Preporuka filmova

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
sin
Skupnik
Skupnik

Preporuka filmova

Post by sin » 09 Jul 2013, 12:35

Unazad dva tjedna sam pogledao ova dva filma u kojima se kao sporedna tema cijelo vrijeme protežu oružje i streljaštvo.
Možda i nisu najsjajnija filmska ostvarenja, ali vrijedi ih pogledati:
1. ''Jack Reacher'' - službeni trailer: http://www.youtube.com/watch?v=rV6Z5KUja4k

2. ''Triple Tap'' - http://www.youtube.com/watch?v=9mGbq1t4UZI

Uz to bih zamolio kolege s foruma koji znaju za kakav film slične tematike, da nam ga preporuče.
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Re: Preporuka filmova

Post by jolly » 09 Jul 2013, 13:17

Citao sam knjigu "Jack reacher" u originalu, i dosta je bolja od filma.

u knjizi je amerikanca veterana koji je optuzen , a kasnije oslobadjaju krivnje jer je Jack reacher u bolnici isceprkao da ovaj boluje od parkinsona (tresu mu se ruke), a na streljani je na njegovim metama ustanovio da ih je ovaj busio izbliza sa pistoljem (da se pohvali prijatelju), kad je dolazio na trening sa prijateljom rusom, a koji je u stvari bio ruuski snajpersta i veteran,a koji je izveo ubojstva na kraju pocetku knjige / filma.

Pa ga je to (jacka reacera) navelo da neko s parkinsonom ne moze biti snajperista, nego je poceo istrazivati oko tog low-profile rusa.

I na kraju knjige je dosta dobro opisan snajperski duel, prikrivanje od infracrvenog nocnog nisana, dok u filmu nista od navedeng nisam vidio. (mozda sam doduse gledao skracenu verziju - u avionu)

A za film bi prporucio "shooter". Snajperiranja koliko hoces.

A igrani film o povijesti snajpera: "patriot" sa mel Gibsonom - premda nije to tematika filma, ali je slikovito ako se obrati paznja na par detalja.
Pretece snajpera su bila gradjanska milicija u doba rata za nezavisnost sa englezima.
Lovci sa uzlijebljenim puskama nabijacama, koji su birali mete i pogadjali tocno, britanske oficire - sto se u ono doba smatralo necasno. To je bio pocetak price o snajperima, koji bi se pojavili iz potrebe u americkim ratovima, a zbog "necasnosti" takvog gadjanja odmah gasili i povlacili iz vojske, nakon zavrsetka rata. Prica se obicno ponavljala o pojavi i ukidanju snajpera kroz kroz povijest - rat za nezavisnot (mel gibson, lovci, traperi i milicija), gradjanski rat (berdan sharpshooters), prvi svjetski, drugi svjetski... I onda tek pocinje prava ozbiljna nauka oko snajpera i pravi manuali oko cijele price, long range balistike...
Kad je neko rekao: "ljudi, snajperi nam trebaju..."

Filmic je bas OK - ako se obrati paznju na takve detalje. ko puca recizno, sa cime i na kojoj udaljenosti.

Drugi film: Qugley down under (opet crni barut i long range)

Treci film: Enemy at the gates.

Od knjiga: Autor Andy Mac Nab - svi njegovi naslovi.
Vise je o taktici modernog vojnika nego o long range shootingu, ali pokriva kroz price sve vrste naoruzanja.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 09 Jul 2013, 13:29

Neki od filmova koje sam pogledao u zadnje vrijeme i koje bih preporučio su:

a) Parker;

b) Bullet to the head;

c) El Gringo;

toliko od mene za sada, ako pogledam još koji film da je zanimljiv javim se!! :A13:
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

sin
Skupnik
Skupnik

Post by sin » 09 Jul 2013, 14:49

jolly wrote:Citao sam knjigu "Jack reacher" u originalu, i dosta je bolja od filma.
Dakle ima i knjiga...moram je nabaviti. Hvala!
jolly wrote:Treci film: Enemy at the gates.
Ovaj sam gledao, barem tri puta...klasik...
PUNISHER1987 wrote: a) Parker;
b) Bullet to the head;
c) El Gringo;
Bullet to the head sam gledao, a pogledati ću i ova dva. Hvala!
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 09 Jul 2013, 16:04

sin wrote:
jolly wrote:Citao sam knjigu "Jack reacher" u originalu, i dosta je bolja od filma.
Jack Reacher ti je junak serije novela. Ima ih podosta.
(nesto ko serija o Jamesu Bondu, Ian Fleming, ili serija o Jacku ryanu - Tom Clancy - lov na crveni oktobar, clear & present danger, itd..)

http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Reacher

S tim da sam Jacka reachera citao na engleskom, ne znam da li postoji prijevod na Hrvatski.

