Lov divljih koza!

Lovačke priče, iskustva, doživljaji, lovački psi, fotografije...
Hawk
Satnik
Satnik

Re: Lov divljih koza!

Post by Hawk » 01 Feb 2012, 19:39

skorpac wrote:puno puta su mlađi lovci puno pametniji i obučeniji od "starijih lovaca", tako da tvrdnja da stariji lovci trebaju utjecati na mlađe lovce ne stoji. 90% starih lovaca misli da su popili svu pamet svijeta, a jedva da se znaju potpisati, a i puno stvari rade krivo. stariji lovci konzumiraju puno više alkohola nego mlađi lovci. meni nije svejedno kad mi deda od 65g pored mene stoji na štandu i ne razlikuje mačku od svinje. tako da netreba trpati sve u isti koš neozbiljni lovac će uvjek biti neozbiljni a pametni ce se truditi uvjek poboljšati, mentor tj. pametni i iskusni mentore će uvjek pomoći lovcu što mladom što starijem ako želi nešto naučiti. to što je netko položio lovački ispit ne čini ga lovcem. lovac moraš biti srcem i dušom i pameču, a i iskustvom. svatko tko barata s vatrenim oružjem treba razmišljati u svakom trenutku šta radi i gdje se nalazi zato nemojte govoriti mlađi lovci ovo ono kada tzv. "stariji" lovci nisu ništa bolji bez obzira kaj su morali "lajati" i po 2g. tolko od mene lp :)

ps. vecinu nesreća u lovu skrive "stariji" lovci
(neznam kak dijelite stare i mlade lovce po starosti ili iskustvu ali mislim da je svejedno) :)
Evo, ti ne znaš ni kako mi dijelimo lovce, a isto kažeš: svejedno ti je ??? Ali to ti nije smetalo da gore, sbrda sdola nabacaš dosta bisera koji uopće ne stoje. A jesi moga najprije pitati kako mi dijelimo lovce, pa onda razvijati svoje teorije. Po tome što si napisa, nebi te baš svrsta u iskusne lovce...a tu ne mislin na godine.

Ovako:
- pijanaca ima i mladih i starih, a stari pijanci se bolje nose s maliganima nego mladi...
- to da vecinu nesreća u lovu skrive "stariji" lovci...jednostavno nije točno...
- deda od 65g ima liječničku potvrdu i triba moći dobro razlikovati i mačku od mačke i svinju od svinje...
- da stariji lovci trebaju utjecati na mlađe lovce ne stoji ??? - neman komentara...daj razmisli malo...
- lovački ispit je uvjet za postati lovac, a mi o lovcima pričamo, ne o onima koji to nisu...

eto, toliko od mene...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

satyrir
Razvodnik
Razvodnik

Post by satyrir » 01 Feb 2012, 19:43

Mislim da se ovdje javlja problem između starijih i mlađih lovaca, a krivac za to je način života koji se jako promijenio. Recite Vi meni koja mlada osoba danas ima vremena par godina provesti u lovištu učeći običaje, kretanje divljači, etiku ili nešto treće. Koliko god volio lov i oružje, ja bih se prvi toga ostavio da je to tako. Da se razumijemo, ne opravdavam to da nema stažiranja. I da, da se mene pita uveo bi stažiranje, ali to bi trajalo 3 miseca (recimo sada u ovo doba). Po meni bi to bilo sasvim dosta. Osnove u praksi se mogu za to vrijeme dobro naučiti, a za sve više od toga odlazak u lov će sve rješiti. a ovo tko voli više popiti neću komentirati. tu je svaka osoba za sebe

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 01 Feb 2012, 22:37

Evo, ti ne znaš ni kako mi dijelimo lovce, a isto kažeš: svejedno ti je ??? Ali to ti nije smetalo da gore, sbrda sdola nabacaš dosta bisera koji uopće ne stoje. A jesi moga najprije pitati kako mi dijelimo lovce, pa onda razvijati svoje teorije. Po tome što si napisa, nebi te baš svrsta u iskusne lovce...a tu ne mislin na godine.

Ovako:
- pijanaca ima i mladih i starih, a stari pijanci se bolje nose s maliganima nego mladi...
- to da vecinu nesreća u lovu skrive "stariji" lovci...jednostavno nije točno...
- deda od 65g ima liječničku potvrdu i triba moći dobro razlikovati i mačku od mačke i svinju od svinje...
- da stariji lovci trebaju utjecati na mlađe lovce ne stoji ??? - neman komentara...daj razmisli malo...
- lovački ispit je uvjet za postati lovac, a mi o lovcima pričamo, ne o onima koji to nisu...

eto, toliko od mene...[/quote]

1. bisera?? samo zato što se vi s time ne slažete ne vjerujem da sam rekao išta što ne stoji, a kad smo već kod bisera vaši su stvarno super
"pijanaca ima i mladih i starih, a stari pijanci se bolje nose s maliganima nego mladi..." ? :)

2. ako mi ne vjerujete potražite malo, googlajte pa bute vidli, a to je i iz tog razloga što mladih lovaca ima jako malo

3.da, na lječničkom je zadovoljio, ali kad dođe u lov prvo drmne par malih da se ugrije, na liječničkom je nosio naočale, a na štandu mu se neda stavljati i sl. :)

4. prije nego kaj napišem ja razmislim kaj pišem, hočete reči da bi ja isto trebao tako vježbati da kad budem "stariji" lovac mogu više biti baždaren?? napisao sam ima pametnih i kvalitetnijih "starijih" lovaca (mentora) i od njih se može naučiti, ali mene zanima tko će biti iskren i reći koliko u svakom lovačkom društvu ima takvih?? :)

ne razumijem kaj sam krivo napisao i od kud vam pravo da mi govorite da sam neiskusan lovac zato jer sam iznio činjenice??
neznam od kud ste to zaključili? zar je "stariji" lovac osoba koja je 20g u nekom društvu i naziva sebe lovcem, a u lov ide samo da se naloče?
zar je to po vašem mentor jer može bolje popiti???

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 01 Feb 2012, 23:45

Ja sam svoje argumente i misljenje po pitanju ove teme iznesao, a ostatak ekipe koji nastavlja argumentirat cu zamoliti da ovo ne preraste u svađu nego da se dostojanstveno argumentira i da postivate jedni druge i samo polako, svi smo na istoj strani, iako to u ovoj temi mozda izgleda kao da nismo...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply