Kupovanje preko interneta

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Kupovanje preko interneta

Post by valdop » 11 Jul 2012, 15:46

Ako imaš običaj kupovati online, to jest preko interneta, prvo vrlo pažljivo provjeri pouzdanost prodavača.
Prije par dana sam naručio preko eBay-a povećivač penisa koji me je koštao 100 eura.
Gad mi je poslao povećalo, a u uputstvima je pisalo:
"Ne koristiti na suncu".
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: Kupovanje preko interneta

Post by PUNISHER1987 » 11 Jul 2012, 16:41

Ne kupujem često preko interneta, ali kada to radim dobro pazim!

Nego jel se ti šališ sa ovim što si napisao ili si to ozbiljno mislio?? :A00:
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 11 Jul 2012, 18:38

nisam ništa mislio, tako je bilo kako sam napisao . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 11 Jul 2012, 20:31

valdop wrote:nisam ništa mislio, tako je bilo kako sam napisao . . .
pa zar te zajebao?
ipak se je povečao, znači sprava radi ispravno :mrgreen:

John Moses
Razvodnik
Razvodnik

Post by John Moses » 11 Jul 2012, 22:09

Spinnaker wrote:
valdop wrote:nisam ništa mislio, tako je bilo kako sam napisao . . .
pa zar te zajebao?
ipak se je povečao, znači sprava radi ispravno :mrgreen:
Kolega,govorite iz osobnog iskustva ili samo naglašavate kondicije kupoprodaje?
:D

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 12 Jul 2012, 06:15

Ma radi mu ispravno, besprijekorno....samo je povećanje zakazalo... :A18:
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 07 Dec 2014, 13:33

PozdraF svima. Zanima me dali itko ima iskustva (mislim na iskustva a ne na nagađanja) sa Ariete Arms RAMLITE iz Arizone koji proizvode (po mojem skromnom mišljenju) zanimljiv proizvod a radi se o laserskom ciljniku sa ili bez svjetiljke sa brzom instalacijom na pištolj putem magneta kako za pištolje sa metalnim okvirom tako i za pištolje od polimera ili aluminija. Pitam zato jer mi se ćini da je proizvod dobar a i u jednom od videa (a imaju ih tonu na svom kanalu) čovjek kaže većinu proizvoda isporučuje u Evropu i između ostalog koliko sam shvatio da je čak napravio neki dogovor sa nekim forumom u Hrvatskoj ali nemrem nikak naći s kojim.
Sve rade ručno i tipski, znači ništa univerzalno. Sada već pokrivaju veliki broj modela pištolja a polako se bacaju i na dugo oružje.

Još me zanima kakva je procedura sa carinom kada se uzima tako nešto preko interneta i kako se to rješava?

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 08 Dec 2014, 14:34

valdop wrote:Ako imaš običaj kupovati online, to jest preko interneta, prvo vrlo pažljivo provjeri pouzdanost prodavača.
Prije par dana sam naručio preko eBay-a povećivač penisa koji me je koštao 100 eura.
"Ne koristiti na suncu".

aaaaaahahahahahahahahahahahahhahahahahhhahhhhh

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 08 Dec 2014, 22:36

Doc77 wrote:PozdraF svima. Zanima me dali itko ima iskustva (mislim na iskustva a ne na nagađanja) sa Ariete Arms RAMLITE iz Arizone koji proizvode (po mojem skromnom mišljenju) zanimljiv proizvod a radi se o laserskom ciljniku sa ili bez svjetiljke sa brzom instalacijom na pištolj putem magneta kako za pištolje sa metalnim okvirom tako i za pištolje od polimera ili aluminija. Pitam zato jer mi se ćini da je proizvod dobar a i u jednom od videa (a imaju ih tonu na svom kanalu) čovjek kaže većinu proizvoda isporučuje u Evropu i između ostalog koliko sam shvatio da je čak napravio neki dogovor sa nekim forumom u Hrvatskoj ali nemrem nikak naći s kojim.
Sve rade ručno i tipski, znači ništa univerzalno. Sada već pokrivaju veliki broj modela pištolja a polako se bacaju i na dugo oružje.

Još me zanima kakva je procedura sa carinom kada se uzima tako nešto preko interneta i kako se to rješava?
Nema nikakvih problema s carinom
Pdv + 5% carine na ukupnu svotu s postarinom , + carinski postupak 100- 200kn, pozovu te na carinu da doneses ispis sa pay pala, taj poziv isto taksa na posti pri preuzimanju 20 kn ako se dobro sjecam :A03: :A03: :A03: kao mi smo EU :mrgreen: :A03: :mrgreen: :geek:

To sa magnetima i laserom nije bas tako pojednostavljeno za prikeljiti samo, laser trebas upucati - podesavanje gore dole ljevo desno tako da hm radije bih na sinu nego magnete

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 08 Dec 2014, 22:39

Darko11 wrote:
valdop wrote:Ako imaš običaj kupovati online, to jest preko interneta, prvo vrlo pažljivo provjeri pouzdanost prodavača.
"Ne koristiti na suncu".

aaaaaahahahahahahahahahahahahhahahahahhhahhhhh
To nije zahebancija vec se zbilja desilo, dogadaj opisan na internet vjestima covjek osloboden na sudu pod optuzbim za prevaru jer zapravo nista nije slagao - lupa je povecala penis prilikom koristenja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 08 Dec 2014, 23:12

fricky wrote:
To nije zahebancija vec se zbilja desilo, dogadaj opisan na internet vjestima covjek osloboden na sudu pod optuzbim za prevaru jer zapravo nista nije slagao - lupa je povecala penis prilikom koristenja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa slazem se da covjek nije prevarant,uistinu mu je prodao stvar koja povecava penis i jos brizno dao uputstvo da se ne opece na suncu,tako da se potpuno ogradio od ikakve odgovornosti :D

