pištolj m57 (tt)
pištolj m57 (tt)
Uskoro ću doći u posjed navedenog pištolja u kalibru 7,62 od moga oca pa me zanimaju iskustva sa navedenim pištoljem.
Na internetu sam našao poprilično različita mišljenja pa sam malo zbunjen.
Neki ga opisuju kao izrazito preciznog, trajnog i pouzdanog a neki govore da ima stalno zastoje i da nakon 1000 ispaljenih metaka postaje neupotrebljiv.
Uglavnom bi ga koristio na streljani za ubijanje dosade itd.
Također budući da je oružje staro oko 35 godina što mogu očekivati od njega jer kako sam čuo da je dosta korišten ali ovako na prvi pogled izgleda očuvano.
koliko metaka može uopće izdržati cijev prije nego li počne gubiti na preciznosti??
Neki ga opisuju kao izrazito preciznog, trajnog i pouzdanog a neki govore da ima stalno zastoje i da nakon 1000 ispaljenih metaka postaje neupotrebljiv.
Također budući da je oružje staro oko 35 godina što mogu očekivati od njega jer kako sam čuo da je dosta korišten ali ovako na prvi pogled izgleda očuvano.
koliko metaka može uopće izdržati cijev prije nego li počne gubiti na preciznosti??
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Re: pištolj m57 (tt)
To je solidan i robustan pistolj. Ne trebas se sekirati.
Dokazano u ww2.
Sto se preciznosti tice - on nije dizajniran za streljastvo nego primarno vojna namjena, snaga, i pouzdanost.
Da bis stekao dojam o preciznosti: pogledaj malo bilten sa zadnjeg TT kupa u Rijeci i usporedi rezultate sa bilo kojim vk biltenom.
Nije streljacko oruzje.
Sto se tice starosti - 35 godina - sve ovisi kako je odzavan i koliko je koristen.
Za predvidjenu namjenu - puckaranje na streljani sasvim OK, ako izuzmemo cijene streljiva.
Vezano za predvidjeni zivotni vijek cijevi prema broju ispaljenja - stvarno ne ne znam.
Dokazano u ww2.
Sto se preciznosti tice - on nije dizajniran za streljastvo nego primarno vojna namjena, snaga, i pouzdanost.
Da bis stekao dojam o preciznosti: pogledaj malo bilten sa zadnjeg TT kupa u Rijeci i usporedi rezultate sa bilo kojim vk biltenom.
Nije streljacko oruzje.
Sto se tice starosti - 35 godina - sve ovisi kako je odzavan i koliko je koristen.
Za predvidjenu namjenu - puckaranje na streljani sasvim OK, ako izuzmemo cijene streljiva.
Vezano za predvidjeni zivotni vijek cijevi prema broju ispaljenja - stvarno ne ne znam.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Dali ima tko na forumu navedeni pištolj da mi kaže iskustva iz prve ruke??
Dali se oni još uopće još proizvode i dali se može kupiti nova cijev za njega ??
Dali se oni još uopće još proizvode i dali se može kupiti nova cijev za njega ??
Imam ja. Do sada sam ispucao preko 2000 komada iz svoga i nikad nikakvi problema cijev ko nova 
- istra champion
- Cinker - bojna

M-57 u ww2jolly wrote:To je solidan i robustan pistolj. Ne trebas se sekirati.
Dokazano u ww2.
Nije streljacko oruzje.
Ako je M-57 ispravan, cijev u kalibru, da nije gorio u nekoj jna vojarni pa restauriran (legalizacija), nepravilno bruniran,... vrlo je precizan. Kad već spominješ biltene sa TT kupa, pogledaj malo starije biltene tj. da se ne mučiš tražiti, rekord natjecanja je moj sa 182 krugova, 96 u precizi i 86 u brzoj za manje od 9 sekundi, a max. je 12 sekundi. Sa istim pištoljem klupski kolega je pogodio jednu seriju precize 49 krugova. Na pištolju cijev je bila 100% nagrižena, a bila je u kalibru (7.66 mm). Pucali smo sa originalnim streljivom PPU 84. Sa 182 kruga u VK natjecanju, prije koju godinu na PH si mogao osvojiti i medalju
Životni vijek ovisi o kalibru cijevi, za M-57 se kreče od 7.60-7.69mm, jedna stota (usporedba sa pištoljem ČZ M-75B) ako cijev nije nagrižena se potroši za cca 10000 metaka, metak 7.62x25 je brži od 9x19, znači brže se troši od čeze, koliko
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
- jolly
- Cinker - bojna

