STROJNICA ERO - hrvatski ponos ili promašaj
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: STROJNICA ERO - hrvatski ponos ili promašaj
Ali taj ponos naglo splasne i predje u ogorcenje ako oruzje prestane funkcionirati na propisani nacin.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Dužio određeno vrijeme, ispucao oko 200 komada. Jako sam zadovoljan preciznošću, stabilnošću, općenito sviđa mi se (bila je nova kad sam je dobio).

jedinu zamjerku koju sam ja našao kod ere/uzija je smještaj kočnice-regulatora paljbe,i to samo zato što sam ljevak pa me je pri rafalnoj paljbi znao nažuljat,a ponekad se i zakočit ili prebacit na pojedinačno... inače,odlično oružje za kratke udaljenosti,ulični fajt,čišćenje terena-svoju namjenu...normalno da su s vremenom došle bolje tehnologije,materijali i da je već pomalo zastario,kao i kalaš,ali činjenica da ima toliko kopija i da većina novih strojnica liči na njega sama za sebe sve govori... promašaj? ni slučajno!!!
Navodno su česte zamjerke od korisnika (iz zemlje iz koje je potekao i slično) na njegovu kočnicu smještenu na dršci, neki su to i omotali trakom da je stalno stisnuta.
To što nešto sliči ili ne sliči je samo pitanje konfiguracije smještaja spremnika/drške, ali zbog popularnosti je mnogima kad vide tako nešto s šaržerom u dršci (a da nije pištolj) prva asocijacija da je to Uzi.
To što nešto sliči ili ne sliči je samo pitanje konfiguracije smještaja spremnika/drške, ali zbog popularnosti je mnogima kad vide tako nešto s šaržerom u dršci (a da nije pištolj) prva asocijacija da je to Uzi.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

tako je i MAC-10 (Ingram) također "Uzi" =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Dobro znaš i da stvari katkad idu tako drastično da je nekima (to se vani događa) svaka osoba koju vide na fotografiji s puškom "naoružana kalašnjikovom", to je posebno u anglo-američkim anti-gun medijima, postoji i funny fotografija koja se ismijava s time, mislim da je već i bilo na forumu.
u svakom slučaju UZI je sigurno najpoznatija strojnica na svijetu,a to nije bez razloga...tako da ERO kao njegova identična kopija ne može bit loš, ja osobno nemam nikakve zamjerke na kvalitetu izrade... a nije MAC-10 ni tako daleko od UZI-ja ne samo po dizajnu,uostalom pojavio se puno kasnije pa su njegovi tvorci sigurno imali i UZI u vidu...
Ingram (konstruiran prije 50 godina) nije ni blizu tako kvalitetan i koristan kao Uzi, praktički jedina njegova pozitivna značajka je taj prigušivač kad se koristi sa kalibrom .45 acp,
al po konstrukciji i pouzdanosti je puno iza Uzija za koji bi se moglo konstatirati da je već ozbiljno vojno oružje, dok je M-10, m-11 i derivati mu spada u kategoriju igračkica, nešto između pištolja i strojnice, s brzom paljbom, nekontroliranom itd.
Možda je zgodan za nekakvog vozača il topnika ako mu netko dođe na 5 metara i hoće se tuć.Svejedno, u USA je voljen i obožavan makar i kao takvo neželjeno dijete, postoji masa fanova kao i za UZI.
Tako da ideja da se u RH iskopira Uzi i počne proizvoditi je možda najveći pogodak od kompletne naše proizvodnje vat. oružja iz tog razdoblja, šteta da nisu iskombinirali odma 1991 nekako proizvodnju i razdijelili je po tvornicama po državi da brže ide (svatko da proizvodi neke dijelove koje može, umjesto desetaka polupromašenih vlastitih dizajna strojnica koje su neke tvrtke radile),
što i ne bi bilo tako nemoguće s obzirom na tehnologiju izrade i materijale koji datiraju iz 50ih godina i činjenica da je RH uz Slo. bila industrijski najrazvijenija drž. bivše juge.
al po konstrukciji i pouzdanosti je puno iza Uzija za koji bi se moglo konstatirati da je već ozbiljno vojno oružje, dok je M-10, m-11 i derivati mu spada u kategoriju igračkica, nešto između pištolja i strojnice, s brzom paljbom, nekontroliranom itd.
Možda je zgodan za nekakvog vozača il topnika ako mu netko dođe na 5 metara i hoće se tuć.Svejedno, u USA je voljen i obožavan makar i kao takvo neželjeno dijete, postoji masa fanova kao i za UZI.
Tako da ideja da se u RH iskopira Uzi i počne proizvoditi je možda najveći pogodak od kompletne naše proizvodnje vat. oružja iz tog razdoblja, šteta da nisu iskombinirali odma 1991 nekako proizvodnju i razdijelili je po tvornicama po državi da brže ide (svatko da proizvodi neke dijelove koje može, umjesto desetaka polupromašenih vlastitih dizajna strojnica koje su neke tvrtke radile),
što i ne bi bilo tako nemoguće s obzirom na tehnologiju izrade i materijale koji datiraju iz 50ih godina i činjenica da je RH uz Slo. bila industrijski najrazvijenija drž. bivše juge.
Hej gun_hater, vidim da se pališ na UZI ka i ja
) Jesi možda ima prilike pucati sa UZI-Mini-9mm sa dugom lovačkom cijevi i ako da, kakvi su utisci??? Vidija san sliku toga i svidja mi se.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
-
GROUND ZERO
- Pozornik

