LUDWIG BOROVNIK- PROCJENA ?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
mravoklop
Civil
Civil

LUDWIG BOROVNIK- PROCJENA ?

Post by mravoklop » 03 Jun 2013, 21:26

Pozdrav članovima foruma,
Imam jedno pitanje. Naslijedio sam pušku od oca, pošto nisam lovac, vjerovatno bih je prodao, ali ne znam vrijednost.
Puška je hamerless, marke Ludwig Borovnik, kal.16. Proizvedena je negdje tridesetih godina. Ako netko ima kakvu ideju?
Ovdje je link na oglas.Cijena je napisana tek tako.Ne znam jel pretjerana? http://www.njuskalo.hr/ostalo-oruzje/pu ... as-7224028

zhrvoje
Skupnik
Skupnik

Re: LUDWIG BOROVNIK- PROCJENA ?

Post by zhrvoje » 04 Jun 2013, 10:05

Vrhunska puska (Ferlach - Austria, puskar Ludwik Borovnik), ali cini se dosta zapustena.
Drveni dijelovi dosta losi vjerojatno treba mijenjat. Vidim i da je kundak prepravljan, stavljana nova guma na kundak i cini se nestrucno napravljeno. Metalni dijelovi izvana dijeluju ok za to godiste. Trebalo bi vidit kakve su cijevi iznutra i kakvo je stanje kljuceva.
Po meni cijena je previsoka, ali to je samo moje misljenje.
Tko god kupi pusku morat ce uloziti jos vise tisuca kuna da dovede pusku u ono stanje koje ona zasluzuje....
Da nemam 3 sacmarice i da imam nabavnu mozda bi bio zainteresiran. Na ovim nasim prostorima ne postoje puske koje su vise na cijeni od ferlaskih pusaka...
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 04 Jun 2013, 14:35

zhrvoje wrote:Vrhunska puska (Ferlach - Austria, puskar Ludwik Borovnik), ali cini se dosta zapustena.
Drveni dijelovi dosta losi vjerojatno treba mijenjat. Vidim i da je kundak prepravljan, stavljana nova guma na kundak i cini se nestrucno napravljeno. Metalni dijelovi izvana dijeluju ok za to godiste. Trebalo bi vidit kakve su cijevi iznutra i kakvo je stanje kljuceva.
Po meni cijena je previsoka, ali to je samo moje misljenje.
Tko god kupi pusku morat ce uloziti jos vise tisuca kuna da dovede pusku u ono stanje koje ona zasluzuje....
Da nemam 3 sacmarice i da imam nabavnu mozda bi bio zainteresiran. Na ovim nasim prostorima ne postoje puske koje su vise na cijeni od ferlaskih pusaka...
Kljucna je ova tvoja konstatacija "naovim našim prostorima" :D , jer na ovim prostorima nije bilo bas mogucnosti i izbora za kupovinu bilo kakvih lovackih pusaka do iza drugog svijetskog rata :D
Puska ovako prvi pogled ne vrijedi bas mnogo ( jedino je dizu gravure) , a rad na drvetu je katastrofa, pa to kao da je netko odlomio letvu i "pripasao" je na pusku.
U danasnje vrijeme ne vjerujem da ce pusku prodati i za 4.000 kn ali otom potom svatko cijeni po svojoj procjeni!!

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 17 Aug 2013, 06:40

Lijepa puska ali zapustena.
Head in the City. Hearth in the Field.

Post Reply