Punjenje metaka od sad ZABRANJENO?

Samostalno punjenje streljiva

Moderator: istra champion

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Punjenje metaka od sad ZABRANJENO?

Post by lex-lutor » 01 Jun 2012, 21:19

istra champion wrote:[ne treba se zamarati sa ''Certifikatima i sl.'', punjenja NEMA...
Nije istina...IPAK NIGDJE ne pise da punjenje za vlastite potrebe ZABRANJENO, sto znaci isto kao i do sada. Punjenje za vlastite potrebe NIJE prozivodnja tj. nigdje u zakonu NIJE definirano STO JE TO PROZIVODNJA...ili mi je pak nesto promaklo ???????
Nemoguće je Nemoguće

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 01 Jun 2012, 21:33

Članak 5.
26) Proizvodnja streljiva je izrada novog streljiva.
IX. PROIZVODNJA ORUŽJA I STRELJIVA

Članak 66.

Proizvodnjom oružja mogu se baviti trgovačka društva koja prije upisa u sudski registar trgovačkog suda dobiju odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova za obavljanje djelatnosti proizvodnje oružja.
Proizvodnjom streljiva mogu se baviti trgovačka društva i obrti pod uvjetima utvrđenim propisima o proizvodnji eksplozivnih tvari.

Članak 92. mijenja se i glasi:

»Novčanom kaznom od 3.000,00 do 15.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba:

28) ako neovlašteno proizvodi streljivo,

Lex, najbolje da zatražiš slovensko državljanstvo i položiš ''certifikat'', nekada je slovenija bila do ponte-portona pa vjerujem da nečeš imati problema :mrgreen: :A03: :A18: :A26:
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 01 Jun 2012, 22:01

istra champion wrote:
Lex, najbolje da zatražiš slovensko državljanstvo i položiš ''certifikat'', nekada je slovenija bila do ponte-portona pa vjerujem da nečeš imati problema :mrgreen: :A03: :A18: :A26:
Problem je jedino u tome kaj smo stariji od 21 godinu :mrgreen:
Za mlađu ekipu postupak je vrlo brz i dosta jednostavan, te ne preskup.

Sad nam je gore nego da smo u Srbiji, oni mogu puniti bar za sačmarice :A00:

Izgleda da ništa više od Snajper kupa, te sličnih natjecanja, budem se moral vrnuti trapu, ali ak hoču lovački, prvo treba prepraviti streljane... :A14:
Oštri

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 01 Jun 2012, 23:47

istra champion wrote:Lex, najbolje da zatražiš slovensko državljanstvo i položiš ''certifikat'', nekada je slovenija bila do ponte-portona pa vjerujem da nečeš imati problema
A ne znam sto da ti kazem, mi ovdje smo zivjeli na zapadu jos za vrijeme Yuge...Slovenija NIKADA nije bila tako velika kao sto je danas, nemoj da moram drzati lekcije iz povjesti ali samo da napomenem...Dio na koji mislis je uvijek bio pod Italijom a raspdaom Austrougarske nastala je SHS koja je trajala jako dugo, ako se ne varam jedno 4-5 godina i nakon toga su nam gospodarili drugi te su se ponasali kao robovlasnici... Uglavnom za one koji to ne znaju imat ce priliku uskoro osjetiti na svojoj kozi samo ne kroz batinanje, bahato oduzimanje zemlje i stoke i slicne ondasnje metode. Danas to rade banke i sudovi na puno finiji nacin ali je cilj potpuno isti i ulaskom u EU pocinje PONAVLJANJE POVIJESTI. No odlutali smo od teme...

Ono sto mene zanima je samo pitanje CIJI su sitni interesi kumovali donosenju ovakvog zakona i zasto nasa vlada radi protiv svojih gradjana. Ti si prvi koji trosis 3-5000 metaka godisnje u barem dva kalibra, to znaci cca 6-10.000 metaka, sto je u stvari realna potrosnja streljiva za nekog tko se ozbiljno bavi streljastvom, ne racunajuci dugo oruzje...

Tko si na ovom forumu moze priustiti cca 35-50 000 Kn godisnje za municiju SVAKA MU CAST, volio bih da mogu svi...no i pored svega nasi ljudi od stabla ne vide sumu i nikada nece...

Ima pametnih ljudi ovdje pa neka mi onda objasne STO SE DOBROGA i KORISNOG dobiva brisanjem navedeng clanka u zakonu?

