Godina prosla bez pomaka !!

Samostalno punjenje streljiva

Moderator: istra champion

Post Reply
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Godina prosla bez pomaka !!

Post by lex-lutor » 14 Jun 2013, 08:29

Zakon koji nam je zabranio reloading je na snazi vec godinu dana, DA LI JE MOGUCE da se gospoda iz HSS nisu uspjela dogovoriti, sastati i sluzbeno reagirati na tako ozbiljan problem i o svemu naravno obavjestiti svoje clanove CITAVIH 365 dana !?!
Nemoguće je Nemoguće

James
Razvodnik
Razvodnik

Re: Godina prosla bez pomaka !!

Post by James » 14 Jun 2013, 10:56

Ma sastančili su oni ali su im glavne teme bile podjela fotelja i love, a nas člansto ko j.....!

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 14 Jun 2013, 22:13

Pozz obadvojici,
znam......stereotipe je teško mijenjati ali pokušat ću.
Ako mislite na HSS, nisu čak niti sastančili jer je program takav da su se u zadnje vrijeme rasuli ko rakova djeca na sve strane svijeta. Nisam odvjetnik ničiji, nemam namjere nikoga braniti, nemam namjere nikoga učiti pameti (ni sam ne volim takve tipove) ali kako dosta dobro znam što se događa u savezu siguran sam da će naše pitanje doći na dnevni red i to vrlo brzo. Uostalom, ne znam da li vi nešto više znate o tome,... ali ima jasnih indicija da se opet ide u izmjene Zakona o oružju. Mislim da je sad naš trenutak i da ga ne smijemo propustiti. Podjele je najlakše napraviti, "mi i oni" su uvijek u modi ali to nam neće riješiti problem. Sinergija je ključna riječ a ja sam eto (iako sam prešao pedesetu) još uvijek optimist i nekako predosjećam da ćemo se po pitanju "punjenja streljiva za vlastite potrebe" ubrzo ponovno nać "na svome".
Jednog su mog kolegu dok smo još imali kosu na glavi i bili aktivni vojnici pitali: "Koja je razlika između pojma shvatiti i razumjeti?" Odgovorio im je: "Ko razumije shvatit će!"
Pozz još jednom i spremite argumente za ljuti boj koji nam predstoji negdje neposredno iza 01. srpnja (koliko ja imam informacije).
:)

James
Razvodnik
Razvodnik

Post by James » 14 Jun 2013, 22:53

Pa ajde da vidimo i to, nadam se da ce reloading biti samo prvi u redu nebuloza koje treba rijesiti.
A podjele na nasi njih nastaju jer mi nemamo informacija da se nesto radi pa odmah mislimo da se radi "na hrvatski nacin"!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 15 Jun 2013, 06:24

Wagner wrote:Pozz obadvojici,
znam......stereotipe je teško mijenjati ali pokušat ću.
Ako mislite na HSS, nisu čak niti sastančili jer je program takav da su se u zadnje vrijeme rasuli ko rakova djeca na sve strane svijeta. Nisam odvjetnik ničiji, nemam namjere nikoga braniti, nemam namjere nikoga učiti pameti (ni sam ne volim takve tipove) ali kako dosta dobro znam što se događa u savezu siguran sam da će naše pitanje doći na dnevni red i to vrlo brzo. Uostalom, ne znam da li vi nešto više znate o tome,... ali ima jasnih indicija da se opet ide u izmjene Zakona o oružju. Mislim da je sad naš trenutak i da ga ne smijemo propustiti. Podjele je najlakše napraviti, "mi i oni" su uvijek u modi ali to nam neće riješiti problem. Sinergija je ključna riječ a ja sam eto (iako sam prešao pedesetu) još uvijek optimist i nekako predosjećam da ćemo se po pitanju "punjenja streljiva za vlastite potrebe" ubrzo ponovno nać "na svome".
Jednog su mog kolegu dok smo još imali kosu na glavi i bili aktivni vojnici pitali: "Koja je razlika između pojma shvatiti i razumjeti?" Odgovorio im je: "Ko razumije shvatit će!"
Pozz još jednom i spremite argumente za ljuti boj koji nam predstoji negdje neposredno iza 01. srpnja (koliko ja imam informacije).
:)
Bojim se da je trend od zakona do zakona - poostravanje regula.... (Pesimist sam priznajem), pa sa strepnjom treba ocekivati slijedeci.

