pomoc oko pronadenog pistolja

Moderator: BOXI

Post Reply
dOmI
Civil
Civil

pomoc oko pronadenog pistolja

Post by dOmI » 15 May 2012, 11:10

Trebam pomoc oko pronadenog pistolja mog pradjeda,pa me zanima kakav je to pistolj?

Image

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: pomoc oko pronadenog pistolja

Post by valdop » 15 May 2012, 14:10

dakle, mislio sam da sam vidio sve što se tiće oružja, no ipak svaki dan se vidi nešto "novo", tako je i ovaj puta. naime zbunilo me to što su drvene korice pričvrščene sa dva vijka za ramu pištolja, takav sistem nema ni jedan pištolj (mislim na dva vijka vodoravno postavljena), dakle neko je servisirao pištolj a nije se potrudio napraviti kao na originalu. inače se korice na tom pištolju pričvrščuju kao i na tt-jcu, iznutra. taj pištolj ima originalne drvene korice. bilo bi dobro da si ga poslikao i s druge strane, barem bi ga lakše prepoznali.
radi se o pištolju: ORTGIS u cal 6,35 m/m, sa 6 metaka, težine 380 grama, duljine cijevi 69 m/m, ukupna duljina pištolja 133 m/m.
Pištolji Ortgis pojavili su se 1916 i 1918 godine i proizvodili su se do kraja tridesetih godina prošlog stoljeća. Njihova posebnost je automatska kočnica koja se, kad je jednom stisnuta, ne vrača sama natrag, već treba pritisnuti gumb s lijeve strane rame, ispod zatvarača. Isti gumb služi i za rastavljanje, slično Walteru. Cijev se skida zaokretom za 90° u stranu.
Inače firma Ortgis & Co iz Erfurta, radila je kopije Brauningovog Modela 10 u cal. 7,65 m/m i 9 m/m K (9x17)
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

Post Reply