edit....(savjet kako dalje)
-
GROUND ZERO
- Pozornik

Baš se vratih iz policijske uprave,išaa tražiti oružni i djelatnik mi kaže da kao građanin nemam pravo jer kao svaka policajska uprava na svom području stvara neka svoja pravila igre,pa su odredili konkretno za šibensko-kininsku županiju da građani nemaju pravo,jedino kao lovac možeš dobiti i to samo radi samilosnih hitca.
Odem u policiju,buduči da ured za oružje se nalazi na drugoj lokaciji,pa odem do policije pitati da mi se to objasni,normalno imaš osječaj koda dolaziš u nečiju privatnu imovinu,nema nikog n šalteru,taman bila dva polivcajca,pa me oni pitali što mi triba,ja im objasnim stvar a oni meni da je to tako i da to vridi za cilu državu od 2008 ili 2009 godine,s tim da me jedan od dvojice uvjerava da je to oduvik tako a ja znam da nije jer sam 2000 imao dozvolu ali mi je neopravdano oduzeta ali sad je kasno.....i još mi kaže da i nebi bilo u redu da dobijem jer onda če tražiti netko drugi,pa posli njega i još netko i na kraju po njegovom ispada da ovo nije amerika(eto toliko tko nas štiti,kakve sirovine,svaka čast normalnima)
I sad meni triba kako dalje,jel to istina ili me muljaju,čitam zakon o oružju i nigdi toga nema,ustvari osječam da sam baš nervozan(ozbiljno)dok ovo pišem naj rađe bi sve posla u onu stvar.
Znači od vas kolega,savjeti kako dalje ili da odustanem
ZAHVALJUJEM
Odem u policiju,buduči da ured za oružje se nalazi na drugoj lokaciji,pa odem do policije pitati da mi se to objasni,normalno imaš osječaj koda dolaziš u nečiju privatnu imovinu,nema nikog n šalteru,taman bila dva polivcajca,pa me oni pitali što mi triba,ja im objasnim stvar a oni meni da je to tako i da to vridi za cilu državu od 2008 ili 2009 godine,s tim da me jedan od dvojice uvjerava da je to oduvik tako a ja znam da nije jer sam 2000 imao dozvolu ali mi je neopravdano oduzeta ali sad je kasno.....i još mi kaže da i nebi bilo u redu da dobijem jer onda če tražiti netko drugi,pa posli njega i još netko i na kraju po njegovom ispada da ovo nije amerika(eto toliko tko nas štiti,kakve sirovine,svaka čast normalnima)
I sad meni triba kako dalje,jel to istina ili me muljaju,čitam zakon o oružju i nigdi toga nema,ustvari osječam da sam baš nervozan(ozbiljno)dok ovo pišem naj rađe bi sve posla u onu stvar.
ZAHVALJUJEM
SLOBODNI LJUDI SLOBODNI SAMO AKO I KADA I ONI SMIJU POSJEDOVATI I NOSITI ORUŽJE DA BI ZAŠTITILI SVOJ ŽIVOT, IMOVINU, SVOJE SUGRAĐANE I OBITELJI OD DRUGIH NASILNIH GRAĐANA (vicious citizens) KAO I OD NEPOSTENE VLASTI (corrupt authorities) I DA SE OBRANE OD TIRANIJE VLADARA(tyrannical rulers)
-
GROUND ZERO
- Pozornik

Igleda da je meni najbolje odustati
Članak 13.
Fizička osoba ima opravdani razlog za nabavu oružja za samoobranu ukoliko dokaže da je njezina osobna sigurnost ugrožena ili bi mogla biti ugrožena u tolikoj mjeri da joj za njezino osiguranje treba oružje te ukoliko zbog naravi posla ili okolnosti u kojim ga obav lja postoji potreba za nabavom oružja, a aktivnostima i mjerama institucija sigurnosti ili drugim mjerama se ne bi mogla osigurati dostatna zaštita.
Fizička osoba ima opravdani razlog za nabavu lovačkog oružja ukoliko posjeduje lovačku iskaznicu.
