Članak sa portala ''24 sata''
Članak sa portala ''24 sata''
http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/ ... kom-266114
Pitam se, kako je prošao taj što je ustrijelio psa? Ne bih se čudio da je dobio kaznenu prijavu zbog ''dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom''.
Pitam se, kako je prošao taj što je ustrijelio psa? Ne bih se čudio da je dobio kaznenu prijavu zbog ''dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom''.
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!
- hacklordsniper
- Desetnik

Re: Članak sa portala ''24 sata''
Upravo sam došao postati pitanje, što mislite hoće li mu oduzeti oružje?
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Slijedom slova zakona, mislim da ovdje postoji mogućnost za podizanje kaznene prijave, a kaznena prijava znači i oduzimanje oružja. U kaznenom postupku bi se vjerojatno utvrdilo da je oružje upotrebljeno u skladu sa zakonom pa bi se, sukladno odredbama o krajnjoj nuždi čovjek oslobodio krivnje te bi mu oružje bilo vraćeno. No, svo vrijeme dok traje kazneni postupak i sudjenje oružje je oduzeto i pohranjeno u policiji, a koliko sam čuo, oduzeto oružje se baš i ne čuva u primjerenim uvjetima.
Dali su mu oružje uzeli, ne znam. Nekako se nadam ipak da nisu.
Dali su mu oružje uzeli, ne znam. Nekako se nadam ipak da nisu.
ne vidim razlog zašto bi mu oduzeli oružje?
puknuo je agresivnog psa, nikog nije ugrozio i kraj priče
- hacklordsniper
- Desetnik

Nije to tako jednostavno, barem ne u HR. Moj otac je ostao bez oružja samo zato jel je pitao izvođača radova hoće li napraviti posao za koji je plaćen
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Eh sada ??
Vjerovatno je tu bila i jos koja rijec pokraj tog pitanja ???
Vjerovatno je tu bila i jos koja rijec pokraj tog pitanja ???
Nemoguće je Nemoguće
- hacklordsniper
- Desetnik

