Zajednička kupovina olova
Moderator: BoB
Zajednička kupovina olova
Pozdrav svima,
Ovih dana gledam kupiti olovo za lijevanje, ali nažalost nije ga moguće kupiti manje od 20 kg.
Premda je cijena 23 kn/kg, na cijeli blok to izadje jako puno.
Htio sam predložiti zajedničku kupovinu cijelog bloka i podjelu prema potrebama i željama.
Ako ima zainteresiranih molio bih da se jave.
Hvala.
Ovih dana gledam kupiti olovo za lijevanje, ali nažalost nije ga moguće kupiti manje od 20 kg.
Premda je cijena 23 kn/kg, na cijeli blok to izadje jako puno.
Htio sam predložiti zajedničku kupovinu cijelog bloka i podjelu prema potrebama i željama.
Ako ima zainteresiranih molio bih da se jave.
Hvala.
Re: Zajednička kupovina olova
u zg strojoprometu kupuješ po kg, ja obično uzimam milimetarski lim izrezan na 6kg (0,5 l, ~600 kom .457)
btw. profil ti ne kazuje odakle si
btw. profil ti ne kazuje odakle si
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
danas sam baš zvao i pitao za čisto olovo(99.97%) i rekli su da prodaju u blokovima od 20 kg.
za trake ne znam koje su čistoće, niti sam zno za tu opciju. budem se raspitao.
tvoja informacija je od nedavno? znaš možda koja je čistoća tog olova? meni treba skroz mekano, da se može gnječiti.
za trake ne znam koje su čistoće, niti sam zno za tu opciju. budem se raspitao.
tvoja informacija je od nedavno? znaš možda koja je čistoća tog olova? meni treba skroz mekano, da se može gnječiti.
dobro si prošao, kada sam ja zvao blokovi su bili od pola tone "ali možda se nađe neki komadić od..", zamišljao sam tipa s krampom kako ispred rudnika prima narudžbu.
zadnji put sam bio jesenas, stričeki pitali koliko čega, rekoh toliko toga, izrezali ,platio i podigao. olovo je rafinirano, nelegirano, zaboravih postotke, tvoja cijena je mislim bez pdva.
zadnji put sam bio jesenas, stričeki pitali koliko čega, rekoh toliko toga, izrezali ,platio i podigao. olovo je rafinirano, nelegirano, zaboravih postotke, tvoja cijena je mislim bez pdva.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Cijena je 17.30 bez pdv.
Bit će da je onda pojeftinilo.
A niš, budem otišao tamo i pogledao jel hoće rezuckat na manje komade.
Bit će da je onda pojeftinilo.
A niš, budem otišao tamo i pogledao jel hoće rezuckat na manje komade.
A jel vam pomažu stare olovne cijevi (od odvoda). To je mekano olovo i između ostalog ga koriste ribiči za lijevanje svojih potrepština.????
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Stare olovne cijevi od odvoda su odlicne, ja uglavnom njih koristim i sasvim su ok , a i vecina ljudi koje ja poznajem njih koristi.
Nakon prethodnog savjeta sam ohrabren pokušati sa odvodnom cijevima. Gospon Boxi koji su uvjeti, plaćanje, itd? Jel moram puno čistiti te cijevi? Ili kako to već ide?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

moras pretopiti, izdvojiti smeće i napraviti si cisti materijal (izliti u neke kalupe s kojima ces lako rukovati) od kojeg ces ljevati kugle...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
dobru sjekiru i narežeš cijev na komadiće,kad se rastali odgrabiš smeće,ostane ti čisto i lijevaj.nema potrebe za 2x topiti.jako se lijepo odvoji kada se rastali jer je sve na površini,pa i cink i neke ostale primjese...
u šumi je puno bolje organizirana civilizacija
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Je da je dupli posao ali mislio sam ako stopi vecu kolicinu, pa da skladisti cistu sirovinu, ako mu se da zajebavati.
Starih olovnih cijevi (otpada) ima u "Fenix" Samoborska cesta. Firma za otkup sekundarnih sirovina. Kod nih se sve može kupiti...samo po 2x većoj cijeni nego oni isto otkupljuju. Rade svaki dan od 8-14. Nalaze se u Samoborskoj kod Vulkala.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
Olovo od vulkanizera je malo pretvrdo jer nije čisto a moraš i pazit nisu svi utezi od olova, ja ih koristim za za punjenje pištoljskog streljiva od 7,65 mm do 44 mag.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

A olovo od diabola sa streljane za zracno oruzje?
Mislim da bi bilo sasvim ok , ako se skupi dovoljna količina, pretpostavljam da misliš na ispucane. Najednostavnije su stare olovne vodovodne cijevi , ja sam u par navrata koristio i razne olovne brtve i olovni lim debljine 5 mm.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Naravno, veca kolicina, recimo oko 10tak kg... hmm upravo mi je palo nesto na pamet =) i sam cu trebati nesto olova za svoj revolver... imam 1000+ kapisli, imam kilu baruta, samo kugli bas nemam...Berto wrote:Mislim da bi bilo sasvim ok , ako se skupi dovoljna količina, pretpostavljam da misliš na ispucane.
Ako ste na području Splita,ima u brodomerkura di ja radim olovni lim debljine 1 mm i može se uzesti refužo. 1 kg oko 30-ak kn mislim,provjerit ću sutra kad dođem na posao.