Tasco 3-9x40

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
bero73
Pozornik
Pozornik

Tasco 3-9x40

Post by bero73 » 21 Dec 2011, 22:58

Zanima me da li optika Tasco 3-9x40 zadovoljava, tj. da li se može staviti na na Hatsan mod 125 sniper? Mislim zbog trzaja. Hvala.

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Tasco 3-9x40

Post by karabalic » 22 Dec 2011, 00:22

bero73 wrote:Zanima me da li optika Tasco 3-9x40 zadovoljava, tj. da li se može staviti na na Hatsan mod 125 sniper? Mislim zbog trzaja. Hvala.
Naravno da ju možeš staviti, samo nakon kolko dijabola će se raspast? Najvjerojatnije jako brzo.
Volim crno pa makar i ofarbano.......

Huntercro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Huntercro » 22 Dec 2011, 15:00

pusti priče. raspast se neće ljudi su ju imali i na jačem oružju

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 22 Dec 2011, 15:16

bero73 wrote:Zanima me da li optika Tasco 3-9x40 zadovoljava, tj. da li se može staviti na na Hatsan mod 125 sniper? Mislim zbog trzaja. Hvala.

Ja iman Tasco 3-9x40 na lovačkom karabinu Cal. 7x64 već 20 godina i neman zamirke. Podnosi on i jače kalibre, a za zračne uopće nema priče. Bez straha, sigurno.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 22 Dec 2011, 19:48

Hawk wrote:
Ja iman Tasco 3-9x40 na lovačkom karabinu Cal. 7x64 već 20 godina i neman zamirke. Podnosi on i jače kalibre, a za zračne uopće nema priče. Bez straha, sigurno.
Tasco proizveden u ONO vrijeme nije ni za pod nokat Tascu proizvedenom u danasnje vrijeme... tj onom koji kosta 199kn, i jos nesto, zracnice - magnum springerice imaju trzaj u oba pravca jedan za drugim, sto je puno pogubnije za optiku od trzaja na prosjecnom karabinu koji trza samo u jednom pravcu... kod karabina optika "klizi" prema vrhu cijevi a kod zracnica klizi prema kundaku... Oni koji tvrde suprotno evo prijedloga... http://www.njuskalo.hr/oruzje/optika-ta ... as-2244018 evo i prvog kandidata kojeg je google izbacio... kupite covjeku optiku, ako ju njegova zracnica rasipa u kratkom roku dobijete ju natrag kao dokaz da zracnica moze rasipati tasco optiku... ako ju ne rasipa nakon recimo 500 diabola, onda neka vam posalje novce za optiku =)

Bero, postupi onako kako mislis da je najbolje, vrijeme i upotreba ce pokazati svoje...

BTW. koristio sam Tasco kupljen u Maestralpromu za 460kn (3-9x40), radio je uredno na Gamo H440, na HW80 i sada je na D-31P, zadnje sto sam se cuo s vlasnikom dobro je radio... isto tako je kolega imao "tasco" 3-9x40 placen 199kn, i na crosman premieru Phantom 1000 ga bas i nisam uspio natjerati da drzi nulu... a ti si sad racunaj sta ces i gdje kupiti...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 22 Dec 2011, 20:59

Mike_Torello wrote: zracnice - magnum springerice imaju trzaj u oba pravca jedan za drugim, sto je puno pogubnije za optiku od trzaja na prosjecnom karabinu koji trza samo u jednom pravcu... kod karabina optika "klizi" prema vrhu cijevi a kod zracnica klizi prema kundaku......
A s ovim se ne slažem. Kako god ti Žračnicu zva, ona je uvik Žračnica i nikada ne more imati trzaj kao bilo koji lovački karabin. Uostalom vidi razliku sistema montaže optike na zračnicama i na karabinima. Da Zračnica jače trza, bilo bi obratno. To klizanje optike na Zračnici je zbog montaže, optika na karabinima ne kliže, bar ne na onima propisno montiranima.

