Jedna subota u streljačkom centru "Bisley", United Kingdom
Moderator: BoB
Jedna subota u streljačkom centru "Bisley", United Kingdom
Evo nešto fotki snimljenih mobitelom jutros oko 10 sati. Streljački centar "Bisley" se nalazi oko 55 km od Londona, velik je kao dvadesetak vrapčanskih potoka, ima "range"-ve od 10metara za zrak pa do 1200 yardi, svaki od desetak rendževa ima po 60 do 100 streljačkih mjesta, klubovi i savezi imaju svoje zgrade za smještaj strijelaca sa barovima i malim restoranima za internu upotrebu. Za obilazak cijelog kompleksa treba neko prijevozno sredstvo jer se čovjek pješice umori već nakon sat vremena hodanja a da još nije vidio četvrtinu.... U tijeku je bilo natjecanje crnobarutaša na 600 yardi.....paralelno do njih su pucali snajperisti. Što reći, daleko smo još od njih iako oni imaju prilično za**ban zakon o oružju. Možda jednog dana.....
Pozdrav iz Bisleya, Wagner.
Re: Jedna subota u streljačkom centru "Bisley", United Kingd
kako izgledaju baze streljačkih klubova.....
...dođe mi da zatražim azil, odmah....
) 
Svaka čast Wagner, zavidim ti. Došao si na CB?
p.s. ovi klubovi mi izgledaju kao iz ubojstava u midsammeru
Za ne povjerovati kakav je nesrazmjer između infrastrukture i trenutnog zakona...
predobro!
daj malo više detalja. koliko je natjecatelja bilo. u kojim kategorijama, daljinama, kojim kalibrima?
gladni smo znanja..
daj malo više detalja. koliko je natjecatelja bilo. u kojim kategorijama, daljinama, kojim kalibrima?
gladni smo znanja..
u šumi je puno bolje organizirana civilizacija
...ovo je pucačina u midsommeru!!zdebat wrote:Svaka čast Wagner, zavidim ti. Došao si na CB?
...stvarno, trebao bi onaj el. autić ko na golf terenima!Wagner wrote:Za obilazak cijelog kompleksa treba neko prijevozno sredstvo jer se čovjek pješice umori već nakon sat vremena hodanja a da još nije vidio četvrtinu.... Možda jednog dana.....
Da, jednog dana... kad budemo imali svoje ujedinjeno kraljevstvo i kolonije po cijelom svijetu... vražiji crveni mundiri!!
Pozdrav ekipi iz hladne Finske!
Nisam bio na natjecanju dole (odavde mi to nekako izgleda južno....zato kažem "dole") nego na pripremama sa reprezentacijom paraolimpijaca. Bili smo sedam dana a danas je ekipa ošla doma a ja produžio u Finsku jer polažem ISSF "C" trenersku licencu. (do kad više to štrebanje, već mi pomalo ide na jetra...). Što se tiče onog natjecanja koje se vidi na slikama radi se o njihovom lokalnom nadmetanju, ono-subotom malo pucamo za gajbu piva. Inače mi rekoše da kad je prava tekma nemaš gdje parkirat auto koliko ih ima. Neki čak znaju da Hrvatska slijedeće godine namjerava nastupit na svjetskom prvenstvu u crnom barutu u Njemačkoj i podržavaju nas. Mi smo za njih neka vrsta egzotike i ne znaju puno o takvim malim zemljama, ono, znaju za njemce i francuze, malo za talijane i to je to....
Što se tiče tog kompleksa streljačkog sa svim mogućim rendževima itd.....dakle radi se o nacionalnom centru. Nema toga više po engleskoj, ovaj je najveći. A sad aj pogledajmo koliko miliona ih ima... malo preko 49.000.000. Samo engleska, naravno ne govorim o Ujedinjenom kraljevstvu. Pa od toliko miliona ljudi nek se samo jedan posto hoće nečim baviti evo ti odmah 490.000 ljudi. Ma samo u promilima da govorimo već postoji kritična masa. Zakon im je banana i ljudi s kojima sam imao priliku razgovarati u ovih sedam prošlih dana nam zavide na nekim našim zakonskim rješenjima. Svjesni su kakav je njihov zakon u odnosu na većinu europskih i sve se nadaju da će njihovi političari nešto mijenjati. Iako se i kroz ovakva njihova zakonska rješenja može lijepo djelovati, naravno uz puno strpljenja.
Žao mije što nisam uspio opaliti ništa sve ove dane jer sam bio zauzet obavezama oko mojih reprezentativaca, ipak je riječ o ljudima i u kolicima itd, nema se vremena baš bit puno okolo, stalno nešto treba... Pohvatao sam neke kontakte sa njihovim crnobarutašima pa se nadam nekom druženju slijedeće godine. Na kraju krajeva, danas se u London i nazad može za pedesetak eura pa i manje sa low-cost kompanijama, jedino je ostalo tu skupo, i hrana i cuga je skuplja nego kod nas. Ja se raspisao jer mi se sve poremetilo sa ovim satovima napred-natrag, više nemam pojma koliko je uopće stvarno sati, sad pokazuje da je ovdje pola noći a meni neće san na oči....
