"SNIPER KUP 2012"
Moderator: Original_G
Re: "SNIPER KUP 2012"
Eto i snimka dodjele nagrada, a i onih par slikica će se uskoro valjda uploadati...
http://youtu.be/jeoNYugqwik
http://youtu.be/jeoNYugqwik
Čestitke svima na ostvarenim rezultatima. U subotu sam morao biti na prijateljevoj svadbi tako da ove godine nisam mogao na natjecanje. Ali bit će još Sniper kupova...
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!
Guns control means shooting a tight group!
Vec se lupetalo o tome i na kraju opet igraju neka nova pravila koja nemaju smisla, zasto nemaju smisla:Huntercro wrote:umoran sam više od ispraznih priča neće moći ove puške neće one
i glupo mi je potegnut 500km u jednom pravcu da bi vidio na lovačkom dijelu milion ssg i slično optike do xx povećanja i tako svaka je kotizacija dobro došla i neće nitko nikog odbiti bolje to recite.
1. AKo tip puske SSG69 PII/PII/PVI ili SAKO ili TRG itd spada u neke TAKTICKE -Policijske ili Vojne namjene onda takva PUSKA ne moze biti u lovackom dijelu natjecanja bez obzira na tezinu. Meni je vrhunac gluposti da SSG registriran kao lovacko moze na liniju a SSG registriran na sportsko NE MOZE iako se radi o ISTOJ PUSCI.
2. Organizator SILJI na gramima tezine a onda se desi da cura otpuca 3/4 lovackog dijela tekme prije nego je suci vide i diskvalificiraju, sto po meni nema smisla jer su je trebali vidjeti na startu i upozoriti na pravila.
3. Stapovi su bili LOSE postavljeni, neki su bili vioki 2 metra a neki 1.5m, tako da uvijeti nisu bili jednaki za sve.
4. Na lovackom dijelu nije uopce bilo podloga za lezanje,
Na 300m je bilo pravo veselje, u vrijeme kad smo pucali nije se vidilo kur...a, sa vrhunskim spektivom pogodci se uopce nisu vidjeli na probnoj meti, podesavanje je obavljeno po formuli PI x OKO i rezultat je bio odlican od 10 metaka 5 ih je bilo svuda po meti a drugih 5 je negdje stalo na pivicu....
Ne znam zasto ali van RH OBAVEZNO je da suci i osoblje organizatora nosi VIDLJIVE oznake, najcesce su to reflektirajuci prsluci uz karticu sa slikom i licencom.
Klopa je bila vrhunska i hladne pive je bilo dovoljno, bez obzira na sve cestitke najboljima i organizatoru sto se potrudio da se natjecanje odrzi, kud li srece da se bar jednom mjesecno nesto ovako desava na toj lokaciji, mada mislim da to i ne bi bio neki problem.
Nemoguće je Nemoguće
- oštrostrijelac
- Poručnik

Šteta je kaj smo propustili priliku obaviti upoznavanje, kad smo več nazočili zanimljivom međunarodnom natjecanju.
Ja mogu prigovoriti ponajviše sebi samome, buduči sam se doveo u situaciju da u 30 sekundi moram opaliti 4 metka,
od kojih je jedan ipak ostao neispucan jer je zvuk sirene prekinuo proces ciljanja.
Povijesni nastup bio je nešto sasvim drugo. Za 5 probnih i 10 meč hitaca potrošio sam nepunih 15 minuta.
5. kup slijedeče godine bude vjerojatno još bolje organiziran.
Nadam se još večem odazivu članova ovog foruma, te i boljim vremenskim uvjetima.
Čestitke na ostvarenim rezultatima
Ja mogu prigovoriti ponajviše sebi samome, buduči sam se doveo u situaciju da u 30 sekundi moram opaliti 4 metka,
od kojih je jedan ipak ostao neispucan jer je zvuk sirene prekinuo proces ciljanja.
Povijesni nastup bio je nešto sasvim drugo. Za 5 probnih i 10 meč hitaca potrošio sam nepunih 15 minuta.
5. kup slijedeče godine bude vjerojatno još bolje organiziran.
Nadam se još večem odazivu članova ovog foruma, te i boljim vremenskim uvjetima.
Čestitke na ostvarenim rezultatima
Oštri
Malo me zeza Picasa i tablet pa da ne čekate unedogled, eto slika samo par slika samog kraja.
Došao sam 15 minuta prije finala na 600m, pa je zato galerija oskudna.
https://www.asuswebstorage.com/navigate/share/YYYKGP5PI
Došao sam 15 minuta prije finala na 600m, pa je zato galerija oskudna.
https://www.asuswebstorage.com/navigate/share/YYYKGP5PI
Pozdrav snajperistima i onima koji se vole tako osjećati!
Rekli bi dalamatinci:"...finila je i ovaa..."
U prilogu su rezultati ali vjerojatno ste ih već downloadali sa stranica Hrvatskog časničkog zbora ili Streljačkog saveza PGŽ.