Dakle izvođač uzeo avans, više se nije pojavio na radilištu, citat razgovora sa mog mobitela jer se više nije javljao na tatin:
(O-otac, I - Izvođač)
T: Dobar dan
I: Tko je to?
T: XY koji Vam je platio avans u iznosu XY za izvođenje radova koje niste napravili, hoćete li to napraviti ili ću morati predati dokumente odvjetniku
I: Poklapa telefon
Izvođač odlazi na policiju i izjavljuje da mu otac i ja prijetimo nasiljem. Nasreću ja sam prošao bez posljedica jel je priznao da nije razgovarao samnom tako da mu nisam niti mogao prijetiti, a otac je izvukao deblji kraj, 6 mjeseci zatvora, 2 godine uvjetno i oduzimanje oružja. Inače je do tog dana posjedovao preko 40 godina legalno lovačkog, športskog kao i oružje na dozvolu za DIN u svrhu samoobrane, i 65 godina života nije imao niti prekršaj brze vožnje (a kamoli išta ostalo)
Tako to funkcionira u RH.
(O-otac, I - Izvođač)
T: Dobar dan
I: Tko je to?
T: XY koji Vam je platio avans u iznosu XY za izvođenje radova koje niste napravili, hoćete li to napraviti ili ću morati predati dokumente odvjetniku
I: Poklapa telefon
Izvođač odlazi na policiju i izjavljuje da mu otac i ja prijetimo nasiljem. Nasreću ja sam prošao bez posljedica jel je priznao da nije razgovarao samnom tako da mu nisam niti mogao prijetiti, a otac je izvukao deblji kraj, 6 mjeseci zatvora, 2 godine uvjetno i oduzimanje oružja. Inače je do tog dana posjedovao preko 40 godina legalno lovačkog, športskog kao i oružje na dozvolu za DIN u svrhu samoobrane, i 65 godina života nije imao niti prekršaj brze vožnje (a kamoli išta ostalo)
Tako to funkcionira u RH.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Kolega slažem se s tobom. Po nekoj zdravorazumskoj logici ovom čovjeku ne treba oduzeti oružje. Branio se od napada agresivnog psa te ga je ustrijelio. I tu bi trebao biti kraj priče. No, kako je rekao kolega Hacklordsniper, nije kod nas uvijek sve tako jednostavno. Ipak je pucao u naseljenom mjestu, a to bi nadležni organi (policija, drž. odvjetništvo) mogli okarakterizirati kao ''dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom''.Spinnaker wrote:ne vidim razlog zašto bi mu oduzeli oružje?
>Izvođač odlazi na policiju i izjavljuje da mu otac i ja prijetimo nasiljem. ............
Na zalost nema razloga da sumnjam u tvoju pricu jer je kod nas sve moguce i pravilu najebe onaj koji je posten ali evo sada me ubija cista znatilzelja oko ove tvoje price:
1. Kada mu je vec dao avans da li je bar do nekako dokumentirao ?
2. Ti i Otac ste ipak bili dvojica, kako je moguce da jedan glas vrijedi vise od dva
3. KAKO se rijesava PROBLEM kada netko nekoga prijavi iz ZLOBE ? Znaci li to da ja mogu prijaviti 10-ljudi koji mi se ne svidjaju, znam da imaju oruzje pa eto cisto da im napakostim odem u policiji i kazem da su mi prijetili...
4. Posto sam i sam privatnik znaci li to da sada svaki puta kada nekog zovem za neplaceni racun i kazem mu da cu pokernuti ovrhu PRIJETIM i da me treba sankcionirati ....
LUDILOOOOOOOOOOOOOOO.....
Na zalost nema razloga da sumnjam u tvoju pricu jer je kod nas sve moguce i pravilu najebe onaj koji je posten ali evo sada me ubija cista znatilzelja oko ove tvoje price:
1. Kada mu je vec dao avans da li je bar do nekako dokumentirao ?
2. Ti i Otac ste ipak bili dvojica, kako je moguce da jedan glas vrijedi vise od dva
3. KAKO se rijesava PROBLEM kada netko nekoga prijavi iz ZLOBE ? Znaci li to da ja mogu prijaviti 10-ljudi koji mi se ne svidjaju, znam da imaju oruzje pa eto cisto da im napakostim odem u policiji i kazem da su mi prijetili...
4. Posto sam i sam privatnik znaci li to da sada svaki puta kada nekog zovem za neplaceni racun i kazem mu da cu pokernuti ovrhu PRIJETIM i da me treba sankcionirati ....
LUDILOOOOOOOOOOOOOOO.....
Nemoguće je Nemoguće
- hacklordsniper
- Desetnik

1. Da postoji ugovor te smo sudskim postupkom dobili barem dio novca natrag (ostalo je propalo jel firma nema imovine i prihoda)
2. Neznam, nije niti meni jasno. Isti je dobar glumac pa je vjerojatno dao interesantan iskaz
3. Inače navedeni poduzetnik redovito tako radi jer iz kasnijih poznanstva smo naisli na ljude koji su ostali bez novaca i dobili kaznenu prijavu
4. Mozda, mozda ne, ali gore je primjer kako smo mi izašli i srećom ja nisam nastradao
2. Neznam, nije niti meni jasno. Isti je dobar glumac pa je vjerojatno dao interesantan iskaz
3. Inače navedeni poduzetnik redovito tako radi jer iz kasnijih poznanstva smo naisli na ljude koji su ostali bez novaca i dobili kaznenu prijavu
4. Mozda, mozda ne, ali gore je primjer kako smo mi izašli i srećom ja nisam nastradao
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Znaci da ubuduce kada nekome moramo zaprijetiti svi mi koji imamo oruzje moramo biti KONKRETNI......Slusaj ti... ja cu te SAKAMA istuci i polomiti ti sve kosti....ili opcija B. Jako mi se svidjas, doci cu kod tebe da se malo mazimo i gladimo a posto ja volim malo grublji sex valjde se neces ljutiti.....!! Pa neka me onda prijavi, i ste ce mi reci u muriji....slusaj ti pederu jedan..... Hahhahahahah
Nemoguće je Nemoguće
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Meni je cudno da nitko ne vidi (ako je sve to istina) da nekoj osobi razni ljudi uvijek prijete zbog istog razloga, koliko slucajeva mora biti da se zapitas sto nije u redu sa tom osobom a ne sa ljudima oko njega. Pa ne moze on vjecno biti u pravu a svi okolo budale
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"