25 m serijski pištolj-revolver PROMJENA OD 01.01.2013. god
Moderator: Original_G
Re: 25 m serijski pištolj-revolver PROMJENA OD 01.01.2013. g
Postovani kolega,
To su dva ljepa strojceka koje bih rado imao doma, ali bojim se da trenutno kod nas nisu
Na popisu dozvoljenih oruzija (barem ne u rukama gradjana).
Sto se tice toga dal bude trebalo ili ne, ja se toplo nadam da nam nebude trebalo jer sam jedan
Rat prezivio i jos jedan mi nije potreban, ja naime jesam obozavatelj vatrenog oruzija ali sam uvijek za mirna rijesenja.
A sada natrag na temu, koji VK kalibar ce se moci koristiti na natjecanjima u 2014-oj g.?
U prijedlogu je izbacivanje samo 45-ice ili je i 9mmPara isto predlozen za odstrel?
Dali ce biti moguce odrzavati i dalje natjecanja u tim kalibrima iako ih HSS ne priznaje?
Evo to je to od mene, postovani kolege strijelci javite se!
Pozdrav!
To su dva ljepa strojceka koje bih rado imao doma, ali bojim se da trenutno kod nas nisu
Na popisu dozvoljenih oruzija (barem ne u rukama gradjana).
Sto se tice toga dal bude trebalo ili ne, ja se toplo nadam da nam nebude trebalo jer sam jedan
Rat prezivio i jos jedan mi nije potreban, ja naime jesam obozavatelj vatrenog oruzija ali sam uvijek za mirna rijesenja.
A sada natrag na temu, koji VK kalibar ce se moci koristiti na natjecanjima u 2014-oj g.?
U prijedlogu je izbacivanje samo 45-ice ili je i 9mmPara isto predlozen za odstrel?
Dali ce biti moguce odrzavati i dalje natjecanja u tim kalibrima iako ih HSS ne priznaje?
Evo to je to od mene, postovani kolege strijelci javite se!
Pozdrav!
Morao sam se nasmijati ......
Ima tu kolega koji su upoznati sa mogucim promjenama po pitanju disciplina ali se iskreno nadam da se nece ukidati nista nego da ce prevladati razum u da ce se uvesti i neke nove discipline, no kako smo mi u HR poznati da znamo unistiti sve dobro i napraviti nesto novo i losije nemoj se cuditi ako tako i bude.
Za revolver si nabavis neki Smith 686 sa 6 incha cijevi, ( 0.357) cjene su Ok i za 4500-6000 Kn mozes dobiti odlican gun. Naravno mozez ti kupiti i neki Korth, ili Paython ili slicnu igracku za puno vise kunica.....
Za Pistolj ti mogu savjetovati ono sa cime pucaju moje kolege i posto su svi manje vise prvaci u drzavi ne mozes puno pogresiti kupnjom, SIG-Hammerli 240 ( 0.38WC) ( Poropat, Bolonovic, Sudar, Sura, itd..itd..)
Osim toga biti cemo clanovi EU pa mozes na pucanje po susjednim zemljama sa svim kalibrima koje budes imao tako da te ne "sekira" domaca kuhinja i ukidanje disciplina. 0.45 je COOL samo je skupo "odrzavanje" pri tome mislim na repromaterijal, zrna su teza i dosta skuplja a i baruta ide daleko vise nego u 38WC... pa kad na kraju godine zbrojis 2-3000 ispucanih komada razlike su osjetne...
Ima tu kolega koji su upoznati sa mogucim promjenama po pitanju disciplina ali se iskreno nadam da se nece ukidati nista nego da ce prevladati razum u da ce se uvesti i neke nove discipline, no kako smo mi u HR poznati da znamo unistiti sve dobro i napraviti nesto novo i losije nemoj se cuditi ako tako i bude.
Za revolver si nabavis neki Smith 686 sa 6 incha cijevi, ( 0.357) cjene su Ok i za 4500-6000 Kn mozes dobiti odlican gun. Naravno mozez ti kupiti i neki Korth, ili Paython ili slicnu igracku za puno vise kunica.....
Za Pistolj ti mogu savjetovati ono sa cime pucaju moje kolege i posto su svi manje vise prvaci u drzavi ne mozes puno pogresiti kupnjom, SIG-Hammerli 240 ( 0.38WC) ( Poropat, Bolonovic, Sudar, Sura, itd..itd..)
