Porez na oružje
-
John Moses
- Razvodnik

Re: Porez na oružje
I vraćamo se u kameno doba...sad se prije velikog sranja (a očigledno će se dogoditi jer internet zadnjih mjeseci bruji u revolucionarnom tonu, ne ono Pernarovo govno od prosvjeda nego prava soc-revolucija) pokušava polako razoružati ljudstvo, prvo regulativama a na kraju porezima, sljedeće je valjda prisilno oduzimanje oružja.
Razloga za porez na oruzje nema i tocka. Ako se u vecini EU zemalja streljivo moze puniti bez certifikata ne vidim zasto smo mi uvijek veci Pape od samog Pape.
Nemoguće je Nemoguće
U kontekstu poreza,
ne zaboravit da je maksima i strategija; "dugoročno smanjenje ilegalnog i LEGALNOG oružja u RH i suzbijanje "kulture naoružavanja"
(što god to značilo).
Tak da, ovo je možda samo početak.
ne zaboravit da je maksima i strategija; "dugoročno smanjenje ilegalnog i LEGALNOG oružja u RH i suzbijanje "kulture naoružavanja"
(što god to značilo).
To jel ima ili nema razloga za porez se ne pita ni mene ni tebe nego one koji sjede u Banskim dvorima a oni su svoje stavove o tome izrekli jasno i glasno tak da mozemo mi cviliti tu koliko hocemo svi skupa ali badava.lex-lutor wrote:Razloga za porez na oruzje nema i tocka. Ako se u vecini EU zemalja streljivo moze puniti bez certifikata ne vidim zasto smo mi uvijek veci Pape od samog Pape.
Mozes i peticije pisati protiv zabrane punjenja i protiv novog zakona o oruzju ali shvati da ti je uzalud to sve jer se nas ne pita a oni kojih se pita su i donijeli te izmjene i dopune pri tome mislim najvise na HSS i HLS i naravno MUP.
Da smo ja i ti neki kujac u tim institucijama pitalo bi se nas ali jbg nismo .
Nije sad uopce bitno tko ih je donio nego da su izglasani i stupili na snagu i mozemo se plakati i zestiti ako hoces ali kakve koristi od toga.
Nije to jos gotovo sigurno ce jos biti tih izmjena ali sigurno ne na bolje nego na gore u to budi siguran.
Tebe je najvise do sad koliko sam vidio po prethodnim postovima smetalo izmedu ostalog to oko prijave lijecnima MUP-u,a ne vidim razloga zasto.
Tvoje zdrastveno stanje ce i dalje biti tajna izmedu tebe i lijecnika i nece biti javno objavljeno.
Ako ti se zdravlje narusi i utjecat ce na tvoju sposobnost za drzanje ili nosenje oruzja zasto nebi to nadlezna tijela znala i postupila sukladno zakonu?
Ili mislis da dusevno bolesne osobe mogu i smiju drzati oruzje?
Ako je tako cemu onda provjere i lijecnicki pregledi kod postupka nabave?
I tvoje imovinsko stanje i stanje racuna je tajna ali ako ides na sud i treba ti napraviti ovrhu sud sve te podatke fino dobije na uvid,to ti je samo jedna usporedba.
Tako i MUP dobije na uvid tvoje zdravstveno stanje ako je doslo do promjene u smislu bolesti koja utjece na drzanje oruzja.
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

Koliko bi glasova trebalo biti potrebno za donošenje zakona? Natpolovična većina nije dovoljna 
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
Ja se slažem da bi se trebao plaćati takav porez ali u nekoj minimalnoj cifri, tipa...max 50,00kn. godišnje. Država bi imala neku korist od toga, a mi bi imali jedan razlog (opravdanje) koje treba navesti za nabavnu dozvolu više. Npr. nebi trebal strepiti hoće li te odbiti ako napišeš "Osobna zaštita" i još moraš dokazivati da je tvoj život u opasnosti nego lijepo napišeš "Kao pošteni Hrvat, želim plačati porez na oružje". Pa da vidim ko ti nebu odobril nabavnu 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

lukava ideja =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
GROUND ZERO
- Pozornik

Napokon pametna stvar,samo želim da pogodi sve one koji drugima zabranjuju posjedovane oružja a oni sami imaju arsenal,na osnovu nepotizma i ostalih podobnosti.
U hrvatskoj triba oružje potpuno zabraniti jer kao što rekoh običnim pošteni građani ne mogu a oni PODOBNI mogu.SVIMA ILI NIKOME....
