PPU 8x57
Re: PPU 8x57
Ako je lov u pitanju u pravu si 100%. Steta novaca jer do 200m sve sto pogodis pada...
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ja pratim i lovacki forum, i mogu ti reci da na PPU niko nema zamjerke.
Sve sto pogode - pada. Tako tvrde.
Pogledaj jos i streljivo:
Igman Konjic - u istom cjenovnom rangu.
Od lovaca se niko ne zalii, samo da ti dam jos jednu ideju.
Sve sto pogode - pada. Tako tvrde.
Pogledaj jos i streljivo:
Igman Konjic - u istom cjenovnom rangu.
Od lovaca se niko ne zalii, samo da ti dam jos jednu ideju.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ja bi dodao sve sto se DOBRO pogodi pada...
Igmana bi radje zaobisao...
Igmana bi radje zaobisao...
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Od lovaca koje ja poznajem svi koriste uglavnom PPU, ja uglavnom koristim RWS ali ponekad se nađe i koja kutija PPU!!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
jeli velika razlika izmedju rws i ppu na meti,pitan jer mi je puska upucana na rwsPUNISHER1987 wrote:Od lovaca koje ja poznajem svi koriste uglavnom PPU, ja uglavnom koristim RWS ali ponekad se nađe i koja kutija PPU!!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

ćuturica wrote:jeli velika razlika izmedju rws i ppu na meti,pitan jer mi je puska upucana na rwsPUNISHER1987 wrote:Od lovaca koje ja poznajem svi koriste uglavnom PPU, ja uglavnom koristim RWS ali ponekad se nađe i koja kutija PPU!!
Na to ti ne bih mogao odgovoriti jer imam pušku upucanu na RWS, a pošto ponekad uleti PPU onda pucam bez optičkog ciljnika pa stvarno ne bih znao!!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
PPU Grom nije loš metar, pogotovo kad cijenu uzmeš u obzir...ćuturica wrote:Imate li neko iskustva sa ovin streljivon?
Skupo mi je davat za RWS 30ak kuna po komadu,a mislim da PPU ne može bit toliko lošiji koliko je jeftiniji.
ali da nešto pojasnimo... ona izreka: "Pao je ka gromom pogođen"
e... pa tu se nije mislilo na PPU Grom, nego na pravi grom... onaj sa neba...
da nebi bilo zabune...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Samo, ako cemo bit realni - mislim da je vise tog palo od PPU, nego od atmosferskog praznjenja.
Nego, ako govorimo o cijenovnom rangu streljiva, mislim da ni ovo nije lose:
http://www.bullet.hr/trofeje.html
Nego, ako govorimo o cijenovnom rangu streljiva, mislim da ni ovo nije lose:
http://www.bullet.hr/trofeje.html
Turn better into best!
Valja.. Imaš i rezervnu varijantu u pola cijene RWS-a, Sako HH - isto valja i još kako..ćuturica wrote:Imate li neko iskustva sa ovin streljivon?
Skupo mi je davat za RWS 30ak kuna po komadu,a mislim da PPU ne može bit toliko lošiji koliko je jeftiniji.
Ova rasprava o RWS i PPU municiji totalno kriva.
Kaze puska upucana na RWS ili PPU. To je totalno krivo i ne moze biti.
RWS proizvodi 10tak vrsta zrna i puska moze biti upucana samo na jedno od tih zrna.
I svako od njih radi drukcije i nosi drukcije. Isto vrijedi i za PPU samo je izbor zrna manji.
[quote="ćuturica
jeli velika razlika izmedju rws i ppu na meti,pitan jer mi je puska upucana na rws[/quote]
Na ovo se pitanje ne moze odgovoriti (vidi gore), ovisi o pusci tj od cijevi do cijevi a ne o RWS-u ili PPU-u.
Kaze puska upucana na RWS ili PPU. To je totalno krivo i ne moze biti.
RWS proizvodi 10tak vrsta zrna i puska moze biti upucana samo na jedno od tih zrna.
I svako od njih radi drukcije i nosi drukcije. Isto vrijedi i za PPU samo je izbor zrna manji.
[quote="ćuturica
jeli velika razlika izmedju rws i ppu na meti,pitan jer mi je puska upucana na rws[/quote]
Na ovo se pitanje ne moze odgovoriti (vidi gore), ovisi o pusci tj od cijevi do cijevi a ne o RWS-u ili PPU-u.
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Vjerojatno mu je puska upucana na tu jednu vrstu rws-a zrnja koju on koristi a ne opcenito upucana puska za tu marku streljiva... a cijela rasprava govori o odnosu kvalitete izmedju te dvije marke... i da slazem se pada sve sto se DOBRO pogodi, sa ppu, rws ili ik...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Marka se plaća i to je evidentno. Ja sam promašio lisicu zrnom Norma VULKAN i lisica je pobjegla. Rezultat bi bio isti i sa bilo kojim jeftinim ili skupim streljivom, te mi se stoga nameće zaključak da nema nikakve razlike između skupog i jeftinog streljiva.
-
John Moses
- Razvodnik

Koristio sam GROM dugo u 30-06 i dok nisam prešao na Sako HH nisam znao što je kvalitetan i konzistentan metak...za Normu i RWS nedam novce jer s Sakom radim djeteline na meti što je za Grom bio nedosanjani san,max grupacija oko 6 cm.
Jedino što radi malo veću štetu na mesu od GROM-a (mekši metak) ali još nisam morao tražiti ili popravljati hitac.
Jedino što radi malo veću štetu na mesu od GROM-a (mekši metak) ali još nisam morao tražiti ili popravljati hitac.
Moja iskustva sa gromom u 30-06 su ista kao i tvoja . Jedna kutija je bila donekle, druga vec rasipa ko da pucam sacmaricom a o smecu u cijevi da ne govorim, dimnjak je nula prema ovome. Isto sam preso na Sako HH i zadovoljan. Puknuo sam srnjaka po rebrima, steta nikakva, pao nakon 20 koraka.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Ako ti je za lov na nekim prosjecnim udaljenostima koristi ga.
Ako trebas za nesto vise onda bi ipak trebao potrositi koju
kunu vise. Prilicno prlja cijev ali kad uzmes cijenu u obzir
u tom slucaju treba i proizvodjaca nagraditi.
Ako trebas za nesto vise onda bi ipak trebao potrositi koju
kunu vise. Prilicno prlja cijev ali kad uzmes cijenu u obzir
u tom slucaju treba i proizvodjaca nagraditi.
Head in the City. Hearth in the Field.