kako istopiti mesing (cahure)?
-
Gaston Glock
- Pozornik

kako istopiti mesing (cahure)?
Imam dosta cahura od pistoljske municije (preko 10KG), i htio bih to istopiti u jednu polugu. Je li to neko do sada radio, i na koji nacin?
Re: kako istopiti mesing (cahure)?
Tko zna možda on to želi....??? za nešto imati??? ...teško ćeš to istopiti...možda u nekoj ljevaonici...ovak...neznam baš!!
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
Jednom prilikom sam pitao Dubravka (domar streljane u Čazmi) što rade sa mesinganim čahurama?Spinnaker wrote:ma prodaj to na otpad
kaj buš se zajebavao topljenjem
Rekao je da ih prodaju stanicama za otkup metala, ali da ga tamo traže ''potvrdu da su čahure prazne''.
Jbg. nisam se sjetio pitati kako doći do te potvrde?
Inače, točka tališta mesinga je između 900 i 940 °C. Valjda ovisno o omjeru udjela bakra i cinka. Nije baš temperatura koju možeš postići u kuhinji.
Pitaj kolegu Starog nakovnja, možda ti on može pomoći.
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!
Guns control means shooting a tight group!
Ma seru bez veze, njima je bitno da sa mesingom nema pomjesanog zeljeza i to obicno kontroliraju magnetom. Na Metisu nitko ne pita takvu glupost kada se vidi da su cahure praze, ositm toga tko je toliko bedast da bi bacao punu municiju na otpad. Oko 17Kn je kila mesinga i samo ti njih odnesi na otkup, ako te trazi tu potvrdu onda ga samo zamoli da to napise na papir i lupi pecat i potpis....
Nemoguće je Nemoguće
sin wrote:Jednom prilikom sam pitao Dubravka (domar streljane u Čazmi) što rade sa mesinganim čahurama?Spinnaker wrote:ma prodaj to na otpad
kaj buš se zajebavao topljenjem
Rekao je da ih prodaju stanicama za otkup metala, ali da ga tamo traže ''potvrdu da su čahure prazne''.
Jbg. nisam se sjetio pitati kako doći do te potvrde?
Inače, točka tališta mesinga je između 900 i 940 °C. Valjda ovisno o omjeru udjela bakra i cinka. Nije baš temperatura koju možeš postići u kuhinji.
Pitaj kolegu Starog nakovnja, možda ti on može pomoći.
Bulšit, ne treba ti nikakva potvrda. Vidio čovjeka ispred sebe.
-
Gaston Glock
- Pozornik

Pa i planirao sam prodati na otpad, ali kao polugu, bas iz tog razloga da se neko ne bi bojao da nema pune municije i slicno... ali vidjet cu pruimaju li ovako bez topljenja 
Gledao sam tipa sa hrpom čahura, bit je da su sigurno mesing tj. da nema željeznih unutra.