Osim toga biti cemo clanovi EU pa mozes na pucanje po susjednim zemljama sa svim kalibrima koje budes imao tako da te ne "sekira" domaca kuhinja i ukidanje disciplina. 0.45 je COOL samo je skupo "odrzavanje" pri tome mislim na repromaterijal, zrna su teza i dosta skuplja a i baruta ide daleko vise nego u 38WC... pa kad na kraju godine zbrojis 2-3000 ispucanih komada razlike su osjetne...
Nemoguće je Nemoguće
Drago mi je da sam uspio barem nekoga nasmijati danas,
Zahvaljujem na pojasnjenjima, znaci revolver 686 357mag 6" je ok!
Mislim da sam vidio u oglasniku Hamerlija P240 za nekih 11.000,00 kn sto mi i ne pretstavlja neki problem,
Neki su mi savjetovali i cz75 ts ali to je u kalibru 9mmPara pa neznam koliko dugo bih se mogao natjecati sa tim pistoljem.
45-ica je svakako dobar i precizan kalibar (barem meni), uvjeren sam da je skuplji za odrzavanje od ostalih, ali to je tako sta je dobro kosta.
Zahvaljujem jos jednom!
Pozdrav.
Zahvaljujem na pojasnjenjima, znaci revolver 686 357mag 6" je ok!
Mislim da sam vidio u oglasniku Hamerlija P240 za nekih 11.000,00 kn sto mi i ne pretstavlja neki problem,
Neki su mi savjetovali i cz75 ts ali to je u kalibru 9mmPara pa neznam koliko dugo bih se mogao natjecati sa tim pistoljem.
45-ica je svakako dobar i precizan kalibar (barem meni), uvjeren sam da je skuplji za odrzavanje od ostalih, ali to je tako sta je dobro kosta.
Zahvaljujem jos jednom!
Pozdrav.
James wrote: Mislim da sam vidio u oglasniku Hamerlija P240 za nekih 11.000,00 kn sto mi i ne pretstavlja neki problem
Ako imas love onda je sve lakse...no kupnjom tog guna NE MOZES pogrijesiti, ( govorimo iskljucivo o takmicenjima, to nije gun koji se zatakne za pojas i nosi u lov)
E sad, glupo je da ti ja koji sam " ZELEN " dajem savjete pored ovih prekaljenih lavova kojima se neda piskarati, 45-ca je "SELF-defence" oruzje ma sto got ti pricali o preciznosti. Takmicis se u ISTOJ klasi sa SIG-P240 ili nekim Smithom u WC verziji NEMA BOGA da si im konkurentan pa makar bio Supermen! U brzoj paljbi 45-ca skace kao divlja koza u odnosu na ove sportske pistolje, mozes ti spustati elaboraciju i do donjeg minimuma ali fizika cini svoje, pokretna masa je veca i tu je kraj price... Najlakse zrno za 45-cu je cca 195grs obicno neka SWC forma koja ce u praksi zapinjati na ulaznoj rampi sto znaci ZASTOJ da to izbjegnes predjes na 230/240grs pobakreno i zobljeno zrno..pa ti sada racunaj....tko je u prednosti? Onaj sto puca za 38wc i 148grs ili ti sa 240 grs ???....45-ica je svakako dobar i precizan kalibar (barem meni), uvjeren sam da je skuplji za odrzavanje od ostalih, ali to je tako sta je dobro kosta.
Nemoguće je Nemoguće
Ma sad kad razmislim u pravu si, nisam pucao iz P240 ali iz Glock-a jesam i onako solidno je bilo ali da, skace dosta, vise od istog gun-a u 9mmPara.
To sto mislis da si zelen mene ne smeta jer sam ja jos zeleniji a meni je svaki savjet dobrodosao.
Znaci da potrazim taj P240 u nadi da nije previse "razradjen" pogotovo cijev.
Zahvaljujem na savjetima.
Pozdrav,
To sto mislis da si zelen mene ne smeta jer sam ja jos zeleniji a meni je svaki savjet dobrodosao.
Znaci da potrazim taj P240 u nadi da nije previse "razradjen" pogotovo cijev.
Zahvaljujem na savjetima.
Pozdrav,
Pozz, u ovoj godini će se pucati po postojećim pravilima. Amen.
U slijedećoj sezoni, dakle u 2014.g. ćemo vidjet, ako bude promjena one trebaju biti suvisle i motivirane poboljšanjem priče, povećanjem konkurencije i broja strijelaca na prvenstvima državnog ranga, ujednačavanjem uvjeta u tehničkom smislu itd.....
