Kupnja zračnice...
Moderator: karabalic
Re: Kupnja zračnice...
Diana već oko 2 godine proizvodi puške s T06 okidačem koji je metalni tako da nemaš brige!
Be peaceful, be courteous, obey the law, respect everyone; but if someone puts his hand on you, send him to the cemetery.
Malcolm X
Malcolm X
Ali su rasprodane, a stare su na policama i tko zna kada će biti prodane.Heckler wrote:Diana već oko 2 godine proizvodi puške s T06 okidačem koji je metalni tako da nemaš brige!
Volim crno pa makar i ofarbano.......
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Nisam te krivo shvatio nego te zajebavam! =) Posto je kundak ionako drveni na D350Magnum... tako da neznam sto bi ti jos na njoj plasticno ili gumeno zamjenio sa drvetom? Osim okidaca mozda? =)KeK0 wrote:Krivo si me shvatio. Pa tko je vidio drveni okidač, mislio sam na drveni kundakSto ce ti drveni okidac?![]()
:D:D:D. Nisam baš toliko opaljen da bi htio drveni okidač. Ne želim plastiku nego isključivo drvo.
to je jedan... no uvijek mozes naruciti ili dati napraviti metalni ako ti ovaj plasticni ne pase...Spomenuo sam plastični okidač jer je jedan od forumaša rekao da mu je frend slomio okidač, a onda je dao napraviti čelični ili željezni...
Alternativa u kojem smislu? Springerica-sidelever Diana 54 Airking, ili neka jaca PCP-ejka ako ti lova nije problem, neki jaci Hatsan ako ti ne smeta losija kvaliteta a ako ganjas odprilike istu snagu...Nisam pucao iz D350, ali čitajući o njoj sam upoznat sa ovim ''problemima'' kod nje. Alternativa njoj??
Ako si imalo po internetu citao sto se pise o HW80/Beeman-R1 i ako si procitao moje postove na forumu, nemam ti vise sto napisati... Kao sto svaki cigan svojeg konja hvali, meni osobno je HW nijansu ispred Diane, je, malo je slabiji 295m/s ali to je stvarna brojka a ne "napuhana" brojka za prodaju kao kod nekih pusaka koje slove da imaju 300m/s a realno su oko 270m/s... iznimno precizna sa kvalitetnim streljivom, takodjer bih ju kupio u 4,5mm kalibru... ja bih si pored nje rado kupio jos i HW95, neznatno manju i slabiju (290m/s) da ju mogu koristiti bez optike jer su mi njeni mehanicki nisani jedni od najboljih koje sam isprobao na zracnim puskama... ako ju kupis, sigurno neces pozaliti... puno manje osjetljiva na drzanje, precizna, ima primjetan trzaj, i ne razbija optike kao D350M...HW80 mi je isto zanimljiva zračnica, pa me zanima nešto više o njoj. Trzaj, preciznost, optika, na koju udaljenosti se ju upucao... Koliko vidim ti Mike imaš HW80 pa bi te molio ako nije problem nešto više da napišeš o njoj. Čitao sam malo tvoje postove, ali ako nije bed da malo objediniš to za mene. Hvala lijepo.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Provokator jedan zajebantskiNisam te krivo shvatio nego te zajebavam! =) Posto je kundak ionako drveni na D350Magnum... tako da neznam sto bi ti jos na njoj plasticno ili gumeno zamjenio sa drvetom? Osim okidaca mozda? =)
Ma ne zanimaju me puške poput Hatsana jer par komada iz kojih sam pucao nisu ostavili dobar dojam na mene. Samo snaga i ništa kvalitete. PCP-ejke mi također nisu baš interesantne.Alternativa u kojem smislu? Springerica-sidelever Diana 54 Airking, ili neka jaca PCP-ejka ako ti lova nije problem, neki jaci Hatsan ako ti ne smeta losija kvaliteta a ako ganjas odprilike istu snagu...
Znači Beeman-R1 je u biti HW80, ali samo malo lijepše izrade i ''američki''?? Gdje se može nabaviti i cijena?? Jel treba što uzimati od dodatne opreme??Ako si imalo po internetu citao sto se pise o HW80/Beeman-R1 i ako si procitao moje postove na forumu, nemam ti vise sto napisati...
Optike za HW80/Beeman-R1?? Ne neki šrot nego finu optikicu da cijeli komplet bude kako spada
... Onima koji su jednom dobili rat, teško je zamisliti da bi ga drugi puta mogli izgubiti! ...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

HW za US isporucuje mehanizme (metalni dio), samo je utisnuta WARNING deklaracija ali ne i ime, ameri stancaju Beeman ime mislim na cilindar, ali nisam 100%, a za europu se stanca HW ime na cijev... Ameri sami rade kundake za svoje (i imho ljepsi su od europskih jer je prednji rukohvat duzi od eu verzije, i ima plocice na dnu rucke i na kraju kundaka, dok eu ima samo na kraju kundaka) HW radi za EU trziste...KeK0 wrote:Znači Beeman-R1 je u biti HW80, ali samo malo lijepše izrade i ''američki''?? Gdje se može nabaviti i cijena?? Jel treba što uzimati od dodatne opreme??Ako si imalo po internetu citao sto se pise o HW80/Beeman-R1 i ako si procitao moje postove na forumu, nemam ti vise sto napisati...
Optike za HW80/Beeman-R1?? Ne neki šrot nego finu optikicu da cijeli komplet bude kako spada. Održavanje ovih zračnica??
U RH je Domjankovic zastupnik za HW i cijena je negdje oko 3200kn, ako ih ima na lageru, ako nema morat ces cekati ili sam naruciti sa one stranice koju je Karabalic nekoliko puta stavio na forum, potrazi pa ces naci, ali onda sam moras mjenjati oprugu jer iz dojclanda dolazi sa 175m/s oprugom, a ovu FAC od 295m/s moras ugraditi sam... nije komplicirano ali treba se pripremiti, treba ti "presa za oprugu" sto se moze napraviti od dvije M8 navojne sipke, par matica i podloski i dvije cvrste daščice... od dodatne opreme, ja sam sebi uzeo GAMO scope stopper i sipku za ciscenje cijevi... nosac za optiku koristim jednodijelni... najjeftinija optika na njoj je bila Tasco Pronghorn 3-9x40 (kupljena u maestralpromu za nekih 460kn, trebao bi biti original, klasicna 30/30 koncanica, nije onaj "rangefinder" kao u raznim kinezima), bila je ZRAK optika od PASP M76, neki njemacki RITTER 3.5-10x40 i sada je na njoj VECTOR RAPTOR 6-24x50... preciznost je ajmo reci kutija sibica na 50m, mozda moze i bolje sa boljim strijelcem =) najveca udaljenost na kojoj sam uspjesno uzastopno pogađao metu (trokut sa stranicama od 50cm) je bila 170m, u prosjeku 8 od 10 hitaca... da je bio kvadrat 50x50cm vjerojatno bi bilo 10 od 10 =) ako mislis gađati na takve udaljenosti nemoj uzeti optiku koja ima MINIMALNO povecanje vece od 6x (6-24x), to je gornja granica... 4x bi bilo bolje (4-14x ili 4-16x), ako uzmes recimo 8-32x neces imati dovoljno vidnog polja za metu na toj udaljenosti...
da pojasnim... puska upucana na 50m, sa 6x povecanjem metu na 170m moras ciljati dnom koncanice, dakle imas na raspolaganju samo crtu po okomici, a horizontala ti je donji rub vidnog polja... da je 4x onda bi meta ipak bila vidljivija... da uzmes 5,5mm vezriju pad zrna bi bio izrazeniji na toj udaljenosti i vjerojatno ga nebi vidio niti sa 4x optikom... pogodak bi bio ispod vidnog polja...