Fizička osoba ima opravdani razlog za nabavu športskog oružja ukoliko se aktivno bavi športskim streljaštvom.
tako da po prvoj točci nema šanse,jer oni su odlučili da građanin mora dokazati da mu triba za osobnu zaštitu,lov iskaznica je godišnje financijski pre velik uteg,a treče,išao na stranice streljačkog saveza i vidio jel ima koji klub tu kod nas,našao u kninu,zvao i od toga ništa,ljudi jednostavno odustali,zvao u zadar ali oni imaju samo za zračno.......
eto građani moraju dokazati da su ugroženi8a dovoljo je prolistati novine) a recimo država ne triba dokazivati ugroženost,2000 godine kad sam tražio,jedino sam podnio zahtjev i nakon par miseci dobio,pa sam mislio i da je sada tako............
A ništa,kao što turisti dolaze kod nas provoditi godišnji odmor,tako ću i ja makar sebi jednom priuštiti otići u ameriku,kao streljački turizam,ono jednom otiči izguštirati se na streljani i to je to......
Članak 13.
Fizička osoba ima opravdani razlog za nabavu oružja za samoobranu ukoliko dokaže da je njezina osobna sigurnost ugrožena ili bi mogla biti ugrožena u tolikoj mjeri da joj za njezino osiguranje treba oružje te ukoliko zbog naravi posla ili okolnosti u kojim ga obav lja postoji potreba za nabavom oružja, a aktivnostima i mjerama institucija sigurnosti ili drugim mjerama se ne bi mogla osigurati dostatna zaštita.
Fizička osoba ima opravdani razlog za nabavu lovačkog oružja ukoliko posjeduje lovačku iskaznicu.
Fizička osoba ima opravdani razlog za nabavu športskog oružja ukoliko se aktivno bavi športskim streljaštvom.
tako da po prvoj točci nema šanse,jer oni su odlučili da građanin mora dokazati da mu triba za osobnu zaštitu,lov iskaznica je godišnje financijski pre velik uteg,a treče,išao na stranice streljačkog saveza i vidio jel ima koji klub tu kod nas,našao u kninu,zvao i od toga ništa,ljudi jednostavno odustali,zvao u zadar ali oni imaju samo za zračno.......
eto građani moraju dokazati da su ugroženi8a dovoljo je prolistati novine) a recimo država ne triba dokazivati ugroženost,2000 godine kad sam tražio,jedino sam podnio zahtjev i nakon par miseci dobio,pa sam mislio i da je sada tako............
A ništa,kao što turisti dolaze kod nas provoditi godišnji odmor,tako ću i ja makar sebi jednom priuštiti otići u ameriku,kao streljački turizam,ono jednom otiči izguštirati se na streljani i to je to......
SLOBODNI LJUDI SLOBODNI SAMO AKO I KADA I ONI SMIJU POSJEDOVATI I NOSITI ORUŽJE DA BI ZAŠTITILI SVOJ ŽIVOT, IMOVINU, SVOJE SUGRAĐANE I OBITELJI OD DRUGIH NASILNIH GRAĐANA (vicious citizens) KAO I OD NEPOSTENE VLASTI (corrupt authorities) I DA SE OBRANE OD TIRANIJE VLADARA(tyrannical rulers)
Re: ....(savjet kako dal
Odustani.GROUND ZERO wrote:Baš se vratih iz policijske uprave,išaa tražiti oružni i djelatnik mi kaže da kao građanin nemam pravo jer kao svaka policajska uprava na svom području stvara neka svoja pravila igre,pa su odredili konkretno za šibensko-kininsku županiju da građani nemaju pravo,jedino kao lovac možeš dobiti i to samo radi samilosnih hitca.
ZAHVALJUJEM
A teško da ćeš tako dobiti dobar savjet na ovom forumu. Kao prvo naslov ti ne valja. Za ovu državu, kakva ona bila bila, ja sam se borio i ne volim kad je neko "HEBE" zato što ne može dobiti oružje. Ustvari, kad smo kod toga, sada ti ga ni ja nebi dao, kad bi se mene pitalo. Ti nisi strijelac, nisi lovac, a triba ti oružje ??? Za obranu ??? Od cega ili koga ??? pa postoje i buzdovani. Za njih ne treba dozvola. Adje, čovik moj lipi, okani se, nije to za tebe...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Po toj logici "nisi ovo nisi ono što će ti",
ajmo onda zabranit sveukupni privatni posjed oružja, a onaj tko je strijelac il lovac će se iz svog društva koje je pravna osoba iznajmljivat oružje za korištenje.