Pa ako je tako i ako se po EU obicajima i praksi opet definira i regulira re-loading za osobne potrebe - vrlo lako se mogu pojaviti dodatne para-Europske komplikacije u HR primjeni.
Eto na primjer: da se omoguci re-loading za vlastite potvrde, ali uz uvjet da se ima zavrsen tecaj za re-loading, poput nasih susjeda u Sloveniji i sto nije nerazumno.

A dok se regulira i pokrene ko ce biti ovlasteni instruktor, i stvar se uhoda u praksi - ode nama jos jedna godina. Pogotovu ako neke edukativno-obrazvone programe mora odobriti ministarstvo prosvjete kao u nekim drugim sportovima.

Pesimista jesam i mozda pusem na hladno, ali tko god bude isao sa prijedlozima o izmjenama ZoO treba dobro pokriti sve aspekte pojedine izmjene. Nije to bas jednostavno, odnosno sto bi narod rekao "nije to daj mare pizde", i trebalo bi ozbiljno pristupiti tome, po mogucnosti u tijesnoj suradnji sa Lovackim savezom.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 16 Jun 2013, 11:17

A što je s lovcima koji su prilikom polaganja lovačkog ispita prošli osposobljavanje za punjenje sačmenog streljiva npr.?? Trebalo bi pritisnuti HLS da se isto ubaci u lovački ispit,po želji lovca. Također da stariji lovci mogu pri HLS-u naknadno položiti tečaj za punjenje streljiva za svoje potrebe. Također trakavicu oko nabavnih dozvola treba ukinuti, ok liječnički svakih 5 god, ali zašto ako imam 5 pušaka nabavnu za 6-tu čekam kao da nemam oružje nikako tj. kao da prvi put tražim??? Za prvi put detaljna provjera je u redu, nema smisla kasnije sve ponavljati, a čovjek ima 10 cijevi 20 godina već. Normalno bi bilo uz predočenje oružnog lista kupiti što ti se svidi,odnijeti na registraciju i amen. Stalno nas lažu izjavama tipa "usklađivanje sa EU", a tamo 100 puta bolje nego kod nas. Zakone nam pišu svakakvi ljudi koji sa strukom veze nemaju i kompliciraju do bola zbog neznanja. Zato jesmo di jesmo,korumpirano, sporo, jadno.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 16 Jun 2013, 11:49

Iggy wrote: Normalno bi bilo uz predočenje oružnog lista kupiti što ti se svidi,odnijeti na registraciju i amen.
:A28:

To bi bila jedna od prvih izmjena koju bih ja predlozio!
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 16 Jun 2013, 11:56

U stvari,
Na sve prethodno - postavlja se jedno osnovno pitanje:

Postoji li uopce neka sluzbena radna grupa (unutar Lovackog ili Streljackog Saveza ili zajednicka) koja se bavi revizijom i prijedlogom izmjena postojeceg ZoO, ili novim ZoO, a s kojim bi se u konacnici pristupilo nadleznom ministarstvu, odnosno zakonodavcu?

Ili, da li se takva grupa formira, ili se kani formirati?

Ako ne postoji, ili se nema namjere formirati - a sto je lako moguce - onda admin moze slobodno da stavi lock na ovu temu.
Dzabe nam se sekirati!
Turn better into best!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 16 Jun 2013, 12:40

Pametnih i normalnih ljudi koji su u stanju donijeti razumne zakone ima, problem je sto ne rade u takvim institucijama jer su ih otjerali poslusni, podobni i nesposobni. Sa druge strane imas ekipu u krovnim savezima koji su nasli neki svoj mir, PRE-dobru placu i nista im ne fali u zivotu, znas da se svi takvi boje za svoju guzicu i kako ces ih sada natjerati da RADE BAS ZA ONO sto su placeni tj. da zastupaju interese clanova..?

Razumniji pogled na istu tu situaciju je da ih zapravo placa drzava, tj. SISTEM kojem je u interesu da rade bas to sto rade i tiho prelaze preko problema, trpaju spise u ladice sve dok raja ne izgubi volju i zdrav razum !!!

