Five-seveN

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
vzaytsev
Civil
Civil

Five-seveN

Post by vzaytsev » 22 Sep 2012, 23:37

Pozdrav!

Tek sam se registrirao na forum jer imam par pitanja. Prvo me zanima dali se FNH Five Seven smije posjedovati u HR i ako smije gdje bi se mogao kupiti? To me zanima jer sam negdje procitao da se AP oruzje nesmije posjedovati, a za FNH FS postoje i civilna-sportska municija, pa neznam kako nas zakon gleda na takve stvari. Moze i neka preporuka za drugi pistolj ukoliko se ovaj nemoze nabaviti, pistolj bi mi koristio iskljucivo za pucanje u streljani, u oko su mi upali neki modeli Glocka i Waltera, za Glocka sam nasao par mjesta gdje se moze kupiti, ali za Waltera ne pa ako ima nesto specijalizirano za pistolje da me uputite, inace sam gledao siteove na kojima se prodaje lovacka oprema i izbor me se bas nije dojmio.

Kakva je vrsta dozvole potrebna za koristenje u streljani? Koje papira i dozvole moram izvaditi prije same kupovine?

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Five-seveN

Post by Spinnaker » 23 Sep 2012, 08:41

Da bi dobio dozvolu za drzanje oruzja, moras biti aktivan clan nekog streljackog kluba. I izaci na bar jedno natjecanje da budes u biltenu. Tek onda dobivas potvrdu s kojom se javljas u pol.postaju da ti daju nabavnu dozvolu. Prije toga ljecnicki of kors.

ante12
Razvodnik
Razvodnik

Post by ante12 » 23 Sep 2012, 09:03

Taj kalibar nije naveden kao dozvoljeni za sportsko oruzje u pravilniku.
Zasto je tako ne znam, razlog sigurno nije zato sto ima AP streljivo, ima i za mnogo drugih kalibara koji su dozvoljeni.

vzaytsev
Civil
Civil

Post by vzaytsev » 24 Sep 2012, 03:06

Hvala na odgovorima!

Gledao sam malo klubove u Osijeku i u glavnom svi preporucuju da imas vec svoje oruzje. Takodjer sam i za posudjivanje procitao da prvo moras imati dozvolu, Catch 22, znaci da bi steako pravo nosenja i kupovanja oruzja vec prije toga moram nositi i kupiti oruzje?!?! Kako ide s lovcima? Jel se moze poloziti lovacki da bi se steklo pravo nosenja i kupovanja oruzja?

Kakva su vasa misljenja o P99, XDM 9mm s najduzom cijevi ili neki od glockova s produzenom cijevi?

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 24 Sep 2012, 13:06

Pravo nosenja sa sportskom dozvolom nikad neces dobiti. Jedino za drzanje.

vzaytsev
Civil
Civil

Post by vzaytsev » 24 Sep 2012, 13:35

Ispricavam se sto sam otvorio duplu temu: http://www.forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=3&t=1087
Koristio sam search, ali nije izbacivao nikakve rezultate.

Nisam niti mislio na pravo nosenje, nego na furanje od streljane do kuce. Uglavnom uclanio sam se u klub danas, treba se malo naganjati s zracikom do nekog natjecanja, dobiti potvrdu da si aktivni natjecatelj i onda otici s tim po dozvole za vatreno oruzje. Problem je sto se prvo mora s zracikama neko vrijeme, kod kuce imam dvije zracike i toliko su zanimljive da ih nisam taknio 6-7 godina.
Glupo je sto se nemoze na laksi nacin rekreativno baviti vatrenim oruzjem, barem isprobati da vidis dali ti lezi ili dali ti se svidja, al dobro strpljenja barem imam.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 24 Sep 2012, 17:46

samo strpljenja i doci ces do prve dozvole, kasnije ce ici lakse za svaku sljedecu =) sretno
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply