Kupnja streljiva u Austriji ili Italiji?
Kako to ide?
Što treba od dokumenata?
Zanima me jer bi kupio par kutija metaka za karabin kojih kod nas nema u ponudi.
Što treba od dokumenata?
Zanima me jer bi kupio par kutija metaka za karabin kojih kod nas nema u ponudi.
- Original_G
- Cinker - bojna

Ja kupio na nasu dozvolu u kettneru u grazu, kolegi s foruma nisu htjeli prodat?
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Re: Kupnja streljiva u Austriji ili Italiji?
Hmmm ja sam bio u Kettneru u Grazu kako je Original rekao, s dozvolom i nisu mi htjeli prodati (9x19mm). Koliko ja razumijem jezik, frajer je rekao da nemogu kupiti oni kod nas, isto tako nemogu ni ja kod njih. E sad, možda nisam imao sreće, možda frajer zna pa neda ili nešto treće, nemam pojma.
Ako budeš kupovao vani i ja sam zainteresiran za neke stvari.
Ako budeš kupovao vani i ja sam zainteresiran za neke stvari.
- hacklordsniper
- Desetnik

Istina otac vec nema oruzje 4-5 godina, ali njemu je obaveza bila kupovina streljiva u Austriji i Njemačkoj i nikad kaže nije imao ništa osim oružnog lista
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Molim Vas mi recite kako mislite LEGALNO uvesti streljivo u RH iz druge države?
Ako se sjecam dobro moglo je 100 komada za osobne potrebe , samo se prijavi na grani kod carinika uz predocenje računa i oružanog lista!
Ne bi trebalo biti problema oko toga. Kolega iz LD radi u Austriji, vikendima dolazi doma i uredno gore kupuje streljivo i vozi ga doma.Zivko Les wrote:Molim Vas mi recite kako mislite LEGALNO uvesti streljivo u RH iz druge države?
Čitam opet taj zakon, i moram priznati da je nejasno jer se spominje neko odobrenje, ali moja pretpostavka je da bi to mogao biti i oružni list, tako da se povlačim iz bilo kakve daljne diskusije o unošenju. Ja bih osobno pitao na graničnom prelazu preko kojeg se vračam u RH šta oni kažu na te članke zakona, pa neka traže tumačenje koje je onda "zakon".
Imam loše iskustvo s ovon metodon. Razovarao sa carinikom, sve je izgledalo jednostavno, otišao, kupio streljivo, vratio se na istu carinu, tamo drugi carinici i sasvim drugo tumačenje. Mora san vratiti streljivo natrag. Kasnije sam ga ipak donija, ali o tome ne smijen pisati...Zivko Les wrote: Ja bih osobno pitao na graničnom prelazu preko kojeg se vračam u RH šta oni kažu na te članke zakona, pa neka traže tumačenje koje je onda "zakon".
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.