A naravno za privatni posjed u kući, pa imaš policiju i vojsku, što će ti oružje kad će te oni branit ??!?
I dobili bismo državu bez naoružanih građana, najsretniju i najbolju na svijetu.
ajmo onda zabranit sveukupni privatni posjed oružja, a onaj tko je strijelac il lovac će se iz svog društva koje je pravna osoba iznajmljivat oružje za korištenje.
A naravno za privatni posjed u kući, pa imaš policiju i vojsku, što će ti oružje kad će te oni branit ??!?
I dobili bismo državu bez naoružanih građana, najsretniju i najbolju na svijetu.
-
GROUND ZERO
- Pozornik

edit....(savjet kako dal
Ti si se borio,a protiv koga i čega,znači ako građanin traži radi svoje sigurnosti onda je on terorist,ti si bio terorist jer si di..........ma ZABOLI ME k***c ZA TEBE I SLIČNE TEBIMA,RADI TAKVIH SMO TU DI JESMO I DA ŽELIM BAN,ŽELIM DA ME SE TRAJNO MAKNE SA OVOG FORUMA JER NE ŽELIM BITI SA OVAKVIM SELJAČINAMA,ON SE BORIO,SAMO SE ON BORIO NITKO DRUGI SE NIO BORIO NEGO ON,SVI MI OSTALI SMO GLEDALI KAKO SE ON BORIHawk wrote:Odustani.GROUND ZERO wrote:Baš se vratih iz policijske uprave,išaa tražiti oružni i djelatnik mi kaže da kao građanin nemam pravo jer kao svaka policajska uprava na svom području stvara neka svoja pravila igre,pa su odredili konkretno za šibensko-kininsku županiju da građani nemaju pravo,jedino kao lovac možeš dobiti i to samo radi samilosnih hitca.
ZAHVALJUJEM
A teško da ćeš tako dobiti dobar savjet na ovom forumu. Kao prvo naslov ti ne valja. Za ovu državu, kakva ona bila bila, ja sam se borio i ne volim kad je neko "HEBE" zato što ne može dobiti oružje. Ustvari, kad smo kod toga, sada ti ga ni ja nebi dao, kad bi se mene pitalo. Ti nisi strijelac, nisi lovac, a triba ti oružje ??? Za obranu ??? Od cega ili koga ??? pa postoje i buzdovani. Za njih ne treba dozvola. Adje, čovik moj lipi, okani se, nije to za tebe...)
"TO NAMA NAŠA BORBA DALA DA IMAMO ZAKONE KOJI NISU JEDNAKI ZA SVE"
edit....(savjet kako dal
prvo bi se dera na sve ljude s posla,zatim se dereš na čovika koji je bia spreman dat život za Domovinu,onda vriđaš policiju RH.Mislim da ti nebi proša psihotest osim ako ti brat nije psihijatar.Ovo je čisti dokaz da oružje nije za svakoga 
-
GROUND ZERO
- Pozornik

velika slova su tu radi naglašavanja a ne deranja,a i taj koji je izmislio pravilo po kojemu velika slova na internetu znači deranje je budala,a što se tiče svega ostalog
da malo smirimo tenzije; kad si već stavio sliku vojne knjižice, gdje si ju kupio i koliko si ju platio, naime ovi što ih prodaju preko oglasnika nisu normalni, tj. previše traže !?
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
GROND ZERO ako si došao isfrustriran na forum s ovom temom kao što se i vidi iz naslova iste nije dozvoljenjo nikakvo vrijeđanje drugih članova , s toga malo hlađenja.
Molio bih mlađe članove po godima i po stažu na forumu da malo poštuju starije i pametnije, isto tako one koji su tu svakodnevno da pridonose boljitku foruma, a i svoje znjanje nesebično djele s svima.
