Molotovljev koktel
Re: Molotovljev koktel
ZiS - Zavod imeni Stalina... Mislim da je ZIS radio samo protutenkovske topove a pokušaj montaže na vozilo da nije zaživio... Mislim sa vrlo velikom rezervom...zdebat wrote:Ako se ne varam, T-34 je imao ZIS-ov top koji je bio bolesno precizan...
Ne kužin se u tenkove, ali prvo što mi je palo na pamet da Molotov koktel napravi dobru vatricu, koja brzo sagori kisik u zoni oko tenka, pa zbog nedostatka kisika, motor stane, a zaustavljeni tenk u vatri neće dugo...
E sad... ako tenk ima poseban napoj kisika za motor... ???
E sad... ako tenk ima poseban napoj kisika za motor... ???
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Molotovljev koktel na suvremeni tenk (unazad dvadesetak- trides. godina) je kao da ideš lovit slona sa čačkalicama.
Kraj priče
Kraj priče
Taj tenk na Mikeovoj slici je T-34/85.
Unaprijedjena verzija osnovnog T-34 sa kupolom za tri clana posade, te dugim 85 mm topom.
Taj top je verzija protuavionskog 85 mm topa, slicnu stvar su njemci napavili i sa svojim 88 topom.
Odlican top, zarobljene su njemci koristi dok je bilo municije, kad je nestalo prilagodili su topove za vlastitu 88 mm municiju!
Proizvodnja T-34/85 nastavljena i nakon WW2, skoro 50000 komada proizvedeno.
No svi topovi koristeni na T-34 su, izmedju ostalih, radjeni u ZiS tvornici, Josif Staljin tvornica br 92 u Gorkome.
Znaci ZiS-4 od 57 mm (samo 300-ak tenkova), ZiS-5 od 76,2 mm (ili F-34) te ZiS-S-53 od 85 mm.
Jedna zanimljiva slika, pokazuje zasto je toliko mnogo T-34 proizvedeno, takodjer se vidi kolika je bila ranjivost na molotovjeve koktele i slicne stvari!

Unaprijedjena verzija osnovnog T-34 sa kupolom za tri clana posade, te dugim 85 mm topom.
Taj top je verzija protuavionskog 85 mm topa, slicnu stvar su njemci napavili i sa svojim 88 topom.
Odlican top, zarobljene su njemci koristi dok je bilo municije, kad je nestalo prilagodili su topove za vlastitu 88 mm municiju!
Proizvodnja T-34/85 nastavljena i nakon WW2, skoro 50000 komada proizvedeno.
No svi topovi koristeni na T-34 su, izmedju ostalih, radjeni u ZiS tvornici, Josif Staljin tvornica br 92 u Gorkome.
Znaci ZiS-4 od 57 mm (samo 300-ak tenkova), ZiS-5 od 76,2 mm (ili F-34) te ZiS-S-53 od 85 mm.
Jedna zanimljiva slika, pokazuje zasto je toliko mnogo T-34 proizvedeno, takodjer se vidi kolika je bila ranjivost na molotovjeve koktele i slicne stvari!

Sto se zapravo vidi na ovoj slici ?
Grozna zavrsna obrada ili zracnost medju spojevima tj. ne vareni spojevi ?????
Grozna zavrsna obrada ili zracnost medju spojevima tj. ne vareni spojevi ?????
Nemoguće je Nemoguće
-
krugajevac
- Civil

evo jedne slike ugrubo http://www.counter-intifada.org/wp-cont ... iagram.jpg
To naravno ne može funkcionirati na danšnjim
ali prije je to funkcioniralo.
Mene zanima koja je mješavina korištena za izradu Molotovljevog koktela u ratovima jer ona se sigurno ne sasatoji samo od benzina nego ima i još neke dodatke jer to može gorit i po 15-tak minuta.
To naravno ne može funkcionirati na danšnjim
Mene zanima koja je mješavina korištena za izradu Molotovljevog koktela u ratovima jer ona se sigurno ne sasatoji samo od benzina nego ima i još neke dodatke jer to može gorit i po 15-tak minuta.
jadan logican zakljucak:iza kupole se nalaze vrlo jaki motori koji sami od sebe stvaraju vrlo veliku temperaturu.iza kupole se vide skrge tj otvori koji sluze za prirodno odvodenje temperature jer bi doslo do pregrijavanja motora(bez obzira na hladenje)ukoliko bi sav tej vruci zrak ostao unutra.kada se lako zapaljiva tekicina razlije po tom zadnjem kraju,naravno kroz te skrge ulazi u unutrasnjost.jaki motori,ekstremna temperatura ,lako zapaljiva tekucina,unutar prostora jos goriva i maziva,sama pitura koja nakon zapaljenja siri pozar i rezultat je jasan.ako grijesim slobodno me ispravite.
a zašto tebe to zanima...??krugajevac wrote: Mene zanima koja je mješavina korištena za izradu Molotovljevog koktela u ratovima jer ona se sigurno ne sasatoji samo od benzina nego ima i još neke dodatke jer to može gorit i po 15-tak minuta.
Valjda Bi se dečko malo mutil...... a i nick mu je "pravi" 
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
pa zato i pitan...Papilon wrote:Valjda Bi se dečko malo mutil...... a i nick mu je "pravi"
skoro da san počeja tipkati recept, a onda san primjetija Nick...
Na 1:15 se vidi molotovljev koktel bačen na tenk.
http://www.youtube.com/watch?v=rJ04X0OycpY
http://www.youtube.com/watch?v=rJ04X0OycpY
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Za pravi "koktel" ostalo sve su igračke na nivou "bengalki na stadionima" između ostaloga što vam neću otkriti (dao bog nikad i nikome više trebalo)potrebna je i MRAVLJA KISELINA.krugajevac wrote:evo jedne slike ugrubo http://www.counter-intifada.org/wp-cont ... iagram.jpg
To naravno ne može funkcionirati na danšnjimali prije je to funkcioniralo.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