Osobno sam zadovoljan sa ovim četvrtim izdanjem "Sniper-kupa" i zahvalit ću se ovdje, javno, svim kolegama i kolegicama iz svijeta streljaštva koji su pomogli da se ovo tradicionalno natjecanje održi. Zahvalit ću se i dragom bogu na ne prejakom vjetru od kojeg sam strahovao ali da je bilo vruće...jest! Da je bio mirage...jest! Ali tu ne možemo bog zna što napraviti. Radi se o sredini ljeta i normalno je da je vrijeme stabilno i vruće.
Od novosti... za slijedeći sniper-kup iduće godine pripremam mnoga iznenađenja. Od većeg broja disciplina, većeg broja streljačkih mjesta, potpuno odvojenih lovačkih disciplina samo za lovce (sa iskaznicom HLS-a, nema više policije i vojske na lovačkom programu, sorry....al za njih ćemo ustanoviti neku prikladniju disciplinu...), prijedlozi su dobrodošli, razmotrit ćemo sve što je u interesu strijelaca, streljaštva, snajperizma i razvoja strelišta u nas "rvata"...
U programu za 2013. će biti i jedno noćno gađanje na "padajuće mete" kojima je strelište opskrbljeno a koje se mogu osvjetljavati i raditi imitaciju neprijateljske vatre....pa tko voli nek izvoli. Sve je još u fazi "brainstorminga" pa da vidimo. Tražite, predlažite, savjetujte.
Rekli bi dalamatinci:"...finila je i ovaa..."
U prilogu su rezultati ali vjerojatno ste ih već downloadali sa stranica Hrvatskog časničkog zbora ili Streljačkog saveza PGŽ.
Osobno sam zadovoljan sa ovim četvrtim izdanjem "Sniper-kupa" i zahvalit ću se ovdje, javno, svim kolegama i kolegicama iz svijeta streljaštva koji su pomogli da se ovo tradicionalno natjecanje održi. Zahvalit ću se i dragom bogu na ne prejakom vjetru od kojeg sam strahovao ali da je bilo vruće...jest! Da je bio mirage...jest! Ali tu ne možemo bog zna što napraviti. Radi se o sredini ljeta i normalno je da je vrijeme stabilno i vruće.
Od novosti... za slijedeći sniper-kup iduće godine pripremam mnoga iznenađenja. Od većeg broja disciplina, većeg broja streljačkih mjesta, potpuno odvojenih lovačkih disciplina samo za lovce (sa iskaznicom HLS-a, nema više policije i vojske na lovačkom programu, sorry....al za njih ćemo ustanoviti neku prikladniju disciplinu...), prijedlozi su dobrodošli, razmotrit ćemo sve što je u interesu strijelaca, streljaštva, snajperizma i razvoja strelišta u nas "rvata"...
U programu za 2013. će biti i jedno noćno gađanje na "padajuće mete" kojima je strelište opskrbljeno a koje se mogu osvjetljavati i raditi imitaciju neprijateljske vatre....pa tko voli nek izvoli. Sve je još u fazi "brainstorminga" pa da vidimo. Tražite, predlažite, savjetujte.
- Attachments
-
- Sniper kup 2012 - Bilten.pdf
- (109.02 KiB) Downloaded 26 times
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Još malo pojašnjenja, da ne mislite da ne čitam primjedbe:
1. Ako je miraž (a jest) onda je miraž za sve. To je takva disciplina, ima nekih streljana (pucao sam na nekima u finskoj) koje imaju streljačku liniju na jednom brdu a mete su na drugom, onda kako je između dolac-nema miraža. Ha, šta sad, imamo ovo što imamo. Pogledajte bilten, ako su cure koje su tu pušku prvi put uzele u ruke u četvrtak, mogle napraviti preko 60 krugova.....hehe....pa i njima je bio miraž
2. Za lovačku "priču" sam već pojasnio. Ato se tiče priče o SSG-u, sorry ako je lovačka ide ako nije ne ide. I točka.
3. Prostirke na lovačkom dijelu neće biti ni iduće godine, toga nema ni u šumi kad si u lovu. (eventualno ćemo stavit neku imitaciju čeke...)
4. Što se štapova tiče, neki su stavljeni tek u subotu kad smo skužili da je one od lani netko popalio i nisu u skladištu kao što smo mislili. taj grijeh uzimam na sebe. I neće se ponovit. Nitko nije savršen.....
1. Ako je miraž (a jest) onda je miraž za sve. To je takva disciplina, ima nekih streljana (pucao sam na nekima u finskoj) koje imaju streljačku liniju na jednom brdu a mete su na drugom, onda kako je između dolac-nema miraža. Ha, šta sad, imamo ovo što imamo. Pogledajte bilten, ako su cure koje su tu pušku prvi put uzele u ruke u četvrtak, mogle napraviti preko 60 krugova.....hehe....pa i njima je bio miraž
2. Za lovačku "priču" sam već pojasnio. Ato se tiče priče o SSG-u, sorry ako je lovačka ide ako nije ne ide. I točka.
3. Prostirke na lovačkom dijelu neće biti ni iduće godine, toga nema ni u šumi kad si u lovu. (eventualno ćemo stavit neku imitaciju čeke...)
