zidni nosač pušaka

Uradi sam, iskustva, savjeti, prijedlozi, slike vaših radova...
šile
Skupnik
Skupnik

zidni nosač pušaka

Post by šile » 15 Feb 2012, 10:39

...
Slika5573.jpg
Slika5579.jpg
Slika5575.jpg
Slika5576.jpg

hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Re: zidni nosač pušaka

Post by hacklordsniper » 15 Feb 2012, 11:09

Lijepo napravljeno, nečim sličnim sam imao jedno vrijeme oružje na zidu ali mi se nije svidlo u stvarnosti kao u zamisli.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

tehno1
Razvodnik
Razvodnik

Post by tehno1 » 15 Feb 2012, 20:41

da li Zakon dozvoljava takav način držanja oružja?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 Feb 2012, 20:49

Da ako je cijela prostorija uređena kao "jedan veliki sef" (vrata s rešetkom, rešetke na prozoru.... itd itd)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Post by hacklordsniper » 15 Feb 2012, 20:56

Mike_Torello wrote:Da ako je cijela prostorija uređena kao "jedan veliki sef" (vrata s rešetkom, rešetke na prozoru.... itd itd)
Točno Mike!

Otiči lokalnom bravaru koji će napraviti rešetke prema pravilniku o prostorijama gdje se drži i čuva oružje i staviti protuprovalna vrata (s papirima) koja se mogu naći već za 1000 kn (ali vrlo loše kvalitete) i oružje se može držati u toj prostoriji doslovno "po želji".

Ta solucija ispadne povoljnije od najeftinijeg ormara za oružje
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 15 Feb 2012, 21:07

dečki...malo ste se zanijeli u paušalnim komentarima i neutemeljenim zaključcima a neznam jeste li uzeli u obzir činjenicu da su na ovom nosaču sve puške zaključane-dakle nedostupne su bilo kome bez upotrebe alata za provalu !
uz ovakove sisteme "bunkerizacija" prostorije nije potrebna a ukoliko napravite bunker sa rešetkama na prozorima i na vratima tada vam netreba nikakvo drugo osiguravanje tipa metalnih ormara ili ovakovih polica !!

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 15 Feb 2012, 21:11

Pročitaj si ti Zakon o oružju, čl.30 :idea:
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 Feb 2012, 21:19

Šile, većinu tih pušaka dok su tako na zidu bilo tko može napuniti, repetirati i opaliti, zar ne? ili otuđiti zatvarač npr...

I kao što istra reče, pročitati zakon...
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Post by hacklordsniper » 15 Feb 2012, 21:23

Primjetio sam lokote, ali to ne pomaze. Dok sam planirao staviti oruzje ma zid "prije bunkera" pitao sam za mogucnost zakljucavanja sajlom, ali sam dobio veliko " ne". Cak ni ne prolazi drveni sef sa sajlom
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 15 Feb 2012, 21:43

imam osjećaj da se radimo "većim Papom od samog Pape" , zakon govori kako oružje mora biti čuvano da je nedostupno onima koji ne smiju imati doticaj s oružjem, to nam je bar svima jasno, isto tako zakon govori da oružje mora biti u sefu ili "nekoj drugoj prostoriji", osobno mislim da šile ne drži oružje na uličnom zidu kuće kako bi svako mogao puniti i pucati s njegovim oružjem i da nije izloženo svima pa ako neko treba zatvarač da se samo posluži.
nikada nisam svoje oružje držao drugdje nego na zidu a imao sam nebrojeno puta kontrolu. puške mi se nalaze zaključane na zidu u prostoriji koja ima obična vrata ali je zaključana tako da se djeca nisu u njoj nikad mogla igrati . . .
Attachments
PB030009.jpg
PB030010.jpg
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 15 Feb 2012, 21:54

valdop wrote:isto tako zakon govori da oružje mora biti u sefu ili "nekoj drugoj prostoriji"
>Zakon govori: ''Oružje i streljivo moraju se čuvati tako da nisu dostupni osobi koja nije ovlaštena posjedovati ga, a osobito djeci, zaključani i odvojeni u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti alatom uobičajene uporabe.''
CUSTOM GUN MASTER

