Nozevi uz oduzeto oruzje - kako ???

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Nozevi uz oduzeto oruzje - kako ???

Post by lex-lutor » 22 Jan 2013, 01:42

Moze li mi netko objasniti zasto na puno slika oduzetog oruzja vidimo razne nozeve, cesto bajunete iz WW2, lovacke nozeve, taktice nozeve ili nozeve koji NE pripadaju bilo kojem oruzju sa slike ?

KAKVE veze imaju te "bajunete" sa oruzjem, po kojem zakonu spadaju u zabranjena sredstva ili pod vatreno oruzje, prodaju se javno na oglasima, internetu, itd..itd,,,

Ja stvarno ne kuzim u cemu je fora? Ako sam kupio na Jakusevcu ili plavom oglasniku neki noz od AK-47, bajunetu iz WW2 rusku, njemacku, talijansku, ili slicno koji zakon krsim ???

Sto to zapravo znaci, u ormaru imam vatreno oruzje sa urednom dozvolom ali ne smijem imati nozeve-bajunete i slicno ?
Nemoguće je Nemoguće

Hackerivs
Narednik
Narednik

Re: Nozevi uz oduzeto oruzje - kako ???

Post by Hackerivs » 22 Jan 2013, 02:09

ja pretpostavljam da je su na tim primjercima oružja bili natakuti bajoneti pa su tako i oduzeti.
da su recimo bili negdje u nekoj ladici najvjerojatnije nebi bili oduzeti.
isto kao recimo udarna igla u pištolju, ako nađu ilegalni pištolj uzet će se i ta igla koja je u njemu iako nije sastavni dio oružja. da je ta igla bila negdje u nekoj kutiji s alatom nebi je valjd ni pipli. možda je moja logika malo glupa ali ja vjerujem da je tako.

ruger357
Razvodnik
Razvodnik

Post by ruger357 » 22 Jan 2013, 10:39

vjeruj mi nisu bili montirani na ničemu; kad ti dođe do pretresa oduzet će ti sve takve stvari,i noževe i bajunete, i sablju na kaminu i zastavinu zračnicu koju nisi dužan prijaviti a ti se onda pravdaj da ti to vrate ako možeš..sad bajuneti su navedeni kao hladno oružje i istina prodaju se na placu ali nedavno sam naručio par komada iz njemačke i to me koštalo par sati svađe na carini jer me lik tovio da švercam oružje..a šta se tiče oduzimanja noževa i tih sranja znam ih nekoliko koji su radili gluposti i prilikom pretresa oduzet im je svaki komad željeza koji nije kuhinjski a bio je u ormaru s oružjem i nikad im nije vraćen..

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 22 Jan 2013, 10:45

Sa web stranice MUP-a:

"- Zabranjeno oružje - oružje i streljivo kategorije A, hladno oružje kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda, predmeti pogodni za nanošenje ozljeda kada se nose na javnom mjestu, a način ili okolnosti njihovog nošenja ukazuju da se nose kako bi bili uporabljeni za napad ili nanošenje ozljeda, te oružje kategorije C i D kada se koristi za uznemiravanje, napad i nanošenje ozljeda."
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

sin
Skupnik
Skupnik

Post by sin » 22 Jan 2013, 11:23

ruger357 wrote:vjeruj mi nisu bili montirani na ničemu; kad ti dođe do pretresa oduzet će ti sve takve stvari,i noževe i bajunete, i sablju na kaminu i zastavinu zračnicu koju nisi dužan prijaviti a ti se onda pravdaj da ti to vrate ako možeš....
A šta je sa kuhinjskim noževima, vinogradarskim škarama, šilima, sjekirama, srpovima, etc.?
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 22 Jan 2013, 11:36

jolly wrote:Sa web stranice MUP-a:

"- Zabranjeno oružje - oružje i streljivo kategorije A, hladno oružje kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda, predmeti pogodni za nanošenje ozljeda kada se nose na javnom mjestu, a način ili okolnosti njihovog nošenja ukazuju da se nose kako bi bili uporabljeni za napad ili nanošenje ozljeda, te oružje kategorije C i D kada se koristi za uznemiravanje, napad i nanošenje ozljeda."

može se oduzeti sve što može nanjeti bilo kakovu ozljedu a nosi se na javnome mjestu, po tome mi mogu oduzeti auto, kravatu, cipele a i k...c jer i on može napraviti sranje jer je predmet pogodan za nanošenje ozljeda, sve ovo ispada igra riječi ali je činjenica da je tako . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 22 Jan 2013, 12:56

Glupo je sada raditi usporedbe sa NOSENJEM, pa jasno je kao dan ako nosim bajonet za pasom na nog.utakmicu da nisam normalan i ga sigurno ne nosim za mazanje pastete na kruh.

Trazio sam po zakonu ali jednostavno NEMA osnova za oduzimanje takvih stvari, zato i pitam !!!
Nemoguće je Nemoguće

sin
Skupnik
Skupnik

Post by sin » 22 Jan 2013, 13:46

lex-lutor wrote:Glupo je sada raditi usporedbe sa NOSENJEM, pa jasno je kao dan ako nosim bajonet za pasom na nog.utakmicu da nisam normalan i ga sigurno ne nosim za mazanje pastete na kruh.

