koji se SAMI toliko uzdizu, "ja skolovao snajperiste, ja diplomirao balistiku, ja pucao, ja znam, ja bio, ja napravio, ja rekao..." a ime mu nikad cuo, mlate puno prazne slame, ne kazem da nemaju iskustva, oh da, imaju ga, no to ne znaci da su uvijek u pravu...

Nadam se da sam ti sada poblize objasnio problematiku "strucnjaka" i strucnjaka za oruzje... bez imena... tesko mozemo znati jeli to bilo lupetanje ili nesto kvalitetno... i nekada je dovoljno da spomenes samo s kim si bio imenom i prezimenom bez nabrajanja titula iskustava i obrazovanja pa ce se znati koliko je kvalitetno to sto ta osoba kaze.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Snajper
Pozornik
Pozornik

Post by Snajper » 23 Oct 2011, 16:45

Mike slažem se ja sa svime što si naveo ali ponešto znam i ja, dovoljno barem da raspoznajem priča li čovjek toliko da priča i da mi soli pamet ili ne, barem o tim temama kojih smo se doticali. Nismo se upuštali u sferu balistike koja je za mene s tog stručnog gledišta špansko selo nego su teme bile opčenito o snajperskim puškama i detaljima na njima, pucanju, ciljanju... A bilo je i općenitih ljudskih tema i njegovog nekog ratnog iskustva. Ja sam samo naveo u tom postu neke detalje koje mi je čovjek rekao, a nisam nikome ništa govorio o bilo čemu da to mora biti tako i tako sigurno jer mi je taj čovjek tako rekao. Ispričavam se ako sam nešto krivo napisao u tom postu a sad je li ta neka priča i sugestije ispravna-e ili ne to će meni vrijeme pokazati, uostalom opet ponavljam teme su bile više općenite, nikakve snajperske tajne ili nešto slično...

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 23 Oct 2011, 17:09

Sve stima, samo bilo bi lijepo znati cije ime stoji iza svega toga, onako kao pecat na kraju dokumenta, samo toliko...

EDIT: da se doticni gospodin ne zove Dragan Š. mozda?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply