OBRAZAC - ZAHTJEV ZA NABAVNU DOZVOLU

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Scar
Civil
Civil

Re: OBRAZAC - ZAHTJEV ZA NABAVNU DOZVOLU

Post by Scar » 24 Jun 2012, 13:24

Pozdrav, novi sam clan foruma.Trenutno sam vlasnik jedino zracne puske a volio bih imati i kratko vatreno za odlazak na civilno streliste pa me zanima kakve su mi sanse za dobitak dozvole? Nisam kaznjavan osim zbog prometnog prekrsaja, nisam alkic, imam obitelj, u normalnim odnosima sa susjedima, 34 godine, i tak normalan...

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 24 Jun 2012, 13:50

Šanse su ti normalne ko i ti, nemoj ispaliti na birokraciju i rješiš zacas.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
武士道

Ognjem i mačem.

Scar
Civil
Civil

Post by Scar » 24 Jun 2012, 17:23

Ok,hvala.

niksa008
Civil
Civil

Post by niksa008 » 20 Sep 2012, 18:28

Evo i mog prvog posta, pa u skladu s tim, na prvo mjesto se javljam :) čitam forum već duže vrijeme, al eto nisam imo potrebu komentirat do sad...
Ovako već 7 mjeseci sam član u jednom streljačkom klubu, pucam jednom tjedno po 50 metaka..što je više od 1000 metaka do sad...i mislim da je došlo vrijeme da si nabavim svoj prvi pištolj, čisto radi tog što mi u klubu svaki put zmrdaju nišane (odnosno ne zapadne me isti pištolj uvijek) pa pištolj "baca" ili ga tražim prvih 20 metaka, a i da mogu vježbat doma "na suho" (reće mi jedan iskusan strijelac da je to jako dobra stvar, za uvježbavanje držanja, i samog okidanja) itd. ...imam iskaznicu streljačkog saveza, ali na natjecanja nisam išao još (mislim da nemam šta tamo tražit još uvijek)...sad pitanje je dali mi je pametno tražit dozvolu za držanje radi samoobrane,mislim imam li šanse za dobit dozvolu i dal da uz to da priložim iskaznicu streljačkog saveza...mislim si ako napišem u razlog nabave pravi razlog (koji sam vama napiso) da će mi reć da to nije razlog za samoobranu...pa eto molim savjet hvala puno :)

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 20 Sep 2012, 18:33

eto ti sad problema, što se ne učlaniš u planinarsko društvo . . .

da bi dobio nabavnu za vlastito oružje moraš imati odrađene utakmice da bi se vidjelo da si aktivan strijelac . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

niksa008
Civil
Civil

Post by niksa008 » 20 Sep 2012, 18:41

zato što me planinarenje kao takvo ne zanima....

to znam i ja, službeno natjecanje hss, pa izać u biltenu, klub zatraži potvrdu itd. al to je za dobit dozvolu radi špotrskog držanja, a to nije bilo moje pitanje, bolje čitat ;)

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 20 Sep 2012, 19:24

niksa008 wrote:Evo i mog prvog posta, pa u skladu s tim, na prvo mjesto se javljam :) čitam forum već duže vrijeme, al eto nisam imo potrebu komentirat do sad...
Ovako već 7 mjeseci sam član u jednom streljačkom klubu, pucam jednom tjedno po 50 metaka..što je više od 1000 metaka do sad...i mislim da je došlo vrijeme da si nabavim svoj prvi pištolj, čisto radi tog što mi u klubu svaki put zmrdaju nišane (odnosno ne zapadne me isti pištolj uvijek) pa pištolj "baca" ili ga tražim prvih 20 metaka, a i da mogu vježbat doma "na suho" (reće mi jedan iskusan strijelac da je to jako dobra stvar, za uvježbavanje držanja, i samog okidanja) itd. ...imam iskaznicu streljačkog saveza, ali na natjecanja nisam išao još (mislim da nemam šta tamo tražit još uvijek)...sad pitanje je dali mi je pametno tražit dozvolu za držanje radi samoobrane,mislim imam li šanse za dobit dozvolu i dal da uz to da priložim iskaznicu streljačkog saveza[/color]...mislim si ako napišem u razlog nabave pravi razlog (koji sam vama napiso) da će mi reć da to nije razlog za samoobranu...pa eto molim savjet hvala puno :)
mislio sam da dobro čitam, no kako si napisao za dozvolu za držanje radi samoobrane a spomenuo si i iskaznicu streljačkog saveza kao prilog, koja ti u ovom slučaju koristi kao i planinarska iskaznica, predaj zahtjev i ako zadovoljavaš uvjete dobiti ćeš nabavnu . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

niksa008
Civil
Civil

Post by niksa008 » 20 Sep 2012, 20:00

aha...ok, hvala ti...

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 24 Sep 2012, 17:05

niksa008 wrote:1. sad pitanje je dali mi je pametno tražit dozvolu za držanje radi samoobrane, 2. mislim imam li šanse za dobit dozvolu 3. i dal da uz to da priložim iskaznicu streljačkog saveza... hvala puno
1. ne, 2. ne, 3. ne.... Nema na cemu
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 24 Sep 2012, 21:30

kratko, jasno i rječito! :A25:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 24 Sep 2012, 22:00

a nemamo sto komplicirati, kratko i jasno, sve o toj temi je vec opjevano nadaleko i nasiroko tu na forumu, pa se nema smisla ponavljati =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

hrast
Civil
Civil

Post by hrast » 30 Apr 2013, 10:50

Pozdrav svima,
Pošto sam friško položio lovački ispit, sad je na redu nabava oružja, pa bih molio odgovor na stvar koja me buni..
Na ovaj obrazac 1 da li mogu upisati odmah sve 3 stavke (lovački pištolj, lp sa glatkim cijevima, te lp sa užljebljenim..), pa kad
evenutalno odobre idu 3 nabavne...ili moram vaditi 3 obrasca br 1 pa na svaki posebno stavku po stavku....

Hvala
Ivan

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 30 Apr 2013, 11:01

Moje frisko iskustvo jest da sam za svaku cijev morao ispuniti po jedan obrazac.
Za tri komada oruzja - tri obrasca.
Trenutno cekam terensku provjeru i rijesenje.

Inace, kad vec nabavljas 3 komada lovackog oruzja, sto bas ides na lovacki pistolj?
Moje je vidjenje da je neka malokalibarka uz sacmaricu i karabin korisnija nego pistolj.
Kad vec ides u sve to skupa, onda odmah predaj 4 zahtjeva za nabavnu: malokalibarka, pistolj, karabin i sacma.
A onda kupujes prema financijskim mogucnostima, vlastititim prioritetima i ponudi na trzistu.

Mislim da je mene svaki zahtjev za nabavnu kostao 45 kuna, dakle u cijeloj prici - to je najmanji trosak (lovacki ispit, lijecnicki, sef za drzanje, a kasnije i cijena oruzja).

Dobijes 4 nabavne, i onda imas slijedecih 6 mjeseci koliko nabavna vrijedi da dobro promislis sto ti treba.
Ako ne iskoristis sve nabavne, kad isteknu onda ih vratis. Ja bih tako.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 30 Apr 2013, 12:26

hrast wrote:Pozdrav svima,
Pošto sam friško položio lovački ispit, sad je na redu nabava oružja....
Ivan
Moras imati VALJANU lovacku iskaznicu da bi mogao podnijeti zahtijeve sa markicom za tekucu godinu. To znaci da moras biti clan nekog svog lovackog drustva ili LS hrvatske direktno. Odmah kopiraj lov.iskzanicu sa obje strane jer to trazi pri predaji zahtijeva.
Nemoguće je Nemoguće

hrast
Civil
Civil

Post by hrast » 30 Apr 2013, 12:36

jolly wrote:Moje frisko iskustvo jest da sam za svaku cijev morao ispuniti po jedan obrazac.
Za tri komada oruzja - tri obrasca.
Trenutno cekam terensku provjeru i rijesenje.

Inace, kad vec nabavljas 3 komada lovackog oruzja, sto bas ides na lovacki pistolj?
Moje je vidjenje da je neka malokalibarka uz sacmaricu i karabin korisnija nego pistolj.
Kad vec ides u sve to skupa, onda odmah predaj 4 zahtjeva za nabavnu: malokalibarka, pistolj, karabin i sacma.
A onda kupujes prema financijskim mogucnostima, vlastititim prioritetima i ponudi na trzistu.

Mislim da je mene svaki zahtjev za nabavnu kostao 45 kuna, dakle u cijeloj prici - to je najmanji trosak (lovacki ispit, lijecnicki, sef za drzanje, a kasnije i cijena oruzja).

Dobijes 4 nabavne, i onda imas slijedecih 6 mjeseci koliko nabavna vrijedi da dobro promislis sto ti treba.
Ako ne iskoristis sve nabavne, kad isteknu onda ih vratis. Ja bih tako.
Hvala na odgovoru,
Čeka me jedna bokerica i čeza u startu..a poslije ćemo vidjeti..

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 30 Apr 2013, 13:03

Lijepo.
Kod mene je obrnuto.
Cekam dozvolu, pa onda trazim sta sam zamislio - ali nemam nista "da me ceka"
U svakom slucaju, budi strpljiv - i sve ce se rijesiti administrativno.
sama nabavka i oruzni list dalje je formalnost.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

hrast
Civil
Civil

Post by hrast » 30 Apr 2013, 13:25

strpljen spašen, jedna stepenica je riješena (lovački), ide se dalje. Oružje je tako i onako u familiji.. samo šećer na kraju, nadam se

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 17 Feb 2016, 12:36

Zanima me dali postoji vremenski zakonski rok u kojem bi PU trebala od zaprimanja zahtjeva za nabavu oružja odobriti ili odbiti predmet?

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 17 Feb 2016, 14:47

Mislim da ti je po ZUP-u 60 dana, ili se smanjilo na 30 ali nisam ziher jer znas kako to ide kod nas.???
Nemoguće je Nemoguće

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 17 Feb 2016, 15:43

60 je zakonski.

naravno da može biti više,a može biti i manje.... ovo drugo je češća pojava

Post Reply