Istra, komentar mi se odnosio na ruski t33, original.M-57 u ww2![]()
![]()
taj je prosao ww2, a komentar se odnosio na kratki i razumljivi opis kvalitete mehanizma.
koji nije sklon zastojima. (ruska zima, blato, itd)
A sto se preciznosti tice: naravno - kad ga majstor ugladi, onda se to i evidentira na rezultatima.
Nazalost, ja sam gadjao iz 3 razlicita TT m57, i nijedan mi se nije pokazao pretjerano precizan.
Naravno, i pitanje je kakav su tretman imali.
Dakle, moze se ocito postici rezultat.
Premda i dalje tvrdim, svrha dizajna pistolja je da bude pouzdan u blatu ruske stepe, i da ima jeftinu i brzu proizvodnju koja moze zadovoljiti potrebe crvene armije (opet spominjem t33, a ne m57). Preciznost je tek sekundarni prioritet TT dizajna.
Ovo napominjem - cisto zato da ne probudimo pretjerane nade u kolegi koji tek pocinje s m57, pa da se poslije ne razocara.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Istra.
U smislu ovog threada, pade mi napamet cisto jedno konstruktivno pitanje vezano za TT m 57:
Kako bi se u Hrvatskoj moglo doci do nove cijevi za TT m57?
Kolega ce ga dobiti od oca, pa ako mu se preciznost ne pokaze pretjerana - samo da zamjeni cijev?
Mislim da po postojecem ZOO jos uvijek ne treba nabavna dozvola za promjenu cijevi u istom kalibru.
U smislu ovog threada, pade mi napamet cisto jedno konstruktivno pitanje vezano za TT m 57:
Kolega ce ga dobiti od oca, pa ako mu se preciznost ne pokaze pretjerana - samo da zamjeni cijev?
Mislim da po postojecem ZOO jos uvijek ne treba nabavna dozvola za promjenu cijevi u istom kalibru.
Turn better into best!
Jednostavnije je kupiti drugi TT , nađe ih se i po 300 kn u savršenom stanju , jer za zamjenu cijevi isto tako treba nabavna dozvola.jolly wrote:Istra.
A isto tako ne znam gdje ces doci do nove cijevi za TT , a mislim da bi cijela procedura i nova cijev bila skuplja nego polovni TT.
imam tt m57 i to mi je uspomena iz 91.pa sam ga kasnije dao i urediti ali da nije tako odavno bih ga bacio u smeče....kaoboj1 wrote:Dali ima tko na forumu navedeni pištolj da mi kaže iskustva iz prve ruke??
- jolly
- Cinker - bojna

Prema ovome - dalo bi se zakljuciti da se jos proizvode, dakle trebalo bi biti i dijelova (cijevi):kaoboj1 wrote:Dali se oni još uopće još proizvode i dali se može kupiti nova cijev za njega ??
http://www.zastava-arms.rs/en/civilianp ... pistol-m57
Sekstagon uvozi zastavine karabine u HR, mozda bi oni mogli uvest kakvu cijev za TT. Trebalo bi pitati.
Ili direktno poslati upit u Zastavu.
Turn better into best!
Meni se Jugo kopija m 57 pokazao nevjerovatno precizan,naj precizniji pistolj od 10 ak modela iz kojih sam pucao u zivotu jos mu je cijev bila potpuno korodirala ali sam pogadjao sa njim da je to nevjerovatno.Za cijev ne brini,to je pistoljska municija i sigurno moze izdrazati najmanje 20 000 metaka,najmanje,prije ikakvog pada preciznosti.Samo pazi se korozivne municije koja je cesta u tom kalibru ,ako pucas nju ciscenje odmah poslije pucanja.kaoboj1 wrote:Uskoro ću doći u posjed navedenog pištolja u kalibru 7,62 od moga oca pa me zanimaju iskustva sa navedenim pištoljem.
Imao sam ga godinama i puno pucao iz njega, bio je vrlo precizan. Zvao sam ga "mala puška", to sve govori. Cijevi je bilo za kupiti novih, kad se ista mjenja kod ovlaštenog puškara ne treba nabavna jer je cijev potrošni materijal. Mora biti originalna i u istom kalibru, a ne kakva prerada da bi se izbjegle zavrzlame oko tormentacije. Takva igra je neisplativa jer ima tih pištolja za 500kn koliko hoćeš. Onako za zabavu, samilosni hitac i svatove je super, sa HP streljivom jako zajebana i opasna igračka za samoobranu. (čitaj: nema doktora koji će te zakrpiti kad primiš HP zrno koje ide 500 m/s). Može proći, ali ga je vrijeme pregazilo. Zamijenio sam ga sa ČZ 75 B koji je čudo od pištolja i ne bih ga mjenjao za ni jednu od ovih novih plastičnih igračaka.