Preskupi hitac:Na lovačku pušku Linić udara 1600 kuna poreza
Re: Preskupi hitac:Na lovačku pušku Linić udara 1600 kuna po
ispravak "netočnog" navoda:Mike_Torello wrote: Pitas se kako ce se povecati broj ilegalnog oruzja? Kad legalnom oruzju padne cijena zbog strogih zakona, ilegalnom oruzju ce porasti cijena, samim time ce biti vise provala i krađa po kucama koje jos uvijek imaju oruzje legalno, brusit ce se brojevi i oruzje ce se preprodavati na crnom trzistu...
osoba x vlasnik legalnog oružja neće moči prodati pušku po y cijeni, iscenirati će provalu u kuću, prijaviti policiji krađu i eto ilegalnog oružja za pun kufer više para
I zavrsiti u zatvoru na 3-5 god to si zaboravio.
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

Evo to što kolega Degman razumije.
Legalno oružje nikako preko noći neće moći postati ilegalno. Nikakvi masovni filmski scenariji: provale, brušenja brojeva...; ako i bude neki takav slučaj, Policija će provesti istragu i sigurno će utvrditi da li je u pitanju prava krađa ili neke mućke.
Ovdje ne govorimo o kriminalcima, oni tako i onako uvijek imaju i imat će oružje; ovdje govorimo o legalnim vlasnicima. Ako legalan vlasnik ostane bez oružja, što će njemu nelegalno? Sigurno ga ne može koristiti kao što je do sada legalno, za lov ili streljanu. Preostaje mu samo da ga ima sakriveno i da vječno bude u strahu da mu ga netko ne nađe.
Legalno oružje nikako preko noći neće moći postati ilegalno. Nikakvi masovni filmski scenariji: provale, brušenja brojeva...; ako i bude neki takav slučaj, Policija će provesti istragu i sigurno će utvrditi da li je u pitanju prava krađa ili neke mućke.
Ovdje ne govorimo o kriminalcima, oni tako i onako uvijek imaju i imat će oružje; ovdje govorimo o legalnim vlasnicima. Ako legalan vlasnik ostane bez oružja, što će njemu nelegalno? Sigurno ga ne može koristiti kao što je do sada legalno, za lov ili streljanu. Preostaje mu samo da ga ima sakriveno i da vječno bude u strahu da mu ga netko ne nađe.
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
Ne razumijem ni ja tebe moram priznati.
Nacina da se oruzje nabavi ilegalno imas milion ne treba se krasti legalno i brusiti brojeve i slicne gluposti,mafija sverca oruzje i iz Srbije,Crne Gore od kuda god hoces samo daj lovu .
Porast ce sigurno broj nelegalnog oruzja jer ljudi nece moci placati (neki,ne svi,vecina ljudi koja ima po 10 i vise komada oruzja ima love i za porez) porez na svoje legalno oruzje i morat ce ga prodati za male novce ili ce im se oduzeti da se naplati porez a onda ce nabavljati ilegalno putem raznih nacina,znamo svi kakvih ne trebamo se praviti mutavim kad nismo,ali o tome se ne prica.
Nacina da se oruzje nabavi ilegalno imas milion ne treba se krasti legalno i brusiti brojeve i slicne gluposti,mafija sverca oruzje i iz Srbije,Crne Gore od kuda god hoces samo daj lovu .
Porast ce sigurno broj nelegalnog oruzja jer ljudi nece moci placati (neki,ne svi,vecina ljudi koja ima po 10 i vise komada oruzja ima love i za porez) porez na svoje legalno oruzje i morat ce ga prodati za male novce ili ce im se oduzeti da se naplati porez a onda ce nabavljati ilegalno putem raznih nacina,znamo svi kakvih ne trebamo se praviti mutavim kad nismo,ali o tome se ne prica.
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