Nije bilo dovoljno UNISTAVANJE civilnih strelista pomocu zakona koji je nebulozan, nije bilo dovoljno uvodjenej poreza od 30% na oruzje, zajebancija sa ljecnicim pregledom svakih 5g ( to nema nitko u EU), GDJE JE KRAJ.
Nemoguće je Nemoguće

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 02 Jun 2012, 07:55

lex-lutor wrote:Ti si prvi koji trosis 3-5000 metaka godisnje u barem dva kalibra, to znaci cca 6-10.000 metaka, sto je u stvari realna potrosnja streljiva za nekog tko se ozbiljno bavi streljastvom, ne racunajuci dugo oruzje....
Mali ispravak netočnog navoda; lani 4000 komada ukupno sa 4 kalibra (.22, .32, 9 i 38) tj. za 5 disciplina, što je pre malo. Ove godine, do sada, sam na samo 1200 kom., izbacio sam 2 discipline ISSF, ako do 9 mj.stignem na 4000 biti ću zadovoljan. Za usporedbu, lani sam razgovarao sa državnim rekorderom u jednoj ISSF disciplini i on ispali godišnje 30.000 kom metaka, mislim da ne plati niti kune za njih. To je ozbiljna količina, 2500 kom. na mjesec, a ne 350 na mjesec, kao ja.
CUSTOM GUN MASTER

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 02 Jun 2012, 09:33

Grrrrrrrrr... Znas sto sam htio reci. Nema veze da li si ti ili netko drugi, onaj tko se ozbiljnije time bave trosi 2500-5000 Komada, e sada 2500 metaka po jednu kunu = 2500 Kn ako si ih sam punis, no ako ih moramo kupovati po 5 Kn onda je to 12 500 Kn.

Unistimo sve sto je ostalo, zabranimo sve sportove u rvatskoj osim nogometa tk. Mamica i Dinama pa ce valjda svi biti zadovoljni.
Nemoguće je Nemoguće

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 02 Jun 2012, 09:50

"Članak 31. U članku 66. brisane su odredbe koje se odnose na proizvodnju streljiva za
vlastite potrebe, radi usklađivanja ove materije sa Zakonom o eksplozivnim tvarima."

Obrazloženje zašto je brisano

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 02 Jun 2012, 10:47

Ali još uvijek nije riješeno. Do tada nema reloadinga za osobne potrebe.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 02 Jun 2012, 11:35

Tomy wrote:Ali još uvijek nije riješeno. Do tada nema reloadinga za osobne potrebe.
Naravno da ne, kao ni do sada.
Zar je netko rekao nesto slicno ? :A38:
Nemoguće je Nemoguće

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 02 Jun 2012, 11:50

Tomy wrote:Ali još uvijek nije riješeno. Do tada nema reloadinga za osobne potrebe.
Mozda mi zalihe potraju do tada , trebalo bi se organizirat i trazit da se taj problem riješi (mozda kroz taj zakon), makar kroz tecaj i ispit trebali polagat

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 02 Jun 2012, 12:23

Daj budi razuman, kod nas je sve nakardno pa i ovo, sjeti se prije par godina sto je bilo sa zakonom koji je zabranjivao rad Nedjeljom, sismisi sa kaptola u suradnji sa lizacima oltara iz vlade izglasali su zakon radi kojeg je nekoliko tisuca radnih mjesta i manjh obrta otislo u nepovrat, zakon je ukinut, posljedice su stasne i NIKOME NISTA. Isto je bilo sa 00-promila, zadnji primjer ti je OBAVEZA placanja u roku od 60-dana, kad su nedavno Linica pitali a KAKVE SU SANKCIJE za one koji i dalje ne placaju gledao je kao tele u sarena vrata...ovo je OT ali problem reloadinga je pickin dim u odnosu na ove daleko vece probleme i mozda ga netko primjeti za 5 ili 10 godina...!!
Nemoguće je Nemoguće

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 02 Jun 2012, 13:12

To dobro zboriš. Pa i do ovih izmjena (kakve god bile) trebalo im je skoro 5 godina. Ako će tim tempom, onda slijedeće možemo očekivati tamo negdje 2017. godine i to u boljem slučaju.

