PASP M76 - Iskustva
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: PASP M76
najlakse u Bosni, FIS u Vitezu ih je imao, imao je i FIS u Bihaću ali oni su zatvorili svoj odjel za "Lov i Ribolov", ili otici u Sarajevo pa direkt u tvornici kupiti (zvao sam, pitao, kazu da se moze...), ima jos i neki lanac robnih kuca, google ce znati, oni su u Bosni zastupnik za ZRAK optike...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: M76 - Iskustva
Pitam se kako je onda ova 8-32x50 optika navucena na nju =) a znam da se skidala normalno... P.S. nije moja...Spinnaker wrote:ovu optiku možeš zaboraviti na m76, osim ako ne misliš skidati nišan, ja imam montiran bushnell 3-9x40 i jedva ga navučem preko mehaničkog nišanalex-lutor wrote:Nikon Buckmaster 4-12x50
Molim moderatore da spoje slične teme.
Moja procjena o m76 na osnovi nekoliko metaka i more tuđih odgovora.
Kvaliteta izrade nije ujednačena, jednostavno, na nekim su klapali dijelovi na drugima ne.
Okidanje je prije za automat nego za preciznu pušku. Teška je masivna, pouzdana. Pad zrna 8x57 na 600 metara gotovo kao 308 . Znam i osobno sam vidio kako 3 metka idu u 4-5cm na 100m. To je 1.5 Moa. Na 600m je ograničenje standardna optika a ne preciznost samog oružja.
Moja procjena o m76 na osnovi nekoliko metaka i more tuđih odgovora.
Kvaliteta izrade nije ujednačena, jednostavno, na nekim su klapali dijelovi na drugima ne.
Okidanje je prije za automat nego za preciznu pušku. Teška je masivna, pouzdana. Pad zrna 8x57 na 600 metara gotovo kao 308 . Znam i osobno sam vidio kako 3 metka idu u 4-5cm na 100m. To je 1.5 Moa. Na 600m je ograničenje standardna optika a ne preciznost samog oružja.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

daj link od slicne teme da ne pretrazujem sada, hvala.zoommode wrote:Molim moderatore da spoje slične teme.
Meni je ta puska fora samo da je nabavim za osobnu kolekciju, za precizno pucanje sigurno nije konkurenta bilo kojoj pusci u kalibru 6BR, 6XC, 308, 338M ili 7RM tako da je to tesko usporedjivati..ali da je planiram nabavaiti za malo raspucavanja za dusu moram priznati da planiram...zoommode wrote:......... Teška je masivna, pouzdana. Pad zrna 8x57 na 600 metara gotovo kao 308 . Znam i osobno sam vidio kako 3 metka idu u 4-5cm na 100m. To je 1.5 Moa. Na 600m je ograničenje standardna optika a ne preciznost samog oružja.
Nemoguće je Nemoguće
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

8x57 je IMHO jednako precizan metak kao i 308, na stranu sada egzoticni BR kalibri, princip djelovanja, konstrukcija, kvaliteta izrade (sa vecim tolerancijama) i namjena (vojnicka puska) iste ju cini inferiornom prema ovima koje si nabrojio koje u 99% slucajeva NISU poluautomati... M76 nije snajperska puska, vec puska za strijelca (Designated Marksman Rifle), ali ako napravis kvalitetnu bolt snajpersku pusku i upariš sa kvalitetnim streljivom u 8x57 kalibru, ne vidim razloga da bude manje precizna od .308...lex-lutor wrote:za precizno pucanje sigurno nije konkurenta bilo kojoj pusci u kalibru 6BR, 6XC, 308, 338M ili 7RM tako da je to tesko usporedjivati..
Treba ju uspoređivati u njenoj klasi, a to su Dragunov, M1 Garand, M14 itd... a i kalibri su tu negdje 8x57, 7,62x54R, .30-06 i .308
za to za sto je napravljena je super puska... To je samo moje misljenje.
Mike, rekao si puno bolje od mene ono sto sam mislio reci... dobra je upravo za ono za sto je napravljena....
Nemoguće je Nemoguće
Re: PASP M76 - Iskustva
Ima kavur u Velikoj Gorici..
"Kolekcionarstvo je nešto besplatno što te skupo košta. "
Ajde poslikaj je da vidimo sta si kupiomunja wrote:Komu bi bilo najbolje odnest pušku na bruniranje okolica zagreba?
Posjedujem optiku zrak 8x42 te me zanima koja je njezina realna vrijednost obzirom da je vrlo rijetka??
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Lovacku ili ON-8x42? Moze slike...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ON-8x42 pred nekih pola godine, nova novcata u FIS-u u Vitezu za nekih 2000kn, ja vrbovao da mi ju dopreme u Bihać, ali kad sam dosao u ponedeljak, netko ju je u vitezu bio kupio tog vikenda... a ON-6x32 za nekih 1800kn nisam htjeo uzeti...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

to nije ova Zrak ON-8x42 optika koja ima koncanicu identicnu kao original optika za M76 tj. Zrak ON-M76B...
ta tvoja mi vise izgleda kao ona za Crnu Strelu M93 ili tako nesto...
končanica je vojna i indentična ovoj od onm76b to je od zraka i ja mislim da tu je hv usvojio jer je puška od generala hv-aMike_Torello wrote:to nije ova Zrak ON-8x42 optika koja ima koncanicu identicnu kao original optika za M76 tj. Zrak ON-M76B...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ako ju je neka vojska usvojila onda je to ona republike srpske, jer takvu optiku oni stavljaju na svoju "Crnu Strelu" M93, nasi stavljaju uglavnom Khales koliko sam uspio skuzit...
U svakom slucaju konstrukcijom je ocito neka novija generacija, jer ne lici onoj sto sam ja stavio sliku koja je prava Zrak ON-8x42, ova bi onda morala imati neku dodatnu oznaku ili nije "ON" nego samo Zrak 8x42... uglavno nisam upoznat sa ovim novim tipom optike...
U svakom slucaju konstrukcijom je ocito neka novija generacija, jer ne lici onoj sto sam ja stavio sliku koja je prava Zrak ON-8x42, ova bi onda morala imati neku dodatnu oznaku ili nije "ON" nego samo Zrak 8x42... uglavno nisam upoznat sa ovim novim tipom optike...
Pozdrav.munja wrote:končanica je vojna i indentična ovoj od onm76b to je od zraka i ja mislim da tu je hv usvojio jer je puška od generala hv-a
Da li prodajes optiku on 8x42 ovu sa slike?
ja sa zainteresiran. cijena nije bitna.
lp
marek