OPTIKE - Tko zna sto i kako ?
- hacklordsniper
- Desetnik

Re: OPTIKE - Tko zna sto i kako ?
Evo bas dok mi stigne Leupold i sve se plati napravit cu zaseban topic koliko me to koštalo od početka do kraja iako znam vec u ovom trenu ali cu cekati dok cu imati racune za sve.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Ma o cemu mi tu pricamo, cijela HR predstavlja grad velicine Milana a htjeli bi imati predstavnistva i zastupnike za sve svjetske marke. Zna se kakvi su uvijeti poslovanja u normalnom svijetu, prakticki cijena artika bi trebala biti svuda jednaka i ono sto kosta u USA 300 u$ bi kod nas trebalo kostati 300 Eur sa PDV-m, na zalost taj omjer cijena je tesko postici i u samoj EU a kamoli kod nas kada drzava zeli uzeti i zadnju kap krvi svakoj pravnoj osobi. Moramo se snaci kako tko moze, svi bi voljeli imati u ormaru jedan TRG22 sa S&B od 3000 U$ no tko si to realno moze priustiti i naravno da ispuca sa time barem 2-3000 metaka godisnje....
Nemoguće je Nemoguće
- hacklordsniper
- Desetnik

Jedan trgovac bi lako mogao biti zastupnik 20-tak marki uz uvjet da ne drži robu na lageru već po narudžbi.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

e ali to nije problem do trgovca vec do glavnih distributera... a i do nestrpljivih kupaca (ja to hocu odmah i to brzo)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- hacklordsniper
- Desetnik

U kupcu sigurno nije problem, rijetki ljudi kupuju optiku od 10 ili 20 kkn po principu "ocu odmah sad".Mike_Torello wrote:e ali to nije problem do trgovca vec do glavnih distributera... a i do nestrpljivih kupaca (ja to hocu odmah i to brzo)
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
ako si nečega zastupnik, očekujem da to nešto imaš odmah, za naručit znam i sam, to isto si i ti napisao, nijedan proizvođač nije sretan ako uz njegovu robu imaš i neku drugu (konkurentsku),hacklordsniper wrote:Jedan trgovac bi lako mogao biti zastupnik 20-tak marki uz uvjet da ne drži robu na lageru već po narudžbi.
ako si već nečiji zastupnik, moraš osigurati servis za tu firmu, osigurati rezervne dijelove za desetak i više godina.
najvažnija stavka za nečije zastupanje je garancija prodane količine njegove robe, jer mu se u protivnom ne isplati ulagati u tržište na kojem ne može imati određeni profit i zaradu, u HR ima jako malo zastupnika, ali zato ima distributera koji nabavljaju robu na razne načine, uglavnom od jačih distributera ili veletrgovaca, rijetko direktno od proizvođača. kako u lancu nabavljanja robe svi žele svoj dio kolača, tako se i cijena formira i naravno da je za mala tržišta cijena veća.
to što si napisao da uvoziš robu i da ti je marža ispod 10% možeš objesiti mačku o rep (jedino ako uvoziš Bellove helikoptere), sa zaradom od 10% ne možeš pokriti troškove deklaracija koju moraš imati na robi a kamoli druge troškove, da ne spomenem režije i plače, ali to nije tema ovdje. možda imaš rabat koji daje proizvođač. . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Matematika je u Hrvatskoj dokazla da je uvijet prezivljavanja firme koja se bavi specijalnom robom male potrosnje, za uzi krug korisnika. cijena za krajnjeg kupca, = ulazna cijena ( cijena sa rabatom oko 30%) x faktor 2.5 do 3 puta. Naravno ukoliko nekom drugom djelatnosti ne pokriva rupe...za spomenike, slivne vode, tur.zajednice, hgk, hok i jos 250 drugih nameta.....valdop wrote:....to što si napisao da uvoziš robu i da ti je marža ispod 10% možeš objesiti mačku o rep....
Nemoj tako, znas da je to roba na koju bi kod nas marza bila 300%, jedan za mene, jedan za drzavu i jedan za partiju............ (jedino ako uvoziš Bellove helikoptere), . . .
Nemoguće je Nemoguće
- hacklordsniper
- Desetnik

Predlažem da se rasprava nastavi u smjeru naslova teme, ovo ne vodi nigdje
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- istra champion
- Cinker - bojna

Otiđi u prodavaonicu oružja u Poreču; zastupnici su za optike: Swarovski (30 god. garancije), Optisan (J.Koreja, 3 god.garancije) i Delta (Japan, 3 god. garancije), možda si nađeš nešto 
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
- hacklordsniper
- Desetnik

