UPUCAVANJE MK I VK PIŠTOLJA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
fuckdea
Razvodnik
Razvodnik

UPUCAVANJE MK I VK PIŠTOLJA

Post by fuckdea » 07 Mar 2013, 09:00

KAKO SE UPUCAVA MARGULIN MCM 0,22 LR..
Na 25-26 metara u metu R50 ispucao sam oko 500 komada streljiva..
Pucao sam sa Remington streljivom, pucao sam po deset komada, a onda sam išao u pregled mete. lijepio istu i vraćo se natrag na streljačku crtu.
najbolji rezultat mi je 85 krugova...
sa margulinom sam grupirao pogotke lijevo 6-9 a ciljao sam sredinu, a onda sam tijekom pucanja skužio da moram ciljati od središta dolje desno tako da ciljam u krugu desno dolje između 7 i 8 i tada sam imao i desetke i devetke,, (10,4x9,4x8,1x7),,
što trebam napraviti na margulinu, dali mu moram podesiti nišan u desno ili lijevo. pošto sam novi u svemu ovome ne kužim šta da radim... jer nmjeravam biti prvk Rh u 2015. godini

na waltheru pp 7,65 mm na udaljenosti od 17 metara puco sam u istu metu i kada ciljam u sredinu ode sve desno prema 3,4.5,. onda sam ciljao izvan crnog kruga lijevo od centra i pogađao sam crni krug 6,7,8 čak i devetku... šta da tu radim...koristio Geco i PPU

kod HS-9 i P7M13 znači sve ide kao kod walthera...što tu treba učiniti.... naravno osim vježbati i samo vježbati..

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Re: UPUCAVANJE MK I VK PIŠTOLJA

Post by jolly » 07 Mar 2013, 09:29

Kad sam ja pocinjao gadjati na 25 mtr, mene su iste stvari izludjivale.

Pogotovu sto je tesko odrediti sto je tvoja greska, a sto od oruzja,a sto od municije.

Prvi cilj ti je vidjeti kako ti oruzje nosi. Drugi cilj ti je smanjiti grupu. Onda korigirati ciljnike.

Kako oruzje nosi?
Ja sam lijepo donio jastucic i pucao sa naslona. I tako odredio kamo nosi.
Ne pretjuruj u kolicini ispaljenog streljiva po svakom treningu jer ce zamor utjecati negativno.
Za pocetak odradi sa jastucica mozda manju kolicinu: 5 x 10 komada.

I onda ces dobiti kako ti nosi.

Kod smanjivanja grupe - u ovisnosti o streljivu, mozes probati na isti nacin da dodjes do najmanje grupe mijenjajuci streljivo.

Nakon tog radis na korekciji nisana i vjezbe gadjanja bez naslona.

Ponovno, ne pretjeruj u kolicini ispaljenog streljiva po svakom treningu radi zamora.
Ja sam tako.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

fuckdea
Razvodnik
Razvodnik

Post by fuckdea » 07 Mar 2013, 09:43

zahvaljujem ..ovo s jastučićem je odlično, valjda ću ući u štos....

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 07 Mar 2013, 09:48

Jos da dodam:
Kad dodjes do svih tehnickih spoznaja koje sam maloprije naveo, e tek si onda na pocetku.
To samo znaci da si upoznao svoje oruzje, i odredio streljivo za pocetak, a nakon tog imas dugi put pred stopom:
pravilan stav, pravilno ciljanje, pravilno okidanje, pravilno disanje i onda bi sve to skupa trebalo rezultirati formiranjem neke male grupice oko 10-tke.

O pravilnom gadjanju ima dosta publikacija. Mislim da ovdje na forumu imas u pdf-u za skinuti americki vojni manual o preciznom gadjanju iz pistolja - malo to procitaj.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

fuckdea
Razvodnik
Razvodnik

Post by fuckdea » 07 Mar 2013, 10:23

zahvaljujem..

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 08 Mar 2013, 14:52

fuckdea wrote:KAKO SE UPUCAVA MARGULIN MCM 0,22 LR..
sa margulinom sam grupirao pogotke lijevo 6-9 a ciljao sam sredinu, a onda sam tijekom pucanja skužio da moram ciljati od središta dolje desno tako da ciljam u krugu desno dolje između 7 i 8 i tada sam imao i desetke i devetke,, (10,4x9,4x8,1x7),,
što trebam napraviti na margulinu, dali mu moram podesiti nišan u desno ili lijevo.
Prvo si napisao da pucaš ravno pa ti ide lijevo, onda si spustio dole desno pa si kao dobio dobre pogotke :roll: :arrow: :idea:
U svakom slučaju, ide ti sve lijevo, znači na Margolinu trebaš pločicu zadnjeg ciljnika pomaknuti u desno. To vršiš pomoću vijka za podešavanje koji je u sklopu zadnjek ciljnika. Na koju stranu trebaš vrtiti da bi ti se pomaklo u desno, pogledaj strelice i ruska slova na ciljniku.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

fuckdea
Razvodnik
Razvodnik

Post by fuckdea » 09 Mar 2013, 10:50

joj gore sam napisao da i walther hk i hs nose u desno ma i oni nose u lijevo...
znači kada ciljam u podnožje početka crnog kruga na standardnoj meti ode sve lijevo, a NE DESNO....
rekao mi je čiča na streljani da prilikom okidanja pokušam lagano jagodicu kažiprsta povlačiti u desno, dok polakooo okidam u tih (5 sekundi)
e onda ja ciljam desno od centra i pogađam sredinu..
moram ja ruku da dobijem...

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 Mar 2013, 12:50

Ne znam kakvu drsku imas na oruzju,,, no kako bilo ima par sitnica koje su univerzalne ali jako vazne i cesto su uzrocnici gresaka ..

1. Probaj drsku uhvaititi sto je moguce vise, tako da padne sto dublje u dlan.

2. Kada si nasao poziciju pod br.1 onda je moras iskombinirati ( polozaj sake) tako da povlacenjem okidaca ne osijetis nikakv promjenjiv pritisak unutarnjih djelova sake ( tetive, misici ) na drsku, jer ako to osijets mozes biti siguran da se prilikom povlacenja mice oruzje iako tvoje oci to ne zele vidjeti ali neka pogleda nekto sa strane pa nek ti kaze.

3. Kada si 1 i 2 poslozio onda ti jos ostane da nadjes pravi polozaj prsta na okidacu, najlakse je u krajnjem polozaju okidaca kada vise nema hoda, znaci nanisanis i pritisces okidac, posto je kraj hoda sila se prenosi na tijelo oruzija i ovisno o dubini kaziprsta na okidacu cjev ce se micati ljevo ili desno, ispravan polozaj je kada prilikom povlacenja kretnja bude samo prema dolje.

Naravno da je ovo kod svake osobe malo drugacije i svatko mora pronaci SVOJ VLASITI polozaj...

Sretno !
Nemoguće je Nemoguće

fuckdea
Razvodnik
Razvodnik

Post by fuckdea » 09 Mar 2013, 13:00

hvalaaa...

Post Reply