-
Woolf Blaser
- Natporučnik

MOLOTOV COCTAIL je ime/naziv za improviziranu zapaljivu napravu kojoj su ime nadjenuli Finci u Zimskom ratu protiv sovjetske invazije. Naime CCCP bombardirao je Finsku i prije objave rata cluster bombama, a njihom MVP Molotov iste je bombe zvao pred međ. javnošću pošiljkama hrane izgladnjelom finskom pučanstu. "Zločesti" su Finci odlučili da uz tako dobru "hranu" serviraju "gostima" i dobro "piće". No, povijest na stranu, koliko god ga dobro spravili (koliko god barmen bio dobar) priručna zapaljiva sredstva imaju ograničen učinak na tenk, pa bio on T-34, T-44, T-72 (T-84) ili bilo koja inačica sovjetskog tenka... ne spominjem ostale jer do T-72 sovjetski tenkovi nisu imali valjane oporbe. Učinak koktela je trenutan/kratkotrajan (neki su ga barmeni produžavali uporabom lužina-sapuna nebi li se duže zadržao na oklopu), a osnovna svrha je zaslijepiti posadu, te dobiti potrebno vrijeme za postavljanje u poziciju i napad protuoklopnim oruđem. Mislim da na Trpinjskoj cesti takvo nešto već nije bilo prijeko potrebno, a nije bilo ni korišteno (prije bi to bile upaljene kamionske gume i sl.)
Ma nije to nepremostiv problem, ako ste u mogućnosti pribaviti SLIJEDEČE pod 1. pincetu JAPANSKE provenjencije po mog.KEVLAR(pošto svi znamo da su i jedan period svojom visokom teh. proizvodili popularne kanistre vel.23.62x11,1x4 mm A IMAO JE ZAPREMINU OD 3.11L-za one koji nisu vični tokarskim mjerama ovo zadnje KOD DIMENZIJA KANISTRA su milimetri,desetinke i stote)
2.Pribaviti po mog.preko ebay-a optiku povečanja variabilnog ZNAČI OD -NEŠTO-80X20 još bolje 100 marke MARCH,SIGTHRON a
može poslužiti i IOR.
KOD EXPLATACIJE MRAVLJE KISELINE VRŠITI DOJENJE MAX PAŽLJIVO (jer je predpostavka da če jedna jedinka poslužiti VIŠEKRATNO)
moderatori nemojte me MOLIM VAS kazniti u ove kasne sate -neću više na ovako važne teme OVAKO- OBEČAJEM
2.Pribaviti po mog.preko ebay-a optiku povečanja variabilnog ZNAČI OD -NEŠTO-80X20 još bolje 100 marke MARCH,SIGTHRON a
može poslužiti i IOR.
KOD EXPLATACIJE MRAVLJE KISELINE VRŠITI DOJENJE MAX PAŽLJIVO (jer je predpostavka da če jedna jedinka poslužiti VIŠEKRATNO)
moderatori nemojte me MOLIM VAS kazniti u ove kasne sate -neću više na ovako važne teme OVAKO- OBEČAJEM
Roda, trebalo bi ih kazniti, ako te "kazne"...
Ipak treba znat kako mravicu pomust...
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

LOL!!! Decki priredili ste vrhunsku zajebanciju!!! Vrhunska optika,pinceta od kevlara i mravlja
kiselina!? Uopce ne kuzim ovaj fucking spoj visoke Japanske tehnologije i Hrvatske ratnicke
tradicije!?
kiselina!? Uopce ne kuzim ovaj fucking spoj visoke Japanske tehnologije i Hrvatske ratnicke
tradicije!?
Head in the City. Hearth in the Field.