A ja mislio da razumiješ. Sorry, precijenio sam te.
Nisi napisao, što će do sada legalnim posjednicima, nelegalno oružje
Nisi napisao, što će do sada legalnim posjednicima, nelegalno oružje
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
Ne nego si ti precijenio sebe malo.
Pa valjda iz istog razloga kao i do sad,jer vole oruzje i jer ga vole imati,neki zbog zastite imovine i sebe ,nekima za krivolov...razloga je milion.
A o tome bi policija trebala voditi racuna da toga ne bude ili bude cim manje,samo to je nemoguce potpuno iskorijeniti jer i sad mnogi imaju automatsko i svakakvo oruzje posvuda sakriveno i to se zna,nije to nikakva tajna ako cemo bas iskreno.
Pa valjda iz istog razloga kao i do sad,jer vole oruzje i jer ga vole imati,neki zbog zastite imovine i sebe ,nekima za krivolov...razloga je milion.
A o tome bi policija trebala voditi racuna da toga ne bude ili bude cim manje,samo to je nemoguce potpuno iskorijeniti jer i sad mnogi imaju automatsko i svakakvo oruzje posvuda sakriveno i to se zna,nije to nikakva tajna ako cemo bas iskreno.
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

Neka institucije pravne države rade svoj posao. 
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
RAdi cega ? Radi toga sto ti je netko provalio u kucu, auto ili slicno ? Jesi li ti 365 dana u godini 24 sata u kuci nad svojim ormarom za oruzje ? Ljudi provale u sef koji ima metar celika a nece moci maznuti jednu jadnu kasu od 70-200 Kg ? O cemu se tu prica.Degman wrote:I zavrsiti u zatvoru na 3-5 god to si zaboravio.
NEMA te kvazi socijalisticke partije ili stranke koja voli naouruzan narod, tu je pocetak i kraj price. Ako to jos nekome nije jasno onda ima veliki problem, jos je veci problem sto se banda slizava i ugledava na Srbiju, no "prijatelji" su vajka prijatelji i u ratu i u miru.......
Tjedno oko 50-k firmi odlazi u stecaj a mi se ovjde zajebavamo sa porezom koji ionako nitko nece placati jer nece imati odakle, glupa raja klikce od srece sto je danas objavljen popis duznika drzavi, pitam se samo gdje je popis koji pokazuje koliko DRZAVA DUGUJE svima ostalima, pravnim i fizickim osobama ????
JADNO...JADNO..JADNO....
Nemoguće je Nemoguće
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Sada zvučiš kao 'rvacki političar kad se spomene neka afera u njegovoj stranci....TORCIDA VŽ wrote:Neka institucije pravne države rade svoj posao.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Osnovati udrugu vlasnika oružja koja bi imala oko 55-60000 članova,to je ozbiljno glasačko tijelo koje će dati glas onome tko bude bolji i pametniji,pa nek vide...
Lex citaj malo bolje post iznad mojeg na koji sam dao komentar o zatvoru.lex-lutor wrote:RAdi cega ? Radi toga sto ti je netko provalio u kucu, auto ili slicno ? Jesi li ti 365 dana u godini 24 sata u kuci nad svojim ormarom za oruzje ? Ljudi provale u sef koji ima metar celika a nece moci maznuti jednu jadnu kasu od 70-200 Kg ? O cemu se tu prica.Degman wrote:I zavrsiti u zatvoru na 3-5 god to si zaboravio.
NEMA te kvazi socijalisticke partije ili stranke koja voli naouruzan narod, tu je pocetak i kraj price. Ako to jos nekome nije jasno onda ima veliki problem, jos je veci problem sto se banda slizava i ugledava na Srbiju, no "prijatelji" su vajka prijatelji i u ratu i u miru.......
Tjedno oko 50-k firmi odlazi u stecaj a mi se ovjde zajebavamo sa porezom koji ionako nitko nece placati jer nece imati odakle, glupa raja klikce od srece sto je danas objavljen popis duznika drzavi, pitam se samo gdje je popis koji pokazuje koliko DRZAVA DUGUJE svima ostalima, pravnim i fizickim osobama ????
JADNO...JADNO..JADNO....
Radi insceniranja provale i lazne prijave o provali i zadrzavanja oruzja na nelegalan nacin,to su ti tri kaznjiva dijela .
Mislim to samo idiot moze napraviti,neka se kolega koji je to napisao ne uvrijedi ali ne znam kako to nazvati da covjek ide provaljivati sam sebi u kucu,sef i prijaviti kradu oruzja i to oruzje poslije ostaviti sebi nelegalno,pa mislim ljudi moji o cemu tu pricamo.
Degman jesi li ti uopce procitao post prije svog komentara. Ali onako sa razumijevanjem. Bez gutanja slova i rijeci.