Pozdrav svima i sutra ću stavit još štogod na web, samo da vidim koliko će nas tlačit ovi profesori iz ISSF-a.
Wagner
Nisam bio na natjecanju dole (odavde mi to nekako izgleda južno....zato kažem "dole") nego na pripremama sa reprezentacijom paraolimpijaca. Bili smo sedam dana a danas je ekipa ošla doma a ja produžio u Finsku jer polažem ISSF "C" trenersku licencu. (do kad više to štrebanje, već mi pomalo ide na jetra...). Što se tiče onog natjecanja koje se vidi na slikama radi se o njihovom lokalnom nadmetanju, ono-subotom malo pucamo za gajbu piva. Inače mi rekoše da kad je prava tekma nemaš gdje parkirat auto koliko ih ima. Neki čak znaju da Hrvatska slijedeće godine namjerava nastupit na svjetskom prvenstvu u crnom barutu u Njemačkoj i podržavaju nas. Mi smo za njih neka vrsta egzotike i ne znaju puno o takvim malim zemljama, ono, znaju za njemce i francuze, malo za talijane i to je to....
Što se tiče tog kompleksa streljačkog sa svim mogućim rendževima itd.....dakle radi se o nacionalnom centru. Nema toga više po engleskoj, ovaj je najveći. A sad aj pogledajmo koliko miliona ih ima... malo preko 49.000.000. Samo engleska, naravno ne govorim o Ujedinjenom kraljevstvu. Pa od toliko miliona ljudi nek se samo jedan posto hoće nečim baviti evo ti odmah 490.000 ljudi. Ma samo u promilima da govorimo već postoji kritična masa. Zakon im je banana i ljudi s kojima sam imao priliku razgovarati u ovih sedam prošlih dana nam zavide na nekim našim zakonskim rješenjima. Svjesni su kakav je njihov zakon u odnosu na većinu europskih i sve se nadaju da će njihovi političari nešto mijenjati. Iako se i kroz ovakva njihova zakonska rješenja može lijepo djelovati, naravno uz puno strpljenja.
Žao mije što nisam uspio opaliti ništa sve ove dane jer sam bio zauzet obavezama oko mojih reprezentativaca, ipak je riječ o ljudima i u kolicima itd, nema se vremena baš bit puno okolo, stalno nešto treba... Pohvatao sam neke kontakte sa njihovim crnobarutašima pa se nadam nekom druženju slijedeće godine. Na kraju krajeva, danas se u London i nazad može za pedesetak eura pa i manje sa low-cost kompanijama, jedino je ostalo tu skupo, i hrana i cuga je skuplja nego kod nas. Ja se raspisao jer mi se sve poremetilo sa ovim satovima napred-natrag, više nemam pojma koliko je uopće stvarno sati, sad pokazuje da je ovdje pola noći a meni neće san na oči....
Pozdrav svima i sutra ću stavit još štogod na web, samo da vidim koliko će nas tlačit ovi profesori iz ISSF-a.
Wagner
Last edited by Mike_Torello on 31 Oct 2011, 02:25, edited 1 time in total.
Reason: ispravaleno, 1% od 49 milijuna je 490.000
Reason: ispravaleno, 1% od 49 milijuna je 490.000
...sretno sa ispitima!!Wagner wrote:Pozdrav ekipi iz hladne Finske!
ja produžio u Finsku jer polažem ISSF "C" trenersku licencu. (do kad više to štrebanje, već mi pomalo ide na jetra...).
Wagner
Položio. A jest nas namaltretiralo na ispitima. Al sad mi i nije krivo, bacamo se na primjenu novih znanja i iskustava.
W
W
čestitam! (Smiješ mi šapnut koji dobar savjet)

Wagner wrote:Položio. A jest nas namaltretiralo na ispitima. Al sad mi i nije krivo, bacamo se na primjenu novih znanja i iskustava.
W
Hvala, hvala. Razmišljam na koji način prenositi neko iskustvo dalje prema ljudima koji se bave streljaštvom. OK, u svom klubu to radimo stalno, nastojim izgradit strijelce...ali prema van.... možda najbolje otvorit neku stranicu gdje bi ljudi postavljali pitanja ili se dogovorit za neke vježbe, ne znam ni sam. Jedno je teoretizirat a nešto sasvim drugo pokazat uživo kako se nešto radi. Moram smislit nešto, neke termine, nešto.....valjda će mi sinut kao i obično kad uopće ne mislim o tome. 
naravno...
evo ja obećajem da ću Chronyem napravit mjerenje brzina projektila sa različitim punjenjima sa puškom i revolverom.i eto naše "domaće" balistike . mnogima će nadam se ponešto pomoći kada to objavim.
a ti udri po specijalizaciji što si tamo upio.
evo ja obećajem da ću Chronyem napravit mjerenje brzina projektila sa različitim punjenjima sa puškom i revolverom.i eto naše "domaće" balistike . mnogima će nadam se ponešto pomoći kada to objavim.
a ti udri po specijalizaciji što si tamo upio.