Imam problema

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Re: Imam problema

Post by Mr.Cabdriver » 21 Apr 2008, 22:56

patch wrote: Ali ne mislim nista dirati, neka se prekrije patinom do kraja.
Upravo tako... patina na mesingu djeluje manje više kao bruniranje na čeličnoj oštrici... prirodna samozaštita materijala, spriječava dubinsku propast

svejedno malo namaži cijeli nož sa mineralnim uljem nakon svakog sexa :twisted: ... hm... svake upotrebe ili diranja po njemu :A37:
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Apr 2008, 22:57

A sada za Mike-a :A03: :A03:
sogshot.jpg
sogshot.jpg (12.19 KiB) Viewed 365 times
Citirat cu jednog svima znanog covjeka: "Izgled ne ubija."

:A27: :A26:

Evo moderatoru ispravljeno je. Ma jos sam na modemu pa mi je tlaka :A10:
Last edited by Knife_maniac on 21 Apr 2008, 23:03, edited 1 time in total.

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 21 Apr 2008, 22:59

Knife_maniac wrote:
sogshot.jpg

Preporučujem ti da klikneš "prikaz" prije "pošalji" da izbjegneš ovu mogućnost

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Apr 2008, 23:01

Mr.Cabdriver wrote: Vjeruj mi, prvog white huntera ne možeš više nabaviti nigdje nego na e-bayu i antikvarijatima... poznati winnetou nož za one koji su upoznati sa materijom... a to što se sada dila po našim dućanima je sve made in spain manje više ili assembled in germany... a to pogotovo ne moram napomenut di se radila oštrica
Ne bih znao reci nesto o tome jer ih nisam bas gledao. Meni se nesvidjaju. :A20:
Vise mi je pozornost plijenila Puma bowie koja je isto tu cijenom ali bilo je suludo traziti ljude da mi daju noz u ruke da ga pregledam jer je bilo GOMILA ljudi. Ali vidio sam da su ga imale 2-3 trgovine. :A21:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Apr 2008, 23:03

Mr.Cabdriver wrote:
patch wrote: Ali ne mislim nista dirati, neka se prekrije patinom do kraja.
Upravo tako... patina na mesingu djeluje manje više kao bruniranje na čeličnoj oštrici... prirodna samozaštita materijala, spriječava dubinsku propast

svejedno malo namaži cijeli nož sa mineralnim uljem nakon svakog sexa :twisted: ... hm... svake upotrebe ili diranja po njemu :A37:

A Puma se ne dira. Stalno je u svojim koricama, a ako je vani, onda reze (kobase i slaninu :A20:) a nakon toga pranje u mlakoj vodi i deterrzentu za pranje posudja (minimalno naneseni sloj) te susenje i spremanje u korice do sljedeceg okrsaja sa slaninom, sunkom i kobasom....
A nabavio sam Hanwei ulje za maceve u replikartu:
http://minishop.t-com.hr/replikart/Prod ... d=8&gid=16

cini se pun pogodak za podmazivanje ostrica. Podmazao sam Wenger SIG M57 s njime i jos par rjedje koristenih ostrica. Nikakvih tragova samo lagani film...

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Apr 2008, 23:06

Knife_maniac wrote:
Mr.Cabdriver wrote: Vjeruj mi, prvog white huntera ne možeš više nabaviti nigdje nego na e-bayu i antikvarijatima... poznati winnetou nož za one koji su upoznati sa materijom... a to što se sada dila po našim dućanima je sve made in spain manje više ili assembled in germany... a to pogotovo ne moram napomenut di se radila oštrica
Ne bih znao reci nesto o tome jer ih nisam bas gledao. Meni se nesvidjaju. :A20:
Vise mi je pozornost plijenila Puma bowie koja je isto tu cijenom ali bilo je suludo traziti ljude da mi daju noz u ruke da ga pregledam jer je bilo GOMILA ljudi. Ali vidio sam da su ga imale 2-3 trgovine. :A21:

Puma Bowie je prekrasan noz. Cijenom definitivno odskace od prosjeka ali ima pricu... Jedan mi je od ljepsih primjeraka Pume.... nudili su mi je rabljenu u Osijeku u (u Divaltovoj ona trgovina, na vrh jezika mi je) za 1000 kn... kao primjerak koji je zavrsio na sudu - brakorazvodna parnica, pa je poslan na prodaju... imala je sve papire.

