MALI KALIBAR
MALI KALIBAR
Kad pošaljem više slika, tema se razvodni i skrene na drugu stranu, a i previše sam vas razmazio sa hrpom slika. Idemo jednu po jednu.
Jedan od najboljih MK pištolja po svim karakteristikama: cijena,pouzdanost, kvaliteta, osjećaj da imaš u rukama pravi gan a ne dječju igračku. Jedina mana po meni (osobno iskustvo) preveliki kut nagiba ručke unatrag, kao na Lugeru, što baš nije ergonomski najbolje rješenje.
Jedan od najboljih MK pištolja po svim karakteristikama: cijena,pouzdanost, kvaliteta, osjećaj da imaš u rukama pravi gan a ne dječju igračku. Jedina mana po meni (osobno iskustvo) preveliki kut nagiba ručke unatrag, kao na Lugeru, što baš nije ergonomski najbolje rješenje.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: MALI KALIBAR
jako lijep Ruger =) to mi je zelja kupiti, uz 10/22 =) ali primjerak s okruglom cijevi a ne ovo...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ovo je ručka po uzoru na colt .45 i puno je ergonomski bolja za bilo kakvo pucanje 
Ovo je target model a cijev je malo izravnata sa strana, inače je u redu. Ima dužu cijev pa je to napravljeno radi smanjenja težine, kao što su na novom hunter modelu urezali žljebove po cijevi.Mike_Torello wrote:jako lijep Ruger =) to mi je zelja kupiti, uz 10/22 =) ali primjerak s okruglom cijevi a ne ovo...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

primjerci mojih favorita u ovom slucaju Ruger .22
dakle nakosena rucka, radije skroz crni, a ako bi birao duzu cijev onda ovaj donji...
dakle nakosena rucka, radije skroz crni, a ako bi birao duzu cijev onda ovaj donji...
Ovo je jedini meni poznati PIŠTOLJ u kalibru .22 magnum. Revolvera ima više, od raznih proizvođača, ali pištolja...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ovo prosirenje drske u gornjem djelu mi kvari izgled kod svih automag pistolja. =(
Je šta je...
Imaš pravo, ima još jedan pištolj .22 magnum i to sa 30 metaka u spremniku, ali je jako kratko bio u opticaju i skoro je zaboravljen.
Firma je napravila taj gan 1988. a iste godine se i prestao proizvoditi. Plastika, sa 30 metaka u spremniku, nije bio baš uvjerljiv kao pištolj (misli se na kalibar), a tad je ubrzo donesen zakon u USA da okvir ne smije imati više od 10 metaka i propala firma. Još su proizvodili dva pištoljčića od plastike u kratkoj devetki (.380 ACP) sa 12 metaka, ali pucali su samo sa glaser safety slug streljivom,pa je sve brzo propalo. Zato se i nisam sjetio odmah. 
Bilo je još nekih MK pištolja tih godina koji su imali po 20 i više metaka, ali je to sve otišlo u klinac kad su uveli ograničenje na 10 metaka. Sad sam se sjetio još jednog, posve sam zaboravio na njega, nema ga ni po literaturi, čak se ni imena ne sjećam, a 88 sam učestvovao u natječaju za davanje imena koji je bio raspisan u Shooting timesu na koji sam tada bio pretplaćen
Bilo je još nekih MK pištolja tih godina koji su imali po 20 i više metaka, ali je to sve otišlo u klinac kad su uveli ograničenje na 10 metaka. Sad sam se sjetio još jednog, posve sam zaboravio na njega, nema ga ni po literaturi, čak se ni imena ne sjećam, a 88 sam učestvovao u natječaju za davanje imena koji je bio raspisan u Shooting timesu na koji sam tada bio pretplaćen
Ništa od toga. American 180 je bio rađen i u kalibru .22LR i .22 MAG, pa ga danas nema nigdje. Imao sam slovenski MGV 177, ali to nije bilo kvalitetno, tj.,bubanj je imao loš donosač metaka i lomio se a onda si puška. Inače, vatrena moć je bila strašna, rezao sam drvo od 10 cm rafalom i rušio peć na drva na leđa jednim rafalom (peć kakve smo nekad imali u školama, od gize!!!) 176 je ali još jedan u cijev je 177JoZ@ wrote:kaj mislis kad bi napravili nes tipa MGV 176 al u 22magnum
dal bi bil konkurencija 9mm automatskim pistoljima
Ma nebitno, više sam toga o oružju do sada zaboravio nego što će mnogi naučiti cijelog života.
Ništa, vidiš da se to nije pokazalo kako treba, pa više nitko ni ne koristi, da valja, koristilo bi se.
22 je krasna stvar za plinking, za vježbanje i treniranje, a ako zatreba... 90. sam nosio Berettu .22 jer nisam imao drugo