Nema tu filozofije, sve se zna, kada bi u ovoj drzavi bio problem samo zakon o oruzju to bi bilo super, no 90% nasih zakona je toliko dobro napisano da se zapravo ne mogu sprovoditi u praksi a tice se i banalnih i ozbiljnih stvari.....

npr. naknada za svaku ubranu sparugu...koju si duzan plaitii ako beres sparoge na drzavnoj zemlji, znaci u inspekciju moras polsati, Geodeta, vjestaka za zemljista, i inspektora..... Hahahhahahahahahhahahahahahahahhahaah

Imamo Hrvatsku - Nemamo drzavu, zemlja u kojoj je more bistrije od naroda !!!
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 30 Jul 2013, 03:18

Nazalost moram se sloziti s tobom Lex. Sto se tice HLS njih takodje boli k za nas.
Gotovo od kada je nastao od kada je RH stalno se vrte isti likovii u njemu i najvise
zahvaljujuci njima mozemo zahvaliti sto nas stalno proganjaju i sto nisu ucinili ama
bas nista kad su tim degutantnim zakonom zabranili reloading. Nasarali su nesto
u Lovacki vjiesnik,sramota a trebali bi lobirati za nasa prava,ali to je kod nas u
drzavi tesko moguce. Imamo predivnu drzavu ali je definitivno ne zasluzujemo!
Head in the City. Hearth in the Field.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 30 Jul 2013, 08:46

Nema se tu vise sto dodati na tu temu, netko je usro motku i progurao zakon samo da bi se uvukao nekome u supak ili dokazao nesto sto zapravo nema smisla. Veci problem je nastao KAKO sada priznati da je napravljena glupost i uskladiti to sa zakonima EU da se sacuva ponos PAMETNIH.

O inertnosti HLS-a i HSS-a nema se vise sto dodati, ili ih je netko dobro platio da sute i ne rade nista na tu temu, ili svi imaju toliko "putra" na glavi na moraju drzati jezik za zubima....
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 31 Jul 2013, 21:08

Znam Lex. Kako se baviti sportskim streljastvom kad ne smijes puniti!?
Sto god kupis platis PDV na to,masno nam sve naplate i onda nam
zabrane!!! Jel postoji nesto u drzavi sto se zove ,Usravna prava pojedinca,!?
Jel idemo glasat za nekoga da nam poboljsa kvalitetu zivota ili da nas jebe!?
Kako je krenilo jos malo necemo u kuci smjeti imati ostar kuhinjski noz a
kammoli sto drugo, osim toga pun mi je k***c da me netko tretira kao ,kriminalca,
i gradjanina drugog reda jel cijeli svoj zivot zivim posteno i postujem nasu
Drzavu i zakon i nek nas puste da uzivamo u onom sto volimo jel nikog ne ugrozavamo
s tim! Rekao sam;netko voli svoj reket za tenis a ja volim svoj 357, kako god

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 01 Aug 2013, 09:41

Woolf Blaser wrote:Znam Lex. Kako se baviti sportskim streljastvom kad ne smijes puniti!?
Isto kao i voziti Ferari ako imas placu od 300 Eur !!! - NIKAKO -

Ti stvarno mislis da oni koji pisu zakone kada im spomenes sport.streljastvo bilo kojim djelicem mozga razumiju tu problematiku ili da je uopce zele shvatiti......????????????
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 01 Aug 2013, 21:05

Sto se mozga tice to je nesto u cem je vecina politicara u deficitu
a onaj tko je predlozio i izlobirao taj degutantni zakon ga ni nema.
Vjerujem da sam vrlo blizu istine ako konstatiram da su odredjeni
lobiji potplatili nekog da im to progura ocekujuci bolju zaradu.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 02 Aug 2013, 10:17

To bi bilo preinteligentno za ovu problematiku. Radi se vjerovatno o necijem ljecenju frustracija preko svojih satelita i uzaludnom pokusaju smanjivanja kulture naoruzavanja na totalno glup nacin. Mene vise brine to sto su "DRUGOVI" vec jednom zajebali sve gradjane ove drzave i oduzeli im oruzje a onda omogucili svojim drugovima iz druge drzave da nas gaze bez mogucnosti da se branimo.. Situacija je opet slicna, nasi "drugovi" zadnjih par godina opet sustavno pokusavaju razoruzati narod na podmukao i pokvaren nacin u suradnji sa okupatorima iz EU druzbe !
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 02 Aug 2013, 15:26

Nisam to htio spominjati,tj vele da bi se ta tema trebala izbjegavati
na forumu, ali sve me vise bole one moje dvije milje i sto Deutche mark
koje sam izvrnio 91' za Madjarskog kalasa. Mislio sam da to cinim za
svoju zemlju. Koji glupan,cinio sam to za gramzive politicare. Takvih
"glupana" poput mene ima na tiisuce! Dobili smo muda Marjanova
nazad.
NAJGORE STO SE DOGODILO LIJEPOJ NASOJ SU POLITICARI!!!

Post Reply