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 09 Dec 2014, 00:05

fricky wrote:
Doc77 wrote:PozdraF svima. Zanima me dali itko ima iskustva (mislim na iskustva a ne na nagađanja) sa Ariete Arms RAMLITE iz Arizone koji proizvode (po mojem skromnom mišljenju) zanimljiv proizvod a radi se o laserskom ciljniku sa ili bez svjetiljke sa brzom instalacijom na pištolj putem magneta kako za pištolje sa metalnim okvirom tako i za pištolje od polimera ili aluminija. Pitam zato jer mi se ćini da je proizvod dobar a i u jednom od videa (a imaju ih tonu na svom kanalu) čovjek kaže većinu proizvoda isporučuje u Evropu i između ostalog koliko sam shvatio da je čak napravio neki dogovor sa nekim forumom u Hrvatskoj ali nemrem nikak naći s kojim.

Nema nikakvih problema s carinom
Pdv + 5% carine na ukupnu svotu s postarinom , + carinski postupak 100- 200kn, pozovu te na carinu da doneses ispis sa pay pala, taj poziv isto taksa na posti pri preuzimanju 20 kn ako se dobro sjecam :A03: :A03: :A03: kao mi smo EU :mrgreen: :A03: :mrgreen: :geek:

To sa magnetima i laserom nije bas tako pojednostavljeno za prikeljiti samo, laser trebas upucati - podesavanje gore dole ljevo desno tako da hm radije bih na sinu nego magnete
Kako to misliš nije pojednostavljeno i laser treba upucati? Čovjek radi tipski tj svaki "mount" je rađen baš po tom pištolju za koji je napravljen, odnosno nije isti za npr moj Star BM i za .... Colt1911 čija je Star kopija. Koliko je pokazano u njegovim filmovima na youtube-u baš je jednostavno da jednostavnije nemre biti (ako imaš proizvod baš za svoj tip pištolja). "Laser treba upucati..." Njihovi laseri dolaze upucani na cca 6,5 metara ali naravno, tvoj i njegov pištolj vjerovatno ne pucaju u istu toćku u milimetar pa je sigurno potrebno fino podešavanje lasera vijcima koji su napravljeni za to. Znaći četvrtina okretaja gore ili dole i četvrtina lijevo i desno ili možda malo i više ali nebi trebalo biti neki napor. A kaj se laseri na šinu ne trebaju upucavat???? Prvi glas.... Nekidan sam bio u jednoj firmi u Vrapču koja prodaje taktićke lampe i lasere za pištolje (lasere u stvari nemaju na stanju jer "...su preskupi"). Kad mi je čovjek rekao da samo šina za pištolj košta cca 2.000,00kn skoro sam opal u nesvjest. Lampa je još cca 500,00-1.000,00kn :o :o :o . Magneti koje koristi su dokazano jaki i našao sam na nekoliko foruma ljude koji su kupili taj sistem i oduševljeni su čvrstoćom, izdržljivošču i lakočom postavljanja sistema na pištolj. Mislim, ja sam već odlućio uzeti to ali bilo bi mi lakše kada bi našao nekog ko to već ima i zna o ćemu se radi. Kakogod, kada ga nabavim i odem na metu napravit ću neki review bez obzira kako ispalo. Na kraju krajeva, čovjek veli da ukoliko hoćeš vratit proizvod on vraća novce bez pitanja zašto i nisi vremenski ogranićen. A kad razmislim na kakve sam već veće gluposti potrošio 100-tinjak dolara......

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 09 Dec 2014, 00:50

Čuj, ako si na gluposti potrošio samo stotinjak dolara.... Svaka čast. Meni su do sada prodali stvari koje mi ne trebaju niti znam što bi s njima, a vjerujem da nisam jedinstven slučaj. Moto pravog trgovca treba glasiti:"Samo pošteno, pa ko koga zajebe!" Šalu na stranu, nikad kad kupuješ nešto novo ne možeš biti siguran da baš to tebaš, no to je jedini način da naučiš nešto novo. Svaka škola košta i tu nema pomoći. Ako ti netko opet proda neku glupost, nemoj se sekirati, jer tko može znati do kad ćemo svi skupa biti u prilici kupovati"gluposti" koje nas čine sretnima, a ako ih ne kupimo, nećemo uštedjeti lovu.
Pozdrav svima!

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 09 Dec 2014, 00:55

dejandlesk wrote:Čuj, ako si na gluposti potrošio samo stotinjak dolara.... Svaka čast. Meni su do sada prodali stvari koje mi ne trebaju niti znam što bi s njima, a vjerujem da nisam jedinstven slučaj. Moto pravog trgovca treba glasiti:"Samo pošteno, pa ko koga zajebe!" Šalu na stranu, nikad kad kupuješ nešto novo ne možeš biti siguran da baš to tebaš, no to je jedini način da naučiš nešto novo. Svaka škola košta i tu nema pomoći. Ako ti netko opet proda neku glupost, nemoj se sekirati, jer tko može znati do kad ćemo svi skupa biti u prilici kupovati"gluposti" koje nas čine sretnima, a ako ih ne kupimo, nećemo uštedjeti lovu.
Pozdrav svima!
Upravo tako, nema sekiranja. Ipak je tu 50% šanse da budem zadovoljan pa tako možda proširim i nekima od vas horizonte :A25:

Post Reply