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Post by TORCIDA VŽ » 02 Jun 2012, 14:56

istra champion wrote:... i on ispali godišnje 30.000 kom metaka, mislim da ne plati niti kune za njih. To je ozbiljna količina, 2500 kom. na mjesec, a ne 350 na mjesec, kao ja.
:o :shock:
Di to ima?! :evil:
Prikolica municije svima, ne samo njemu. :A29:
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 03 Jun 2012, 10:42

U končar-ZG. Kada bi tu količinu ženskog kalibra (.22lr) dali nekom amateru koji se natječe, novi rekord bi pao sigurno.
CUSTOM GUN MASTER

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 03 Jun 2012, 15:21

TORCIDA VŽ wrote:
istra champion wrote:... i on ispali godišnje 30.000 kom metaka, mislim da ne plati niti kune za njih. To je ozbiljna količina, 2500 kom. na mjesec, a ne 350 na mjesec, kao ja.
Di to ima?!
Prikolica municije svima, ne samo njemu.
Ako si mlad i perspektivan i stvarno imaš potencijal, nekome ćeš već upasti u oko i taj će ti kupiti najbolje oružje i više najbolje municije nego što moreš ispucati. A ako to nisi, a oćeš pucati, onda kupuješ sam, ali tada sigurno nećeš ispucati 30.000 komada. Ovaj što je ispuca 30.000 metaka, sigurno ih nije sam punija. Garant.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 03 Jun 2012, 18:21

Da..da...kako da ne, u kojem to filmu? Mozda znam mlade i prespektivne koji imaju potencijal i zele pucati na 300-600 i 1000 metara. E sada ti meni reci GDJE I KAKO oni mogu trenirati u Istarskoj ili Prim-Goranskoj zupaniji, po zadnjim zakonima NEMA LEGALNOG CIVILNOG STRELISTA. Toliko o sportu i zakonima koji napisu birokrate i idioti koji pojma nemaju o praksi.
Nemoguće je Nemoguće

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 03 Jun 2012, 23:10

lex-lutor wrote:Mozda znam mlade i prespektivne koji imaju potencijal i zele pucati na 300-600 i 1000 metara.
E ti su mi jaki... po njima bi tribalo krojiti zakone... :roll: :lol:
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Post by TORCIDA VŽ » 03 Jun 2012, 23:57

istra champion wrote:U končar-ZG. Kada bi tu količinu ženskog kalibra (.22lr) dali nekom amateru koji se natječe, novi rekord bi pao sigurno.
Jel taj, koji ispuca tih 30 000 metaka, rekorder u svim disciplinama, ili on to gađa za gušt, kao što ja radim. :A03:
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 04 Jun 2012, 00:12

Hawk wrote:....E ti su mi jaki... po njima bi tribalo krojiti zakone... :roll: :lol:
Takav odgovor sam i ocekivao, zasto bi oni bili manje vrijedni od bilo koga drugoga tko se bavi streljastvom? Nema toga koji ce biti primjecen i perspektivan ako nije ispucao par sezona i nekoliko tisuca metaka. Moras ulagati u oruzje, zdravlje, troskove za put do streljane ako imas srece da je u blizini i onda ti netko jos bez razloga podigne cijenu sporta za cca 5 puta, stimulativno u 3-PM. No kao sto sam vec rekao, to je sve manje bitno, imamo nakaradnu drzavu i jos nakaradniju vlast a u stvari koliko se trudimo da nesto lose promjenimo zasluzujemo da nas jebu jos i vise.

Definitivno OT ali evo jedan primjer kojem cemo svjedociti za par dana: Zamisli koliko ljudi ce se okupiti na ulicama Splita radi dana Pederluka, nekoliko tisuca ziher, tamo ce glumatati gljive i pljuvati po pederima a nitko nije digao guzicu kamoli izasao na ulicu radi:

- povecanja PDV-a
- poskupljena benzina, struje, plina, vode
- podrske onim sljakerima za Braca
- itd..itd...

Mi bi na zastavi umjesto sahovnice trebali staviti OVCU, jer samo ovcu sisaju kako tko stigne a ona samo bleeeeeji.
Nemoguće je Nemoguće

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 04 Jun 2012, 07:55

TORCIDA VŽ wrote:
istra champion wrote:U končar-ZG. Kada bi tu količinu ženskog kalibra (.22lr) dali nekom amateru koji se natječe, novi rekord bi pao sigurno.
Jel taj, koji ispuca tih 30 000 metaka, rekorder u svim disciplinama, ili on to gađa za gušt, kao što ja radim. :A03:
Je, u 3 pištoljske discipline ISSF-a, puca za gušt :?: i za lovu.
CUSTOM GUN MASTER

Post Reply