Prinove!
Prinove!
Nakon "samo" 6 mjeseci cekanja stigla tri papira 
Sredinom 11 mjeseca 2011 trazio sam nabavne dozvole, jednu za glatku cijev, drugu za uzljebljenu cijev.
Kupio sef, policajac je bio pocetkom 12-og mjeseca, i onda sredinom travnja 2012 dolazi pismo iz MUP-a.
Pun srece sam ga preuzeo, kad ono, "vasa prijava nije potpuna"?!??!
Trebala im je lovacka iskaznica sa markicom za 2012/2013, naravno imam je i predao sam i usput zatrazio dozvolu za kratko lovacko oruzje.
Ali zasto to uopce traze? Da su napravili sve u zakonskom roku od 60 dana ne bi im to trebala ta markica, imao sam onu koja je u trenutku podnosenja bila vazeca.
Pocetkom petoga napokon poziv iz MUP-a, sve tri dozvole gotove!
Srecom kako sam ljecnicki radio 2006 i taj vrijedi 10 godina nisam morao ponovo.
Naoruzan papirima otisao do Splita i odmah iskoristio prvu i drugu
Prvo sacmara, Ruski Baikal MP-153, 12/76 kalibar, cijev 71 cm, 4900 kn nova.
Nakon toga, uzljebljena cijev!
Preko foruma naiso na skoro novu Zbrojevku CZ550 Lux, 30-06 kalibar.
Za sada kineska SWT 1,5-6*40 optika na njoj.
Naravno ne ide sve glatko ni kod registracije, u petak popodne sam kupio, u ponedjeljak odmah isao prijaviti.
Treba puske donijeti na provjeru, dogovorio se s policajcem, donio puske, on otisao kuci u 2 popodne...
Sutradan ujutro ga nazvao, nije mogao cijeli dan, a iduca dva dna na godisnjem!
Tek u petak, osam dana od kupovine je bio dostupan, mada moram priznat da me odmah u 7 ujutro nazvao i rekao da dodjem.
Pored brojeva provjeravao je da li je Baikal blokiran na 2 metka u magazinu (je).
Kako sam radio nakon toga, jos ih nisam stigao isprobati
Jos je ostala treca dozvole, gledam nekakvi revolver, mislio sam 44 magnum, ali nema ih bas u Splitu, trazio sam dalje.
Cak sam naisao na Taurus 454 Casulla (overkill samo takvi), ali bacio sam oko na polovnog Rugera GP100, 357 magnum, uz malo srece i njega uzmem uskoro.
Sredinom 11 mjeseca 2011 trazio sam nabavne dozvole, jednu za glatku cijev, drugu za uzljebljenu cijev.
Kupio sef, policajac je bio pocetkom 12-og mjeseca, i onda sredinom travnja 2012 dolazi pismo iz MUP-a.
Pun srece sam ga preuzeo, kad ono, "vasa prijava nije potpuna"?!??!
Trebala im je lovacka iskaznica sa markicom za 2012/2013, naravno imam je i predao sam i usput zatrazio dozvolu za kratko lovacko oruzje.
Ali zasto to uopce traze? Da su napravili sve u zakonskom roku od 60 dana ne bi im to trebala ta markica, imao sam onu koja je u trenutku podnosenja bila vazeca.
Pocetkom petoga napokon poziv iz MUP-a, sve tri dozvole gotove!
Srecom kako sam ljecnicki radio 2006 i taj vrijedi 10 godina nisam morao ponovo.
Naoruzan papirima otisao do Splita i odmah iskoristio prvu i drugu
Prvo sacmara, Ruski Baikal MP-153, 12/76 kalibar, cijev 71 cm, 4900 kn nova.
Nakon toga, uzljebljena cijev!
Preko foruma naiso na skoro novu Zbrojevku CZ550 Lux, 30-06 kalibar.
Za sada kineska SWT 1,5-6*40 optika na njoj.
Naravno ne ide sve glatko ni kod registracije, u petak popodne sam kupio, u ponedjeljak odmah isao prijaviti.
Treba puske donijeti na provjeru, dogovorio se s policajcem, donio puske, on otisao kuci u 2 popodne...
Sutradan ujutro ga nazvao, nije mogao cijeli dan, a iduca dva dna na godisnjem!
Tek u petak, osam dana od kupovine je bio dostupan, mada moram priznat da me odmah u 7 ujutro nazvao i rekao da dodjem.
Pored brojeva provjeravao je da li je Baikal blokiran na 2 metka u magazinu (je).