Moj prijedlog je kupi ju sa klasicnim nisanima, nemoj uzimati fiber optic...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Trebam preporuku, imo sam nekad dianu mod 20 mislim da je imala, 160 m/s, 4.5- super lagana, netrzajna, precizna, drveni kundak, sad sam nedugo uzo hatsana mod 70, 245 m/s 5.5.
E sad stavim u oglas za istu cjenu koju sam platio, za hatsana dobim isto kolko sam ga ja platio, tak da sad nemam ništa, sad pak nastupa problem, dali uzet opet hatsana istog ili u 4.5 kalibru, ili neku dianu, gamo, crosman, norica ili sl do 200 m/s u 4.5, baš zbog tog manjeg trzaja, jer kad kupiš recimo u 5.5 kalibru, e mogo sam uzet u 4.5 klibru, što je mene kopkalo, ponajviše zbog parabole, i skupljih dijabola.
Da nebi došao kod kolege i on ima zračnicu nesjećam se koja, uglavnom ima nekakvih 200 m/s u 4.5, pa mi se činila slaba ili je dosta stara pa je već oslabila, uglavnom neznam, sve me to zbunilo, ja bi radije 4.5, najviše zbog cjene dijabola, jer sam uglavnom gađo mete, e sad ako uzmem nešto slabo, bit će mi možda krivo, joj kad se sjetim hatsana, težak, kad opališ boli glava, a šteta od 5.5 kalibra, ono pravo muški stroj, al opet taj trzaj, pa nemreš nakon dugog gađanja više bit precizan, u roku pol sata sve dobro se pogodi a onda razbacivanje, jer ti oće malo i ruka otpast.
Al ona moja diana, ma to je bila zračnica, nema im premije u kvaliteti, na nekih 150 metar je bio željezni stup, pogodio sam ga kad sam htio, uglavnom, čulo se dok je udarila dijabola stup, činila mi se položenija parabola, a sa ovim hatsanom makakvi, to pogodit, nema šanse, na 100 metara pad dijabole strašan, tak da mi se zbog smanjenog buđeta, smješka isti haso samo u 4.5 kalibru.
E PA NEMREM SE ODLUČIT.
Ako tko ima kakve prijedloge, ko ima hatsane recimo u 4.5 kalibru ako su ih testirali na veće daljine, jer ovo na 10- 20metar mogu i ručno gađat, ja sam stavio metu na 50 i 100 metara, e to je izazov, zato sam onda bio kupio jaču zračnicu da mi bolje dobaci, al mi se čini da je ona diana sa manjom brzinom više dobacila.
E sad stavim u oglas za istu cjenu koju sam platio, za hatsana dobim isto kolko sam ga ja platio, tak da sad nemam ništa, sad pak nastupa problem, dali uzet opet hatsana istog ili u 4.5 kalibru, ili neku dianu, gamo, crosman, norica ili sl do 200 m/s u 4.5, baš zbog tog manjeg trzaja, jer kad kupiš recimo u 5.5 kalibru, e mogo sam uzet u 4.5 klibru, što je mene kopkalo, ponajviše zbog parabole, i skupljih dijabola.
Da nebi došao kod kolege i on ima zračnicu nesjećam se koja, uglavnom ima nekakvih 200 m/s u 4.5, pa mi se činila slaba ili je dosta stara pa je već oslabila, uglavnom neznam, sve me to zbunilo, ja bi radije 4.5, najviše zbog cjene dijabola, jer sam uglavnom gađo mete, e sad ako uzmem nešto slabo, bit će mi možda krivo, joj kad se sjetim hatsana, težak, kad opališ boli glava, a šteta od 5.5 kalibra, ono pravo muški stroj, al opet taj trzaj, pa nemreš nakon dugog gađanja više bit precizan, u roku pol sata sve dobro se pogodi a onda razbacivanje, jer ti oće malo i ruka otpast.
