Policajac upucao Psa

Kritički komentari događaja vezanih i nevezanih za oružje, kod nas i u svijetu. Moderirani forum - vrijeđanje, međusobne svađe i mali forumski ratovi se ne toleriraju. POLITIKU IZBJEGAVATI.
clint
Razvodnik
Razvodnik

Re: Policajac upucao Psa

Post by clint » 08 May 2013, 13:19

da,samo je problem u tome što ti psina mora doći dovoljno blizu da ga prasneš elektrošokerom,još ako je psina neki vučijak ili slično mogao bi ti odgrist ruku zajedno sa šokerom,suzavac bi bio možda bolje riješenje,ali ako vjetar puše možeš pošpricati i sebe,jebiga najbolje riješenje je uhvatit brzi rad nogu, zvat murju pa nek se oni jebu sa njim.Lako je nama sad teorizirat iza ekrana,čovjek je vjerovatno napravio ono što je morao kao što bi i mi da smo se našli u istoj situaciji.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 08 May 2013, 13:28

Stvarno nam je dosadno kad mlatimo ovu temu......

Inace ne znam da li imas psa ,( kad kazem psa onda mislim na pravog psa a ne na pizdolisce i pekinezere ), do nedavno sam imao cistog Sarplaninca cca 70kg zive vage... I da ti budem iskren ja bih rado volio vidjeti onoga koji bi se igrao raznm sprejevima ili sokerima kada to cudo krene na tebe..Otkinuo bi ti ruku ili Adamovu jabucicu prije nego sto bi shvatio sto te snaslo. pa ti onda spricaj.......
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 08 May 2013, 15:31

Lex,
Da, imam psa.
Ne, nemam pizdolisca.
Mi smo doma uvijek u obitelji imali pse - ili njemacke ovcare, ili lovacke pse jer je deda bio lovac.
tako da znam sto su psi.

Medjutim, ako spominjemo napad nekog rotweilera, sarplanica - mislim da onaj ko je slabije gradje definitivno mora razmisliti u uporabi electro shockera, definitivno to nije "daj Mare pizde" - trebalo bi dobro razmisliti prije uporabe elektroshockera (da mu pas stvarno ne odgrize ruku ili adamovu jabucicu).
Medjutim, postoje i shockeri koji ispaljuju nekakve elektrode na odredjene udaljenosti. Mislim da su se gornji komentari odnosili na electro shockere rucne, bez dometa veceg od duzine ruke.

S tim da sad vec dolazimo na osnovni problem streljastva: Pogoditi metu, u ovom slucaju pokretnu, bez mogucnosti korektivnom hica... hmmm

Evo na primjer:
Attachments
taser.JPG
Last edited by jolly on 08 May 2013, 15:41, edited 3 times in total.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 08 May 2013, 15:36

lex-lutor wrote:Stvarno nam je dosadno kad mlatimo ovu temu......
Ima istine u tome.
Primijetio sam da vec nekoliko dobrih dana uopce nema postova vezanih za streljastvo, opremu i slicno. Osim par poziva na natjecanje i biltena sa natjecanja.
U teoretskoj raspravi smo prilicno oslabili.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 08 May 2013, 18:55

lex-lutor wrote: ... do nedavno sam imao cistog Sarplaninca cca 70kg zive vage...
Lex, a jesi li siguran da je čisti...??
70 Kg mi se čini malo puno za čistog... ili si ga stvarno puno udeblja...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 08 May 2013, 20:17

Ma na steroidima je...kaj ne??
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 08 May 2013, 22:21

Hawk wrote:
lex-lutor wrote: ... do nedavno sam imao cistog Sarplaninca cca 70kg zive vage...
Lex, a jesi li siguran da je čisti...??
70 Kg mi se čini malo puno za čistog... ili si ga stvarno puno udeblja...
Sa urednim papirima, no kako mu je gibanje bilo ograniceno na cca 300-400m2 a stvarno je volio dobro klopati mrcina se razdebljala, doduse ova procjecna od cca 70 kg je moja subjektivna jer bi me to tele svaki puta kada bi se zaigrali srusio ko od sale...

