Kako se riješiti čvoraka??
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Kako se riješiti čvoraka??
Neznam kako da započnem temu ali imam veliki problem sa ovom vrstom ptica iz razloga što ne samo meni nego i susjedima pojedoše trešnje, te tražim pomoć da to riješim bez odstrela! Naime jato od 30 - 40 komada ove napasti je sposobno u roku od pola sata pojesti plodove sa cijelog stabla trešnje i pri tome im ne smeta ako je prisutan čovjek u voćnjaku, oni samo dalje mirno rade svoj posao!! Svaka pomoć i savjet su dobrodošli!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
Re: Kako se riješiti čvoraka??
Nema bez puške ništa, dobro ih opleti sa 2.5mm 2-3 puta pa neće dolazit. (to jato)
ha ha ha... najbolji način za ostati bez puške...Iggy wrote:Nema bez puške ništa, dobro ih opleti sa 2.5mm 2-3 puta pa neće dolazit. (to jato)
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
A onda neka stražari i plaši ih stalno. Ako je negdje na selu ili oko vikendice treba ih potprašiti ili zasuti petardama. Oko kuća je problem.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Moji susjedi pokrivaju vocke sa mrezom da se obrane od ptica.
Svaka krosnja - prekrivena.
Vinova loza - prekrivena.
Mislim da se te mreze mogu kupiti po sjemenarnama i rasadnicima.
Ne znam samo - da li je to kod tebe prakticno izvesti obzirom na velicinu stabla / vocke koja je trenutno "pod pticjom opsadom".
Ali, eto - jedna ideja, iz mog susjedstva.
Svaka krosnja - prekrivena.
Vinova loza - prekrivena.
Mislim da se te mreze mogu kupiti po sjemenarnama i rasadnicima.
Ne znam samo - da li je to kod tebe prakticno izvesti obzirom na velicinu stabla / vocke koja je trenutno "pod pticjom opsadom".
Ali, eto - jedna ideja, iz mog susjedstva.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Dobar savjet ali ne želim uznemiravat susjede i nikako ne želim oštetiti voćku sačmom, izgleda da će biti uzet zračnicu i potamanit to jato pa kud puklo da puklo!! Ne želim to uraditi ali sami su si krivi, odabrali su pogrešnu osobu kojoj će tamanit trešnje!!Iggy wrote:Nema bez puške ništa, dobro ih opleti sa 2.5mm 2-3 puta pa neće dolazit. (to jato)
- jolly
- Cinker - bojna

jedna dobra pcp, prigusivac i optika.
Tako rade pest-control na primjer u UK.
Obzirom da to nije predvidjeno kod nas zakonom, nisam ni htio to predloziti.
Ali, evo sam si to rekao.
Tako rade pest-control na primjer u UK.
Obzirom da to nije predvidjeno kod nas zakonom, nisam ni htio to predloziti.
Ali, evo sam si to rekao.
Turn better into best!
Nije predvidjeno ni da cvorci opustose vocku iz zajebancije. Te zivotinje su pravi napasnici i treba ih tamaniti sto je moguce vise.
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Lex, ti si uvijek tako realistican - da to uopce nije zabavno.
Meni je najsmjesnije kad neko na streljackom forumu postavi pitanje kako se rijesiti napasti cvoraka, kad samo mjesto postavljanja pitanja (forum: oruzje hr) namece odgovor.
Na americkom streljackom forumu, odmah bi se pojavila diskusija oko najpovoljnijeg izbora kalibra za rijesenje problema, dok ovde svi mi nesto brljamo kao oko vruce kashe.
Ovo bi pitanje bilo daleko umjesnije / realnije na nekom forumu zelenih: kao "kako da zastitim svoje vocke, a zao mi ptica, jer imaju tako lijep cvrkut"....
Ustvari, kad smo vec kod tog, bas sam danas vidio bjesnu lisicu kod mene u vrtu bas tamo gdje mi se djeca igraju.
Kako da joj pomognem?. Zao mi zivotinje?
Stavit cu je u dnevni boravak na toplo da ne nazebe, dok mi clanovi streljackog foruma ne udjele koji humani savjet.

Jao sto sam nevjest!
Meni je najsmjesnije kad neko na streljackom forumu postavi pitanje kako se rijesiti napasti cvoraka, kad samo mjesto postavljanja pitanja (forum: oruzje hr) namece odgovor.
Na americkom streljackom forumu, odmah bi se pojavila diskusija oko najpovoljnijeg izbora kalibra za rijesenje problema, dok ovde svi mi nesto brljamo kao oko vruce kashe.
Ovo bi pitanje bilo daleko umjesnije / realnije na nekom forumu zelenih: kao "kako da zastitim svoje vocke, a zao mi ptica, jer imaju tako lijep cvrkut"....
Ustvari, kad smo vec kod tog, bas sam danas vidio bjesnu lisicu kod mene u vrtu bas tamo gdje mi se djeca igraju.
Kako da joj pomognem?. Zao mi zivotinje?
Stavit cu je u dnevni boravak na toplo da ne nazebe, dok mi clanovi streljackog foruma ne udjele koji humani savjet.
Jao sto sam nevjest!
Last edited by jolly on 23 May 2013, 17:06, edited 1 time in total.
Turn better into best!
- technotronic
- Stožerni Narednik

-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

lex-lutor wrote:Nije predvidjeno ni da cvorci opustose vocku iz zajebancije. Te zivotinje su pravi napasnici i treba ih tamaniti sto je moguce vise.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Postoje i neke ultrazvučne naprave, ali samo postoje. Ne koštaju puno, ali ne vrijede baš ništa. Jedini način osim mreže je da pojedeš sve trešnje, pa se smiješ susjedima kako ovi pustoše njihove.
Nemoj tako.. Ima jako inteligentnih uredjaja koji tjeraju sve sto leti, gmize i hoda samo sto nasi ljudi ocekuju da za 100 Kn mogu dobiti CUDA. Netko sastavi UZ-genrator od materijala cijene 10Kn na to doda kineski Piezo zvucnik za jos 20Kn i papcima preko oglasa prodaje za 150-200 Kn slcno kao i elektricne pastire...Naravno da nema koristi od cijele te igre, da vidis kada imas pastir sa snagom od 7-12 Joula i kada je ispravno postavljena ograda kako nema divljih svinja u tom polju.
Inace za cvorke bi mogla biti jako dobra kombinacija da se pomjesa neko zrnje koje vole zderati sa otrovom za stakore koji se koristi u onim kutijama po poslovnim prostorima. Otrov djeluje za zakasnjenjem i svi ce vjerovatno pojesti dovoljno da se izvrnu u sljedeca 24h. ( ovo je samo moja predpostavka, trebalo bi probati )
Inace za cvorke bi mogla biti jako dobra kombinacija da se pomjesa neko zrnje koje vole zderati sa otrovom za stakore koji se koristi u onim kutijama po poslovnim prostorima. Otrov djeluje za zakasnjenjem i svi ce vjerovatno pojesti dovoljno da se izvrnu u sljedeca 24h. ( ovo je samo moja predpostavka, trebalo bi probati )
Nemoguće je Nemoguće
Pa malo je trzala glavom u lijevo....znači ...lijevo...Iggy wrote:Otkud znaš da je lisica bila bijesna???
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
A ako su ženske....lex-lutor wrote:Nije predvidjeno ni da cvorci opustose vocku iz zajebancije. Te zivotinje su pravi napasnici i treba ih tamaniti sto je moguce vise.
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....