Trgovine oružja u HR
Trgovine oružja u HR
Može li netko preporučiti trgovinu gdje mogu kupiti oružje?
Namjeravam kupiti Glock 17 ili 19, imam više opcija. Pogledao sam recimo na www.puskarnicazagreb.hr i malo je skupo, 7200 kn. Ima li jeftinije ili je to ok cijena za novi komad oružja?
Namjeravam kupiti Glock 17 ili 19, imam više opcija. Pogledao sam recimo na www.puskarnicazagreb.hr i malo je skupo, 7200 kn. Ima li jeftinije ili je to ok cijena za novi komad oružja?
Re: Trgovine oružja u HR
A zasto bas NOVO ?
DAnas ima polovnog oruzja na prodaju koliko ti srce zeli, iz mnogih nije ni metak opaljen nego su skupljali prasinu u ormaru. Pa nije to hrana da ima rok trajanja, osim ako te zulja visak para u djepu...
DAnas ima polovnog oruzja na prodaju koliko ti srce zeli, iz mnogih nije ni metak opaljen nego su skupljali prasinu u ormaru. Pa nije to hrana da ima rok trajanja, osim ako te zulja visak para u djepu...
Nemoguće je Nemoguće
Detonex, Faznoj, Lovac, Domjanković... mislim da ima na forumu samo malo koristi pretražnik.
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Glock Gen 4 još trenutno nema kod nas. Barem nije uvezen od strane zastupnika..Hackerivs wrote:ne znam baš dali glock 4 generacija ima polovnog vani...
Tako da trenutno samo Gen3.
-
John Moses
- Razvodnik

@John Moses, moram priznati da sam zaista puno tražio tu soluciju kupnje "izvana". od silnog traženja po internetu nažalost sam došao do otužnog zaključka da je uvoz oružja moguć samo uz posredništvo neke pravne osobe, a tu onda ide još nekoliko stvari; tipa odobrenje za uvoz, pa špedicija, pa izrada JCD itd itd tako da bi me na kraju ispalo skuplje nego da kupujem u nekoj domaćoj trgovini.
Onda su te krivo informirali.
Jedina pravna osoba koja ti treba je SPEDITER, vani imas posrednike koji sredjuju dozvole za izvoz na osnovu tvoje nabavne dozvole a ako kupujes novo onda trgovine koje rade export vec sve znaju.
Jedina pravna osoba koja ti treba je SPEDITER, vani imas posrednike koji sredjuju dozvole za izvoz na osnovu tvoje nabavne dozvole a ako kupujes novo onda trgovine koje rade export vec sve znaju.
Nemoguće je Nemoguće
zanimljivo. koliko bi uštedio novaca da kupujem ovo: http://www.prendis.si/sl/GLOCK_19_Gen.4/
i kako bi onda to išlo? nazovem špeditera i kažem hoću to i to iz te trgovine?
i kako bi onda to išlo? nazovem špeditera i kažem hoću to i to iz te trgovine?
Eo ti jedan pogle sto dobijes uz njega a isao bi sigurno i za nize para jer koliko vidim da je na policiji oduzet..
http://www.njuskalo.hr/oruzje/glock-17- ... as-3509405
http://www.njuskalo.hr/oruzje/glock-17- ... as-3509405
"Kolekcionarstvo je nešto besplatno što te skupo košta. "
I mene zanima 4. generacija, ali treba se valjda još strpiti, dok se netko ne sjeti uvesti tih 5-6 pištolja.... 
ja sam provjerio kod trgovca u sloveniji (prendis) proceduru kupovanja oružja.
on mi je to u kratkim crtama objasnio otprilike ovako
-svoju nabavnu dozvolu mu pošaljemo, poštom, original
-na komad papira mu napišemo ovlaštenje da on u naše ime ishoduje izvoznu dozvolu (košta 32 EUR i čeka se navodno 3 dana)
-za 20 EUR će on to oružje dofurati na granični prijelaz
-na graničnom prijelazu će se u nazočnosti slovenske granične policije obaviti primopredaja oružja
-nakon što platimo oružje, carina će poštambiljati obrasce za povrat poreza te će trgovac odmah na granici vratiti iznos slovenskog DDV-a
-tada se upućujemo na našu stranu granice gdje oružje obavezno treba prijaviti i graničnoj policiji i carini, naravno uz predočenje nabavne dozvole i računa.
konkretno u svom slučaju mislim da se ne plaća porez na luksuz (strijelac) i mislim da se ne plaća carina (porijeklo: glock austrija - EU), dakle samo PDV 25%.
e sad, još da je dobiti tu nabavnu...
on mi je to u kratkim crtama objasnio otprilike ovako
-svoju nabavnu dozvolu mu pošaljemo, poštom, original
-na komad papira mu napišemo ovlaštenje da on u naše ime ishoduje izvoznu dozvolu (košta 32 EUR i čeka se navodno 3 dana)
-za 20 EUR će on to oružje dofurati na granični prijelaz
-na graničnom prijelazu će se u nazočnosti slovenske granične policije obaviti primopredaja oružja
-nakon što platimo oružje, carina će poštambiljati obrasce za povrat poreza te će trgovac odmah na granici vratiti iznos slovenskog DDV-a
-tada se upućujemo na našu stranu granice gdje oružje obavezno treba prijaviti i graničnoj policiji i carini, naravno uz predočenje nabavne dozvole i računa.
konkretno u svom slučaju mislim da se ne plaća porez na luksuz (strijelac) i mislim da se ne plaća carina (porijeklo: glock austrija - EU), dakle samo PDV 25%.
e sad, još da je dobiti tu nabavnu...