Xisico XS 25
Moderator: karabalic
Re: Xisico XS 25
Evo konacno stigla i moja puskica model XS 28M (kopija diane 350 mag sa metalnim TO5 okidacem).
Danas prijavljena na policiji i sad cekam da dodu u provjeru i da dobijem potvrdu o registraciji.
Optika je gore stavljena samo ovako privremeno,ceka se da dode Nikko Stirling airking 4-12x42 i onda ce to biti to.
Obrada cijele puske je na zavidnoj razini,puska je kompletna kopija diane 350 mag u svim detaljima i ja sam za sad jako zadovoljan.
A kad dodu papiri i optika ide na testiranje na metama,zanima me kako ce se tamo pokazati.
Danas prijavljena na policiji i sad cekam da dodu u provjeru i da dobijem potvrdu o registraciji.
Optika je gore stavljena samo ovako privremeno,ceka se da dode Nikko Stirling airking 4-12x42 i onda ce to biti to.
Obrada cijele puske je na zavidnoj razini,puska je kompletna kopija diane 350 mag u svim detaljima i ja sam za sad jako zadovoljan.
A kad dodu papiri i optika ide na testiranje na metama,zanima me kako ce se tamo pokazati.
Odlična puška, bar odlično izgleda, nek te dugo služi.Degman wrote:Evo konacno stigla i moja puskica model XS 28M (kopija diane 350 mag sa metalnim TO5 okidacem).
Izgled je manje bitan i nema veze sa kvalitetom ali ako nije odlicna ja cu biti zadovoljan i sa vrlo dobrim a to mislim da bi trebala biti,vrijeme ce pokazati.
A možda si kupio dianu 350, samo šta je drugi model i proizvođač napisan na njoj, slično ko i kod nekih proizvoda, kao što su clever u bili napr, dva ista proizvoda pakovana u različita pakovanja po različitim cjenamaDegman wrote:Izgled je manje bitan i nema veze sa kvalitetom ali ako nije odlicna ja cu biti zadovoljan i sa vrlo dobrim a to mislim da bi trebala biti,vrijeme ce pokazati.
Nije sigurno.
Ovo je klon diane 350 mag ali nije diana.
Sve je isto,sklop zatvaranja cijevi sa kuglicom ,klip,opruga,brtva,okidac je isto kopija T05,ciljnici oba su isto isti ali se radi u Kini za americku firmu Xisico.
Konstrukcijski je ista ali sad je samo pitanje kvalitete materijala koji nije sigurno na razini diane ali ako je upola dobar bit ce ok.
Necu vise nista komentirati dok ju ne isprobam na strelistu.
Ovo je klon diane 350 mag ali nije diana.
Sve je isto,sklop zatvaranja cijevi sa kuglicom ,klip,opruga,brtva,okidac je isto kopija T05,ciljnici oba su isto isti ali se radi u Kini za americku firmu Xisico.
Konstrukcijski je ista ali sad je samo pitanje kvalitete materijala koji nije sigurno na razini diane ali ako je upola dobar bit ce ok.
Necu vise nista komentirati dok ju ne isprobam na strelistu.
Dok ne dode optika malo sam ju probao sa mehanickim ciljnicima.
1,2 i 3 su prva tri hica,slijedi korekcija cilnika po pravcu i visini i 4 i 5 su zadnja dva iz prve serije od 5 komada.
Ostali neoznaceni su druga serija od 5 komada.
Cini se da je puska ok,za 25m sa mehanickim ciljnicima i prvo pucanje iz zracnice nakon 15 godina ja sam zadovoljan.
Probat cu jos par vrsta dijabola pa cu vidjeti kakvi ce biti rezultati.
1,2 i 3 su prva tri hica,slijedi korekcija cilnika po pravcu i visini i 4 i 5 su zadnja dva iz prve serije od 5 komada.
Ostali neoznaceni su druga serija od 5 komada.
Cini se da je puska ok,za 25m sa mehanickim ciljnicima i prvo pucanje iz zracnice nakon 15 godina ja sam zadovoljan.
Probat cu jos par vrsta dijabola pa cu vidjeti kakvi ce biti rezultati.
