od 5.6.2012 dozvole

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

shuro
Narednik
Narednik

Re: od 5.6.2012 dozvole

Post by shuro » 02 Jul 2012, 22:46

bacosyx wrote:Ma je vjerojatno je zvao i tak su mu rekli, jer dežurni policajac nezna vjerojatno o tom, za to imaju nekog u uredu da odrađuje taj poso, jer je zakon friški, nabrzinu je donesen i kolko vidim da jedni kažu da su mi rekli da neznaju kolko će to biljega koštati itd, ja sam bio u mup-u i rekla je da netreba ni lječnički, ni ormarić, samo 20 kn biljeg i prijava koja će se dobit kroz mjesec dana, O ČEM JA GOVORIM A NEKI ME POKLAPAJU JER NEMAJU POIMA, kolko sam čuo da je već nešto takvo bilo o tim prijavama, pa su to povukli itd, o prijavi kako sam već reko izgleda da ovisi o županiji, a ne o je NN, znam da su bitne i bla bla, ali jedno je da, se negdi može kupit puška a da te ne pitaju ništa, jer opet ponavljam NITKO IM NIJE NIŠTA REKO DOPIS ILI BILO ŠTA, u te dvije trgovine gdi je tako su mi tak rekli da je tak, a pogotovo, u ovoj jednoj di lik ima lovačke puške metke i naravno zračnice, on se nebi ni mogo zaj s tim, stalno ga provjeravaju itd, i onda bi on mogo to prodavat sam tak, ma je kak ne, OPET PONAVLJAM NIJE DOBIO DOPIS tak je reko, tako da neki jesu a neki nisu, zato ih tak prodaju, malo zamaranja bezveze, da nema foruma, ajde mi recite kao biste doznali za taj zakon, naravno kupujete NN sve u 16, proučavate zakone non stop, pa onda znate kao neki tu na forumu detalje, a kad te se pita kolko biljega onda se nezna, bez zamjerke Mike_Torello- ovo nejde tebe, i naravno neko nešto napiše i odma se idu čitat NN i šta se dozna, dođeš u mup, i oni neznaju, kupiš pušku a da te niko ne pita za osobnu, jer naravno zakoni se ne donose nabrzinu, kolko vidimo da sve što su nabrzinu donesli je i mjenjano, jer to je naša vlada i evo još jedne pljuske kad dođeš u mup, nemaju vremena il nemaju poima, zračne su se puške mogle prijavit bez obzira na ovaj zakon i prije tak da je sve isto samo šta sad piše u NN, i kad će neki svatit da bi se zakon pošteno provodio, bilo bi to dobro debelo objavljeno preko media, jer ne kupuju svi NN, nemaju internet i kak će znat za to, a zračnih pušaka ima svaka druga kuća, čekajte malo medije a ne pametne forumaše, ako kupite pušku i morate ju prijavit u roku 8 dana od kupnje jer ste time popunili obrazac i koji obrazac, bjeli papir sprintan na printer, pitanje kakavo je to onda provođenje takona, ako ste tako kupili, prijavite pušku, ako vas nitko ne pita ništa, baš vas briga, ako vam netko može samo tak prodat, onda ni nije potrebno dok STVARNO NEĆE BITI, jer da netko riskira radi koje prodane puške novčanu kaznu, nedaj bože zatvaranje dučana, i da bi prošlo 25 dana i da mup i neki dučani neznaju ili kak ovi kažu neznaju još ništa kak kolko i bla bla, onda tu nešto ne štima, pa svako provođenje zakona je bilo normalno od dana kad je nastupio a sad tu kod ovoga nastupa problem, jer i je problem i nije dorađen osim šta piše u NN, a to je ko rekla kazala.
Toliko riječi a samo jedna točka. :A06:
Na kraju svega nisam ni siguran o ćemu je bila riječ u cijelom tekstu. Da li je riječ o konceptu "toka misli" ili se ovdje radi o nekoj drugoj (kripto-) tehnici?

