Benjamin Super Streak :-D

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Benjamin Super Streak :-D

Post by Mike_Torello » 17 Nov 2011, 21:00

Ja placam gajbu pive strijelcu koji na 100m, LEZECI sa 10 hitaca skine 10 šibica... oruzje po izboru... samo ne neko oruzje koje ce jednim hitcem strgati cijelo postolje na kojem stoje sibice, to se ne racuna za one koji su mislili mudrovati... ili evo, jos bolji izazov... brojke krugova na R50 metama, nema potrebe ici zajebavati se sa sibicama... bez uvrede bilo kome... ja osobno ako pogodim crno na 100m iz stojeceg stava sam SAM sebi precizan =) ali je veca vjerojatnost da cu biti zadovoljan ako je uopce u papiru... pricamo o stojecem stavu i 100m udaljenosti...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 17 Nov 2011, 21:40

Aguila wrote:Kolega, pretpostavljam da znaš što je šibica, što je 100m i stojeći stav. Nemoj se naći uvrijeđen ali malo promisli. :idea:
Svjestan sam svega toga, ali nemam razloga lagat jer mi je to ispričao njegov brat, ništa nije nemoguće uz puno truda i vježbe!!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 17 Nov 2011, 21:48

ne kužim u čemu je štos , ali pozovi me u lov i daj da pucam u divlje svinje na 100-150 metara, naravno bez naslona a mete mogu biti i u pokretu, nikakvu gajbu pive ne moraš platiti, ja ću počastiti ako pogodim i ako fulam, jedini uvjet je da budeš kraj mene kao svjedok, da poslije ne bi bilo . . . . . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 17 Nov 2011, 21:51

PUNISHER1987 wrote:
Aguila wrote:Kolega, pretpostavljam da znaš što je šibica, što je 100m i stojeći stav. Nemoj se naći uvrijeđen ali malo promisli. :idea:
Svjestan sam svega toga, ali nemam razloga lagat jer mi je to ispričao njegov brat, ništa nije nemoguće uz puno truda i vježbe!!
Gledaj, o mrtvima sve najbolje, ali se isto tako i preuvelicavaju njihovi podhvati, u cilju da ostanu u sto boljem sjecanju... ako je njegov brat ustvari tvoj tata? To su price rekla kazala, moj stari je jednom prilikom pogodio vepra između ociju, cijelo LD to zna, isto tako je i nekoliko trofeja srnjaka unistio jer bi pogodio između rogova, jednog dana kad ga ne bude ce se u LD-u sa koljena na koljeno pricati kako je "Cajac" svu divljac "tukao" izmedju ociju... a to koliko puta je promasio (u zadnje vrijeme sve cesce) se nece ni spominjati... tako da...

Isto kao i prica (urbana legenda???) o bivsem zapovjedniku ATJ Lucko kako je ubio srnjaka na 200m pucajuci iz tetejca, cime se velica njegova streljacka sposobnost, sam pogodak kao pogodak nije nemoguc (iako ravan 6-ici na lotu), ali da bi bio pravi strijelac trebas to moci ponoviti kada god se to od tebe trazi... eeee tu je vec malo problem...

Tako da, vjerujem da je uspio pogoditi iz stojeceg stava sibicu na 100m, nije nemoguce, ali isto tako sam uvjeren da je to vise bila sreca nego sposobnost... Jer isto tako znam da su STRIJELCI promasivali 3x vecu metu na 2x manjoj udaljenosti... bez uvrede radi ujaka, pokoj mu dusi, ali nemojmo pretjerivati...

Stavi mk pusku u stegu, i pucaj u metu na 100m, pa ces vidjeti kolika ce biti grupa pogodaka, to bi ti trebalo biti dovoljno da vidis kolike su sanse u idealnim uvjetima da pogodis nesto tako maleno na toj udaljenosti, razmisli malo logicki
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 17 Nov 2011, 21:52

valdop wrote:ne kužim u čemu je štos , ali pozovi me u lov i daj da pucam u divlje svinje na 100-150 metara, naravno bez naslona a mete mogu biti i u pokretu, nikakvu gajbu pive ne moraš platiti, ja ću počastiti ako pogodim i ako fulam, jedini uvjet je da budeš kraj mene kao svjedok, da poslije ne bi bilo . . . . . . .
Valdo, mi govorimo o pogađanju šibice na 100m iz malokalibarke iz stojeceg stava... a ne o pucanju u vepra velicine fićeka =) :A03:

nan
Pozornik
Pozornik

Post by nan » 21 Nov 2011, 00:15

1988. godine sam u jednom časopisu pronašao podatak da je jedna engleska firma proizvela najprecizniju pušku do onda u njihovoj povjesti (predpostavljam povjesti te firme, momentalno se sad ne sjećam kako se zove), garantirali su da puška na udaljenosti od 91 metar ne razbacuje više od 47 milimetara, a cijen puške je bila 22 000 Funti s. Nešto mi šibica i 100 metara nisu baš prihvatljivi. Na 100 metar treba vidjeti i flašu, a pogoditi neću ni pokušati - bilo bi to razbacivanje dijabola.
Osveta je jedini nčin da se zadovolji pravda

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 21 Nov 2011, 00:29

samo jel ti govoris o firmi koja je proizvela pravu ili zracnu pusku? Jer spominjes razbacivanje diabola na kraju =)

nan
Pozornik
Pozornik

Post by nan » 21 Nov 2011, 23:27

Mike_Torello wrote:samo jel ti govoris o firmi koja je proizvela pravu ili zracnu pusku? Jer spominjes razbacivanje diabola na kraju =)
Oprosti što sam bio nejasan, govorim o pravoj puški - puni se pravim mecima, mislim da su bili spominjani i pravi meci s raznim zrnima i cijenom između 14 i 16 Funti po komadu. To sam napomenio kako je jedna firma proizvela pušku koja je s cijenom u rangu jednog vrlo dobrog automobila, a ne garantira pogodak šibice na 91 metar. Spominjem diabola jer se meni ponekad pruži prilika da ispalim nekoliko desetaka dibola iz zrčnice (svoje još nemam). Meni je problem na 100 metara vidjeti flšu, pa o pucanju ni ne razmišljam. Pucao sam nekoliko puta iz malokalibarskog pištolja sa montiranom optikom, može se s njim vrlo lijepo pogoditi, kad bi mi se ponovo pružila prilika možda bi gađao flašu na 100 metara, ali ne i šibice - gađati šibice na 100 m, za mene bi to bilo razbacivanje municije.
Osveta je jedini nčin da se zadovolji pravda

Post Reply