Sad tek vidim da je doslo do male greske,14,3 gr nije naravno 9,2g nego 0,92 g to sam slucajno krivo napisao.
Evo tu imas sve informacije o cijeni i o pusci samoj.
http://www.studio-trade.hr/zracne_puske.htm
http://www.studio-trade.hr/zracne_puske.htm
Šteta što nisu uvezli još neke klonove, prvenstveno mislim na B26 (HW95), B40(AA 200) i B30 ( D 48/52).
Kako ti se dosad čini puška , dali ima tveng, kakav je preklop ( mislim dali je čvrst kao na Diani ), okidač itd...
Sam osječaj kad puca, kako leži u ruci, blans. Jako me interesira zbog same cijene, a i sam mogu neke nedostatke riješiti ako ih ima.
Kako ti se dosad čini puška , dali ima tveng, kakav je preklop ( mislim dali je čvrst kao na Diani ), okidač itd...
Sam osječaj kad puca, kako leži u ruci, blans. Jako me interesira zbog same cijene, a i sam mogu neke nedostatke riješiti ako ih ima.
Nisu uvozili druge modele dok ne vide kako ce se ove prodavati,novi zakon sa prijavama koji je prakticki isti kao kod vatrenog oruzja samo nema lijecnickog i nema sefa ali provjera je ista kao i kod vatrenog u ostalim stvarima ako ne prodes uzmu ti zracnicu,a mnogima ce se to dogoditi sad kad pocnu prijavljivati pa se uspostavi da imaju PTSP ili su nasilnici u obitelji ili su imali neku tucnjavu i sl i uzet ce im zracne puske koje su nabavili prije ovog zakona.
A i stari u trgovini nema pojma o oruzju,filozofira i smotan je totalno,popio mi je zivaca i zivaca dok nisam konacno izasao iz trgovine sa puskom,tezak je jako za komunikaciju uzivo.
Kako sam rekao,zavrsna obrada puske je vrlo dobra,dizajn i konstrukcija ista diana 350 mag,lijepo lezi u hvatu,odlicni mehanicki nisani,dosta fini,prednji je katadiopterskog tipa sa izmjenjivom musicom,zadnji podesiv i po pravcu i visini,metalni ,okidac metalni T05 ,podesio sam hod na najmanji koji se moze ali to mi niti nije presudno hod u prvom stupnju mi nije uopce bitan jer se lako na to naviknem a tvrdoca okidanja u drugom stupnju je za mene pretvrda ipak.
Svi hvale taj okidac ali meni je pretvrd i ne da se sila okidanja podesavati,volio bih da je puno meksi ali nije los,rekao bih jako dobar.
Ispucao sam do sad samo 175 dijabola,jednu kutiju pa ne mogu govoriti o nekim stvarima poput cvrstoci preklopa,to cu vidjeti nakon par tisuca komada kakav je,za sad nema nikakvog zazora i vrlo je cvrst ovako na izgled i po konstrukciji koliko sam mogao zapaziti.
Ako je dobar materijal nebi smjelo biti problema za cvrstocom zaklopa.
Inace mehanizam bravljenja cijevi je isti kao kod diane sa kuglicom.
Prvih 30-40 ispucanih dijabola je klip i brtva dosta tesko klizila po cilindu dok se to nije malo prilagodilo i podmazalo iznutra po cijeloj povrsini cilindra ali kasnije lijepo meko i glatko bez otpora nekog neobicnog i "ribanja",znaci kako treba sve.
Sila napinjanja ocekivano velika za tu jacinu puske (nakon ispucanih 170 komada u 3 sata ruka mi otpala) ali to je ok,trzaj ocekivan,sad to je subjektivan osjecaj tako da to necu komentirati,nekome jak nekome nije,meni nije,meni je taman onako sa mjerom,glasna dosta ali isto za ocekivati.
Ja sam za sad zadovoljan,ako se ne budu dijelovi lomili i ako bude sve u redu ja cu biti i vise nego zadovoljen,vidjet cemo.
A i stari u trgovini nema pojma o oruzju,filozofira i smotan je totalno,popio mi je zivaca i zivaca dok nisam konacno izasao iz trgovine sa puskom,tezak je jako za komunikaciju uzivo.
