dosava iz USA
dosava iz USA
dobio sam na poklon Marlin M70 hc 22lr poluautomat,ali bez ijednog okvira .kolike su mi šanse da okvir dobijem iz USA . kod nas je nemoguće pronaći ga a u USA se prodaje skoro na svakom kiosku za smiješne novce .da li kršim zakon ako ga naručim i hoće li carina praviti probleme.
Re: dosava iz USA
Najvjerojatnije da ti iz USA uopce nece poslati. Tako sam ja par sitnih stvari narucio za glock (extended slide stop lever, extended mag release i standardni konektor). Te su stvari dosle kod mojih rođaka na US adresu i od tamo su te stvari poslane meni u hrvatsku. Nakon 10 dana rođacima je ICE pokucao na vrata, te objasnili da je US Carina zaustavila paket jer se sadrzaj istog nalazi na US munitions list kao i SVI dijelovi za bilo koje vatreno oruzje. Paket oduzet, ja izgubio 23 usd a rođaci se jedva izvukli s upozorenjem.
Sto se tice nase carine i nasih zakona nema problema.
Za dijelove oruzja koji po zakonu nisu oruzje (cijev, zatvarac...) ne treba nikakva dozvola.
Jedino mi je carinik jednom trazio oruzni list da vidi da kupujem za sebe, a ne za nekog drugog.
Naravno, carina i PDV se naplacuju.
Osobno sam u zadnja 6 mjeseci iz SAD kupio kundak i dvonozac za pusku, speedloader i Hogue gumene drske za revolver, razne optike, samostrel, luk... Sve sa ebaya.
Jedino sam se namucio naci pistoljski rukohvat za HK91, nitko nije htio slati izvan SAD ili EU, slucajno naletio na nekom forumu covjeka koji ih radi, poslao i stiglo bez problema.
Problem je sto se iz SAD nista sto je dio oruzja ne smije slati bez odobrenja ministarstva vanjskih poslova.
A dio oruzja definiraju mnogo sire nego nasi zakoni.
Naravno uvijek mozes naletit na nekoga koji bas i ne postuje te zakone.
Za dijelove oruzja koji po zakonu nisu oruzje (cijev, zatvarac...) ne treba nikakva dozvola.
Jedino mi je carinik jednom trazio oruzni list da vidi da kupujem za sebe, a ne za nekog drugog.
Naravno, carina i PDV se naplacuju.
Osobno sam u zadnja 6 mjeseci iz SAD kupio kundak i dvonozac za pusku, speedloader i Hogue gumene drske za revolver, razne optike, samostrel, luk... Sve sa ebaya.
Jedino sam se namucio naci pistoljski rukohvat za HK91, nitko nije htio slati izvan SAD ili EU, slucajno naletio na nekom forumu covjeka koji ih radi, poslao i stiglo bez problema.
Problem je sto se iz SAD nista sto je dio oruzja ne smije slati bez odobrenja ministarstva vanjskih poslova.
A dio oruzja definiraju mnogo sire nego nasi zakoni.
Naravno uvijek mozes naletit na nekoga koji bas i ne postuje te zakone.
Imaju ti okviri u svicarskoj i u njemackoj za kupiti jesu malo poskupi..
300-600 kuna zavisi sgije uzimas.poz
300-600 kuna zavisi sgije uzimas.poz
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

Ante, kakav si to punjač spremnika kupio i koliko te sveukupno koštao 
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
Vidis ti Ameri su jako zanimljiva sorta, kada te iste stvari kupujes od neke firme u EU u kojoj su naravno oni vecinski vlasnici i kada taj komad platis 100% skuplje nego u USA ta pravila bas i ne vaze. Znaci profit na prvom mjestu........Hackerivs wrote:........US Carina zaustavila paket jer se sadrzaj istog nalazi na US munitions list kao i SVI dijelovi za bilo koje vatreno oruzje. Paket oduzet, ja izgubio 23 usd a rođaci se jedva izvukli s upozorenjem.
Nemoguće je Nemoguće
TORCIDA VŽ wrote:Ante, kakav si to punjač spremnika kupio i koliko te sveukupno koštao
Ovakav, HKS 586-A model.
S ebaya dva komada 28 USD sa postarinom, proslo bez carine i PDV-a.
i ja san na ebayu bez ikakvih problema naručio speedlodere za SW 686, i rear cover plate za glocka, sve stiglo u 8-9 dana bez ikakvih dodatnih pitanja od bilo koga
- Original_G
- Cinker - bojna

