Lovac + Sprtski strijelac vs Oruzje
Lovac + Sprtski strijelac vs Oruzje
Zar nije glupo i bez veze da netko tko je lovac ne moze ici u lov sa svojom sportskom puskom koja zadovoljava kriterije kalibra tj. energije. Naravno sa lovackim zrnima a ne sa match varijacijama ????
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Re: Lovac + Sprtski strijelac vs Oruzje
Glupo jest, ali obrnuto moze.lex-lutor wrote:Zar nije glupo i bez veze da netko tko je lovac ne moze ici u lov sa svojom sportskom puskom koja zadovoljava kriterije kalibra tj. energije. Naravno sa lovackim zrnima a ne sa match varijacijama ????
Dakle - lovac moze na streljanu sa lovackim oruzjem i gaadjati sa match streljivom (pa i lovackim ako zeli).
Mislim da tu nema zapreke. Eto, barem nesto.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Pa mozda zato jer je tesko objsniti nekim "biserkama" u raznim PU da imas 3 revolvera i 3 pistolja za samilosni hitac. Posto u HR nije dozvoljen lov kratkim oruzjem odmah si suocen sa birokracijom iako ni tu nema logike jer je energija uvijek energija....Hackerivs wrote:pa zašto ne preregistrira to oružje da bude lovačko?
Drugi problem ti je ako odlucis pauzirati od lova godinu ili dvije pa nemas vazecu markicu za tekucu godinu sto znaci da oruzje registrirano za lov ne bi niti smio koristiti....( tako kazu )
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Lex,
sad si me uhvatio da mi nesto nije jasno:
Ako neko ima oruzni list za lovacko oruzje na pet godina.
A nema markicu za tekucu godinu.
Da li smije na streljanu?
Turn better into best!
- istra champion
- Cinker - bojna

Ako ima iskaznicu bez markice, znači da ne ide u lov tako da mu ni oružje ne trebajolly wrote:Ako neko ima oruzni list za lovacko oruzje na pet godina.
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
Opet smo u SIVOJ zoni na zalost. Ti imas npr. vazeci Lovacki OR za 5g i trazis nabavnu za novu lovacku pusku, ako nemas vazecu markicu za ovu godinu nece ti dati nabavnu ???? PROVJERENO 100%jolly wrote:Lex,
Nemoguće je Nemoguće
Nema se što objašnjavat jer zakonski nije ograničeno koliko kratkog vatrenog oružja za samilosni hitac možeš imati.lex-lutor wrote:Pa mozda zato jer je tesko objsniti nekim "biserkama" u raznim PU da imas 3 revolvera i 3 pistolja za samilosni hitac. Posto u HR nije dozvoljen lov kratkim oruzjem odmah si suocen sa birokracijom iako ni tu nema logike jer je energija uvijek energija....Hackerivs wrote:pa zašto ne preregistrira to oružje da bude lovačko?
Drugi problem ti je ako odlucis pauzirati od lova godinu ili dvije pa nemas vazecu markicu za tekucu godinu sto znaci da oruzje registrirano za lov ne bi niti smio koristiti....( tako kazu )
Zatražiti ime službenika ili službenice i pisano tražit zašto se odbija , a nakon toga službeni dopis na upravne i pravne poslove mupa. Zakon o oružju je u cijeloj HR jednak i nedopustivo je da neke PP drugačije tumače zakon.
evo da se nadovežem. prije dva mjeseca sam zatražio dvije nabavne za pištolj za držanje i nošenje. službenica u pu Zagrebačkoj mi je odmah rekla da nemogu zatražiti dva lovačka pištolja za din nego samo jedan. nisam se žalio, ali nema mi smisla da kao lovac nemogu imati više komada kratkog oružja za samilosni hitac. odobravaju mi za držanje koliko želim, ali kaj če mi više komada oružja, kratkog, ako ga nemogu nositi sa sobom. I nigdje to ne piše u zakonu da imam pravo samo na jedan pištolj za din, ali zašto i s kojim pravom se oni tako ponašaju?
Samovolja, nepoznavanje zakona ili ona a što ce mu više od jednog.skorpac wrote:evo da se nadovežem. prije dva mjeseca sam zatražio dvije nabavne za pištolj za držanje i nošenje. službenica u pu Zagrebačkoj mi je odmah rekla da nemogu zatražiti dva lovačka pištolja za din nego samo jedan. nisam se žalio, ali nema mi smisla da kao lovac nemogu imati više komada kratkog oružja za samilosni hitac. odobravaju mi za držanje koliko želim, ali kaj če mi više komada oružja, kratkog, ako ga nemogu nositi sa sobom. I nigdje to ne piše u zakonu da imam pravo samo na jedan pištolj za din, ali zašto i s kojim pravom se oni tako ponašaju?