U hrvatskoj triba oružje potpuno zabraniti jer kao što rekoh običnim pošteni građani ne mogu a oni PODOBNI mogu.SVIMA ILI NIKOME....
SLOBODNI LJUDI SLOBODNI SAMO AKO I KADA I ONI SMIJU POSJEDOVATI I NOSITI ORUŽJE DA BI ZAŠTITILI SVOJ ŽIVOT, IMOVINU, SVOJE SUGRAĐANE I OBITELJI OD DRUGIH NASILNIH GRAĐANA (vicious citizens) KAO I OD NEPOSTENE VLASTI (corrupt authorities) I DA SE OBRANE OD TIRANIJE VLADARA(tyrannical rulers)
Ti ocito imas problema i sigurno nisi prosao na psihotestu ??? Zar jos nisi shvatio da je tima koje ti nabrajas sasvim svejedno da li ce porez po cijevi biti 50-100-500 ili 1500 Kn, oni ce taj porez platiti necijim tudjim novcem, najmanje svojim, a u toj prici "tudji" novac je upravo, tvoj, moj, i od svih ostalih gradjana ove zemlje ........
Nemoguće je Nemoguće
Da ... tu se slažen... ali nije samo riječ o Hrvatskoj vladi... Evo još:gun_hater wrote:U kontekstu poreza,
(što god to značilo).
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/p ... 24871.html
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Malo od HLS: http://www.vecernji.hr/vijesti/kakav-po ... nak-439017
Najava Zakona o porezu na oružje, koji bi mogao startati od siječnja 2013. godine, rastužila je i razljutila hrvatske lovce, pa smo o lošim stranama toga eventualnog zakona razgovarali s predsjednikom Hrvatskog lovačkog saveza Đurom Dečakom.
Lovci su burno reagirali na najavu mogućeg Zakona o porezu na oružje?
Naravno da je to uzburkalo strasti oko 70.000 hrvatskih lovaca jer taj prijedlog držimo vrlo uvredljivim kako za sve hrvatske lovce tako i za sve ostale vlasnike oružja koji ga legalno posjeduju.
Zašto uvredljivim?
Zato što smo mi s tim oružjem počeli stvarati ovu državu. Lovci su prvi koji su stali u obranu suvereniteta, organizirano kroz narodnu zaštitu i lovačke udruge, poslije su prešli u dragovoljačke postrojbe Hrvatske vojske. To oružje ima, dakle, i svoju povijesnu dimenziju, a ne samo vrijednosnu. Što se vrijednosne dimenzije tiče, mislim da gospoda koja predlažu ovakav zakon nemaju blage veze koliko danas stoji jedna puška. Naravno, na legalnom tržištu.
Koliko vrijedi prosječna puška?
Primjerice nova talijanska sačmarica beretta stoji oko 12.000 kuna. Ali od tih 12.000 šest tisuća njezina je stvarna vrijednost, dok su drugih šest razne dadžbine i davanja koja se moraju platiti po Zakonu o prometu naoružanjem.
Dakle, pola puške u startu ide državi?
Ili ako hoćete ovako: jednu ste kupili sebi, a drugu državi! Pazite, 12.000 ljudi odustalo je od lova, ne zato što ga ne vole, nego zato što im on više nije moguć jer proživljavaju sudbinu cijeloga naroda u ovome trenutku. Što znači da su ostali bez radnoga mjesta ili su im smanjeni prihodi, pa su bili prisiljeni odreći se onoga što im čini veliko opterećenje. Šime Lučin kaže kako treba oporezivati oružje, a ne oporezuje se oružje, nego džep njegova vlasnika. A više od 95 posto vlasnika prosječni su hrvatski građani, radnici, seljaci, činovnici, koji doista imaju skromno naoružanje i većina njih koristi oružje koje su naslijediti od očeva i djedova, što ima emotivnu, a ne materijalnu vrijednost. Gledajte, dobar ribički štap ili bicikl stoje kao jedna puška, pa zar će uskoro i njih oporezovati.
Koliko prosječan lovac ima cijevi?
Mi nemamo tu evidenciju, ali zakonodavac predviđa da na nabavnoj dozvoli za držanje i nošenje lovačkog oružja može biti karabin, sačmarica i pištolj za samilosni hitac. Ali u društvima gdje nema visoke divljači, ljudi ne kupuju karabine i pištolje za samilosni hitac, ostaju samo na sačmaricama. Pretpostavimo da je od ovih gotovo 300.000 komada oružja oko dvije trećine u rukama lovaca.
