Lažna optužba ili bolje reći kleveta!!

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Lažna optužba ili bolje reći kleveta!!

Post by PUNISHER1987 » 12 Aug 2013, 12:26

Situacija je ovakva: jedan malo stariji član lovačkog društva u koje sam i ja uključen mi već zadnjih nekoliko dana prijeti da će me policija privesti jer tvrdi da se unazad dva - do tri tjedna svaku večer vozam sa svojim džipom i sa malokalibarkom pucam na sve što mi se nađe na nišanu, pa tako tvrdi da sam u to vrijeme pobio oko 10-ak zečeva i nekoliko srni i srnjaka! Kako da mu dokažem da niti posjedujem malokalibarku niti da sam išao u večernju vožnju džipom? Ne želim da mi policija dolazi pred kuću jer me je sramota pošto nisam problematičan tip i nikada ne bih napravio takvo što!! Neznam što da napravim jer me lažno optužuje!! :A10:
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Lažna optužba ili bolje reći kleveta!!

Post by lex-lutor » 12 Aug 2013, 13:14

Fino odes u policiju i sam prijavis da ti se cini kako se netko voza Djipom po lovistu i puca na sve sto se mice ali nisi siguran tko bi to mogao biti, nego posto si savjestan lova sa moralom i etikom odlucio si to prijaviti....potpis i ....zdravo Marijo.......

Sebe si osigurao a netko drugo ce ionako najebati, bitno da to nisi ti !!!

Ovog kretena IGNORIRAJ !
Nemoguće je Nemoguće

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 12 Aug 2013, 13:39

To nista ne pomaze.
Ali ako prijavis doticnog za prijetnju i maltretiranje tada ce popricati i sa njim pa da vidimo na temelju cega te optuzuje.

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 12 Aug 2013, 14:29

zdebat wrote:To nista ne pomaze.
Ali ako prijavis doticnog za prijetnju i maltretiranje tada ce popricati i sa njim pa da vidimo na temelju cega te optuzuje.
Nemam nikakve koristi od toga da ga prijavim, samo ne želim tu sramotu da mi policija dolazi pred kuću, uostalom ako je on tako siguran da ja krivolovim neka dođe i slobodno pogleda da li imam malokalibarku i kakvo meso mi se nalazi u zamrzivaču!! Sasvim drugačija situacija bi bila da je on vidio da ja to radim, a ovako me optužuje na osnovi rekla - kazala!!

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 12 Aug 2013, 18:55

Danas je nažalost, vrlo lako navući neku nevolju na vrat. Ako sam dobro shvatio, i ti i on, članovi ste iste udruge. Možda da razmisliš o prijavi Časnom sudu udruge, pa čak i podizanju tužbe za klevetu. Naravno, moraš imati svjedoke da te određena osoba kleveće. Ja sam imao sličnih problema iz drugog razloga i mogu ti reći da su dečki s foruma uglavnom ozbiljno shvatili moj problem i dali mi pregršt korisnih savjeta. Moje mišljenje, laičko je, jer ti ja s pravom nemam nikakve veze. Činjenica je da bi ti dotični lik mogao zagorčati život. Ovdje na forumu ima pravnika koji su mene nesebično savjetovali. Sad je samo pitanje, treba li netko tko podnosi neutemeljenu prijavu, tu prijavu i potkrijepiti nekim dokazima. S druge me strane ne bi me čudilo da taj lik ima u škrinji i srnetine i zečetine i tko zna što još. To je ona spika "drž'te lopova"! Iskreno se nadam da te neće zadesiti najgori scenarij, no ne bi bilo loše, pripremiti se za isti. Držim ti palčeve! Pozdrav

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 12 Aug 2013, 19:42

PUNISHER1987 wrote:Situacija je ovakva: jedan malo stariji član lovačkog društva u koje sam i ja uključen mi već zadnjih nekoliko dana prijeti da će me policija privesti jer tvrdi da se unazad dva - do tri tjedna svaku večer vozam sa svojim džipom i sa malokalibarkom pucam na sve što mi se nađe na nišanu, pa tako tvrdi da sam u to vrijeme pobio oko 10-ak zečeva i nekoliko srni i srnjaka! Kako da mu dokažem da niti posjedujem malokalibarku niti da sam išao u večernju vožnju džipom? Ne želim da mi policija dolazi pred kuću jer me je sramota pošto nisam problematičan tip i nikada ne bih napravio takvo što!! Neznam što da napravim jer me lažno optužuje!! :A10:

prvo se dogovori sastanak sa predsjednikom društva i tajnikom i onda se popriča o tom čocjeku i o tom preoblemu, tada, ako je lovačko društvo ok, formira se disciplinska komisija, ide disciplinski postupak protiv dotičnog gospodina jer lažno optužuje, a ako mu to nebu dovoljno ode se fino na policiju i prijavi se za maltretiranje i prijetnje(jer prijeti da će Vas prijaviti policiji) pa Vi njega prije :). Nema tu nikakve sramote da policija dođe. Oni moraju raditi svoj posao i za to su plaćeni. Ako čovjek nema kaj skrivati samo neka gospoda policajci dolaze nema tu nikaj loše. Mislim da bi to trebali riješiti interno u društvu.