Inace, sto se knjiga sa tom tematikom tice -meni je najbolji Andy MAc nabb.
i 90% siguran sam da ima prijevod na hrvatski.
Prve dvije knjige su mu autobiografske (autor je ex SAS), a ostale su fikcija.
Bravo-two-zero (akcija u Iraqu), i njegove prve akcije sa jedinicom u Irskoj u doba nemira (zaboravih sad ime knjige).

Takdojer jako dobro od knjiga:
Swenn Hassel, tematika WW2, i kaznjenicka SS jedinica koja prolazi sva bojista drugog svjetskog rata.
Prijevod na hrvastki ima.

Ako bi morao sortiarti po svom gustu; 1 -Andy Mac Nabb, 2 - Swenn hassel - 3, 4, 5 - Jack Reacher (3 i 4 ostavljam prazno)
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

ante12
Razvodnik
Razvodnik

Post by ante12 » 09 Jul 2013, 16:06

Ustvari ima 13 knjiga o Jacku Reacheru.
Film je animljen prema 9 knjizi, One shot.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 09 Jul 2013, 20:39

Django!

Obavezno za onog ko voli crni barut i oruzje na necjeloviti metak!!!!
Turn better into best!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 10 Jul 2013, 00:03

A gdje u svemu tome neka fina gospojica, npr. Tarra White i slicne ??
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 10 Jul 2013, 04:54

lex-lutor wrote:A gdje u svemu tome neka fina gospojica, npr. Tarra White i slicne ??
Pa ona ti je na zenskom forumu, di raspravljaju recepte, traceve, shopping i slicno.
Ovdje, mi muskarci, raspravljamo o drugim temama.
Turn better into best!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 10 Jul 2013, 08:35

:A25: :A25: :A25:

Da uglavnom radi na spremanju kobasica raznih velicina na razne nacine !
Nemoguće je Nemoguće

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 10 Jul 2013, 10:54

pad olimpa je isto zanimljiv film, G.I.JOE ovaj novi je filmic za djecu, Iskupljenje (Redemption) nije me očarao...

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 11 Jul 2013, 07:15

Jucer gledao, "The Last Stand".
Bad guy puca iz colt walkera....
(necjeloviti metak, u jednom trenutku revolver je vani, ovaj ga upire u nekog, kamera zumira - a ono na bubnju se ne vide kapisle. LOL. Prazan. Ostala oprema seta OK)
"Vickers" strojnica, 1939, na vodeno hladjenje...
Zivahan filmic, nije kult film, ali zivahan...
moze se pogledati ko voli dobru pirotehniku, pucnjavu i Arnijeve fore.

Upada Arny u restoran i kaze dvojici penzionera da se sklone jer ce biti pucnjave.
Kaze mu jedan: "Sinko, ne micem se ja nigdje. Ja imam visoki tlak, i kolesterol, a narucio sam jaja sa slaninom. Zar ti mislis da se ja bojim smrti?"
Turn better into best!

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 11 Jul 2013, 18:10

jolly wrote:Jucer gledao, "The Last Stand".
Bad guy puca iz colt walkera....
(necjeloviti metak, u jednom trenutku revolver je vani, ovaj ga upire u nekog, kamera zumira - a ono na bubnju se ne vide kapisle. LOL. Prazan. "
Gledao sam film i ne sjecam se dali je bilo nekih nepravilnosti(mislim da nije) , ali imaš za colt walker konverziju bubnja na .45lc i oni se uglavnom i koriste u filmovima jer je lakše napuniti ih čorcima, a izgleda skoro kao normalni bez kapisla a svaka komora ima svoju udarnu iglu.

http://www.midwayusa.com/product/126824 ... round-blue

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 11 Jul 2013, 19:02

Korekcija na moje prethodno: tipkao sam na brzinu, a kasnije nisam editirao.
Nije bio walker, nego dragoon.

Ali nije bio na konverziju, siguran sam 99.999%.
Bas me zanima ako se negdje moze potvrditi sto su koristili od opreme na setu.

Inace svi na kapislu, danas imaju konverziju - to nije upitno. Imam army 1860 cal 44. Pa sam gledao.
Jedina zackoljica je - da za to imati treba nabavna dozvola i registrirati ga pod B kategoriju.
A onda se javljaju 2 problema: prvi je nabavka streljiva 45 lc, a drugi produzavanje oruznog lista - pa onda sve gubi smisao - zasto se u to upustati, kad C kategorija ima svoje prednosti oko registracije i nabavke.
Turn better into best!

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 11 Jul 2013, 20:21

jolly wrote:Korekcija na moje prethodno: tipkao sam na brzinu, a kasnije nisam editirao.
Nije bio walker, nego dragoon.

Ali nije bio na konverziju, siguran sam 99.999%.
Bas me zanima ako se negdje moze potvrditi sto su koristili od opreme na setu.