danijel 357
Pozornik
Pozornik

Post by danijel 357 » 02 Jul 2012, 23:42

ja sutra idem po crosmana fantoma 1000x i poslje u pp pa javim sve koliko kosta koliko biljega i sta kud gdje i kakva je procedura s tim... pozzz (forum je odlican)

damir971
Razvodnik
Razvodnik

Post by damir971 » 03 Jul 2012, 00:09

danijel 357 wrote:ja sutra idem po crosmana fantoma 1000x i poslje u pp pa javim sve koliko kosta koliko biljega i sta kud gdje i kakva je procedura s tim... pozzz (forum je odlican)
Kupi Phantom-a BEZ optike, i poslije nabavi nešto "pošteno". ;)

bacosyx
Pozornik
Pozornik

Post by bacosyx » 03 Jul 2012, 00:14

Javi, ne zaboravi.
I bitno da su neki jako pismeni na forumu i opčenito, pa imaju odgovor za sve :lol: :lol:
:A28:

danijel 357
Pozornik
Pozornik

Post by danijel 357 » 03 Jul 2012, 12:05

zaboravit necu a pismen sam valjd toliko da tko hoce shvatit ce sto hocu rec a malo i zurim preko moba sam pa to ond mozd i nije citljivo hihi....a optika jbg vec je na njoj i sto je tu je... i da posto nisam neki expert niti profic za zracnice imam pitanje: koja je razlika izmedju 1000 i 1000x gledao sam spcf i sve je isto ako se nevaram......

damir971
Razvodnik
Razvodnik

Post by damir971 » 03 Jul 2012, 13:06

danijel 357 wrote:.... koja je razlika izmedju 1000 i 1000x gledao sam spcf i sve je isto ako se nevaram......
Upravo to sam ti htio napomenuti.
Naime X dolazi s optikom 4x32, a to je slabo uvećanje za takvu (snažnu) pušku. Puške su potpuno jednake.
Ubrzo ćeš skužiti da si platio (ako kupiš X) optiku koja nije adekvatna za tu pušku, pa ćeš ju poslije teško prodati i za 200kn jer je polovna.
Po meni bolje da uzmeš model BEZ optike, a ako nemaš odmah, onda kada bude love Airking 3-9x42, koji dolazi s kvalitetnim jednodjelnim nosačem a ova X ide s dvodjelnim nosačima koji će vjerovatno klizati nazad po šini. Ako i ne bude klizao 4X nije neko uvećanje za malo veće udaljenosti (30-50m).
Ako si iz Zg onda kupi svakako u Detonexu, a oni ti mogu nabaviti i Airkinga u roku od par dana po cijeni kao i kod uvoznika Venatio za 640kn model bez osvjetljene končanice.

Dobro pripazi šta kupuješ jer je poslije teško prodati nešto što skužiš da je zajeb od kupovine.

danijel 357
Pozornik
Pozornik

Post by danijel 357 » 03 Jul 2012, 20:52

jbg vec uzeto hvala na savjetu. da puska je jaka i dobra ( za mene) uspio sam koliko se kuzim ustimat optiku i bez optike...
zamjeram plasticni nisan nisam se nadao da je takav al za sad ok...
isto tak sam citao da je crosman fantom sestra remingtonu kad ono made un china jbg opet...
u policiju cu morat ovih dana kad stignem jer nemogu odmah iskrslo mi posa
o a to mi je bitnije puno. al svejedno u roku 8 dana sigurno...ah da dijabole sam uzeo neke bzvz ECO G tupi vrh pa svaka putuje drugim putem..ove s spicem su PRIMER SUPER POINT a nezna se di odose totalno van mete ima li kakav savjet za dijabole barem da je ustimam sto preciznije

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 03 Jul 2012, 21:01

danijel 357 wrote:ah da dijabole sam uzeo neke bzvz ECO G tupi vrh pa svaka putuje drugim putem..ove s spicem su PRIMER SUPER POINT a nezna se di odose totalno van mete ima li kakav savjet za dijabole barem da je ustimam sto preciznije
mislis GECO sa ravnim vrhom (btw. nisu bezveze diabole, ako mene pitas, najbolje ulozeno/dobiveno za tu cijenu), a ove druge su vjerojatno (CROSMAN) PREMIER Super Point... inace najpreciznije diabole su uglavnom one sa ravnim ili sa oblim vrhom, ravni za natjecanja, obli za veci domet, vecu probojnost, field target... a spicaste... ako su super kvalitetne onda su i relativno precizne, ali u slabim i srednje jakim puskama, u magnum springericama 300m/s+ mi se bas i nisu pokazale neke grupe s njima...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

danijel 357
Pozornik
Pozornik

Post by danijel 357 » 03 Jul 2012, 21:11

da predpostavio sam da je uzrok brzina izlaza diabole ove s tupim vrhom su preciznije mislim bolje grupiraju a ove spic totalno druga prica ustimavao sam je na 25m i s tupim vrhom su 8 i 9 dok ove s spic van mete skroz....
no sutra je novi dan pa cu kad se vratim s posla pokusat opet... neznam nekuzim se bas u te stvari pa sam pomislio da je stvar u diabolama.... pa rekoh mozda imaju neke bolje skuplje barem da nastimam nisan i optiku sto bolje a ond i ako koji put promasim s ovima znam da je do zrna a ne do puske il mene....