Trazio sam po zakonu ali jednostavno NEMA osnova za oduzimanje takvih stvari, zato i pitam !!!
Ima, i kolega Jolly je naveo dobar citat pa ga ja neću ponavljati. Radi se o čl. 7 toč. 1 Zakona o oružju.

sin
Skupnik
Skupnik

Post by sin » 22 Jan 2013, 14:40

Mali dodatak prethodnom postu:
Ja mislim da se citirana odredba treba tumačiti ovako:
- zabranjeno je POSJEDOVANJE oružja A kategorije i hladnog oružja kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda (po meni se tu misli na bajonete, bodeže, boksere, toljage, teleskopske palice i sl.) i NOŠENJE svog ostalog hladnog oružja na javnim mjestima (noževi, sjekire, mačete, satare i sl.)

Dobro, ja samo nagađam. Službeno tumačenje bi ipak trebao dati MUP.

Mene zapravo jedna druga stvar smeta u toj odredbi. Namjenu hladnog oružja (kao i vatrenog) ne određuje samo oružje. Oružje je neživa stvar i kao takvo samo sebi ne može odrediti svrhu/namjenu. Namjenu oružja određuje onaj koji rukuje sa oružjem...ali o tome je već bilo dosta govora na ovom forumu.
Prema tome ne vidim zašto je bajoneta opasnija od kuhinjskog noža?

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 22 Jan 2013, 14:45

sin wrote:...Ima, i kolega Jolly je naveo dobar citat pa ga ja neću ponavljati. Radi se o čl. 7 toč. 1 Zakona o oružju.
DA ali ako se ta vrsta oruzja NOSI na javnom mjestu a ne ako se posjeduje, barem tako pise. Ili ja ne znam vise citati ?
Nemoguće je Nemoguće

long range
Razvodnik
Razvodnik

Post by long range » 24 Jan 2013, 22:41

Ne čitate dobro, "hladnog oružja kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda". Ne virujem da će policija ić kolekcionarima oduzet nešto, ali ako nekome oduzimaju arsenal bombi, drogu, ako je neki razbojnik i sl, normalno da će mu oduzet i nož jer takvi ne drže bajunete iz ljubavi.
Uvik nekome neko moze napakostit i lažno ga prijavit za prijetnju i ne znam što pa mu policija sve pokupi, ali po moijim iskustvima, 99% policije je uredno. Njih isto cjepe, rade se zakoni i pravilnici po kojima malte ne da ce ti oduzet oružje i ako osobnu zaboraviš prenit jer si odma kažnjavan po toj logici.
Tested in fire

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 25 Jan 2013, 10:55

lex-lutor wrote:Glupo je sada raditi usporedbe sa NOSENJEM, pa jasno je kao dan ako nosim bajonet za pasom na nog.utakmicu da nisam normalan i ga sigurno ne nosim za mazanje pastete na kruh.
čitajući sve ove postove dolazim do konstatacije da ništa nije rečeno a da bi svi bili zadovoljni, po meni je normalno da ako oduzimaju oružje da uzmu sve i vatreno i hladno, registrirano o ono drugo ako ga ima.
no zašto sam citirao lex-ov post, kako sam suglasan sa mišljenjem da na utakmice ne smijemo nositi nož, tako me muči zašto smijemo nositi paštetu jer i ona je potencijalno opasna, baciš je na igralište naleti igrač na nju posklizne se i eto sranja. to mi nije jasno pa molim odgovor kolege; smije li se pašteta nositi na utakmicu ?
jedino u što sam siguran, kad policija oduzima oružje kod nekoga, sigurno neće oduzeti i paštetu.
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 25 Jan 2013, 11:25

valdop wrote:
lex-lutor wrote: molim odgovor kolege; smije li se pašteta nositi na utakmicu ?
e pa sad... ima više vrsta pašteta... :D
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 25 Jan 2013, 12:06

ak ti uzmu upaljač, uzeti će ti i paštetu

sin
Skupnik
Skupnik

Post by sin » 25 Jan 2013, 12:53

Došao Đ.G. u tvornicu za preradu mesa i u kutu primjetio otpatke. Malo stane, razmisli pa kaže:
''Pa šteta bi bilo da se sve ovo baci!''

I tako je nastala pašteta.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Jan 2013, 14:10

Hawk wrote:.....e pa sad... ima više vrsta pašteta... :D
Da..da...da.......pogotovu onih punjenih sa 60g Hexogena....
Nemoguće je Nemoguće

maki61
Razvodnik
Razvodnik

Post by maki61 » 30 Jan 2013, 03:41

Pa može se oduzeti i motorna pila ako ju nosiš na rok koncert! :A25:
Luger je Luger, a sve ostalo su pištolji! NA KRAJU SVI LUGERI BUDU U VLASNIŠTVU 3 ČOVJEKA!

jambalaya
Pozornik
Pozornik

Post by jambalaya » 05 Feb 2013, 14:24

sin wrote: A šta je sa kuhinjskim noževima, vinogradarskim škarama, šilima, sjekirama, srpovima, etc.?
Sa srpovima u borbenom kompletu idu i čekići,tako da se ne cudite ako vam i njih oduzmu. :D

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 05 Feb 2013, 16:44

A zvijezde ostaju.........u policiji!!! :mrgreen:
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

Post Reply