Većina Swarovski optika ima doživotnu garanciju (osim ako nisu nešto promijenili). Također postoje manji problemi oko priznavanja reklamacija na Swarovski optikama, dosta su kruti.
Inace evo zanimljivog podatka, probajte pronaći Swarovski optiku na listi :
2011 http://ara.benchrest.net/2011/Outdoor/N ... Equip.html (inače sam pregledao cijelu arhivu i Swarovski se možda pronađe 1-2 puta u nekoliko godina)
A da ne govorimo o raznim mamba i bamba optikama...
2011 http://ara.benchrest.net/2011/Outdoor/N ... Equip.html (inače sam pregledao cijelu arhivu i Swarovski se možda pronađe 1-2 puta u nekoliko godina)
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Ja cu platiti janje a izbor cu prepusiti tebi i mom susjedu, tako sam siguran da necu nista zaribati.....istra champion wrote:Otiđi u prodavaonicu oružja u Poreču; zastupnici
Nemoguće je Nemoguće
o kakvim problemima je riječ što se tiče priznavanja reklamacije na swarovima ? imaš li konkretan slučaj ili misliš nešto uopčeno ?hacklordsniper wrote:Većina Swarovski optika ima doživotnu garanciju (osim ako nisu nešto promijenili). Također postoje manji problemi oko priznavanja reklamacija na Swarovski optikama, dosta su kruti.
ma te kovane cijevi nisu za ništa osim za kovane ograde... teške su i struktura im je toliko zgusnuta da u istom volumenu ima i do 25-30 % više tereta, a ti čelici za kovanje su takve legure da te bog sačuva od pametovanja o njima-stalno nešto izmišljaju ko fol i usavršavaju,teško se griju i nikad dočekat da ugriješ ruke na njima a kamoli da ispečeš jaje kad si na izletu.. ma čak im i promjer duše nije isti od početka žljebova pa do usta cijevi nego ide u neki bezvezni konus.... ma užas jedan..katastrofa...hacklordsniper wrote:Taj S&B košta oko 20000,00 kn vani, nije li to previše za optiku? Osobno bih uzeo Leupolda za duplo manje novaca, a razliku uložio u pušku.
Baš sam malo pročitao o SAKO TRG-22 i zanimljivo je da ima hladno kovanu cijev, još jedan dokaz protiv uvriježenog mita da kovane cijevi nisu dovoljno precizne za LR
- hacklordsniper
- Desetnik

Ranije optike su imale problema sa razvojem kristala unutar optike zbog reakcije dušika sa nekim materijalima, a nisu baš bili vični priznati reklamaciju. I danas se nađe dosta postova na netu da stvaraju problem kod priznavanja jamstva. Također kod njih jamstvo vrijedi samo za originalnog vlasnika
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Spominje se dozivotna garancija ?
A- Da li se podrazumijeva kao i kod vecine USA proizvoda "lifetime" sto ustvari znaci da je garancija vazeca sve dok je taj tip proizvoda u "zivotu" tj. u proizvodnji ?
B- Sve dok je vlasnik-kupac ziv ?
Do sada sam naisao na jako puno ljuci u zabludi za neke druge proizvode, ne znam sto je sa optikama ?
A- Da li se podrazumijeva kao i kod vecine USA proizvoda "lifetime" sto ustvari znaci da je garancija vazeca sve dok je taj tip proizvoda u "zivotu" tj. u proizvodnji ?
B- Sve dok je vlasnik-kupac ziv ?
Do sada sam naisao na jako puno ljuci u zabludi za neke druge proizvode, ne znam sto je sa optikama ?
Nemoguće je Nemoguće
- hacklordsniper
- Desetnik