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 03 Jul 2012, 21:17

nije bitno gdje su na meti, bitno je koliko je velika grupa koju rade... naravno da ima boljih i skupljih diabola... pisali smo o njima 100x na forumu...
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

danijel 357
Pozornik
Pozornik

Post by danijel 357 » 03 Jul 2012, 21:37

znam znam upravo sam listao citao da nepostavljam pitanja na koja si/ste vec milion puta odgovarali...stvarno svaka cast na forumu sve se moze ljepo i jednostavno shvatit!!
ugl hvala na dosadasnjim inf i savjetima..odo spat sutra u 5 na poso..
pozz citamo se kad odem i vidim sta treba za prijavu.... .

bacosyx
Pozornik
Pozornik

Post by bacosyx » 03 Jul 2012, 23:09

Treba probat više dijabola pa vidit koja najbolje odgovara, dok sam imo hatsana mod 70 5.5, isprobo nekoliko gamojevih dijabola.
Ove sa špicom su se pokazale najbolje, ravni vrh tak tak, okrugli, samo jak udar u cilj, ali dosta razbacivanja, jedino sa gamo magnum sam imo dobre grupe.
Sada imam hatsan mod 70 4.5, i geco sa ravnim vrhom, razbacivaju, i opet gamo magnum, dakle špic vrh, odlično pogađaju.
Dakle na isprobavanje diabola.
A što se tiče optike, da 4X32 je tak tak, bitno je da zadnji nosač bude dobro učvršćen u zadnji dio puške da nebi klizila unazad optika, a to se da sredit, makar pomakni optiku ili ti nosač dokle ide tako neće bit u mogučnosti klizit, jer ako nije dobro učvršćena, nećeš ju moć upucat, jer pri svakom okidanju optika ako bude klizila,upucavanje će bit uzaludno i pitat ćeš se pa zašto nemrem upucat, imo slučaj.

danijel 357
Pozornik
Pozornik

Post by danijel 357 » 07 Jul 2012, 10:17

u pon ujuteo idem u pp
optika je ok ima 2 nosaca svaki po 2 inbus sarafa i ima cntralni na zadnjem djelu koji ulazi u rupicu na puski cist ok puska je ok koliko para toliko muzike dijabole sam odlucio uzet JBS za dobro namjestit optiku i obicni nisan.... nadam da cu uepjet upucat je na 50 tak metara..predpostavljam da razbacuje toliko spic zrno jer je jos nova s tupima manje i preciznija je pretpostavljam jer su sporiji... i pitanje jedno koje ulje il sprej uzet za odrzavanje....te koji je postupak ciscenja cjevi nako koliko dijabola itd. .

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 07 Jul 2012, 11:47

danijel 357 wrote:pitanje jedno koje ulje il sprej uzet za odrzavanje....te koji je postupak ciscenja cjevi nako koliko dijabola itd. .
ballistol za prebrisati, moze i WD40 ako nemas nista drugo, samo nemoj spricati u cilindar ili da ti zacuri unutra, osobno ciscenje cijevi vrsim kada vidim ili naslage olova u cijevi ili primjetim pad preciznosti, provucem par puta mesinganom cetkicom samo u smjeru kojim se krecu diabole, ne vucem natrag, i poslije filcanom cetkicom pobrisem, ne koristim ni WD40 ni ballistol za ciscenje cijevi nego onako na suho... pribora za ciscenje 4,5mm zracnica je prije bilo u pevecu, mislim da je moj kupljen tamo, gdje sada ima, mozda u monsteru, probaj pitati

danijel 357
Pozornik
Pozornik

Post by danijel 357 » 07 Jul 2012, 13:43

ok hvala a sta ako sam slucajno prsnuo WD40 u cilindar????? jesam li napravio stete??? citao sam uputsta za optiku i tamo pise 1klik je 0.63cm na 91.4 m znacu na 50 m 1 klik bi bio cca 3.15 mm jel to moguce???