A sve će se morati obaviti transparentno i kroz javnu raspravu. To će biti uglavnom i sadržaj mojeg izlaganja na Glavnoj skupštini HSS-a u Zagrebu 18.01.2013. Za druge ne znam, hoće li se pojavit, hoće li pričat, hoće li se borit....ja hoću, to znam.
U slijedećoj sezoni, dakle u 2014.g. ćemo vidjet, ako bude promjena one trebaju biti suvisle i motivirane poboljšanjem priče, povećanjem konkurencije i broja strijelaca na prvenstvima državnog ranga, ujednačavanjem uvjeta u tehničkom smislu itd.....
A sve će se morati obaviti transparentno i kroz javnu raspravu. To će biti uglavnom i sadržaj mojeg izlaganja na Glavnoj skupštini HSS-a u Zagrebu 18.01.2013. Za druge ne znam, hoće li se pojavit, hoće li pričat, hoće li se borit....ja hoću, to znam.
Ja se nadam da ce i Istrijani dati svoj doprinos na toj skupstini....u HR ima cca 150 streljckih klubova, e sada koliko je aktivnih nemam pojma, ne nekako mi se cini da je organizatoru skupstine draze da tome prisustvuje sto manji broj clanica....
Nemoguće je Nemoguće
- istra champion
- Cinker - bojna

Sig-hammerli P240 ima tvorničku garanciju na preciznost, a to ti je tolerancije+cijev+,...što ti sve daje preciznost, znači garanciju nakon 1 00000 (milion) ispaljenih metaka preciznost ostaje ista kao i kod novog.James wrote:Znaci da potrazim taj P240 u nadi da nije previse "razradjen" pogotovo cijev.
Za revolver ti preporučujem Manurhin MR73 Sport u cal.357mag, tvorničko testiranje sa streljivom +P cal.357 mag. di je ispaljeno preko 200000 komada, a preciznost je ostala ista (maximum 20mm na 25m), testiranje je obustavljeno pa se ne zna prava količina koju taj revolver može ispucati.
To su ti ta dva oružja koja imaju tvorničku garanciju.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
CUSTOM GUN MASTER
E sad, glupo je da ti ja koji sam " ZELEN " dajem savjete pored ovih prekaljenih lavova kojima se neda piskarati, 45-ca je "SELF-defence" oruzje ma sto got ti pricali o preciznosti. Takmicis se u ISTOJ klasi sa SIG-P240 ili nekim Smithom u WC verziji NEMA BOGA da si im konkurentan pa makar bio Supermen! U brzoj paljbi 45-ca skace kao divlja koza u odnosu na ove sportske pistolje, mozes ti spustati elaboraciju i do donjeg minimuma ali fizika cini svoje, pokretna masa je veca i tu je kraj price... Najlakse zrno za 45-cu je cca 195grs obicno neka SWC forma koja ce u praksi zapinjati na ulaznoj rampi sto znaci ZASTOJ da to izbjegnes predjes na 230/240grs pobakreno i zobljeno zrno..pa ti sada racunaj....tko je u prednosti? Onaj sto puca za 38wc i 148grs ili ti sa 240 grs ???[/quote]
Što je moguće, moguće je
James, navrati popodne do kluba da malo treniramo. Naravno ekipa će biti tamo, pa ćemo i o temi nabave raspraviti
Što je moguće, moguće je
James, navrati popodne do kluba da malo treniramo. Naravno ekipa će biti tamo, pa ćemo i o temi nabave raspraviti
Tko leti i puca vrijedi !
Na sto konkretno mislis ??sperac wrote:.....Što je moguće, moguće je![]()
Nemoguće je Nemoguće
- istra champion
- Cinker - bojna

Misli da je svemoguć
tj. da će nešto osvojiti na PH sa običnom 45-icom
Statistika mu baš i ne ide u prilog, ako se pogledaju rezultati unazad 10 god., oružje u cal.45 auto nije nikada osvojilo PH, s time da gospodin koji puca sa .45-icom ima Rolls Royce od oružja ( Peters Stahl), a ne čezaru, a to je jaaaakoooo velika razlika
Glavno da se ima još jedna prilika dokazivanja po ''starome'', a pošto puca strijelac a ne oružje sve je moguće
Statistika mu baš i ne ide u prilog, ako se pogledaju rezultati unazad 10 god., oružje u cal.45 auto nije nikada osvojilo PH, s time da gospodin koji puca sa .45-icom ima Rolls Royce od oružja ( Peters Stahl), a ne čezaru, a to je jaaaakoooo velika razlika
Glavno da se ima još jedna prilika dokazivanja po ''starome'', a pošto puca strijelac a ne oružje sve je moguće
CUSTOM GUN MASTER
CUSTOM GUN MASTER
Hahahahah..lud si sto posto !
