kako kupiti pušku u inozemstvu
Re: kako kupiti pušku u inozemstvu
nažalost tako je.
I sad bi bilo još uredu da još neki porez metnu
I sad bi bilo još uredu da još neki porez metnu
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

i nakon tog poreza da ti jos oduzmu pusku, jer sta ce ti, ti bi neki uboJica biJo aa? Ono, preventivno, da ti nebi palo na pamet da se branis od nekoga s njom...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
browningberetta
- Pozornik

ma sve je meni to jasno ali nije mi jasno po kojoj cijeni trgovci nabavljaju to oružje kad je prema našoj približnoj računici cjena toliko velika a oni je prodaju 17-18 tisuća kuna!!1i da ljepa naša i ponosita za ovo mi se ćaća borio! žalosno!!! još da nam u limenkama zrak počmu diliti!!!
BrowninG BERETTA
Ima tu i bolji dio te price, siguran sam da je vise od 70% nase zatucan raje glasalo za ulazak u EU samo zato jer misle kako ce napokon moci kupiti AUTO za puno manje novaca, no nasi dragi politicari su "zaboravili" napomenuti da TROSARINE ostaju iste kao i prije a da ce recimo i nas domaci prozivod kojega ionako malo ima postati u startu SKUPLJI za vanjske korisnike 25%. Sva sreca da imamo Bosnu blizu pa cemo sada skupa sa Slovencima raditi VIRTUALNI export u BIH da bi dobili robu bez MWST......
Nemoguće je Nemoguće
-
browningberetta
- Pozornik

E dragi moji evo nakon puno vrimena opet da pisem ! Evo ovako ma promatrajui i čitajući o novom obračunu na cijene na uvoz oružja tj smanjivanjem poreza na lukzus dolazim do zaključka da bi oružje trebalo pojeftiniti naravno ako nasi trgovci smanje marže zbog smanjenja inih troškova prilikom uvoza što bi bilo jako dobro jer bi možda tad oružje pojeftinilo 30% il više daj Bože al to ćemo jos viditi jer bi nam ostalo samo plaćanje 25% PDV ili se ja možda varam! !!????
BrowninG BERETTA
Nasi trgovci ce smanjiti marze samo onda kada budu imali iste uvijete kao i trgovci vani. No posto znamo da nece nikada prodati istu kolicinu opreme kao trgovac vani to znaci da ce nakon ulaska u EU vecina njih zatvoriti firmu jer ce mi biti daleko jeftinije naruciti sve sto trebam od dilera koji ima najpovoljnije cijene u EU.
Nase vlade od postanka drzave do danas nemaju smisla za razvoj poduzetnistva nego samo tlace sa porezima i parafiskalnim nametima sve one koji nesto zele raditi, no kada svi ti pozatvaraju firme, trgovine, obrte bas me zanima odakle ce se puniti drzavni proracun. ( deranjem obicne raje...naravno) Vec su poceli a to nitko ne kapira.....Jadno.
Nase vlade od postanka drzave do danas nemaju smisla za razvoj poduzetnistva nego samo tlace sa porezima i parafiskalnim nametima sve one koji nesto zele raditi, no kada svi ti pozatvaraju firme, trgovine, obrte bas me zanima odakle ce se puniti drzavni proracun. ( deranjem obicne raje...naravno) Vec su poceli a to nitko ne kapira.....Jadno.
Nemoguće je Nemoguće
-
browningberetta
- Pozornik

Ma evo cekam iza nove god da vidim sta ce se dogoditi i dal ce cijene past i nekako zivim s tom nadom a da i ne padnu u Hrvatskoj,a posto bi doslo do promjena isao bih u zemlje clanice pa bih uveo al jos od tom po tom ostaje nam jos cekati i vidjeti!! Jer za marzu koju nam u Hr naplacuju mozemo platiti oruzje i dovest iz primjer Italije . Ma dobro sad za bi mi bilo da na takav nacin propanu i zatvore obrte nasi trgovci jer radje bi novce ostavio u Hr,ali naravno posto nas prisiljavaju idjemo van hr trositi nase novce!! 
BrowninG BERETTA
-
browningberetta
- Pozornik

Da da da da jak si covice pa reci ti meni jedno sta ce mi nabavna ako neman di nabaviti taj model puske- nevazno?!!! Ma nabavnu ja rijesim lako ali me zanima sta ce se dogoditi iza nove i kad mozemo u druge zemlje po oruzje bez vecih prepreka!! A dobar si ali nerazumin tvoje pitanje ako poznajes tjek nabavke!! Pa ecu trazit nabavnu za oruzje a nisam se odlucio koju kupit tj jesam ali kod nas je preskupa!! A navodno ce oruzije i pojeftiniti iza nove god il ulaskom u EU!! e pa kad to vidim trazim nabavnu!!
BrowninG BERETTA
pa kupiš nakon nove godine u inozemstvu i ne platiš porez na luksuz nego samo carinu i pdv.
-
browningberetta
- Pozornik

već smo ti napisali u ovoj temi koliki je postotak carine tako da nema potrebe za ponavljanjem 
-
browningberetta
- Pozornik

