malokalibarska puška cz m-56 22 LR magnum
malokalibarska puška cz m-56 22 LR magnum
prodajem gore navedenu pušku u izvrsnom stanju malo korištena, puška je masivne izvedbe te je time i jako kvalitetna, cijena 2300 kn a sve informacije na broj 098-759-760 potrebna nabavna dozvola
- istra champion
- Cinker - bojna

Re: malokalibarska puška cz m-56 22 LR magnum
Koji je točan kalibar te puške pošto 22 LR magnum još nije izmišljen 
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
piše 22lr i koristi one duže metke pa sam mislio da je to magnum pošto je jače punjenje
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

postoje vise vrsta .22 streljiva sa rubnim paljenjemturcin wrote:piše 22lr i koristi one duže metke pa sam mislio da je to magnum pošto je jače punjenje
na ovoj slici su .22 Short & .22 LR (Long Rifle) i na ovoj slici .22 Long, .22 Long Rifle i .22 Magnum U pusku koja je deklariranog kalibra .22LR nebi trebalo gurati i ispaljivati .22 Win. Magnum iako nisam siguran je li uopce fizicki moguce.
Dakle... jeli iz te puske ispucavano .22 Win Magnum streljivo prikazano na slici?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Mogu li ja tu uskočiti, u moju MK pušku 22LR ne more ući 22 Mag, bar ne normalno gurajući ga zatvaračem, tako da mislin da ne more ni u tu.Mike_Torello wrote: U pusku koja je deklariranog kalibra .22LR nebi trebalo gurati i ispaljivati .22 Win. Magnum iako nisam siguran je li uopce fizicki moguce.
Dakle... jeli iz te puske ispucavano .22 Win Magnum streljivo prikazano na slici?
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Naravno da u pusku kalibra .22 lr ne moze uci metak 22wmr ali ljudi jako cesto produze leziste metka ( a naravno da se to ne smije raditi,niti zakonski gledano a niti iz sigurnosti) jer ta dva metka imaju cahure bez konusa znaci razlika je samo u duzini cahure i za to ne treba poseban alat i moze se vrlo lako napraviti leziste metka bez posebnih alata ("raubera") na tokarilici a pogotovo na ovako masivnim malokalibarskim puskama poput ove zastavine koja ima ustvari modificiran mauserov zatvarac i koja moze izdrzati 22wmr.
A može li se obrnuto - iz magnum cijevi pucati .22 lr streljivo?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

To je moguce, isto kao i ispucavanje short-a iz LR-a, ali je preciznost nikakva, jer je zrno jos u lezistu dugackog metka i daleko od pocetka uzljebljenja...
- oštrostrijelac
- Poručnik

Ja nipošto ne bih izvodio takvu akrobaciju, moglo bi doči do opakih posljedica.
Čahurica .22WMR je puno večeg promjera od one .22LR, tako da ne bi bilo ama baš nikakvog brtvljenja koje se ostvaruje kontaktom sa stjenkama ležišta metkića.
Pamet v glavu

Čahurica .22WMR je puno večeg promjera od one .22LR, tako da ne bi bilo ama baš nikakvog brtvljenja koje se ostvaruje kontaktom sa stjenkama ležišta metkića.
Pamet v glavu
Oštri
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Nisam ni ja to izvodio ali znam tko je (ima skoro sve oruzje u MK, dakle vecina u .22LR, + jedan primjerak .22WM i jedan komad oruzja u .45 =)
Ja sam puno takvih GLUPOSTI izvodio u svojoj mladosti.... zat sad na fotki na osobnoj karti izgledam prekrasno....skoro ko maneken.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr