Xisico XS 25
Moderator: karabalic
Re: Xisico XS 25
Ja isto tako mislim, pošto cijena nije prevelika treba kupiti i probati. Ja sam samo jednu popravljao i nisam znao o čemu se radi tek sam saznao nedavno preko foruma za Xisico.Degman wrote:Jesi i sa ovom pucao isto?
Ne moze tu nitko reci svoje iskustvo sa tom puskom kad ju nitko nije ni imao prilike isprobati.
Cijenim ja tvoje misljenje kao iskusnog strijelca sa zracnim ozjem i postujem to ali dajmo joj ipak priliku.
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Zasto bi ju ti rastavljao i sta bi ti tocno na njoj tunirao?krky wrote:Po onome što sam pročitao na stranim forumima nije loša puška kad se napravi dobar tuning. Po meni negdje u razini Hatsanovih modela (305m/s cal. 4.5) 70,80,85itd. U svakom slučaju puška treba rastavljanje i tuning da bude koliko toliko na razini Diane 34, ali nikada neče biti u njenoj razini koliko god ju dorađivali. Ipak je Kinez, što nemora uvjek biti loše.
To je moje mišljenje koje nemora biti točno.
U cemu je bio problem da se morala popravljati?karabalic wrote:Ja isto tako mislim, pošto cijena nije prevelika treba kupiti i probati. Ja sam samo jednu popravljao i nisam znao o čemu se radi tek sam saznao nedavno preko foruma za Xisico.Degman wrote:Jesi i sa ovom pucao isto?
Ne moze tu nitko reci svoje iskustvo sa tom puskom kad ju nitko nije ni imao prilike isprobati.
Cijenim ja tvoje misljenje kao iskusnog strijelca sa zracnim ozjem i postujem to ali dajmo joj ipak priliku.
Pukao je zub na mehanizmu okidanja koji bravi oprugu kada se napne i puška se nije dala napeti.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

meni to ne uljeva povjerenje....
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Gamo je IMHO neka srednja klasa... i btw. manji problem je puknuta opruga koja je ionako potrosni materijal kao i brtve, ali veliki je problem kada pukne dio klipa ili mehanizma... to su sasvim razlicite stvari za usporediti...
Na našim forumima dvojica su kupila te puške i nakon toga ni slova više, nije puno 100e ali ja opet ponavljam Slavija 631 je svemirski brod za Kineske poluproizvode.Degman wrote:Pucaju i opruge na Gamo CFX pa se ne moze reci da je to losa puska.
Necu sad ulaziti u uzrok zasto je sta puknulo,ali ako ti pukne i opruga opet ti je puska onesposobljena za rukovanje,znaci ista je stvar koji dio pukne jer puska mora ili u radionu ili ju moras sam popraviti.Mike_Torello wrote:Gamo je IMHO neka srednja klasa... i btw. manji problem je puknuta opruga koja je ionako potrosni materijal kao i brtve, ali veliki je problem kada pukne dio klipa ili mehanizma... to su sasvim razlicite stvari za usporediti...
Jer ako je opruga potrosni materijal ona ne smije puknuti,moze oslabjeti pa ju mijenjas ali mozes bez i dalje pucati bez straha.
Gamo je srednja klasa ali kosta 2,5X vise od ove kineske koja je isto srednja klasa.
I pitanje je i gdje se i za gamo i hatsana i crosmana i cometa i ostale iz srednje klase rade dijelovi,veliko pitanje makar su deklarirane kao spanjolske,turske,i americke.
I xisico je deklariran kao americka firma ( a radi se u kini jbg).
Slaviji svaka cast i slazem se ja sa svima koji kazu da je to kvalitetna puska niti sam ja ikad igdje nesto rekao protiv nje,tema je xisico i o njoj govorim.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

I pakne od kocnica na autu su potrosni materijal, kad se poderu (ili odljepe od nosaca kao u mojem slucaju, i to bas sve 4), auto nije siguran za voznju i moras s njim na servis... no to nije isto kao kad lupiš u rubnjak i iskriviš ramena, ili kad se sudaris pa auto ode iz centra... Opruga koja je oslabila (i izvitoperila) najcesce ne izgleda nista bolje nego ona koja ja pukla, istina, nebi smjela puknuti, ali ipak je ona dio puske koji najvise trpi i najvise radi, naravno, podrazumjevam da nece puknuti nakon 500 diabola, ali da se rasipa oko 10.000 to mi je prihvatljivo... Brtva je isto potrosni materijal, i ona na cijevi, ako se potrga puska je neupotrebljiva, isto vrijedi za brtvu klipa... Po mojem misljenju to su jedine 3 stvari koje smiju "otici" na springerici... brtva cijevi, brtva klipa i opruga, + eventualno vodilice opruge ako su plasticne ili nesto... ali da mi pukne "kuka" na klipu koja ga zabravljuje u napetom polozaju e to mi je loše i ruši ukupni dojam o kvaliteti... no to sam samo ja i moje viđenje situacije...Degman wrote:Necu sad ulaziti u uzrok zasto je sta puknulo,ali ako ti pukne i opruga opet ti je puska onesposobljena za rukovanje, znaci ista je stvar koji dio pukne jer puska mora ili u radionu ili ju moras sam popraviti. Jer ako je opruga potrosni materijal ona ne smije puknuti, moze oslabjeti pa ju mijenjas ali mozes bez i dalje pucati bez straha.
Ovo sa paknama nisam siguran sta si htio reci,i kakve to ima veze sa puknucem opruge na springerici ali ok.
Reci cu ti samo da koristis kvalitetnije pakne i da ih mijenjas na vrijeme.
Opruga koliko god bila potrosni materijal ne smije puknuti,kao ni klip i kao ni vodilica.
Brtve se trose,to je normalno i sve se to mijenja.
Opruga za taj hebeni xisico kosta oko 60 kn cini mi se.
Nisam ja xisicov odvjetnik niti menager da ih tu branim ili radim promidzbu,nikad nisam pucao iz nje i nemam pojma kako se ponasa a jos manje kako ce izgledati nakon nekoliko tisuca ispaljenih dijabola,a ne znas niti ti.
I na glocku 17 je puknuo dio vodilice navlake ali to ne4 znaci da je glock los pistolj,dapace odlican je.
Na bereti 92FS su znale pucati navlake na mjestu gdje su usjeci u koje ulazi brava cijevi i gdje je navlaka najtanja ali to opet ne znaci da je bereta 92fs los pistolj,dapace jedan je od najkvalitetnijih.
Necu reci da je xisico jedan od najkvalitetnijih ali zbog jednog primjera puknuca dijela mehanizma ne treba izvlaciti trajne zakljucke.
To je samo moje misljenje.
Reci cu ti samo da koristis kvalitetnije pakne i da ih mijenjas na vrijeme.
Opruga koliko god bila potrosni materijal ne smije puknuti,kao ni klip i kao ni vodilica.
Brtve se trose,to je normalno i sve se to mijenja.
Opruga za taj hebeni xisico kosta oko 60 kn cini mi se.
Nisam ja xisicov odvjetnik niti menager da ih tu branim ili radim promidzbu,nikad nisam pucao iz nje i nemam pojma kako se ponasa a jos manje kako ce izgledati nakon nekoliko tisuca ispaljenih dijabola,a ne znas niti ti.
I na glocku 17 je puknuo dio vodilice navlake ali to ne4 znaci da je glock los pistolj,dapace odlican je.
Na bereti 92FS su znale pucati navlake na mjestu gdje su usjeci u koje ulazi brava cijevi i gdje je navlaka najtanja ali to opet ne znaci da je bereta 92fs los pistolj,dapace jedan je od najkvalitetnijih.
Necu reci da je xisico jedan od najkvalitetnijih ali zbog jednog primjera puknuca dijela mehanizma ne treba izvlaciti trajne zakljucke.
To je samo moje misljenje.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Da dodam podkraj 3.mjeseca sam kontaktirao uvoznika telefonom i rekao mi je da su sve puške rasprodali i da su nove naručili (nisam pitao koliko) i tad mi je rekao da stižu za 50-ak dana.Ja ću gotovo sigurno naručiti jednu na neviđeno i to poštom jer mi je rekao da je poštarina 30-35kn
Ne isplati mi se auto paliti i tražiti po dućanima 
Tocna je informacija da su puske narucene i stizu sredinom 5 mj. i to modeli xs 12,xs 25 i novost je da ce biti i model xs 28 u ponudi koji mene posebno zanima i najvjerojatnije cu uzeti njega u 5,5 cal. (clon RWS Diane 350 magnum).gemist wrote:Da dodam podkraj 3.mjeseca sam kontaktirao uvoznika telefonom i rekao mi je da su sve puške rasprodali i da su nove naručili (nisam pitao koliko) i tad mi je rekao da stižu za 50-ak dana.Ja ću gotovo sigurno naručiti jednu na neviđeno i to poštom jer mi je rekao da je poštarina 30-35knNe isplati mi se auto paliti i tražiti po dućanima
A za one koje zanima xisico xs/b 25 jedan pregled.
http://www.youtube.com/watch?v=Wa_6T4b2 ... ure=relmfu
Bilo bi super da uvedu u ponudu i model XS-26 (kopija HW95), i kada bi cijena bila oko 1000kn.
Bilo bi ali mislim da je to ipak malo premala cijena cak i za kineza u tom rangu.
Cijena ne znam kolika bude za xs28m ,ne zna ju ni uvoznik jos ali po mojem mislim da bude negdje oko 1200-1300kn.
Znam jedino jos sigurno da je garancija 18 mjeseci i da je ovlasteni servis u Ludbregu kod jednog poznatog puskara (necu sad reklamirati namjerno kojeg ali covjeka znam osobno i preporucam svakome tko treba prerade ili slicno na oruzju).
Cijena ne znam kolika bude za xs28m ,ne zna ju ni uvoznik jos ali po mojem mislim da bude negdje oko 1200-1300kn.
Znam jedino jos sigurno da je garancija 18 mjeseci i da je ovlasteni servis u Ludbregu kod jednog poznatog puskara (necu sad reklamirati namjerno kojeg ali covjeka znam osobno i preporucam svakome tko treba prerade ili slicno na oruzju).
Trebalo bi tog uvoznika malo potaknit da uveze BAM B40 (kopija AA 200) i XS 30 (kopija Diane 52). Sve se pravi na istom mjestu, a za ove modele bi možda isto bilo dosta zainteresiranih pogotovo za kopiju AA200.
Tak je, zivio govornik s njim pod stol
Salu na stranu i ovo kaj dobijemo je puno jer sad je bila narudzba i pitanje kad ce opet biti uopce.
Dolazi oko 100-150 pusaka za cijelo HR trziste i pitanje kad ce vise biti naruceno nesto.
Ako se budu dobro prodavale mozda dodu i ostali modeli, ali to nece biti tako skoro.
Opcenito je tako kod nas sa svime, narucuje se prema potrebi, kad se rasproda i nitko nece narucivati pojedinacno kaj je i razumljivo.
Premalo smo trziste i ne prodaje se bas pretjerano.
Salu na stranu i ovo kaj dobijemo je puno jer sad je bila narudzba i pitanje kad ce opet biti uopce.
Dolazi oko 100-150 pusaka za cijelo HR trziste i pitanje kad ce vise biti naruceno nesto.
Ako se budu dobro prodavale mozda dodu i ostali modeli, ali to nece biti tako skoro.
Opcenito je tako kod nas sa svime, narucuje se prema potrebi, kad se rasproda i nitko nece narucivati pojedinacno kaj je i razumljivo.
Premalo smo trziste i ne prodaje se bas pretjerano.