Pucanje ispred kuće

Lovačke priče, iskustva, doživljaji, lovački psi, fotografije...
satyrir
Razvodnik
Razvodnik

Pucanje ispred kuće

Post by satyrir » 08 Feb 2012, 15:05

Evo prije minut čuo sam eksploziju (naravno da sam prepoznao da se radi o pušci :D) i odmah odletio na prozor vidjet što je. I imam što vidjet. Lik kupi nekakvu gusku čini mi se (nisam dobro vidio, brzinski je odšetao) na putu, taman ispod mog prozora. Pucao je u naselju gdje su kuće jedna do druge (znači ni traga lovištu).

Pitanje: je li normalno da netko usred naseljenog mjesta puca sačmaricom (ili bilo kakvim oružjem) i ubija divljač? I što kada bih ja sada nazvao policiju i prijavio ga? To mi je prvo palo na pamet, ali pošto nemam nikakvih dokaza niti mi ne pada na pamet gubit vrijeme. Znam da od toga neće biti ništa...

Aguila
Desetnik
Desetnik
Re: Pucanje ispred kuće

Post by Aguila » 08 Feb 2012, 15:15

Sanitarni odstrel, vjerojatno :D

satyrir
Razvodnik
Razvodnik

Post by satyrir » 08 Feb 2012, 15:19

Bit će ona sanirana u loncu ne brini :lol:

IgyBoy
Razvodnik
Razvodnik

Post by IgyBoy » 08 Feb 2012, 15:25

Da ga netko prijavi, bilo bi mu to zadnji put da je drzao oruzje (svoje) u ruci.

satyrir
Razvodnik
Razvodnik

Post by satyrir » 08 Feb 2012, 15:33

Znam da bi, ali to su ti lokalni seljaci koji imaju brdo para i bijesnih auta i ponašaju se "tko mi šta može". Nisan ni zna da imaju oružje dok mi nije opalija 5 metri od kuće... Al zato je bez problema pobiga brzinom munje s mjesta događaja. Zna šta bi bilo da ga se prijavi.

hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Post by hacklordsniper » 08 Feb 2012, 15:48

Nedavno je prilikom fešte u klijeti ispred moje kuće se netko odlučio proveseliti pucnjavom vatrenim oružjem, nazoveš policiju i nek rješavaju
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

Aguila
Desetnik
Desetnik

Post by Aguila » 08 Feb 2012, 17:51

Neznam čemu odmah posezati za represijom ako nikog ne ugrožava, ajd pa nek opali jemput f klijeti s duplenke, pa svakom se može dogodit da ga žena pusti s lanca. :D No, da se razumijemo naravno da nisam zagovornik takvog ponašanja.

Lars
Razvodnik
Razvodnik

Post by Lars » 08 Feb 2012, 18:55

Pa mogao bi jedan optužni prijedlog iz članka 21. Zakona o prekršajima protiv
javnog reda i mira + naravno, oduzimanje oružja (navednog i svog ostalog ako ima) do pravomoćnosti sudske presude.
Sudac odlučuje da li će pored izrečene kazne odrediti trajno oduzimanje bez prava na naknadu ili
će se oružje vratiti vlasniku tako da mu samo ostaje kazna za platiti (ili odležati malo, do 30 dana).

Nadalje, mogao bi biti sankcioniran po članku 64. stavak 1. točka 2. Zakona o lovstvu novčanom kaznom u
iznosu od 10.000 do 15.000 kuna koja naravno postaje zatvorska kazna ako ne želi platiti.

Eto toliko od mene.

Pozdrav

hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Post by hacklordsniper » 08 Feb 2012, 19:03

Aguila wrote:Neznam čemu odmah posezati za represijom ako nikog ne ugrožava, ajd pa nek opali jemput f klijeti s duplenke
Pa ta sačma/zrno ili s čime već puca završi u mome djetetu? Ne hvala, kako ja mogu voziti 80 km na streljanu moze i on
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

ćuturica
Skupnik
Skupnik

Post by ćuturica » 08 Feb 2012, 23:36

ako je rijec o krivolovu treba ga prijavit,a to prijavljivanje susida ako pucaju na fešti je palamudenje,pa neka covik uživa malo..

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 08 Feb 2012, 23:42

Ma vjerojatno je to bio sanitarni odstrijel, a možda je čovjek poželio da mu se u loncu nađe nešto novo, nešto divlje!! :mrgreen:
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

Žac
Razvodnik
Razvodnik

Post by Žac » 12 Feb 2012, 14:38

Vrlo vjerojatno lokalni djelitelj pameti i sveznalica, pravednik i mudrac.
Svojim djelom, a vjerojatno i djelima, prvo sramoti sve nas koji rukujemo oružjem sa dozvolom a drugo, na manje važno, remeti i onako poremćene odnose sa ostalim vjernim pukom.

satyrir
Razvodnik
Razvodnik

Post by satyrir » 12 Feb 2012, 14:41

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 12 Feb 2012, 19:35

satyrir wrote:Evo prije minut čuo sam eksploziju (naravno da sam prepoznao da se radi o pušci :D) i odmah odletio na prozor vidjet što je. I imam što vidjet. Lik kupi nekakvu gusku čini mi se (nisam dobro vidio, brzinski je odšetao) na putu, taman ispod mog prozora. Pucao je u naselju gdje su kuće jedna do druge (znači ni traga lovištu).