ero je jedna odlična alatka, naročito onaj njihov tvornički prigušivač, tako da kad koristiš obično streljivo, čuje se stvarno vrlo slabo. a kako bi tek kad bi se koristilo podzvučno.
šteta što živimo u neprijateljski nastrojenoj zemlji po pitanju jednog od osnovnih prava koje nam pripadaju po rođenju, ali to je već off topic.
šteta što živimo u neprijateljski nastrojenoj zemlji po pitanju jednog od osnovnih prava koje nam pripadaju po rođenju, ali to je već off topic.
SLOBODNI LJUDI SLOBODNI SAMO AKO I KADA I ONI SMIJU POSJEDOVATI I NOSITI ORUŽJE DA BI ZAŠTITILI SVOJ ŽIVOT, IMOVINU, SVOJE SUGRAĐANE I OBITELJI OD DRUGIH NASILNIH GRAĐANA (vicious citizens) KAO I OD NEPOSTENE VLASTI (corrupt authorities) I DA SE OBRANE OD TIRANIJE VLADARA(tyrannical rulers)
Uzi/Ero s tehničke strane i nije najsretnija podloga za progušivač (velika brzina metka u dugoj cijevi, cijev omotana zatvaračem pa ne može bit izbušena itd.),
al ako je on ipak kvalitetno napravljen i koristan, onda ok (ovaj naš).
Najidealnije je kad se može prigušit oružje bez da se koristi specijalna municija, zato je Ingram u kalibru .45 koristan npr. ali i manji kaibri ala .22lr ili .32acp koji su isto manje brzine.
----
Velika je šteta da danas u ovom informatičkom dobu i činjenici da ipak skoro svatko posjeduje komp i net, ne dobijemo po forumima osobe koje nešto više znaju o Eri (s projektno-proizvodne strane tj. iz tvrtki koje su proizvodile), a i o sličnim pojavama,
al tako je i sa cijelom temom oružja kod nas, guši ju i cenzura, a bogami još više i autocenzura.
Najidealnije je kad se može prigušit oružje bez da se koristi specijalna municija, zato je Ingram u kalibru .45 koristan npr. ali i manji kaibri ala .22lr ili .32acp koji su isto manje brzine.
----
Velika je šteta da danas u ovom informatičkom dobu i činjenici da ipak skoro svatko posjeduje komp i net, ne dobijemo po forumima osobe koje nešto više znaju o Eri (s projektno-proizvodne strane tj. iz tvrtki koje su proizvodile), a i o sličnim pojavama,
al tako je i sa cijelom temom oružja kod nas, guši ju i cenzura, a bogami još više i autocenzura.
-
GROUND ZERO
- Pozornik

