procjena municije 308
procjena municije 308
znači po koliko vi kupujete municiju 7.62x51 ili .308 .
koliko kuna davate ta 1 komad?
tj koliko para se može tražit za 200 metaka ?
koliko kuna davate ta 1 komad?
tj koliko para se može tražit za 200 metaka ?
Re: procjena municije 308
zaboravio napisati radi o municiji koja nije nova tj iz dućana nego zalihe iz '90 i neke
1 KN...
- Jako rasipa
- Nejednako punjena
- Lagano zrno
- Berdan kapisla
- Prlja cijev za popiz....
- Jako rasipa
- Nejednako punjena
- Lagano zrno
- Berdan kapisla
Nemoguće je Nemoguće
Ne znam po koliko se prodaje ali ja sam ti rekao koliko vrijedi po meni, sve preko toga je puno. 7,9 je bilo i dobre i lose pa zavisi sto ljudi nude. Ali ova FAL najcesca iz 90 je davno otpisana i umjesto na unistenju zavrsila je svuda....
Nemoguće je Nemoguće
lex-lutor wrote:1 KN...
- Jako rasipa
- Nejednako punjena
- Lagano zrno
- Berdan kapisla
22lr košta 1 kunu, i uopce nije tako loša municija koliko pljuješ po njoj..
Samo je iznio svoja iskustva i mišljenje.....a to je i traženo, čemu uvrede???
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
duma wrote:pa po koliko se onda prodaje 7.9 , 7.62.x39?
Vecinom se dobiva dzabe jer moze posluziti samo sportskim strijelcima.
22LR zna koštati i više, ali to ti i nje neki argument u ovon slučaju...šaran wrote:... 22lr košta 1 kunu, i uopce nije tako loša municija koliko pljuješ po njoj..
pa nabroji i ti po čemu misliš da je ovaj metak dobar i nema zime...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
kakva je to 22 LR po kunu, ja plačam od 20-75 lipa/kom, pakirano 500 kom, ovisi o proizvođaču, a 7,62x51 dobivam badave ili po 1 kn, a da rasipa to je istina, isprobano iz četiri različite puške . . .šaran wrote:lex-lutor wrote:1 KN...
- Jako rasipa
- Nejednako punjena
- Lagano zrno
- Berdan kapisla
22lr košta 1 kunu, i uopce nije tako loša municija koliko pljuješ po njoj..
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
šta če biti ako nekome to prodaš i dogodi mu se nekakav cirkus s tom municijom ?duma wrote:zaboravio napisati radi o municiji koja nije nova tj iz dućana nego zalihe iz '90 i neke
Moja iskustva sa njom su takva kako sam napisao, na 100m ne mogu dobiti grupu da se dodiruju 2 metka u meti a kamoli 3 komada. Sa RWS GM se to uredno da odraditi. 300m rezultati su katastrofa.... Probano iz dvjje puske....šaran wrote:..... uopce nije tako loša municija koliko pljuješ po njoj..
Volio bih cuti tvoja iskustva ?
Nemoguće je Nemoguće
rizik..... isto tako može bit i s municijom koju kupiš u dućanušile wrote:šta če biti ako nekome to prodaš i dogodi mu se nekakav cirkus s tom municijom ?duma wrote:zaboravio napisati radi o municiji koja nije nova tj iz dućana nego zalihe iz '90 i neke
22lr košta 1 kunu, i uopce nije tako loša municija koliko pljuješ po njoj..[/quote]
kakva je to 22 LR po kunu, ja plačam od 20-75 lipa/kom, pakirano 500 kom, ovisi o proizvođaču, a 7,62x51 dobivam badave ili po 1 kn, a da rasipa to je istina, isprobano iz četiri različite puške . . .[/quote]
Gdje kupuješ ta velika pakiranja 22LR, bilo je svojevremeno povoljne municije (rinfuza) u Fanzoju, nema više. Bio bi zahvalan za info.
kakva je to 22 LR po kunu, ja plačam od 20-75 lipa/kom, pakirano 500 kom, ovisi o proizvođaču, a 7,62x51 dobivam badave ili po 1 kn, a da rasipa to je istina, isprobano iz četiri različite puške . . .[/quote]
Gdje kupuješ ta velika pakiranja 22LR, bilo je svojevremeno povoljne municije (rinfuza) u Fanzoju, nema više. Bio bi zahvalan za info.
- istra champion
- Cinker - bojna

.308 win argentinske proizvodnje (FLB) nije streljački metak nego vojni. O rasipanju bi se dalo malo više raspravljati, ovisi s kojom puškom se pucalo, preciznosti strijelca,... Sa SSG, na 100m ide sve u 10
, za lovca idealno iako se ne bi trebalo loviti sa takvom municijom, za trening to je ''dobar'' metak sa malim nus pojavama, za dobru cijenu od 1 KN. Možeš tražiti i više, ovisi kakva je potražnja za takvim streljivom.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
DA da...u metu R50 mozda ali u snajpersku sigurno ne !istra champion wrote:...... na 100m ide sve u 10..... .
Nemoguće je Nemoguće
vidio sam neke .308 boje bakra... valjda su to srpski,, ali na njima ne piše PPU....
Argentinski .308 je uglavnom loš,naletio sam na po koju dobru seriju ali sve u svemu ne valja."Grupe" ispod 10 cm nema šanse.
Ja o tome cijelo vrijeme pricam ali svi me zajeb......mozda stvarno ima boljih serija ali po onome sto sam imao ne mgou reci nista dobrog a isprobavali smo na vise istih pusaka. Razlika u punjenju zna biti veca od 2 grainsa pa o cemu dalje da pricamo...Iggy wrote:Argentinski .308 je uglavnom loš,naletio sam na po koju dobru seriju ali sve u svemu ne valja."Grupe" ispod 10 cm nema šanse.
Nemoguće je Nemoguće
7,62x51 mm iako po dimenzijama sličan/identičan u svojoj specifikaciji nije isti metak kao i .308
zadnje iskustvo s FLB 7,62x51 tip C, LOT 2/91 pucano 11/2012 na 300m trening sa po 250 kom po oružju SSG69, HK417, PGM ULTIMA RATIO INTERVENTION
Streljana, elektronska meta , dnevno gađanje ,temperatura 11C s naslona, dnevni nišan snajperski, streljivo iz više sanduka.
serija 5 metaka , 40 sek po metku, 2 minute između serija
sve grupe unutar 15 cm
zadnje iskustvo s FLB 7,62x51 tip C, LOT 2/91 pucano 11/2012 na 300m trening sa po 250 kom po oružju SSG69, HK417, PGM ULTIMA RATIO INTERVENTION
Streljana, elektronska meta , dnevno gađanje ,temperatura 11C s naslona, dnevni nišan snajperski, streljivo iz više sanduka.
serija 5 metaka , 40 sek po metku, 2 minute između serija
sve grupe unutar 15 cm
bobo45acp