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Apr 2008, 23:12

patch wrote: Puma Bowie je prekrasan noz. Cijenom definitivno odskace od prosjeka ali ima pricu...
Kakvu pricu ?
Jedan mi je od ljepsih primjeraka Pume.... nudili su mi je rabljenu u Osijeku u (u Divaltovoj ona trgovina, na vrh jezika mi je) za 1000 kn...
Hmmm. u kakvom je stanju bila ? Koje godiste ?
trgovina je Turkalj Company.
kao primjerak koji je zavrsio na sudu - brakorazvodna parnica, pa je poslan na prodaju... imala je sve papire.

ijuuu juuu !! :A13: :A13:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Apr 2008, 23:19

Knife_maniac wrote:
patch wrote: Puma Bowie je prekrasan noz. Cijenom definitivno odskace od prosjeka ali ima pricu...
Kakvu pricu ?
Jedan mi je od ljepsih primjeraka Pume.... nudili su mi je rabljenu u Osijeku u (u Divaltovoj ona trgovina, na vrh jezika mi je) za 1000 kn...
Hmmm. u kakvom je stanju bila ? Koje godiste ?
trgovina je Turkalj Company.
kao primjerak koji je zavrsio na sudu - brakorazvodna parnica, pa je poslan na prodaju... imala je sve papire.
ijuuu juuu !! :A13: :A13:
probat cu odgovoriti redom... prica - dizajnom poziva na akciju, avanturu... oblik joj je jedan od ljepsih koji sam vidio kod bowie nozeva.... ne bih htio dalje a da ne zavrsim kao Peterman u Seinfeldu.... :A32:
upravo ta tvrtka. noz nazalost nisam vidio uzivo. telefonski sam dogovorio pregled, ali zbog posla nisam stigao otici u Osijek. Rekose mi da je u izvrsnom stanju, sto god to znacilo... imali su takva 2 ili 3 komada...

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Apr 2008, 23:28

patch wrote: upravo ta tvrtka. noz nazalost nisam vidio uzivo. telefonski sam dogovorio pregled, ali zbog posla nisam stigao otici u Osijek. Rekose mi da je u izvrsnom stanju, sto god to znacilo... imali su takva 2 ili 3 komada...

Hmm... tamo sam svaki tjedan u radnji pa ga nisam vidio. Znam da imaju par komada od Puma u ponudi i da bas nisu jeftini.
Kad budes u Os navrati tamo gdje sam ti rekao :A25:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Apr 2008, 23:39

Knife_maniac wrote:
patch wrote: upravo ta tvrtka. noz nazalost nisam vidio uzivo. telefonski sam dogovorio pregled, ali zbog posla nisam stigao otici u Osijek. Rekose mi da je u izvrsnom stanju, sto god to znacilo... imali su takva 2 ili 3 komada...

Hmm... tamo sam svaki tjedan u radnji pa ga nisam vidio. Znam da imaju par komada od Puma u ponudi i da bas nisu jeftini.
Kad budes u Os navrati tamo gdje sam ti rekao :A25:
hocu. hvala. idem spavat, gotov sam...

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Apr 2008, 23:48

Evo, kad smo temu vec dobrano rasirili, jedna slika Pumice :A00: :A01:

http://www.heinnie.com/puma/PU116396.jpg

Jedino mi futrola malkice ruzna :A16:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 21 Apr 2008, 23:50

Knife_maniac wrote:Evo, kad smo temu vec dobrano rasirili, jedna slika Pumice :A00: :A01:
http://www.heinnie.com/puma/PU116396.jpg
Jedino mi futrola malkice ruzna :A16:
lijep noz... svidja mi se... to sto kazes, futrola je bzz.. kao da je kratka? tj. sa odrezanim vrhom da spica viri van? IJUUU!!! fuj
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 22 Apr 2008, 00:00

Ne. Nije kratka nego mi se ne svidja to sto ima tako ravan kraj.
Evo ti pogledaj na ovoj slici.

http://img404.imageshack.us/img404/7510/puma2ss0.jpg

Ali ovakva uska rucka...mmmm... tako jebovozno izgleda :A02:

Evo jos par slikica :A03:

http://img404.imageshack.us/img404/6002/puma3jq6.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/733/puma1fk1.jpg

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 22 Apr 2008, 06:58

Pumine drške su definitivno dobro konstruirane iako izgledaju male... na 3 moje pume različitih redova veličina, drška se čini minijatura al je zapravo jako dobra za u ruku i pruža mogućnost raznih gripova

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 22 Apr 2008, 08:35

Mr.Cabdriver wrote:Pumine drške su definitivno dobro konstruirane iako izgledaju male... na 3 moje pume različitih redova veličina, drška se čini minijatura al je zapravo jako dobra za u ruku i pruža mogućnost raznih gripova

jutro.

slozio bih se i dodao. nema gore stvari kada moras dulje vrijeme raditi s nozem a on "zulja" dlan. ergonomija je nesto o cemu mnogi proizvodjaci pojma nemaju.... tako i neke "renomirane" marke pate od slabosti vezanih za drsku...

cab, daj mi reci kako si zadovoljan s drskom na svom Reconu? Gledam ovaj moj A1, mozda zato sto je full tang, ali plastika je mogla biti i malo popunjenija. ipak bi bolje lezala u ruci.