nije ti ovo amerika i njihov The Second Amendment states:
rugamo se sjeverno korejcima a ni mi nismo ništa bolji od njih
inače nisam siguran,ali možda ja imam orginalna uputstva iz HV-a za eru,morao bih provjeriti,ako ne na papiru onda kao pdf,morat ću pogledati jer nemam volje listati ttu lektiru jer me onda hvata nervoza(gledaj al ne diraj)imam časopise,delta,magnum imam nešto knjiga,imam recimo jna priručnik za škorpiona
nije ti ovo amerika i njihov The Second Amendment states:
rugamo se sjeverno korejcima a ni mi nismo ništa bolji od njih
inače nisam siguran,ali možda ja imam orginalna uputstva iz HV-a za eru,morao bih provjeriti,ako ne na papiru onda kao pdf,morat ću pogledati jer nemam volje listati ttu lektiru jer me onda hvata nervoza(gledaj al ne diraj)imam časopise,delta,magnum imam nešto knjiga,imam recimo jna priručnik za škorpiona
SLOBODNI LJUDI SLOBODNI SAMO AKO I KADA I ONI SMIJU POSJEDOVATI I NOSITI ORUŽJE DA BI ZAŠTITILI SVOJ ŽIVOT, IMOVINU, SVOJE SUGRAĐANE I OBITELJI OD DRUGIH NASILNIH GRAĐANA (vicious citizens) KAO I OD NEPOSTENE VLASTI (corrupt authorities) I DA SE OBRANE OD TIRANIJE VLADARA(tyrannical rulers)
Država ti je onakva kakvu si sam napraviš
A ameri ko ameri, slobodni ko ptice, a zarobljenici Mc Donaldsa i Coca Cole...
A ameri ko ameri, slobodni ko ptice, a zarobljenici Mc Donaldsa i Coca Cole...
-
spetsnaz-156
- Pozornik

bilo je pokusaja busenja cijevi i odvodjenja plinova u sabirni loncic kojem se moagao (prilicno jednostavno) "regulirati" pritisak plinova koji se odvode iz cijevi. Sistem nacelno nij ebio los, ali konacni rezultat nije opravdavao ulozeno. Druga je prica o smislu prigusenja oruzja sa slobodnim zatvaracem ciji klepet dobro konkurira pucnju. Zato je MP5SD jos uvijek prilicno na vrhu ponude prigusenih strojnicagun_hater wrote:Uzi/Ero s tehničke strane i nije najsretnija podloga za progušivač (velika brzina metka u dugoj cijevi, cijev omotana zatvaračem pa ne može bit izbušena itd.),
----
Pokušaja od proizvođača Ere ili original Uzija ?
Ovo ostalo stoji, a sam mp5 je po mnogim značajkama iznimno kvalitetan i napredan (ponajprije drugačiji sistem bravljenja, zatvarač je puno lakši), doduše krajnji rezultat je i skuplji onda (baš me zanima koliko u odnosu tvorničke cijene i proizvodne tehnologije),
pa je valjda zato mp5 isplativiji za manje spec. jedinice, a ero/uzi za naoružat cijelu vojsku.
Ovo ostalo stoji, a sam mp5 je po mnogim značajkama iznimno kvalitetan i napredan (ponajprije drugačiji sistem bravljenja, zatvarač je puno lakši), doduše krajnji rezultat je i skuplji onda (baš me zanima koliko u odnosu tvorničke cijene i proizvodne tehnologije),
pa je valjda zato mp5 isplativiji za manje spec. jedinice, a ero/uzi za naoružat cijelu vojsku.
-
spetsnaz-156
- Pozornik

pokusaj jednog privatnog puskara iz jedne nase zupanije.
naravno da postoji razlika u cijeni izmedju Ere i MP 5,
samo sam se pitao o potrebi prigusenja pucnaj kod oruzja ciji klepet zatvaraca je glasan maltene ko pucanj,
da je napravljen sistem kocenja zatvaraca pri uporabi podzvucnog streljiva onda bi rezultati bili necemu,
ovako mi je sve malo dvojbeno
naravno da postoji razlika u cijeni izmedju Ere i MP 5,
samo sam se pitao o potrebi prigusenja pucnaj kod oruzja ciji klepet zatvaraca je glasan maltene ko pucanj,
da je napravljen sistem kocenja zatvaraca pri uporabi podzvucnog streljiva onda bi rezultati bili necemu,
ovako mi je sve malo dvojbeno