4. Što se štapova tiče, neki su stavljeni tek u subotu kad smo skužili da je one od lani netko popalio i nisu u skladištu kao što smo mislili. taj grijeh uzimam na sebe. I neće se ponovit. Nitko nije savršen.....
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Apsolutno stoji, tu se nema sta prigovarati... na 300m sam pucao predzadnju grupu, podne je bilo debelo proslo, meni osobno je vece probleme zadavao vjetar nego mirage, srecom pa je spotter donekle vidio gdje su isli pogodci =) ali tu definitivno nemamo sto prigovarati organizatoru, takvi su vremenski uvjeti i takvi su za sve, mozda mala prednost onima koji su pucali prvu grupu ranije ali kako sam cuo njih je vjetar jos jace razjebao tako da po tom pitanju, "kako ti grah padne" =)Wagner wrote:Još malo pojašnjenja, da ne mislite da ne čitam primjedbe:
1. Ako je miraž (a jest) onda je miraž za sve. To je takva disciplina, ima nekih streljana (pucao sam na nekima u finskoj) koje imaju streljačku liniju na jednom brdu a mete su na drugom, onda kako je između dolac-nema miraža. Ha, šta sad, imamo ovo što imamo. Pogledajte bilten, ako su cure koje su tu pušku prvi put uzele u ruke u četvrtak, mogle napraviti preko 60 krugova.....hehe....pa i njima je bio miraž![]()
nije ni ta ideja sa lovackim iskaznicama losa, ali opet ima mana, kolega je lovac, ima iskaznicu, a ima i streljacku 6mmBR pusku =) ne prigovaram, cisto napominjem... meni je sto se te discipline ok i da se puca SSG-om jer kao sto rekoh, znam ljude koji uredno idu u lov sa takvim puskama...2. Za lovačku "priču" sam već pojasnio. Ato se tiče priče o SSG-u, sorry ako je lovačka ide ako nije ne ide. I točka.
da, istina, nema ih u sumi kad si u lovu, vidio sam hrpu ljudi u crnim majicama, mogu si misliti kako bi izgledali da se legnu na onaj bijeli pijesak bez ikakve prostirke =) ahahah osobno sam misljenja da bi bez obzira na pokusaj simulacije lovackog nacina gađanja trebalo staviti nesto da se ljudi ne usvinje kad legnu pucati =) uglavnom mi smo se snasli, pa neka se snađu i ostali =)3. Prostirke na lovačkom dijelu neće biti ni iduće godine, toga nema ni u šumi kad si u lovu. (eventualno ćemo stavit neku imitaciju čeke...)
vjerojatno su negdje postali drske za grablje ili metle =)4. Što se štapova tiče, neki su stavljeni tek u subotu kad smo skužili da je one od lani netko popalio i nisu u skladištu kao što smo mislili. taj grijeh uzimam na sebe. I neće se ponovit. Nitko nije savršen.....![]()
imam jedno pitanje... prije je na povijesnoj puski bio limit na povecanje na optici na 8x, ako sam dobro cuo, to je sada ukinuto i vise nema limita?
i jedna zelja/prijedlog... više hlada za ljude koji cekaju red, da se ne uvlacimo sudcima u sator =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Nije da zajebavam, ali kad si krenuo ...... Bas me zanima pod koje lovacko oruzje je registrirano ono sa kojim je pucala vojska i policija na lovackom dijelu ? Odgovor ce sigruno biti vrijedan par piva i koji cevap ????Wagner wrote:
Nemoguće je Nemoguće
Evo i odgovora, do sada je jedino vojsci i policiji bilo dopušteno da pucaju u toj disciplini. Od sada nema više. Ako je lovac onda može (sa lovačkom puškom....) a ako nije nema nastupa. Ipak koristimo njihovo strelište i zato je to bilo tako. Dogovorili smo se i oni shvaćaju, sve evoluira pa se nadam i ovo takmičenje....u pozitivnom smislu. Njihovo je oružje službeno oružje, dakle nije ni sportsko ni lovačko. Država je vlasnik. Ako pak idemo u smjeru da se ovo natjecanje održava samo za vojsku i policiju onda .....hm, koliko će ljudi nastupit? Ako pak idemo da se eliminiraju vojnici i policajci...čemu pak to vodi? Mislim da je najbolji pristup brojenje krugova na meti, u "openu" naravno. A za lovačku priču sam već objasnio. I na kraju, ja bih stvarno volio da se i u Istri nešto konačno počne događati. Sad kad imamo i action shooting federation, ajmo, radi li se što? Osim pisama koje dobivam internetom zasad nisam čuo da se sprema neka tekma.... S riječi na djela!