Al ona moja diana, ma to je bila zračnica, nema im premije u kvaliteti, na nekih 150 metar je bio željezni stup, pogodio sam ga kad sam htio, uglavnom, čulo se dok je udarila dijabola stup, činila mi se položenija parabola, a sa ovim hatsanom makakvi, to pogodit, nema šanse, na 100 metara pad dijabole strašan, tak da mi se zbog smanjenog buđeta, smješka isti haso samo u 4.5 kalibru.
E PA NEMREM SE ODLUČIT.
Ako tko ima kakve prijedloge, ko ima hatsane recimo u 4.5 kalibru ako su ih testirali na veće daljine, jer ovo na 10- 20metar mogu i ručno gađat, ja sam stavio metu na 50 i 100 metara, e to je izazov, zato sam onda bio kupio jaču zračnicu da mi bolje dobaci, al mi se čini da je ona diana sa manjom brzinom više dobacila.
Pozdrav svima!
Još se nisam odlučio koju ću zračnicu uzeti, ali suzio sam izbor na HW80 i HW97kt (obje cal. 4,5mm). Izbor će pričekati neka malo bolja vremena jer upravo kupujem auto i moram malo napraviti preraspodjelu ''sredstava'' (nažalost).
Znam da je sada ovo moje pitanje vezano i uz drugu temu (slovo zakona), ali može se i ovdje postaviti. Ako kupujem jednu od ovih zračnica sa one web stranice iz Njemačke da li se mora prijavljivati u policiju i kada naručuješ pušku iz inozemstva ili samo kada ti ju dostave (obje ispunjavaju one uvjete za prijavu)?? Molim ove malo bolje potkovane po ovom pitanju za pomoć.
Zahvaljujem!
Još se nisam odlučio koju ću zračnicu uzeti, ali suzio sam izbor na HW80 i HW97kt (obje cal. 4,5mm). Izbor će pričekati neka malo bolja vremena jer upravo kupujem auto i moram malo napraviti preraspodjelu ''sredstava'' (nažalost).
Znam da je sada ovo moje pitanje vezano i uz drugu temu (slovo zakona), ali može se i ovdje postaviti. Ako kupujem jednu od ovih zračnica sa one web stranice iz Njemačke da li se mora prijavljivati u policiju i kada naručuješ pušku iz inozemstva ili samo kada ti ju dostave (obje ispunjavaju one uvjete za prijavu)?? Molim ove malo bolje potkovane po ovom pitanju za pomoć.
Zahvaljujem!
... Onima koji su jednom dobili rat, teško je zamisliti da bi ga drugi puta mogli izgubiti! ...
Ako uzimaš iz Njemačke onda ne trebaš prijavljivat jer te puške imaju 7,5 J, jedino ako ćeš stavljati FAC oprugu onda kada promjeniš odeš prijaviti.
Be peaceful, be courteous, obey the law, respect everyone; but if someone puts his hand on you, send him to the cemetery.
Malcolm X
Malcolm X
Nisam baš siguran u ovu tvrdnju.Heckler wrote:Ako uzimaš iz Njemačke onda ne trebaš prijavljivat jer te puške imaju 7,5 J, jedino ako ćeš stavljati FAC oprugu onda kada promjeniš odeš prijaviti.
Mislim da će naše "vlasti" gledati modele puške po katalogu s punom snagom, i ako je to npr. Diana 34 onda ćeš ju vjerovatno morati prijaviti bez obzira što je unutra 7,5J opruga.
Nikome se neće dati zajebavati sa nekakvim mjerenjima snage, jer ovaj zakon je prvenstveno uveden da se ubere nešto para u budžet od biljega, a kavu oprugu imaš boli nekog neka stvar.
Slavija za početak kao bog i jeftina!!!deveric wrote:plis pomoč meni treba mi match zračnica za streljaštvo recite mi neke puške
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....