damir971
Razvodnik
Razvodnik

Post by damir971 » 07 Jul 2012, 15:11

danijel 357 wrote:..citao sam uputsta za optiku i tamo pise 1klik je 0.63cm na 91.4 m znacu na 50 m 1 klik bi bio cca 3.15 mm jel to moguce???
Da.
Zašto ti je to čudno?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 07 Jul 2012, 18:08

danijel 357 wrote:ok hvala a sta ako sam slucajno prsnuo WD40 u cilindar????? jesam li napravio stete???
dolazi do DIESELING efektra, zracnica se pocne ponasati kao malokalibarka (glasna) ali brtva i opruka jako trpe od toga i skracuje im se zivotni vijek...
citao sam uputsta za optiku i tamo pise 1klik je 0.63cm na 91.4 m znacu na 50 m 1 klik bi bio cca 3.15 mm jel to moguce???
optika je predpostavljam 1klik=1/4MOA... MOA (Minute Of Angle) na 100m 2,908 cm, sto znaci da ti je jedan klik na 100m ta vrijednost (2,908cm) podjeljeno na 4...
dakle ako je:
1 MOA na 100m = 2,908cm
1 MOA na 50m = 2,908cm / 2,
1 MOA na 25m = 2,908cm / 4

sto onda isto znaci da je:
1 MOA na 200m = 2,908 x 2
1 MOA na 300m = 2,908 x 3

itd... znaci kad na udaljenosti na koju pucas izracunas kolika je MOA, jedan klik na optici ce ti vrsiti pomak 1/4 te vrijednosti

naprimjer... upucavas pusku na 50m... ciljas u centar, i recimo da ti je pogodak 3cm u desno i 6cm ispod...
1 MOA na 50m = 2,908 / 2 = dakle 1,454cm, okretanje za jedan klik na toj udaljenost ce ti pomaknuti koncanicu za cetvrtinu te vrijednosti, dakle 1,454 / 4 = 0,36cm
dakle 1 klik na 50m = 0,36cm, pa posto ti ti u offsetu 3cm u stranu i 6cm po visini, morat ces vrsiti korekciju od 8 klikova bocno i 16-17 klikova po visini...

Napisao sam ti vrijednosti u metrima jer vjerujem da se lakse snaci na taj nacin nego da se ides zajebavati sa incima i yadrama...
(1 MOA = 1.047" @ 100y ili 1 MOA = 2,908cm @ 100m)

Ako zelis izracunati MOA za neku drugu udaljenost ovo ti je formula...
(r x 2 x 3,14) / 21600 = MOA @ r
gdje je "r = željena udaljenost"

ovo crveno je zapravo formula za izracun opsega kruga, gdje je tvoja zeljena udaljenost "r" radius puta 2 puta "Pi"... kada dobijes opseg kruga, podjelis ga sa 21600 i dobit ces cifru kolika ti je MOA na toj udaljenosti, posto ti znas da tvoja optika ima korekciju od 1klik = 1/4 MOA, podjelit ces tu vrijednost sa 4 i onda prema onome koliko si promasio mjesto ciljanja izmjeris tu udaljenost promasaja, podjelis sa cetvrtinom MOA i dobit ces koliko klikova moras korigirati optiku =)

Jednostavno =)

karabaja
Razvodnik
Razvodnik

Post by karabaja » 08 Jul 2012, 11:00

Mike_Torello wrote:To sto su u tebi nadleznoj PP ne informirani ne znaci da je tako i u ostatku RH... ako desetci ljudi tvrde jednu stvar, a ti sam drugu, vjerojatno si ti u pravu...

uostalom pitanje je koga si nazvao, čiku na porti ili tetu šalterušu...

ja nisam zvao, otisao sam u mup prijaviti nadleznog ljecnika i usput upitao za zracne puske, bili su u guzvi pa su me zamolili da dodjem koji drugi dan, jer jos nisu poceli s provođenjem i jos neznaju tocno koliko biljega ce to kostati, ali da ce trebati vrsiti prijavu kao i za oruzje na crni barut, HOCE... ono sto je glavno pitanje je koliko ce to kostati, 20, 40 ili 70kn biljega... no svakako nije da nemaju pojma o tome niti su culi ista o tome da ce trebati...
U istom smo gradu trazio da me spoji na šalter za oruzje .
ma ja ne tvrdim da ae nece morati prijaviti zračnicu .
nego mi nije jasno oko čega se vi napucavate danima na forumu što bude bilo bit će i basta.
ALI VI OD TOGA PRAVITE DRAMU !!!!!!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI! ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

karabaja
Razvodnik
Razvodnik

Post by karabaja » 08 Jul 2012, 11:08

bacosyx wrote:Ma je vjerojatno je zvao i tak su mu rekli, jer dežurni policajac nezna vjerojatno o tom, za to imaju nekog u uredu da odrađuje taj poso, jer je zakon friški, nabrzinu je donesen i kolko vidim da jedni kažu da su mi rekli da neznaju kolko će to biljega koštati itd, ja sam bio u mup-u i rekla je da netreba ni lječnički, ni ormarić, samo 20 kn biljeg i prijava koja će se dobit kroz mjesec dana, O ČEM JA GOVORIM A NEKI ME POKLAPAJU JER NEMAJU POIMA, kolko sam čuo da je već nešto takvo bilo o tim prijavama, pa su to povukli itd, o prijavi kako sam već reko izgleda da ovisi o županiji, a ne o je NN, znam da su bitne i bla bla, ali jedno je da, se negdi može kupit puška a da te ne pitaju ništa, jer opet ponavljam NITKO IM NIJE NIŠTA REKO DOPIS ILI BILO ŠTA, u te dvije trgovine gdi je tako su mi tak rekli da je tak, a pogotovo, u ovoj jednoj di lik ima lovačke puške metke i naravno zračnice, on se nebi ni mogo zaj s tim, stalno ga provjeravaju itd, i onda bi on mogo to prodavat sam tak, ma je kak ne, OPET PONAVLJAM NIJE DOBIO DOPIS tak je reko, tako da neki jesu a neki nisu, zato ih tak prodaju, malo zamaranja bezveze, da nema foruma, ajde mi recite kao biste doznali za taj zakon, naravno kupujete NN sve u 16, proučavate zakone non stop, pa onda znate kao neki tu na forumu detalje, a kad te se pita kolko biljega onda se nezna, bez zamjerke Mike_Torello- ovo nejde tebe, i naravno neko nešto napiše i odma se idu čitat NN i šta se dozna, dođeš u mup, i oni neznaju, kupiš pušku a da te niko ne pita za osobnu, jer naravno zakoni se ne donose nabrzinu, kolko vidimo da sve što su nabrzinu donesli je i mjenjano, jer to je naša vlada i evo još jedne pljuske kad dođeš u mup, nemaju vremena il nemaju poima, zračne su se puške mogle prijavit bez obzira na ovaj zakon i prije tak da je sve isto samo šta sad piše u NN, i kad će neki svatit da bi se zakon pošteno provodio, bilo bi to dobro debelo objavljeno preko media, jer ne kupuju svi NN, nemaju internet i kak će znat za to, a zračnih pušaka ima svaka druga kuća, čekajte malo medije a ne pametne forumaše, ako kupite pušku i morate ju prijavit u roku 8 dana od kupnje jer ste time popunili obrazac i koji obrazac, bjeli papir sprintan na printer, pitanje kakavo je to onda provođenje takona, ako ste tako kupili, prijavite pušku, ako vas nitko ne pita ništa, baš vas briga, ako vam netko može samo tak prodat, onda ni nije potrebno dok STVARNO NEĆE BITI, jer da netko riskira radi koje prodane puške novčanu kaznu, nedaj bože zatvaranje dučana, i da bi prošlo 25 dana i da mup i neki dučani neznaju ili kak ovi kažu neznaju još ništa kak kolko i bla bla, onda tu nešto ne štima, pa svako provođenje zakona je bilo normalno od dana kad je nastupio a sad tu kod ovoga nastupa problem, jer i je problem i nije dorađen osim šta piše u NN, a to je ko rekla kazala.

LPO NAN ČOIK OBJASNIJO NA ŠIROKO I NA DUGAČKO :
KOJI STE VI FANATICI BORBA I RASPRAVA OKO TAKVE GLUPOSTI .
I SVI DEBELO LAŽU JA ZVAO ZAGREB I ONI JOŠ NISU SIGURNI KAKO ĆE SVE BITI POSTAVLJENO .
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI! ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

danijel 357
Pozornik
Pozornik

Post by danijel 357 » 09 Jul 2012, 15:53

U pp sisak treba 1kn papirologije 2o kn biljega puska papiri i onda se podnosi žahtjev e ond oni zovu mog doktora da im potvrdi moje zdr štanje nakon toga u roku 3o dana dobijd se potvrda ili vas se zove eto tako meni rekla teta na saltu
znaci kad vas zovnu ponesete pusku da upisu broj eto ista glupóst i za samostrel preko 90 lyb

Post Reply