Ako kupujete od fizičke osobe iz US onda je velika šansa da prođe, a ako ide od pravne onda ide na carinjenje pa je malo veća zajebancija, jer nas na starim spiskovima vode ko treću zemlju. Većina FFL dilera zna da smo nato i ide normalni izvoz.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

Aha, revolverski punjač.
Meni zapeo za oko jedan ovakav http://www.maglula.com/PistolMagLoaders ... Pmags.aspx
Kad bi mi ga netko nabavio (po normalnoj cijeni)
Meni zapeo za oko jedan ovakav http://www.maglula.com/PistolMagLoaders ... Pmags.aspx
Kad bi mi ga netko nabavio (po normalnoj cijeni)
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
o čem ti pričaš momak???ante12 wrote:Sto se tice nase carine i nasih zakona nema problema.
ak je jedan Todorić vadio dozvolu za uvoz cijevi onda bi sigurno i mi smrtnici to trebali napraviti
Zagrade su visak , nisam stigao ispraviti.
Naravno da za oruzje ili bitne dijelove treba nabavna dozvola.
No ne treba uvozna dozvola ako fizicka osoba uvozi za vlastite potrebe.
Naravno da za oruzje ili bitne dijelove treba nabavna dozvola.
No ne treba uvozna dozvola ako fizicka osoba uvozi za vlastite potrebe.
Bitni dijelovi oružja su cijev sa ležištem metka, cijevni umetak, zatvarač, navlaka, rukohvat s mehanizmom za okidanje te bubanj kod revolvera.
Za njih treba dozvola.
I nisam bas momak....
Za njih treba dozvola.
I nisam bas momak....
Ovo sa bubnjem ne mogu shvatiti....u USA ga kupis prakticki na kiosku isto kao da kupujes sandwitch, po cemu je bubanj tako vazan, niti ima utjecaja na balisticki otisak niti na kalibar, koji kreten je to uvrstio u tu kategoriju ??????
Nemoguće je Nemoguće
pa ako je suditi po pisanju na ovom forumu onda je to izvjesna tajnica u MUP-u koja je krojila zakonlex-lutor wrote:koji kreten je to uvrstio u tu kategoriju ??????
Jednostavno ne mogu shvatiti da igdje jos postoji zemlja u kojoj toliko nesposbnih i nestrucnih ljudi donosi zakone, na zalost tako je u svim podrucjima u Rvatistanu...u energetici, prometu, sportu, oruzju, komunikacijama.... KATASTROFALNO.
Nemoguće je Nemoguće
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Sorry lex, ali po mojem misljenju bubanj jako bitan, npr cb revolver mozes pretvoriti u pravi sa odgovarajucom konverzijom, to je vec prelazak iz jedne u drugu kategoriju, moze se promjeniti kalibar oruzja, tj kalibar ostane isti ali se koristi drugaciji metak... itd itd.. vise o tome kad budem preko kompa a ne preko moba...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ajde probaj to gledati REALNO, a ne birokratski, Bubanj je samo REZERVNI tj. potrosni dio i nista vise, potrosi se, osteti ili bilo sto te ga se jednostavno zamjeni umetanjem drugog, sa cijevi to bas i nije tako jednostavno na vecini revolvera, nisam primjetio da ima ser. broj barem ne na uocljivom mjestu ?
Nemoguće je Nemoguće