LP
Karabalić
Molio bih mlađe članove po godima i po stažu na forumu da malo poštuju starije i pametnije, isto tako one koji su tu svakodnevno da pridonose boljitku foruma, a i svoje znjanje nesebično djele s svima.
LP
Karabalić
Volim crno pa makar i ofarbano.......
GROUND ZERO wrote:velika slova su tu radi naglašavanja a ne deranja,a i taj koji je izmislio pravilo po kojemu velika slova na internetu znači deranje je budala,a što se tiče svega ostalog
Takva velika slova jesu deranje, na svakom forumu. da si pogledao pravila ovoga foruma vidija bi ovo:
17. OSTALA PRAVILA FORUMA
Ako pišete VELIKIM SLOVIMA smatrat će se da VIČETE. Vikanje u društvu smatra se nepristojnim, baš kao i vikanje na forumu.
Ti si u najmanju ruku triba reci da ti je žao što si stavija onakav naslov, a ne se razmahivati sa vojnom iskaznicom, koju niko nije pitao. Ja ih iman više. Ako ti oćeš još koju kupiti, samo reci
- Attachments
-
- Vojna.jpg (24.68 KiB) Viewed 758 times
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Hawk wrote:GROUND ZERO wrote:velika slova su tu radi naglašavanja a ne deranja,a i taj koji je izmislio pravilo po kojemu velika slova na internetu znači deranje je budala,a što se tiče svega ostalog
Takva velika slova jesu deranje, na svakom forumu. da si pogledao pravila ovoga foruma vidija bi ovo:
17. OSTALA PRAVILA FORUMA
Ako pišete VELIKIM SLOVIMA smatrat će se da VIČETE. Vikanje u društvu smatra se nepristojnim, baš kao i vikanje na forumu.
Ti si u najmanju ruku triba reci da ti je žao što si stavija onakav naslov, a ne se razmahivati sa vojnom iskaznicom, koju niko nije pitao. Ja ih iman više. Ako ti oćeš još koju kupiti, samo recisada si dokazao da za tebe nije vatreno oružje i sad me uopće ne čudi što ti je i oduzeto...ako si ga ikada i imao ???
Re: edit....(savjet kako dalje)
Za vrijeme Jugoslavije postojalo je pravilo da "policiska uprava" odlučuje ko može a ko ne može dobiti dozvolu ja jelte nisam "mogao" a netko ju je dobio.E sada gospodin koji se borio valjda se borio i da se to promijeni a ne da sada opet netko "odlučuje" samo valjda po drugim kriterijima.Evo jedne male seoske doskoćice .Pitanje- Gdje su oni što su za vrijeme komunizma "cinkali" one što idu u Crkvu Odgovor- "cinkaju" one koji ne idu u Crkvu Vrijeme je drugo ali neke stvari se teško mijenjaju Ja se nadam da ipak nije tako Pozdrav
A zasto covjeku ne dati oruzje? Ma tko nama kroji zakon, oni koji pojma o oruzju nemaju? Pa ovaj zakon o oruzju je pun rupa i totalno krivo formuliran! Osobno poznajem ljude koji nisu ni strijelci ni lovci, a posjeduju vatreno oruzje! Isto sam tako svjedok kako se ipak, uz malo vise truda, moze dobiti i dozvola za nosenje oruzja(ne mislim na lovacki pistolj koji se smije nositi samo za vrijeme lova). Dakle, ovdje vlada pravilo "KAKO ZA KOGA". Najgore mi je kada se postavlja pitanje "STO CE MU?" Pa sigurno postoje neki razlozi... Ljudima koji traze oruzje na legalan nacin treba izlaziti u susret, jer su upravo oni ti koji 99,99% nece napraviti kazneno djelo! Na kraj krajeva, zasto covjek ne bi imao pistolj sa kojim ce nekada poci na streljanu, a da nije clan kluba? Osobno sam vlasnik povece zbirke oruzja(izmedju ostalog 10 pistolja) i namjeravam kupovati jos. Sto ce mi? Svatko uziva u necem...