Meni je to nekako logicno bas zbog svega nabrojanog. Da je 45-ca toliko dobra za precizu onda bi svi maheri pucali sa njom a ne sa 38WC....moze se svasta potrefiti ali jednom i onda vise nikad....
Meni je to nekako logicno bas zbog svega nabrojanog. Da je 45-ca toliko dobra za precizu onda bi svi maheri pucali sa njom a ne sa 38WC....moze se svasta potrefiti ali jednom i onda vise nikad....
Nemoguće je Nemoguće
- istra champion
- Cinker - bojna

Svaki pištolj koji je tvornički namijenjem za sport-streljaštvo, u ovom slučaju precizno streljaštvo, u pravim rukama i sa pravom municijom, može biti ubojit-na meti
ostalo oružje koje nije tvornički klasificirano za streljaštvo, u današnje vrijeme, nema teoretske šanse u bilo kojim rukama da nešto i postigne na PH, mislim na medalje.
Zato je i cilj predlagatelja ovih promjena da izbaci vojno-policijsko oružje i da uvede pravo-precizno sportsko oružje u cal.32wc i 38wc. Ima tu i preciznog sportskog oružja u cal.7.65 PARA i 9x19, treba samo znati odabrati pravu stvar.
Zato je i cilj predlagatelja ovih promjena da izbaci vojno-policijsko oružje i da uvede pravo-precizno sportsko oružje u cal.32wc i 38wc. Ima tu i preciznog sportskog oružja u cal.7.65 PARA i 9x19, treba samo znati odabrati pravu stvar.
CUSTOM GUN MASTER
CUSTOM GUN MASTER
NE NASJEDAJ na prazne price......! Neka se oforme nove discipline pa neka ljudi pucaju sto vise i ono za sto imaju mogucnosti. Nikako nisam za ukidanje nego samo za povecavanje disciplina. Zasto ne bi imali i koju opren disciplinu itd.....???istra champion wrote:...Zato je i cilj predlagatelja ovih promjena da izbaci vojno-policijsko oružje i da uvede pravo-precizno sportsko oružje u cal.32wc i 38wc. Ima tu i preciznog sportskog oružja u cal.7.65 PARA i 9x19, treba samo znati odabrati pravu stvar.
Nemoguće je Nemoguće
Vidis da je mrtva sezona pa ubijamo dosadu.....dok malo ne zatopli
Nemoguće je Nemoguće
lex-lutor wrote:NE NASJEDAJ na prazne price......! Neka se oforme nove discipline pa neka ljudi pucaju sto vise i ono za sto imaju mogucnosti. Nikako nisam za ukidanje nego samo za povecavanje disciplina. Zasto ne bi imali i koju opren disciplinu itd.....???istra champion wrote:...Zato je i cilj predlagatelja ovih promjena da izbaci vojno-policijsko oružje i da uvede pravo-precizno sportsko oružje u cal.32wc i 38wc. Ima tu i preciznog sportskog oružja u cal.7.65 PARA i 9x19, treba samo znati odabrati pravu stvar.
Slazem se!
Oformite razne discipline pa neka ljudi pucaju koliko hoce, moze i desetoboj puska, sniper, pistolj streljacki, pistolj vojni, oldtimer (luger, walther, 1911, TT), sacma, skeet, trap.
Pa tko voli neka izvoli, natjecanje neka traje 7 dana!
Pozdrav!
Nadam se što većem broju strijelaca na državnom natjecanju i što jačoj i ljučoj konkurenciji, kako bi zadovoljstvo bilo veće
..., a mogle bi i neke cijevi završiti u Sisku
Tko leti i puca vrijedi !
Prije, ili poslje natjecanja ?sperac wrote:......., a mogle bi i neke cijevi završiti u Sisku
![]()
![]()
Nemoguće je Nemoguće
- istra champion
- Cinker - bojna

Sigurno poslije natjecanja
. Takve cijevi se prodaju na metre u rvatistanu 
CUSTOM GUN MASTER