E sada, ovaj Tasco od 199 Kn nisan vidija, malo me čudi ta cijena i ja ga sigurno nebi uzeja, taj će se raspasti i bez trzanja :)
Ja san svoga u USA platija 180 USD prije 25 godina...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 22 Dec 2011, 22:28

Hawk wrote:
Mike_Torello wrote: zracnice - magnum springerice imaju trzaj u oba pravca jedan za drugim, sto je puno pogubnije za optiku od trzaja na prosjecnom karabinu koji trza samo u jednom pravcu... kod karabina optika "klizi" prema vrhu cijevi a kod zracnica klizi prema kundaku......
A s ovim se ne slažem. Kako god ti Žračnicu zva, ona je uvik Žračnica i nikada ne more imati trzaj kao bilo koji lovački karabin.
sve dok ne stavis skuplju optiku na zracnicu tipa Diana 350 Magnum pa ti ispadne prednja leca...
Hawk wrote:Uostalom vidi razliku sistema montaže optike na zračnicama i na karabinima.
razlika se vidi iz razloga, sto su zracnice u principu jeftinije od pravog oruzja, pa samim time stavljas i jeftinije nosace i jeftinije optike... no nista te ne sprecava da na zracnicu stavis kvalitetnu montazu za pravu pusku (celicne prstenove i nosace i slicno) isto kao sto neke genijalce ne sprecava da na pravu pusku montiraju optiku sa montazom za zracnicu jer su skrti kupiti prave nosace...
Hawk wrote:Da Zračnica jače trza, bilo bi obratno. To klizanje optike na Zračnici je zbog montaže, optika na karabinima ne kliže, bar ne na onima propisno montiranima.
zracnica ne trza "jace", ali u kratkom roku trza u oba pravca sto je puno veci sok za optiku od jaceg trzaja u jednom pravcu... uostalom optike su konstruirane da trpe trzaj u smjeru koji stvara vatreno oruzje, ali nisu konstruirane da trpe i trzaj u suprotnom pravcu kao kod jacih zracnica... pod klizanje nisam mislio doslovno (iako se i to dogadja) nego smjer sile na optiku o odnosu na ono na sto je montirana... s tim, da kad bi se optike montirale na prave puske isto kako se montiraju i na zracnice, takodjer bi dolazilo do klizanja... jer kod pusaka imas dovoljno "mesa" da zapiknes vijak okomito u mehanizam, kod zracnice to nemozes jer si vec sa vijkom u cilindru... no da napravis celicnu sinu i zavaris ju za cilindar, a nosace zaljepis tekucim metalom ili hartlotas... onda je to druga prica, "klizanje" je eliminirano ali ne i trzaj...

Ja se osobno nebih usudio staviti neku osrednju optiku na "Scope Killer" zracnicu, ako netko ima viska para, neka isproba pa neka nam javi... do tada, better safe than sorry...
Hawk wrote:E sada, ovaj Tasco od 199 Kn nisan vidija, malo me čudi ta cijena i ja ga sigurno nebi uzeja, taj će se raspasti i bez trzanja :)Ja san svoga u USA platija 180 USD prije 25 godina...
to je Tasco, vjerojatno je kuciste celicno, a ovo sto se danas prodaje je "Tasco" od aluminija...
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 22 Dec 2011, 23:31

Na crosmanu nije držal Tasco iz kine, a nije držala ni optika sa m76 (da me ubiješ nebrem se sjetiti kak se zove).

Pomak je nakon 10-20 diabola bil par mm i po visini i pravcu, nisu pomogle ni razne varijante nosača. Nakon 50-100 dibola više nije bilo ni grupe.
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 22 Dec 2011, 23:52

Original_G wrote:Na crosmanu nije držal Tasco iz kine, a nije držala ni optika sa m76 (da me ubiješ nebrem se sjetiti kak se zove).
zvala se Zrak ON-M76B =)

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 22 Dec 2011, 23:56

sad je na nekoj laganoj i funkcionira perfektno.
武士道

Ognjem i mačem.

bero73
Pozornik
Pozornik

Post by bero73 » 28 Jan 2012, 15:16

Ja stavio tasco 3-9x40. Nakon 800-900 dijabola je sve O.K. Nego za Tasco sam čuo da ga Kinezi dosta kopiraju,pa su se zato na tržištu pojavile jeftine verzije koje se lako raspadnu. :A16:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Tasco 3-9x40

Post by Original_G » 28 Jan 2012, 15:40

Da kopiraju, baš piše Tasco i ko fol original. Po cijeni jedino možeš skužiti razliku, s tim da je na MK radila korektno.
武士道

Ognjem i mačem.

Post Reply