Svi imaju neke trikove, ako nisi prvi vlasnik, ako nemaš jamstveni list, ako nemaš račun, ako ti je broj cipele veći od 44...
Jedini Leupold ima stvarnu doživotnu garanciju koju priznaje u svim slučajevima i zato odsad u moj ormar ide isključivo Leupold. Evo uvjeta jamstva za Leupold sa zlatnim prstenom:
"If any Leupold Golden Ring® product is found to have defects in materials or workmanship, we will, at our option, repair or replace it. FREE. Even if you are not the original owner. No warranty card is required. No time limit applies."
Dakle nije bitno da li si prvi vlasnik, nije ti potreban jamstveni list ili kakav papir (sve vide po serijskom broju) i nema vremenskog limita.
Jedini Leupold ima stvarnu doživotnu garanciju koju priznaje u svim slučajevima i zato odsad u moj ormar ide isključivo Leupold. Evo uvjeta jamstva za Leupold sa zlatnim prstenom:
"If any Leupold Golden Ring® product is found to have defects in materials or workmanship, we will, at our option, repair or replace it. FREE. Even if you are not the original owner. No warranty card is required. No time limit applies."
Dakle nije bitno da li si prvi vlasnik, nije ti potreban jamstveni list ili kakav papir (sve vide po serijskom broju) i nema vremenskog limita.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
a šta je sa leupoldima koji imaju dva zlatna prstena koji su rađeni po naruđbi ?
a kakvi su leupoldi sa običnim prstenom i šta je s njihovom garancijom ?
a kakvi su leupoldi sa običnim prstenom i šta je s njihovom garancijom ?
Samo bi se kratko osvrnija na ovo: "Lifetime Warranty"
To lijepo zvuči, skidan kapu, ali to je obično razlog za znatno podići cijenu proizvoda i bolje ga prodati. Uz svaki ovaj "Lifetime Warranty" dolazi sitnotiskani tekst koji se obično zove "Warranty Terms and Conditions", tu je puno toga napisano, a nažalost to malo ko i pročita. Tu su generalno navedeni uvjeti, koje je, u najmanju ruku, jako teško, da ne kažen i nemoguće zadovoljiti. Ima tu i uobičajena "Normal Wear and Tear" klauzula, koje uglavnom pokriva sve što ostale klauzule nisu pokrile. Spretno sastavljeni Uvjeti, obaraju reklamacije, a to se nikada ne razglasi onoliko koliko se razglase lijepe reklame, uključujući naravno i "Lifetime Warranty" prije prodaje... (čast izuzetcima za koje ja ne znan)
Samo vidi s kolikin je slovima tiskano "Lifetime Warranty", a s kolikin je "Warranty Terms and Conditions". Stvar je u tome što se kupcu gura u oči, a što ne. Mislin da već to dosta govori o ideji.
Zato, ja bi volija čuti da je neko nakon 20 godina reklamira neki proizvod pod "Lifetime Warranty" i da mu je to uvaženo.
A inače, Leupold, kapa doli
To lijepo zvuči, skidan kapu, ali to je obično razlog za znatno podići cijenu proizvoda i bolje ga prodati. Uz svaki ovaj "Lifetime Warranty" dolazi sitnotiskani tekst koji se obično zove "Warranty Terms and Conditions", tu je puno toga napisano, a nažalost to malo ko i pročita. Tu su generalno navedeni uvjeti, koje je, u najmanju ruku, jako teško, da ne kažen i nemoguće zadovoljiti. Ima tu i uobičajena "Normal Wear and Tear" klauzula, koje uglavnom pokriva sve što ostale klauzule nisu pokrile. Spretno sastavljeni Uvjeti, obaraju reklamacije, a to se nikada ne razglasi onoliko koliko se razglase lijepe reklame, uključujući naravno i "Lifetime Warranty" prije prodaje... (čast izuzetcima za koje ja ne znan)
Samo vidi s kolikin je slovima tiskano "Lifetime Warranty", a s kolikin je "Warranty Terms and Conditions". Stvar je u tome što se kupcu gura u oči, a što ne. Mislin da već to dosta govori o ideji.
Zato, ja bi volija čuti da je neko nakon 20 godina reklamira neki proizvod pod "Lifetime Warranty" i da mu je to uvaženo.
A inače, Leupold, kapa doli
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
- hacklordsniper
- Desetnik

Leupoldi sa dva zlatna prstena (VX-II serija) spadaju u golden ring seriju, dakle kako je gore napisano.
Oni sa zelenim prstenom imaju također doživotno jamstvo ali samo za prvog kupca i nije prenosivo.
Inače problemi sa Leupold jamstvom su rijetki, jako rijetki.
PS: Šile još mi nisi odgovorio na PP
Oni sa zelenim prstenom imaju također doživotno jamstvo ali samo za prvog kupca i nije prenosivo.
Inače problemi sa Leupold jamstvom su rijetki, jako rijetki.
PS: Šile još mi nisi odgovorio na PP
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Znaci samo ako ima defekt u materijalu ili je nesto krivo sastavljeno ide besplatan popravak ili zamjena, ali ako ga razjebes sa prejakom puskom u tom slucaju nije "defects in materials or workmanship" nego user error, moze ti npr. pasti puska i sjebati optiku a da na njoj s vanjske strane nema vidljivih ostecenja, hoce li onda priznati garanciju ako unutarnji sklop bude neispravan? To sa garancijama mi je uvijek bila fascinantna stvar, i treba dobro citati ono sto pise sitnim slovima.hacklordsniper wrote:"If any Leupold Golden Ring® product is found to have defects in materials or workmanship, we will, at our option, repair or replace it. FREE. Even if you are not the original owner. No warranty card is required. No time limit applies."
P.S. zasto kupovati S&B optike od USA distributera ako je to njemacki proizvod ili sam u krivu?
malo OT: APC prenaponska zastita, pise LIFETIME WARRANTY, i naknada za stetu do neznam koliko stotina tisuca eura*, a onda procitas na garantnom listu ono sitnim slovima da to vrijedi samo za neke ili sve clanice EU, a za ostale drzave 1-3g. garancije bez isplate naknade za nastalu stetu ako zastita ne sprijeci strujni udar...
*ovisno o modelu zastite, 25.000 - 250.000€
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"