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 Feb 2012, 21:59

valdop wrote:zakon govori kako oružje mora biti čuvano da je nedostupno onima koji ne smiju imati doticaj s oružjem, to nam je bar svima jasno, isto tako zakon govori da oružje mora biti u sefu ili "nekoj drugoj prostoriji", osobno mislim da šile ne drži oružje na uličnom zidu kuće kako bi svako mogao puniti i pucati s njegovim oružjem i da nije izloženo svima pa ako neko treba zatvarač da se samo posluži.
ako ima djecu, sigurno je dostupno djeci, neka pronađu komad streljiva sa lakocom ga mogu napuniti u pušku, ne moraju ga niti opaliti, dovoljno je da ga ostave tako kad ga netko bude skidao sa te police opalit će.... nije nuzno da to mora biti netko s ulice, doci ce ti klinci iz skole prije nego ti dodjes s posla, doci ce i njihovi prijatelji s njima, djeca ce dirat, prckati...
nikada nisam svoje oružje držao drugdje nego na zidu a imao sam nebrojeno puta kontrolu. puške mi se nalaze zaključane na zidu u prostoriji koja ima obična vrata ali je zaključana tako da se djeca nisu u njoj nikad mogla igrati . . .
Super za tebe, znam da to kod moje PP nebi proslo i da bi mi oduzeli oruzje, u najbolju ruku bih prosao samo sa upozorenjem... bez obzira ako je oruzje zakljucano u nekoj prostoriji u koju djeca nemogu ući... bilo koja zaključana vrata u kući tj. na bilo kojoj sobi bih mogao otvoriti jednim odmjerenim udarcem noge... to je puno lakse nego otvoriti limeni ormar...

Pitaj Boxi-a kakvu je proceduru imao oko drzanja oruzja u prostoriji, također pitaj Borisa Tuđana kakva mu mora biti prostorija u kojoj drzi oruzje, evo ti i kolege hacklordsnipera, isti slucaj...

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 15 Feb 2012, 22:29

Mike_Torello wrote:ako ima djecu, sigurno je dostupno djeci, neka pronađu komad streljiva sa lakocom ga mogu napuniti u pušku, ne moraju ga niti opaliti, dovoljno je da ga ostave tako kad ga netko bude skidao sa te police opalit će.... nije nuzno da to mora biti netko s ulice, doci ce ti klinci iz skole prije nego ti dodjes s posla, doci ce i njihovi prijatelji s njima, djeca ce dirat, prckati...

Pitaj Boxi-a kakvu je proceduru imao oko drzanja oruzja u prostoriji, također pitaj Borisa Tuđana kakva mu mora biti prostorija u kojoj drzi oruzje, evo ti i kolege hacklordsnipera, isti slucaj...
trideset tri godine posjedujem oružje, uvijek na isti način, u istoj prostoriji, koga bi što trebao pitati, uvijek je bilo kontrola i nikad nikakvog prigovora, dakle čuvam ga ispravno i ne držim ga dostupno djeci, isto tako vodim računa o streljivu, kako sam naglasio, zaključano je u zasebnoj prostoriji u koju osim mene nitko nema pravo ulaska, a to da će neko razvaliti vrata, tu si ne mogu pomoći pa razbojnici ulaze u zaštićenije prostorije, od armiranog betona, nikakva ih zapreka ne može spriječiti već samo malo usporiti, isto je sa metalnim ormarima ili sefovima.
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Post by hacklordsniper » 15 Feb 2012, 22:38

Moze biti da i zadovolji kontrolu jer jos kod nas dosta PP tumaci zakon na svoj nacin. Ovdje su poprilicno pametni i tumace zakon kako bi i trebalo i nema sale.