Kako sam rekao,zavrsna obrada puske je vrlo dobra,dizajn i konstrukcija ista diana 350 mag,lijepo lezi u hvatu,odlicni mehanicki nisani,dosta fini,prednji je katadiopterskog tipa sa izmjenjivom musicom,zadnji podesiv i po pravcu i visini,metalni ,okidac metalni T05 ,podesio sam hod na najmanji koji se moze ali to mi niti nije presudno hod u prvom stupnju mi nije uopce bitan jer se lako na to naviknem a tvrdoca okidanja u drugom stupnju je za mene pretvrda ipak.
Svi hvale taj okidac ali meni je pretvrd i ne da se sila okidanja podesavati,volio bih da je puno meksi ali nije los,rekao bih jako dobar.
Ispucao sam do sad samo 175 dijabola,jednu kutiju pa ne mogu govoriti o nekim stvarima poput cvrstoci preklopa,to cu vidjeti nakon par tisuca komada kakav je,za sad nema nikakvog zazora i vrlo je cvrst ovako na izgled i po konstrukciji koliko sam mogao zapaziti.
Ako je dobar materijal nebi smjelo biti problema za cvrstocom zaklopa.
Inace mehanizam bravljenja cijevi je isti kao kod diane sa kuglicom.
Prvih 30-40 ispucanih dijabola je klip i brtva dosta tesko klizila po cilindu dok se to nije malo prilagodilo i podmazalo iznutra po cijeloj povrsini cilindra ali kasnije lijepo meko i glatko bez otpora nekog neobicnog i "ribanja",znaci kako treba sve.
Sila napinjanja ocekivano velika za tu jacinu puske (nakon ispucanih 170 komada u 3 sata ruka mi otpala) ali to je ok,trzaj ocekivan,sad to je subjektivan osjecaj tako da to necu komentirati,nekome jak nekome nije,meni nije,meni je taman onako sa mjerom,glasna dosta ali isto za ocekivati.
Ja sam za sad zadovoljan,ako se ne budu dijelovi lomili i ako bude sve u redu ja cu biti i vise nego zadovoljen,vidjet cemo.
bok svima kupio xs25 4,5 mm zivim u medimurju pa ako ju tko zeli isprobati mozemo se dogovorit dok sam doma jer sam pirotehnicar pa sam stalno na terenu, nisam strucnjak i to je moja prva puska a ja sam zadovoljan, nije nesto previse precizna ima jak trzaj i meni malo tvrd okidac pogotovo za optiku a i ja moram steci osjecaj za gadanje s optikom na nju sam stavio nikko stirling air king 3-9x42 AO
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ili ugraditi scope-stop/creep (imao ih je gamo u svojem asortimanu, a bilo ih je i no-name, samo trebas pogledati na netu) ili provjeritni mogu li se nosaci optike sidriti u cilindar puske (rupice ili zazori s gornje strane sine) pomocu vijka svornjaka koji se nalazi u jednom od nosaca...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Koje nosače koristiš? Bilo koji jednodjelni s štoperom nemože klitati, a drugi i nisu za jake springerice.prom007 wrote:imogu reci da imam malo problema s klizanjem optike pa koji savijet bi dobro dosao
Volim crno pa makar i ofarbano.......
prestala je klizati optika nisam ju dobro obrisa (malo je bila masna na sinjama) a nosac je jednodjelni dolazi s optikom a i malo sam jace dotegao sarafe. kupio sam stoper N.N al je jako los nisam ga mogao dovoljno jako steci otvarala se jedna strana kako sam stezao saraf mekan materijal
ima li vlasnici kakvih novosti o puskama,kako se ponasaju,dajte malo pisite o njima nakon nekog vremena da i ostali potencijalni kupci imaju uvid u te puskice.
Ima jedan kolega ovu 28M,kopiju Diane.Vrlo je zadovoljan.Neki dan je jedan prijatelj htio kupiti jednu,ne znam koji model ali nije ova.Nije mi se svidjela jer je imala jako loše i grube fiber nišane,uglavnom plastika sve. Ova 28 je izgleda dobra.