Po meni si trebao podnest zahtjev pa ulozit zalbu ili prije poslat upit sluzbeno u svezi toga tako da imaš pokrice prije traženja nabavne dozvole.
budem ja zatražio ponovo. mislim glupo je da jedna referentica odlučuje koliko ću i kakvog oružja imati. ako zadovoljavam sve uvjete u čemu je problem? tak je svejedno imao jedan pištolj ili deset isto je njima samo punim proračun. prvo s kupnjom a poslje s biljezima i ostalim glupostima koje naplačuju. mislim zatražio samo pet nabavnih i dobio sam ih, samo mi je odbila jednu za drugi pištolj za din. ali ne kužim na temelju čega?? mene to ljuti kaj iz pu do pu zakoni se provode kak se kome sprdne. to nije u redu i nije ni pravedno ni ustavno jer je zakon za sve jednak.
Moj prijedlog da pošalješ prije upit mailom i pitaš jer neke PU i PP daju a neke ne i to napisi a sa odgovorom dodji na salter i zatrazi još nabavnih.skorpac wrote:budem ja zatražio ponovo. mislim glupo je da jedna referentica odlučuje koliko ću i kakvog oružja imati. ako zadovoljavam sve uvjete u čemu je problem? tak je svejedno imao jedan pištolj ili deset isto je njima samo punim proračun. prvo s kupnjom a poslje s biljezima i ostalim glupostima koje naplačuju. mislim zatražio samo pet nabavnih i dobio sam ih, samo mi je odbila jednu za drugi pištolj za din. ali ne kužim na temelju čega?? mene to ljuti kaj iz pu do pu zakoni se provode kak se kome sprdne. to nije u redu i nije ni pravedno ni ustavno jer je zakon za sve jednak.
Kratko oružje u svrhu lova za samilosni hitac ionako smiješ nosit samo unutar lovišta.
to je totalna bedarija!
ako netko zadovoljava uvjete za jedan komad lovačkog oružja, bilo kratkog ili dugog - onda zadovoljava uvjete za nabavnu i za 100 komada tog istog oružja na istu dozvolu za držanje i nošenje!
kad odbiju zahtjev, obavezno se žaliti. a ako drugostupanjska komisija odbije onda odmah tužba na upravni sud koja će biti gotova za manje od godinu dana!
ako netko zadovoljava uvjete za jedan komad lovačkog oružja, bilo kratkog ili dugog - onda zadovoljava uvjete za nabavnu i za 100 komada tog istog oružja na istu dozvolu za držanje i nošenje!
kad odbiju zahtjev, obavezno se žaliti. a ako drugostupanjska komisija odbije onda odmah tužba na upravni sud koja će biti gotova za manje od godinu dana!
Da ali zalbe koštaju a i traju a da ne kažem zajebancije oko toga , ako dođe sa odgovorom iz mupa može proci i bez žalbi i bez cekanja, na upit mailom dobiti ce relativno brzo odgovor a onda ne vjerujem da ce na šalteru odbiti zahtjev za jos jednu nabavnu dozvolu.Hackerivs wrote:to je totalna bedarija!
a znaš i sam kakvi su ti odgovori iz mupa!
više štete nego koristi.
p.s. otkad tete na šalteru odbijaju zahtjeve? šta to ne radi komisija?
više štete nego koristi.
Da ali koji put tete na šalteru otkantaju ljude govoreci im da nece dobiti i da to ne može pa onda vecina ne predaje zahtjev(uredno priložiš i mišljenje tek toliko da znaju), nisam jednom bio odbijen i cuo to ne može a nakon traženja razgovora sa nadređenim i vađenja određene dokumetacije(pisanih odgovora iz MUP-a) išlo je bez problema.Hackerivs wrote:a znaš i sam kakvi su ti odgovori iz mupa!
više štete nego koristi.
Kod ovakvih stvari trebao bi dobiti konkretni odgovor moze ili ne moze.
nažalost kod nas je cijeli sustav s*eban...
cijela ta koncepcija kao i veći dio zakona o oružju jednostavno ne valja i nije u realnom skladu s praksom.
cijela ta koncepcija kao i veći dio zakona o oružju jednostavno ne valja i nije u realnom skladu s praksom.
Prilagoditi se i nadati da bude bolje , iako je svaki put samo još gore.
Dobro i koji je zakljucak? Ja sam i sportski strijelac i lovac a imam registrirano samo sportske puske. Dali ja sa tim puskama mogu na lovacka natjecanja npr?
pa smiješ vjerojatno ići na natjecateljska gađanja, ali ne i loviti divljač...