Svaku informaciju koju sam dao prenosim iz mup-a jer prije svakog "eksperimenta" osobno odem u PP I pitam. Ovdje bi za takav nacin drzanja islo upozorenje ili moguce i oduzimanje ukoliko jos nesto ne stima
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 Feb 2012, 23:07

Valdop, imas srece sto je kontrola u tebi nadleznoj PP blaga, uvjeren sam 140% da bi mene moja kontrola "rasturili" radi istog nacina drzanja... =/

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 16 Feb 2012, 09:39

Mike_Torello wrote:Valdop, imas srece sto je kontrola u tebi nadleznoj PP blaga, uvjeren sam 140% da bi mene moja kontrola "rasturili" radi istog nacina drzanja... =/
prika... maloprije si izričit u svojim tvrdnjama a sada kažeš da si uvjeren kako bi tebe rasturili radi takvog načina držanja !!
dakle... tvoji stavovi su zasnovani na tvojim pretpostavkama iz kojih donosiš zaključke kao da je to slovo zakona !!
daljna rasprava mi postaje smiješna...

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 16 Feb 2012, 09:44

hacklordsniper wrote:Moze biti da i zadovolji kontrolu jer jos kod nas dosta PP tumaci zakon na svoj nacin. Ovdje su poprilicno pametni i tumace zakon kako bi i trebalo i nema sale.

Svaku informaciju koju sam dao prenosim iz mup-a jer prije svakog "eksperimenta" osobno odem u PP I pitam. Ovdje bi za takav nacin drzanja islo upozorenje ili moguce i oduzimanje ukoliko jos nesto ne stima
dečko... ti kod tebe se možda prave poprilično pametni pa se upuštaju u svojevrsno tumačenje propisa i zakona jer u pp ima svakakvih pametnjakoviča dok su PU I MUP RH ipak nešto mjerodavniji
ja mislim da ti nisi nikad nikoga ozbiljnog nešto pitao... sory !
naravno uvijek ti ostaje pravo na tvoje mišljenje

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 16 Feb 2012, 09:56

istra champion wrote:
valdop wrote:isto tako zakon govori da oružje mora biti u sefu ili "nekoj drugoj prostoriji"
>Zakon govori: ''Oružje i streljivo moraju se čuvati tako da nisu dostupni osobi koja nije ovlaštena posjedovati ga, a osobito djeci, zaključani i odvojeni u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti alatom uobičajene uporabe.''
oružje i streljivo moraju biti razdvojeni a oružje zaključano a streljivo odvojeno i čuvano u metalnom ormaru,sefu ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti alatom uobičajene uporabe
treba čitati sa razumijevanjem...
pošto nitko ne čita sa razumijevanjem tako se i događa da ljudi drže puške,pištolje i svakojako streljivo u istom jebenom limenom ormaru kojega bilo koji pubertetlija udarcem noge ili šakom otvori bez ikakvog drugog alata...
pred godinu ili dvije u osijeku su ciganke provalile čovjeku u kuču i ukrale limeni ormar sa puškama,pištoljima i nekom gotovinom te su na ulici uočene kako ga nose i od strane policajca zaustavljene i uhičene !!!

hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Post by hacklordsniper » 16 Feb 2012, 10:04

šile wrote:nisi nikad nikoga ozbiljnog nešto pitao

Ok, lažem, ja niti imam oružje niti sam ikad imao kontrolu niti sam ikad bio u policiji. Da sam bolje volje sad bi i skenirao neke dokumente koje sam i napismeno dobio, ali čemu.

Glupost se uopće sa Vama upuštati u raspravu, davno sam preko PP upoznao vašu (ne)kulturu
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 16 Feb 2012, 10:27

hack. nemoj se zamarati, on sam sebe uvjerava da je po propisu, a NIJE.
Ovakva sajla se mogla koristiti po prijašnjem zakona, a po ovom ne.
Pošto su u MUP-u mjerodavniji-uputite tamo i upit i one slike obavezno stavite u prilogu, a mi ćemo čekati stručan odgovor.
CUSTOM GUN MASTER

Post Reply