Ma sve citam i jasno mi je koje su stope toga svega,al jos me zanima kako pronaci dealera za oruzije u italiji il kako i dal je moguce kupit pusku direkt u berette!! Dal postoji bas njihov ducan!! Dalje negdje sam procita od gun planet il tako nesto trazim ali nikako da pronadjem!! Mozda ispadam glup ali svaka informacija dobro dodje isto kao sto i sva usteda pa zato ako moze pomoc bio bih zahvalan ! Molio bih korisne linkove web stranica il dealera il bilo sta korisno, sve dobro dodje ajd zivio svima!!!
BrowninG BERETTA
najbolje ćeš si sam pomoći da nazoveš firmu pa pitaš
http://www.beretta.it/contatti/index.aspx?m=53&did=1528
http://www.beretta.it/contatti/index.aspx?m=53&did=1528
-
browningberetta
- Pozornik

Dragi moji evo malo da vam dosadjivam
.Neznam dali itko od vas prati cijene (vatrenog) oružja u pre lijepoj nam Hrvatskoj! Ja jesam e sad malo usporedbe očekujući radi cijene i sniženje cijena za 30% dolazim do zaključka da sam glup
!! Evo kako,samo mali primjer ovoga jednog dućana http://www.ritosa-trgovine.hr/oru%C5%BEje : STARA CIJENA + NOVA CIJENA BEZ POREZA:
Obratite pozornost na razliku!!!
Benelli Argo Comfortec 30-06
Cijena: 11.450,00 Kn
(Poštarina nije u cijeni)
Bez poreza: 9.160,00 Kn,
(zar cijena nebi trebala bit:8.015,00 kn)
Benelli Argo-E class 9,3x62
Cijena: 12.650,00 Kn
Bez poreza: 10.120,00 Kn
(zar cijena nebi trebala bit: 8.855,00 kn )
Benelli Vinch Black
Cijena: 14.600,00 Kn
Bez poreza: 11.680,00 Kn
(zar cijena nebi trebala bit: 10.220,00 kn )
Bettinsoli Nexus 12/76 66
Cijena: 9.100,00 Kn
Bez poreza: 7.280,00 Kn
(zar cijena nebi trebala bit: 6.279,00 kn )
Pojavljuju se očigledno velike razlike
! Da, ali mi kada dođemo kupovati oružije još nam nude popust 5% ili više, ali je to ukalkulirano u cijenu
kao vidite kako smo mi dobri e kako nas samo varaju pa to je za popizdit!!

Benelli Argo Comfortec 30-06
Benelli Argo-E class 9,3x62
Cijena: 12.650,00 Kn
Bez poreza: 10.120,00 Kn
(zar cijena nebi trebala bit: 8.855,00 kn )
Benelli Vinch Black
Cijena: 14.600,00 Kn
Bez poreza: 11.680,00 Kn
(zar cijena nebi trebala bit: 10.220,00 kn )
Bettinsoli Nexus 12/76 66
Cijena: 9.100,00 Kn
Bez poreza: 7.280,00 Kn
(zar cijena nebi trebala bit: 6.279,00 kn )
Pojavljuju se očigledno velike razlike
BrowninG BERETTA
Ko te vara? Prodavatelj slobodno formira cijenu i ti mu nemožeš ništa. Realno bi bilo da umanje cijenu za taj porez ali jebiga, zaboravljaš da si u Hrvatskoj.
-
browningberetta
- Pozornik

Ma da točno tako žalosno je to jer uzimaju maržu kako je njih volja i formiraju cijene kako je koga volja varaju da ne samo mene nego sve i to je tužno!!!! e pa baš zbog toga ću kupit pušku u Italiji ili bilo di vani jer ću rađje dat tu razliku na troškove takve kupnje nego da me zavrnu toliko u Hrvatskoj
!!!
BrowninG BERETTA
ne možeš od cijene kumulativno oduzimati 30%
evo primjer:
Stara cijena 11450,00 kn (7387,10 kn osnovica + 1846,77 kn PDV 25% + 2216,13 kn POREZ NA LUKSUZ 30%)
Dakle nova cijena nebi trebala biti 8015,00 kn nego 9233,87 a to ustvari ispada da je prodavač smanjio cijenu oružja i više nego što je trebao!
evo primjer:
Krivo!Benelli Argo Comfortec 30-06
Stara cijena 11450,00 kn (7387,10 kn osnovica + 1846,77 kn PDV 25% + 2216,13 kn POREZ NA LUKSUZ 30%)
Dakle nova cijena nebi trebala biti 8015,00 kn nego 9233,87 a to ustvari ispada da je prodavač smanjio cijenu oružja i više nego što je trebao!
Vec se sve napisalo na tu temu obracuna poreza i kalkulacija pod nekim drugim nazivom teme, mislim da je kupovina oruzja bez poreza na luksuz....tako da nema smisla tupiti dalje....
Cijena se izracunavala :
Cijena Vani + trosak export.dozvole + trosaak izvozne spedicje + trosak transporta + trosak.uvozne spedicije na G.P. + koristenje carinskog terminala + koristenje bankovne garancije + spediterske usluge na C.I. carinjenja + jos jedno 3-4 stavke koje ne znam napamet i to je davalo OSNOVICU ....pa je na tu osnovicu islo + 30% por.na lux. i onda na sve to skupa PDV kako bi se dobila cijena za obicne smrtnike.....
Prava milina.....
Cijena se izracunavala :
Cijena Vani + trosak export.dozvole + trosaak izvozne spedicje + trosak transporta + trosak.uvozne spedicije na G.P. + koristenje carinskog terminala + koristenje bankovne garancije + spediterske usluge na C.I. carinjenja + jos jedno 3-4 stavke koje ne znam napamet i to je davalo OSNOVICU ....pa je na tu osnovicu islo + 30% por.na lux. i onda na sve to skupa PDV kako bi se dobila cijena za obicne smrtnike.....
Prava milina.....
Nemoguće je Nemoguće