Sto se tice foruma, shvatite ga kao mjesto za rasprave, ucenje, dijeljenje savjeta, a ne mjesto za svadju i viku. SMIRITE TENZIJE(ne vicem sada, ha ha).
A sto se tice rata jedno znajte... Rat je proslost! Svaka cast onima koji su u ratu bili, koji su zivot i zdravlje, mladost dali za ovu domovinu, ali ima i onih koji pricaju i hvale se, a.....??????? Na forumu ima i mladih ljudi koji obozavaju oruzje, koji imaju srce i dusu i koji bi da treba dali zivot...A sto su krivi sto 91. nisu imali godine za biti u ratu i sada lupati vojnim iskaznicama od stol...? Prema tome, razmislite malo o zakonu, a ne stvari rjesavati sa stanjem od 91-95.
Sto se tice foruma, shvatite ga kao mjesto za rasprave, ucenje, dijeljenje savjeta, a ne mjesto za svadju i viku. SMIRITE TENZIJE(ne vicem sada, ha ha).
A sto se tice rata jedno znajte... Rat je proslost! Svaka cast onima koji su u ratu bili, koji su zivot i zdravlje, mladost dali za ovu domovinu, ali ima i onih koji pricaju i hvale se, a.....??????? Na forumu ima i mladih ljudi koji obozavaju oruzje, koji imaju srce i dusu i koji bi da treba dali zivot...A sto su krivi sto 91. nisu imali godine za biti u ratu i sada lupati vojnim iskaznicama od stol...? Prema tome, razmislite malo o zakonu, a ne stvari rjesavati sa stanjem od 91-95.
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Evo i ja sam cuo upravo od par prijatelja za zagrebacku zupaniju, da je u zadnje vrijeme otezano dobivanje dozvola za kratko oruzje pistolj-revolver, ako u posjedu vec imate 1 komad istih , bez obzira na lovacku drzanje-nosenje ili sportske svrhe-drzanje, takodje da samo jedno komad moze na lovacku dozvolu za samilosni, ostalo samo na drzanje???
Mozda je neki novi naputak- tumacenje na razini PU ??
Mozda je neki novi naputak- tumacenje na razini PU ??
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Odprilike tako i kod mene... Jos nisam pokusao ishodovati dozvolu za jos jedno kratko oruzje pa nemam osobnog iskustva ali prema rekla-kazala isto kao i u tvojem slucaju
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Imate dovoljno godina a ocitno nesto niste naucili.... Kada se u MUP-u nesto trazi i ako se pojave problemi tj. nejasnoce treba ZATRAZITI PISMENO RIJESENJE. Tada postoji pravo zalbe a i netko mora staviti svoj potpis na cijeu pricu pa nema vise rekla-kazalai i volim ga nevolim ga...!!! BIROKRACIJA je postala sama sebi svrha i borba protv nje je zamorna...
Nemoguće je Nemoguće
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ti si zaboravio na njihovo "Diskreciono pravo"?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Navodno je diskreciono pravo relikt mračnog komunizma Mislim da se pod taj naziv može strpati poprilično toga u normalnim državama postoji zakon i točka.
-
long range
- Razvodnik

Brzo ste su uhvatili na pricu od gospodina kojiem su rekli da ne može imati oružje. Nitko nije spomenio jedan detalj iz njegovog teksta, makar ja nisam vidio, da je imao oružje, ali da su mu ga 2000 godine oduzeli i to, kako on smatra, neopravdano.
Volio bi znati razlog tog "neopravdanog" oduzimanja oruzja, mozda tu leži razlog zašto ga sada ne može dobiti.
Volio bi znati razlog tog "neopravdanog" oduzimanja oruzja, mozda tu leži razlog zašto ga sada ne može dobiti.
Tested in fire
- hacklordsniper
- Desetnik

Iako u zakonu postoji rehabilitacija i nakon određenog roka osoba osuđena za kazneno djelo se može smatrati osobom koja nikad nije počinila ikakvo kazneno djelo i u pravilu može ponovno podnjeti zahtjev za nabavu oružja (tako su barem rekli mom ocu, također posjedniku oružja kojem je isto nepravedno oduzeto).
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!