Pitanje: je li normalno da netko usred naseljenog mjesta puca sačmaricom (ili bilo kakvim oružjem) i ubija divljač? I što kada bih ja sada nazvao policiju i prijavio ga? To mi je prvo palo na pamet, ali pošto nemam nikakvih dokaza niti mi ne pada na pamet gubit vrijeme. Znam da od toga neće biti ništa...
Pucatnje medju kućama nije u redu, ali nisi baš uvjerljiv. Čuja si exploziju ??? (što je velika razlika od pucnja) vidija si lika da uzima nešto, ali nisi siguran što, nisi vidija da puca, a nisi spomenija niti da si vidija pusku. I još sam kažeš da nemaš nikakvih dokaza ??? Puno je tu nepoznanica.

A vidi ovo: jeli moguće da je covik šeta s jaketon na ramenu, mulac iza kantuna bacija petardu, čovik se malo trznija i pala mu jaketa s ramena ??? Dok si ti doša na prozor čovik se taman pognija i skupija jaketu ???

Ako je stvarno bilo pucanja oko tvoje kuće, to bi onda mora biti tvoj susjed, pa što nije čudno da nisi moga pripoznati ko je to bija ??? pa poći do njega i pitati ga što je bilo ??? Najlakše je zvati policiju, ali ako ispane da ništa nije bilo tako, što onda reći susjedu kojega si optužija da je puca na guske ???
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 12 Feb 2012, 19:45

satyrir wrote:evo još jedan primjer

http://www.dalmacijanews.com/Crnakronik ... -stan.aspx
Za ovo san već čuja, pa po tome što san čuja i po ovome što je napisano, samo ispada da je taj Goran Knezović obični kreten. Optužuje lovce na šljuke, a govori o metku, a uz to u članak stavlja sliku natjecatelja sa trap streljane ??? Kakve to veze ima jedno sa drugin ??? A lovci su sa sačmaricama lovili šljuke 4 kilometra od te kuće ??? Tog budalu triba tužiti, kazniti i nikada mu ne dozvoliti da više tako piše...

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 12 Feb 2012, 21:41

Da, procitao sam clanak i komentare ispod, slazem se s tobom hawk... 4km udaljenosti, propucan prozor a ovi love sacmaricama... pa da je sabot kuglu ispalio ne vjerujem da bi toliko daleko otisla...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

long range
Razvodnik
Razvodnik

Post by long range » 12 Feb 2012, 22:35

Mislim da mlada gospodjica koja je pisala komentar ispod teksta nije u pravu kada kaze da su lovili na udaljenosti od 4 km. Koliko sam upoznat, lovili su (krivolov) nedaleko od kuca i to divlje svinje koje su se spustile sa brda zbog sniga.
Mozda su i do mene doprle lazi pa ne zelim optuzivat nikoga. Istina je da se lovcima stalno ogranicava prostor i da se legalnim vlasnicima koji postuju sva moguca i neoguca pravila stalno nabijaju neke restrikcije i jako sam protiv tih restrikcija, ali da se u lovackim aktivnostima dogadja svasta, pogotovo u Dalmaciji, e to je istina.
Tested in fire

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 12 Feb 2012, 23:06

Na zalost meni se ne cini nego sam siguran da je puno ljudi KIVNO zbog svojih problema na sve i svasta, imaju puno slobodnog vremena, ne rade, nema se love, problema preko glave i onda se bukvalno ISPUCAVAJU na onome sto prvo naleti... danas Lovci, sutra Endurasi, prekosutra MTB biciklisti itd..itd... Prostora ima dovoljno za sve, samo sto kod nas nikada nije nista napravljeno kako treba i do kraja...da li zakon o oruzju, zakon o ocuvanju prirode, zakon o lovu itd.... Mozda je jos veci problem sto oni koji nesto i znaju samo SUTE i njurgaju sebi u bradu!
Nemoguće je Nemoguće

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 12 Feb 2012, 23:07

long range wrote:Mislim da mlada gospodjica koja je pisala komentar ispod teksta nije u pravu kada kaze da su lovili na udaljenosti od 4 km. Koliko sam upoznat, lovili su (krivolov) nedaleko od kuca i to divlje svinje koje su se spustile sa brda zbog sniga.
Mozda su i do mene doprle lazi pa ne zelim optuzivat nikoga. Istina je da se lovcima stalno ogranicava prostor i da se legalnim vlasnicima koji postuju sva moguca i neoguca pravila stalno nabijaju neke restrikcije i jako sam protiv tih restrikcija, ali da se u lovackim aktivnostima dogadja svasta, pogotovo u Dalmaciji, e to je istina.
Čuj, Long Range, neću se puno upuštati u to što se stvarno dogodilo, ostavimo to policiji, ali onaj članak je to što mene iritira. Frajer je napisa u naslovu: "Lovci lovili šljuke, pa ženi propucali stan?!" E sada, ako su lovili šljuke, onda su bili 4 Km daleko i lovili su sačmaricama. Ako su lovili veprove blizu kuće, onda to nema veze sa šljukarima. Ali zašto se u članku našla slika sportskog trap strijelca na streljani sa sačmaricon u ruci ??? Znači, bez obzira što se tamo dogodilo, ovaj članak je za svaku osudu i baš me interesira oće li Knezović zbog ovoga odgovarati...

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 12 Feb 2012, 23:10

Hawk wrote:Ali zašto se u članku našla slika sportskog trap strijelca na streljani sa sačmaricon u ruci ???
pise ti dolje
Foto ilustracija: CROPIX
znaju koristiti i "ARHIVSKA FOTOGRAFIJA" napomenu pored clanka... tako da mislim da su se ogradili po tom pitanju.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply