Nošenje oružja u inozemstvo
Moderator: karabalic
Nošenje oružja u inozemstvo
Živim u Hrvatskoj, ali bi trebao povremeno zbog posla ići u Bosnu i Hergegovinu. Zanima me da li ja smijem tamo nositi plinski pištolj, jet protector, sprej suzavac i slična sredstva za samoobranu. Znam da se takva sredstva prijavljuju u PU u Hrvatskoj i tada je nošenje istih legalno, ali ne znam da li mi ta potvrda važi i u Bosni ili moram i tamo dobiti novu potrvdu?
Re: Nošenje oružja u inozemstvo
A kak se to dolje kod vas tretira,..... kao začinsko bilje....???? 
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
U kojem smislu? Da li ne prolazi pod dozvoljeno oružje ili se ne računa kao nikakvo oružje pa se slobodno može nositi?fricky wrote:ha ha to ti u bosni ne prolazi pod oruzje![]()
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Moraš na BiH granici koju prelaziš prijaviti da imaš jet protector ili plašljivac jer ako ti ga nađu prijeti ti kazna i prekršajna prijava, za suzavac ne znam ali u svakom slučaju ne riskiraj!!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
A ako prijaviš, da li će te sigurno pustiti u državu ili postoji šansa da te vrate nazad?
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Čuj ni ja sam neznam, ali kad su mi prijatelja zaustavili i vidjeli da ima neprijavljen plašljivac htjeli su mu lupit kaznu, prekršajnu prijavu i još su mu cijeli auto prekopali i sat vremena ga ispitivali što će mu plašljivac, gdje ga je nabavio, koliko dugo ga ima i slično!!
p.s. - na kojem prijelazu prelaziš BiH granicu?
Najčešće idem na Kamensko kod Trilja i Livna, ali nekad idem i na donje prijelaze na putu za Mostar i Međugorje.PUNISHER1987 wrote:Čuj ni ja sam neznam, ali kad su mi prijatelja zaustavili i vidjeli da ima neprijavljen plašljivac htjeli su mu lupit kaznu, prekršajnu prijavu i još su mu cijeli auto prekopali i sat vremena ga ispitivali što će mu plašljivac, gdje ga je nabavio, koliko dugo ga ima i slično!!
Nego, jesu li njega tako maltretirali na granici ili ga je zaustavila patrola kad je već bio u Bosni? Tlaka mi je svaki put prijavljivati pa sam mislio da možda prijavim u policijskoj upravi u Livnu pa da to važi za duže (često idem u Bosnu pa je nezgodno svaki put prijavljivati na granici i moliti Boga da ne naletim na zaguljene drotove).
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Jednom mu se to desilo na granici i odmah su mu pretresli čitav auto, prijetili kaznom i prekršajnom prijavom, a par puta su ga zaustavili i ovi prometni policajci i pretresali mu auto, ali sreća njegova pa su to bili dečki koje poznaje pa su ga samo upozorili da ne nosi to sa sobom ako nije prijavio! Mislio sam da prelaziš na GP Orašje jer tamo ti rade par likova i jedna ogorčena policajka koja je ljuta na sve od kako se ustane iz kreveta, ona ga je prvi put zaustavila i jedva se izvukao sa upozorenjem da prijavi plašljivac u PP Orašje ili mu šalju prekršajnu prijavu!!
Kakav crnjak!! A da li je taj tvoj prijatelj uspio napraaviti trajnu prijavu za područje BiH ili mora prijaviti svaki put kad dođe na granicu? Glavni problem je ako naleti neki bezobrazni policajac pa kad ja prijavim, on mi može reći: "Šta? To bi ti nosio u Bosnu i Hercegovinu?! Ne može! Sada ćemo ti to odmah oduzeti!". Onda imam problem. Ja bi radije da to prijavim u njihovu policijsku upravu pa da sam miran, ukoliko je moguće naravno.PUNISHER1987 wrote:Jednom mu se to desilo na granici i odmah su mu pretresli čitav auto, prijetili kaznom i prekršajnom prijavom, a par puta su ga zaustavili i ovi prometni policajci i pretresali mu auto, ali sreća njegova pa su to bili dečki koje poznaje pa su ga samo upozorili da ne nosi to sa sobom ako nije prijavio! Mislio sam da prelaziš na GP Orašje jer tamo ti rade par likova i jedna ogorčena policajka koja je ljuta na sve od kako se ustane iz kreveta, ona ga je prvi put zaustavila i jedva se izvukao sa upozorenjem da prijavi plašljivac u PP Orašje ili mu šalju prekršajnu prijavu!!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Neznam da li vrijedi za čitavo područje ali u PP Orašju znaju da posjeduje plašljivac, odnosno posjedovao ga je jer mu je dojadilo da čim ga vide ili kad ga zaustave radi kontrole prometa odmah priupitaju da li nosi plašljivac sa sobom! Mogu ti reć da su u PP Orašju jako zafrkani policajci ali čast pojedincima koje poznajem i koji me poznaju, jako su rigorozni!!
Moj savjet ti je da ga prijaviš na GP koji prelaziš i onda odeš u nadležnu PP i tamo ga prijaviš te pitaš da li bi ti ta prijava kod njih vrijedila i za čitavo područje BiH i s obzirom da si ga prijavio smiješ li ga nositi preko granice!! Pozdrav!!
Moj savjet ti je da ga prijaviš na GP koji prelaziš i onda odeš u nadležnu PP i tamo ga prijaviš te pitaš da li bi ti ta prijava kod njih vrijedila i za čitavo područje BiH i s obzirom da si ga prijavio smiješ li ga nositi preko granice!! Pozdrav!!