Kolika je vaša kolekcija?
Imam više pušaka, jer sam ih dobio kao poklone, ratne trofeje...
Skupo je biti lovac?
Lovci su opterećeni do maksimalnih granica, jer svakih pet godina plaćamo produženje oružanih listova po 10 eura po komadu, liječničke preglede svakih pet godina po 70 eura, za svako novo oružje šalju nam terenske provjere, a toga nema nigdje u Europi. Tu su i visoke zakupnine lovišta, štete od divljači, u prometu... Lovac uz svoj rad ima oko 7000 kuna godišnje troška. Gledati u Srbiju, kao što to čini Šime Lučin, kod njega me i ne čudi, jer je to osoba koja je pred javnošću velikim batom razbijala imovinu Hrvatske, misleći da dobiva tako političke poene. Ta puška, koju je razbijao kao ministar unutarnjih poslova, sigurno je vrijedila 10.000 kuna. Treba pitati takve Lučine koliko se lovačkog oružja nalazi po prostorijama MUP-a, koje završavaju u visokim pećima, kao da je to alajbegova slama i nema narodnu ili državnu vrijednost.
Takvog zakona nema u Europi, osim u Srbiji?
I to je obmana! U Srbiji se oporezuju isključivo pištolji, poluautomatske i automatske puške, ali ne i lovačko oružje! Mislim da ministar financija Linić nema ove podatke, jer da ih ima, ne bi uzeo u razmatranje takve ideje. Možda je Šime Lučin emotivno vezan za ono što je u Srbiji, ali bi trebao biti pošten i prenijeti točne informacije kakav zakon ima Srbija. Mi imamo izuzetno dobre odnose sa susjednim lovačkim savezima.
Kani li Hrvatski lovački savez krenuti u akciju protiv ovako najavljenog zakona?
Nadam se da neće biti potrebno, ali nećemo pasivno promatrati kako nas osiromašuju i pljačkaju. Tražit ćemo zaštitu naših ustavnih, zakonskih i građanskih prava. Najgore što bi se moglo dogoditi jest da lovačke udruge, tj. ovlaštenici prava lova vrate državi i županijama lovišta uz odštetu. Naime, ako ne možemo plaćati za puške, ostat ćemo bez njih, a bez pušaka ne možemo provoditi zakonom preuzete obveze, održavati lovišta kroz lovno-gospodarske osnove.
Divlje svinje okupirale su Berlin kad su zabranili lov
- Ne daj Bože da se dogodi ono što se dogodilo u Njemačkoj prije par godina, kada su u vladajuću koaliciju ušli “zeleni” i zabranili lov na godinu dana. Divlje svinje okupirale su Berlin! Nije bilo parka, perivoja ili vrta gdje se nisu nastanile divlje svinje, a to bi se moglo dogoditi, primjerice, u Zagrebu, koji se nalazi ispod Sljemena. Ako se ne kontrolira uzgoj divljači, nastat će kaos, a ne znam tko će onda preuzeti odgovornost za štetu ili bjesnoću, do koje bi moglo doći. Mi imamo najveći broj medvjeda i vukova na ovom prostoru. Ne bude li lovaca, budite sigurni, neće biti nikakve kontrole.
Najava Zakona o porezu na oružje, koji bi mogao startati od siječnja 2013. godine, rastužila je i razljutila hrvatske lovce, pa smo o lošim stranama toga eventualnog zakona razgovarali s predsjednikom Hrvatskog lovačkog saveza Đurom Dečakom.
Lovci su burno reagirali na najavu mogućeg Zakona o porezu na oružje?
Naravno da je to uzburkalo strasti oko 70.000 hrvatskih lovaca jer taj prijedlog držimo vrlo uvredljivim kako za sve hrvatske lovce tako i za sve ostale vlasnike oružja koji ga legalno posjeduju.
Zašto uvredljivim?
Zato što smo mi s tim oružjem počeli stvarati ovu državu. Lovci su prvi koji su stali u obranu suvereniteta, organizirano kroz narodnu zaštitu i lovačke udruge, poslije su prešli u dragovoljačke postrojbe Hrvatske vojske. To oružje ima, dakle, i svoju povijesnu dimenziju, a ne samo vrijednosnu. Što se vrijednosne dimenzije tiče, mislim da gospoda koja predlažu ovakav zakon nemaju blage veze koliko danas stoji jedna puška. Naravno, na legalnom tržištu.
Koliko vrijedi prosječna puška?
Primjerice nova talijanska sačmarica beretta stoji oko 12.000 kuna. Ali od tih 12.000 šest tisuća njezina je stvarna vrijednost, dok su drugih šest razne dadžbine i davanja koja se moraju platiti po Zakonu o prometu naoružanjem.
Dakle, pola puške u startu ide državi?
Ili ako hoćete ovako: jednu ste kupili sebi, a drugu državi! Pazite, 12.000 ljudi odustalo je od lova, ne zato što ga ne vole, nego zato što im on više nije moguć jer proživljavaju sudbinu cijeloga naroda u ovome trenutku. Što znači da su ostali bez radnoga mjesta ili su im smanjeni prihodi, pa su bili prisiljeni odreći se onoga što im čini veliko opterećenje. Šime Lučin kaže kako treba oporezivati oružje, a ne oporezuje se oružje, nego džep njegova vlasnika. A više od 95 posto vlasnika prosječni su hrvatski građani, radnici, seljaci, činovnici, koji doista imaju skromno naoružanje i većina njih koristi oružje koje su naslijediti od očeva i djedova, što ima emotivnu, a ne materijalnu vrijednost. Gledajte, dobar ribički štap ili bicikl stoje kao jedna puška, pa zar će uskoro i njih oporezovati.
Koliko prosječan lovac ima cijevi?
Mi nemamo tu evidenciju, ali zakonodavac predviđa da na nabavnoj dozvoli za držanje i nošenje lovačkog oružja može biti karabin, sačmarica i pištolj za samilosni hitac. Ali u društvima gdje nema visoke divljači, ljudi ne kupuju karabine i pištolje za samilosni hitac, ostaju samo na sačmaricama. Pretpostavimo da je od ovih gotovo 300.000 komada oružja oko dvije trećine u rukama lovaca.
Kolika je vaša kolekcija?
Imam više pušaka, jer sam ih dobio kao poklone, ratne trofeje...
Skupo je biti lovac?
Lovci su opterećeni do maksimalnih granica, jer svakih pet godina plaćamo produženje oružanih listova po 10 eura po komadu, liječničke preglede svakih pet godina po 70 eura, za svako novo oružje šalju nam terenske provjere, a toga nema nigdje u Europi. Tu su i visoke zakupnine lovišta, štete od divljači, u prometu... Lovac uz svoj rad ima oko 7000 kuna godišnje troška. Gledati u Srbiju, kao što to čini Šime Lučin, kod njega me i ne čudi, jer je to osoba koja je pred javnošću velikim batom razbijala imovinu Hrvatske, misleći da dobiva tako političke poene. Ta puška, koju je razbijao kao ministar unutarnjih poslova, sigurno je vrijedila 10.000 kuna. Treba pitati takve Lučine koliko se lovačkog oružja nalazi po prostorijama MUP-a, koje završavaju u visokim pećima, kao da je to alajbegova slama i nema narodnu ili državnu vrijednost.
Takvog zakona nema u Europi, osim u Srbiji?
I to je obmana! U Srbiji se oporezuju isključivo pištolji, poluautomatske i automatske puške, ali ne i lovačko oružje! Mislim da ministar financija Linić nema ove podatke, jer da ih ima, ne bi uzeo u razmatranje takve ideje. Možda je Šime Lučin emotivno vezan za ono što je u Srbiji, ali bi trebao biti pošten i prenijeti točne informacije kakav zakon ima Srbija. Mi imamo izuzetno dobre odnose sa susjednim lovačkim savezima.
Kani li Hrvatski lovački savez krenuti u akciju protiv ovako najavljenog zakona?
Nadam se da neće biti potrebno, ali nećemo pasivno promatrati kako nas osiromašuju i pljačkaju. Tražit ćemo zaštitu naših ustavnih, zakonskih i građanskih prava. Najgore što bi se moglo dogoditi jest da lovačke udruge, tj. ovlaštenici prava lova vrate državi i županijama lovišta uz odštetu. Naime, ako ne možemo plaćati za puške, ostat ćemo bez njih, a bez pušaka ne možemo provoditi zakonom preuzete obveze, održavati lovišta kroz lovno-gospodarske osnove.
Divlje svinje okupirale su Berlin kad su zabranili lov
- Ne daj Bože da se dogodi ono što se dogodilo u Njemačkoj prije par godina, kada su u vladajuću koaliciju ušli “zeleni” i zabranili lov na godinu dana. Divlje svinje okupirale su Berlin! Nije bilo parka, perivoja ili vrta gdje se nisu nastanile divlje svinje, a to bi se moglo dogoditi, primjerice, u Zagrebu, koji se nalazi ispod Sljemena. Ako se ne kontrolira uzgoj divljači, nastat će kaos, a ne znam tko će onda preuzeti odgovornost za štetu ili bjesnoću, do koje bi moglo doći. Mi imamo najveći broj medvjeda i vukova na ovom prostoru. Ne bude li lovaca, budite sigurni, neće biti nikakve kontrole.
Porez ?
mene samo zanima koji je to stručnjak u Lijepoj našoj koji zna vrijednost oružja na osnovi koje bi se naplatio porez????
Takvih kod nas nema. to tvrdim odgovorno, jer je raspon tako veliki da se ne može pratiti. Cijev je cijev ali da li je cijev M 48 jednako vrijedna kao i cijev Sauer&Sohn. ako je po komadu, nepravedno je.
Usput, trofejno/staro oružje je u kategoriji oružja dok nije trajno sj.bano, a onda mi ne treba dozvola. Uskoro ćemo i mi biti kao englezi kastrirani.
mene samo zanima koji je to stručnjak u Lijepoj našoj koji zna vrijednost oružja na osnovi koje bi se naplatio porez????
Takvih kod nas nema. to tvrdim odgovorno, jer je raspon tako veliki da se ne može pratiti. Cijev je cijev ali da li je cijev M 48 jednako vrijedna kao i cijev Sauer&Sohn. ako je po komadu, nepravedno je.
Usput, trofejno/staro oružje je u kategoriji oružja dok nije trajno sj.bano, a onda mi ne treba dozvola. Uskoro ćemo i mi biti kao englezi kastrirani.
Tako nam i treba kad smo glupi i bez muda...
Neka svako do nas napise svojoj poreznoj upravi da NECE platiti ni kune poreza na ourzje, a ako ga oni misle naplatiti neka slobodno pokucaju na vrata i pokusaju ga prislino naplatiti... Siguran sam da nitko vise ne bi spomenuo porez a Slinic pogotovu...Ovo sve sada je pustanje balona da se vidi kako raja dise...porez na nekretnine, na oruzje itd...nemojte mi reci da to jos uvijek ne kuzite....
Samo se prica a nista konkretno....to znaci opipavanja pulsa gdje je granica....
Neka svako do nas napise svojoj poreznoj upravi da NECE platiti ni kune poreza na ourzje, a ako ga oni misle naplatiti neka slobodno pokucaju na vrata i pokusaju ga prislino naplatiti... Siguran sam da nitko vise ne bi spomenuo porez a Slinic pogotovu...Ovo sve sada je pustanje balona da se vidi kako raja dise...porez na nekretnine, na oruzje itd...nemojte mi reci da to jos uvijek ne kuzite....
Samo se prica a nista konkretno....to znaci opipavanja pulsa gdje je granica....
Nemoguće je Nemoguće
evo najave nove udruge koja se osniva u Hrvatskoj i JEDINE koja će se borit za prava vlasnika oružja.
Obavijestite kolege
http://www.lovacki-portal.com/lovstvo/h ... lovce.html
Obavijestite kolege
gogo wrote:evo najave nove udruge koja se osniva u Hrvatskoj i JEDINE koja će se borit za prava vlasnika oružja.
Obavijestite kolege
ovo mi smrdi na jednog "zastupnika" strane firme (koji nema pravo na oružje i nikad neće imati)
pa ne vidim kako bi mogao utjecati na vlastodršce da promjene zakone a ne može sebi isposlovati OL,
koliko znam osnovano je nekoliko udruga koje su pokušale utjecati na promjenu zakona a vidimo kuda je to dovelo, dakle nije ovo JEDINA.
moramo shvatiti da smo svi mi moderni robovi kapitalističkog režima koji piše uvjete življenja i njima kao takvima nisu potrebni naoružani buntovnici jer se zna kamo bi to dovelo, drže se poslovice: bolje spriječiti nego liječiti . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
je, al sam bar upalija.Hackerivs wrote:kasno pališ
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=32&t=4789
koliko vidin po reakcijama i sad ima ( nažalosz) onih koji neće ni uz guranje.........