Kako sam radio nakon toga, jos ih nisam stigao isprobati
Jos je ostala treca dozvole, gledam nekakvi revolver, mislio sam 44 magnum, ali nema ih bas u Splitu, trazio sam dalje.
Cak sam naisao na Taurus 454 Casulla (overkill samo takvi), ali bacio sam oko na polovnog Rugera GP100, 357 magnum, uz malo srece i njega uzmem uskoro.
Re: Prinove!
ante12 wrote:Danas stigao i Ruger GP100, 357 magnum, 4.2' cijev!
http://free-st.htnet.hr/ante123/ruger.JPG
Auuu sto se istrosi ti kao da nije kriza
Ta zbrojevka CZ 550 lux 30-06 ti je preciznija sa fiksnim nisanima nego sa tom kineskom optikom, Best Buy puska
Ljecnicki ti vrijedi 5god, i nakon toga ides ponovno na ljecnicki!!
daj napisi cijene 550 LUX i RUGERA informativno
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Tko je ljecnicki napravio po starom zakonu vrijedi mu 10 godina... ja sam ga napravio 2007 i vrijedi mi do 2017 godine... kad ga tada budem radio ponovo vrijedit ce mi 5 godina... a taj zakon o trajanju ljecnickog uvjerenja 5g. je donesen negdje u 10 mjesecu 2008 godine ako se dobro sjecam... tko je napravio ljecnicki poslije 10/2008 njemu vrijedi 5 godina... tko je napravio do 9/2008 njemu vrijedi 10 godina...fricky wrote:Ljecnicki ti vrijedi 5god, i nakon toga ides ponovno na ljecnicki!!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Da, kako Mike kaze, ljecnicki je bio napravljen po starom zakonu, zato i vrijedi 10 godina.
Toliko mi vrijedi i dozvola izdana 2006, do 2016.
Puska s montazom (bez optike) 3500 kn, Ruger 4500 kn.
Ta kineska je samo privremeno, dok nesto bolje ne nabavim.
Toliko mi vrijedi i dozvola izdana 2006, do 2016.
Puska s montazom (bez optike) 3500 kn, Ruger 4500 kn.
Ta kineska je samo privremeno, dok nesto bolje ne nabavim.
Nabavna traje 6mj. unutar kojih je ANTE12 morao kupiti r oruzje , a prije nabavne dobije dopis od MUP-a da mora napraviti ljecnicki, ako je dobio nabavne nakon podnesenog zahtjeva u kojem je morao priloziti i ljecnicki, onda je ljecnicki obavio prije 6mj, tj obavio ga je prosle godine !!Mike_Torello wrote:Tko je ljecnicki napravio po starom zakonu vrijedi mu 10 godina... ja sam ga napravio 2007 i vrijedi mi do 2017 godine... kad ga tada budem radio ponovo vrijedit ce mi 5 godina... a taj zakon o trajanju ljecnickog uvjerenja 5g. je donesen negdje u 10 mjesecu 2008 godine ako se dobro sjecam... tko je napravio ljecnicki poslije 10/2008 njemu vrijedi 5 godina... tko je napravio do 9/2008 njemu vrijedi 10 godina...fricky wrote:Ljecnicki ti vrijedi 5god, i nakon toga ides ponovno na ljecnicki!!
Kako mu ljecnicki traje 10 god, mozda MUP Split opet tumaci zakon po svom nahođenju
Sta je napravio ljecnicki unaprijed u 2008 god.??
Kad sam dobio prvu dozvolu 2006, ljecnicki je vrijedio 10 godina.
Po novom zakonu od 2007 taj ljecnicki vrijedi 5 godina, ali ovi od 10 godina nisu nigdje ponisteni.
Kad sam pocetkom 2011 isao do policije pitati da li ista treba, receno mi je ne, ne treba, vrijedi do isteka.
Kad sam 2012 uzimao nove dozvole takodjer mi je receno da ne treba nista, vrijedi ovaj ljecnicki iz 2006.
Sicna stvar sa vozackim koje po novome vrijede 10 godina, ali takodjer vrijede i one stare koje su vazece do 65 godine zivota.
Po novom zakonu od 2007 taj ljecnicki vrijedi 5 godina, ali ovi od 10 godina nisu nigdje ponisteni.
Kad sam pocetkom 2011 isao do policije pitati da li ista treba, receno mi je ne, ne treba, vrijedi do isteka.
Kad sam 2012 uzimao nove dozvole takodjer mi je receno da ne treba nista, vrijedi ovaj ljecnicki iz 2006.
Sicna stvar sa vozackim koje po novome vrijede 10 godina, ali takodjer vrijede i one stare koje su vazece do 65 godine zivota.