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 22 Apr 2008, 18:16

patch wrote: cab, daj mi reci kako si zadovoljan s drskom na svom Reconu?
Ergonomski gledano, odgovara primarnim upotrebama ovog noža: Cjepkanju i čačkanju po tuđim crijevima, grip je nenormalno odbar pa čak i sa vlažnim ili krvavim rukama ne bježi iz ruke

Dugoročno: Ta guma mi se čini nekako premekana i moguće je da se kroz dogledno vrijeme pohaba uzorak. Sloj gume je dovoljno debel tako da će vjerojatno prije nož u otpad od zlostavljanja nego da se posve potroši guma na dršci. Mislim ne moj, nego općenito : :A37:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 22 Apr 2008, 21:57

Mr.Cabdriver wrote:
patch wrote: cab, daj mi reci kako si zadovoljan s drskom na svom Reconu?
Ergonomski gledano, odgovara primarnim upotrebama ovog noža: Cjepkanju i čačkanju po tuđim crijevima, grip je nenormalno odbar pa čak i sa vlažnim ili krvavim rukama ne bježi iz ruke

Dugoročno: Ta guma mi se čini nekako premekana i moguće je da se kroz dogledno vrijeme pohaba uzorak. Sloj gume je dovoljno debel tako da će vjerojatno prije nož u otpad od zlostavljanja nego da se posve potroši guma na dršci. Mislim ne moj, nego općenito : :A37:

to bih mogao dobrim dijelom reci i za A1. s tim da mi je "na osjecaj" drska previse plosnata - valjda previse prati full tang ostricu.... a sto se drzanja tice, sasvim udovoljava.... :A30:

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 22 Apr 2008, 22:15

patch wrote: to bih mogao dobrim dijelom reci i za A1. s tim da mi je "na osjecaj" drska previse plosnata - valjda previse prati full tang ostricu.... a sto se drzanja tice, sasvim udovoljava.... :A30:
Nisam primijetio tu pljosnatost drške... doduše ja imam relativno lopatu od šake pa mi vjerojatno lijepo leži svaki veći nož u njoj. A nemoj se previše kleti ni u masivnost tog full tang-a jer mislim da nisu previše veliki ni u jednom ni u drugom... baš ga sada "palpatiram" po dršci i čini mi se da puno "hoda" ta guma

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 22 Apr 2008, 22:18

Mr.Cabdriver wrote:
patch wrote: to bih mogao dobrim dijelom reci i za A1. s tim da mi je "na osjecaj" drska previse plosnata - valjda previse prati full tang ostricu.... a sto se drzanja tice, sasvim udovoljava.... :A30:
Nisam primijetio tu pljosnatost drške... doduše ja imam relativno lopatu od šake pa mi vjerojatno lijepo leži svaki veći nož u njoj. A nemoj se previše kleti ni u masivnost tog full tang-a jer mislim da nisu previše veliki ni u jednom ni u drugom... baš ga sada "palpatiram" po dršci i čini mi se da puno "hoda" ta guma
onda je A1 malo drugaciji od Recona. nekako bih imao jos bolji osjecaj kod drzanja da je malko zaobljenije.... mozda sam u krivu... :A31:

zmenk
Skupnik
Skupnik

Post by zmenk » 23 Apr 2008, 16:46

Knife_maniac wrote:Pitam jer sam i ja tako uzeo nekoliko komada pa sam bio razocaran. :A38:

Rekao sam da nema vise kupovanja preko neta na nevidjeno.
Sad me kopka Spyderco Delica ali nju mogu vidjeti i kod nas u provinciji ali cu je naruciti iz Zg jer je dosta jeftinija nego kod nas, ali prvo ju treba isprobati.
Drugi na listi mi je Tigershark :A33: a njega cu uzeti ako prodjem godinu na faxu i idem drito u metropolu po njega. :A00:
ima je meni prijatelj ako oces snimin je u ruci il sta ti vec treba
..jebo EU..

Ako napravis pitu od govna - to je opet govno a ne pita!

zene su krive

Post Reply