Uglavnom zakljucio sam da je pogreska takvog psa imati oko kuce, moj favorit je i dalje Njemacki ovcar bez razmisljanja....
Nemoguće je Nemoguće

James
Razvodnik
Razvodnik

Post by James » 08 May 2013, 23:10

Mike_Torello wrote:james... procitaj pazljivije...
index.hr wrote:Pas je skočio na policajca i raskidao mu odoru. Potom je ponovno napao. Policajac se mašio za pištolj te ustrijelio životinju s jednim hicem.
sta je trebao cekati veterinare/šintere dok mu pas visi sa rukava uniforme?
Kako bi ti da si naoruzan postupio sa takvim psom, koji osim sto ugrozava tvoj zivot i zdravlje isto tako moze ugroziti zivot i zdravlje ljudi oko tebe... u nekom normalnom svijetu je to osnova za tuzbu isto kao i NE POMAGANJE unesrecenima u prometu... da je taj pas izgrizao jos koga a da je policajac stajao sastrane bez ikakve intervencije i cekao veterinare opet bi bilo drvlje i kamenje na tog policajca zasto nije reagirao...

Pa sto se nekih ljudi tice, bilo bi prekoracenje ovlasti taman da je psa i nogom šutnuo da se smiri... pas je napao jednom, i kad je bio u DRUGOM napadu onda je ustreljen... a da su ga pustili da radi sta hoce, mogao je izgristi jos par ljudi okolo, onda bi dusebriznici opet napali policuju, sto nisu upucali psa pa imaju pistoje, posao im je da stite građane i bla bla... ma dajte ljudi!
Torello nisi shvatio, bio sam ironičan, naravno što je trebao napraviti?
samo probaj zamisliti da je netko od nas smrtnika tako reagirao, zbogom oružije!

James
Razvodnik
Razvodnik

Post by James » 08 May 2013, 23:14

lex-lutor wrote:
James wrote:Po meni je to što je redarstvenik napravio "prekoračenje nužne obrane", jer je kao službena osoba koja je pozvana na intervenciju trebao vidjeti o čemu se radi i pozvati veterinare ili šintere, a ne kao kauboj izvući gun i upucati pesa.
........
Imas potpuno pravo, policajac je prvo trebao upucati psa, a onda prebiti neodgovornog vlasnika da dobro zapamti kako se odgajaju i cuvaju domace zivotinje.
kao što sam već rekao Mike-u bio sam ironičan, jer da u moju ulicu naleti takav pas i da ga ja upucam, vjerojatno bih završio u zatvoru.
o vlasniku psa ne želim ni govoriti, tip je kretenčina, pustit takvu beštiju vani?!
mada mi je žao psa jer po meni nije on kriv nego vlasnik.

James
Razvodnik
Razvodnik

Post by James » 08 May 2013, 23:22

sin wrote:
James wrote: potegnem li gun i zapucam
Šta ti hodaš s gun-om po ulici? Bad, bad boy... :A26:
ponekad da, imam dozvolu za to!
ali uglavnom ne, ovo što sam napisao je bilo više u smislu da mi takav pes naleti u ulicu pa da izvučem artiljeriju iz sefa, jer je moj susjed upravo to napravio kad mu je posavskog goniča napao pit bull.
sreća u nesreći je bila da je vlasnik pit bull-a relativno brzo intervenirao pa je susjed gun vratio u sef bez uporabe, ali da je pucao, zbogom oružje.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 May 2013, 00:14

James wrote:............... susjed gun vratio u sef bez uporabe, ali da je pucao, zbogom oružje.
Uvijek se divim nasim zakonima...postoji samo 2-3 DOBRO DEFINIRANA razloga radi kojeg dobijes oruzije i nekoliko TISUCA nedefiniranih razloga zbog kojeg ga oduzimaju... DIVOTA....!!
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 09 May 2013, 04:16

lex-lutor wrote:
James wrote:............... susjed gun vratio u sef bez uporabe, ali da je pucao, zbogom oružje.
Uvijek se divim nasim zakonima...postoji samo 2-3 DOBRO DEFINIRANA razloga radi kojeg dobijes oruzije i nekoliko TISUCA nedefiniranih razloga zbog kojeg ga oduzimaju... DIVOTA....!!
Pa to je ono sto ja stalno ponavljam:
Turn better into best!

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 09 May 2013, 19:30

A ja sam mislio da sam samo ja nakon rata Bolestan...kad ono psihijatrija oko mene....ajme...majko.... :mrgreen:
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

Post Reply