Inace svi na kapislu, danas imaju konverziju - to nije upitno. Imam army 1860 cal 44. Pa sam gledao.
Jedina zackoljica je - da za to imati treba nabavna dozvola i registrirati ga pod B kategoriju.
A onda se javljaju 2 problema: prvi je nabavka streljiva 45 lc, a drugi produzavanje oruznog lista - pa onda sve gubi smisao - zasto se u to upustati, kad C kategorija ima svoje prednosti oko registracije i nabavke.
Fali ti onaj 0.001 i tu si pogriješio konverzija je pogledaj sliku
.45 lc ti ima detonex (bar je imao) , ima i Rebec u Postojni.

Konverziju ces kod nas tesko dobit a ja bi onda radije uzeo Ruger New Vaquero, Colt Peacemaker M1873 ili Uberti u kalibru.45 LC što namjeravam vec neko vrijeme a sad su granice otvorene, s tim da nisam na cisto dali da uzmem Rugera koji je puno cvrsci i trpi vece pritiske ili jeftiniji Uberti ili Colt iz kasnije proizvodnje a ipak original(ima ih u Njemačkoj)

http://www.imfdb.org/wiki/Last_Stand,_The#Colt_Dragoon -Link na oružja sa seta
Attachments
Pogledaj laganu finu crtu na bubnju tu se odvaja i stavljaju se meci
Pogledaj laganu finu crtu na bubnju tu se odvaja i stavljaju se meci

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 16 Jul 2013, 23:03

sin wrote:
Pisac Lee Child (inace ima i cameo ulogu u filmu) je napisao nekoliko knjiga o Jack Reacheru, ovo su samo neki od naslova prevedeni na hrvatski:
Jedan Hitac (po njemu je snimljen film, u odnosu na knjigu, film je nula... jack reacher je covjek od 115kg i 195cm visine... a glumi ga tom cruise?!??!?!)
Čovjek sa dva lica (meni osobno mozda najbolja i najnapetija knjiga)
Cijena života (cisto solidna)
61 Sat (dosao do pola tek =))
Afera
Kat Ubojica
Potezna Mina
Posjetitelj
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 16 Jul 2013, 23:05

jolly wrote:Django!
Obavezno za onog ko voli crni barut i oruzje na necjeloviti metak!!!!
original ili remake? =)
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 16 Jul 2013, 23:17

Gledao sam remake u kinu - nedavno.
Dakle, na to sam mislio.

Ali cujem da je original jednako dobar, ali nisam ga gledao.
Turn better into best!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 16 Jul 2013, 23:19

jolly wrote:Inace, sto se knjiga sa tom tematikom tice -meni je najbolji Andy MAc nabb.
i 90% siguran sam da ima prijevod na hrvatski.
Prve dvije knjige su mu autobiografske (autor je ex SAS), a ostale su fikcija.
Bravo-two-zero (akcija u Iraqu), i njegove prve akcije sa jedinicom u Irskoj u doba nemira (zaboravih sad ime knjige).

Takdojer jako dobro od knjiga:
Swenn Hassel, tematika WW2, i kaznjenicka SS jedinica koja prolazi sva bojista drugog svjetskog rata.
Prijevod na hrvastki ima.

Ako bi morao sortiarti po svom gustu; 1 -Andy Mac Nabb, 2 - Swenn hassel - 3, 4, 5 - Jack Reacher (3 i 4 ostavljam prazno)
Andy McNab - Daljinsko upravljanje, meni najbolja od njegove 3 knjige koje sam procitao (a ima ih vise), a Sven Hassel - 14 knjiga napisano i svih 14 dostupne na hrvatskom (imam cijelu kolekciju)

bok uz bok McNabu bih naveo i Chris Ryan-a, McNabovog kolegu iz SAS-a, ima hrpu knjiga slicne/iste tematike kao McNab, ... mislim da McNabova Brawo Two Zero i Ryanova Jedini koji se izvukao prvu trecinu knjige imaju skoro isti sadrzaj jer je rijec o istoj akciji, dok se nisu razdvojili.

McNab pise sa određenim humoristickim/cinicnim stilom pa se cesto nasmijes kako docarava neku situaciju...
Ryan pise dokumentaristicki i sve opisuje u detalje, npr izgled puske i slicno,

TOPLO Preporucam knjigu domaceg autora Igora Petrića - TG5 (Taktička Grupa 5), opisuje radnju u domovinskom ratu (Velebit i okolica ako me pamcenje sluzi), fikcija prema pricama i zgodama mnogo drugih stvarnih sudionika i stvarnih akcija.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 16 Jul 2013, 23:22

jolly wrote:Gledao sam remake u kinu - nedavno.
Dakle, na to sam mislio.
Ali cujem da je original jednako dobar, ali nisam ga gledao.
originala ima nekoliko, isto kao i Eastwoodovih spageti westerna... negdje Djanga glumi Franco Nero, a negdje Mario Girotti a.k.a. Terrence Hill, dobri su ali za klasu ispod Eastwood/Leone westerna...

Wild Bunch (Divlja Horda) - od redatelja Sam Peckinpaha je obavezna lektira svakog ljubitelja oruzja i filmova, tko nezna, film je bok uz bok sa "Velicanstvenih 7" ako ne i bolji. obavezno pogledati.

Post Reply