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 12 Aug 2013, 21:10

Razmislit ću što da napravim, ali najviše me ljuti to što na osnovi njegove optužbe i još par drugih lovaca su stali na njegovu stranu, sad ispada da ja čim uzmem džip da odem na vikendicu automatski sam u krivolovu, a sam pouzdano znam da dvojica iz lovačke udruge koje sam i ja član konstantno krivolove, da navedem samo situaciju kad mi je prošle godine srnjak konstantno dolazio na vikendicu na korito da se napoji vode i da pase na livadi koja je u sklopu vikendice, x puta sam ga vidio i mogao odstrijeliti ali nisam to napravio, a jedno jutro kada sam došao na vikendicu vidio sam kako krvav trag vodi od korita do livade na kojoj je pao, kasnije su mi se ta dvojica pohvalila da je bio dobar i imao lijepe rogove!! Nisam osvetoljubiv ali pošto sam najmlađi član uvijek će prije vjerovati njemu nego meni!! Bude li me nastavio lažno optuživati i klevetati ići ću direktno na policiju jer mi je dosta toga!!

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 13 Aug 2013, 07:17

Mislim da si sam sebe stavio u nepovoljnu poziciju vec samim tim sto tako razmisljas.
Pa sto ako si najmlađi od svih, zar vrijedis manje od drugih?
Ja se osobno ne bih tako pasivno drzao i pustao da netko gazi po meni.
Ako im dopustis ovo, tome nema vise kraja.
Bit ces dezurni krivac za sve.

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 13 Aug 2013, 09:30

zdebat wrote:Mislim da si sam sebe stavio u nepovoljnu poziciju vec samim tim sto tako razmisljas.
Pa sto ako si najmlađi od svih, zar vrijedis manje od drugih?
Ja se osobno ne bih tako pasivno drzao i pustao da netko gazi po meni.
Ako im dopustis ovo, tome nema vise kraja.
Bit ces dezurni krivac za sve.

u potpunosti se slažem s Vama. Godine nisu bitne. Svi ste vi kolege lovci i tako se morate odnositi jedni prema drugima. Kažem disciplinska je najbolje rješenje (ako je lovačko društvo ok). Iz iskustva znam da su stariji lovci često jalni na mlade lovce (naravno ne svi) ima ih isfrustriranih i preseravaju se. Zato ih treba spustiti na zemlju. Zapamti da smo svi mi lovci kolege to kaj je netko stariji nedaje mu pravo da te gazi. Savjeti su uvjek dobrodošli od starijih lovaca, ali ovakve prijetnje i sl. nisu dobrodošle i moraju se sasjeći u korjenu.

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 13 Aug 2013, 10:04

Vidjet ću što da napravim, ali neću dopustiti da ni taj lik niti bilo tko drugi gazi po meni, iako sam mlad poštujem starije lovce i uvijek dobro dođe pokoji savjet od njih, ali ovakvo lažno optuživanje ili kleveta nije nikako uredu! Hvala svima na savjetima!

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 13 Aug 2013, 15:08

Samo pocni to riješavat cim prije da ne bude prekasno poslije , jer ako govoriš istinu o tome što ti se dešava to treba odmah riješavat.
Moze biti da netko zeli na tebe prebacit svoju stramotu.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 13 Aug 2013, 22:00

Zalosno je sto se uopce prica o ovakvim situacijama, ako to samo malo eskalira i krene prica prema MUP-u oni ce vrlo jednostavno rijestiti problem, oduzet ce oruzje tebi i ovim likovima koji su dio price pa se vi kasnije tuzakajete i dokazujte tko je tko nije, u svakom slucaju bit ce 1:0:0 za "drzavnu bezbednost"....

Ne vidim drugog nacina nego da tu pricu rijesis oci u oci sa navedenima ali pred svjedocima, da kasnije ne bi bilo izvrtanja i muljanja.....
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 14 Aug 2013, 02:57

Zao mi je sto ti se dogadjaju takve stvari. Po onome sto si napisao izgleda da u
vasem drustvu ima dosta negativnih rabota. Postoji izreka; Tko laze misli da svi
lazu.,tko krade misli da svi kradu..Meni ovo ne izgleda dobro. Dovoljno je da te
netko anonimno prijavi i ostajes bez oruzja. Osobno mi jako krivo sto je nas zakon
takav da je moguce kao sto je neki kolega s foruma napisao da ako se tvom susjedu
ne svidja tvoja frizura ostajes bez oruzja. To je nazalost cinjenica i kod nas si automatski
,kriv dok se ne dokaze suprotno, sto je apsurd jel je to na osnovi asocijacija a ne cinjenica.
Okolnosti u drzavi ti takodje ne idu na ruku(zakon,stav javnosti i drzavnih tijela spram nas lovaca)
pa onda kad tome pridodas ponasanje odredjenih clanova u lovackim drustvima koji misle
da su Boga za jaja uhvatili ako su na nekim ,rukovodecim, pozicijama u drustvima(nekima je
to plafon u zivotu) a dovoljno su bezobzirni i nemoralni da to iskoriste. Nazalost previse
negativnih ostavstina iz socijalizma ima u nasoj drzavi. Lov (lovstvo) nikad nije bio socijalna
kategorija u uredjenim drzavama i dok god dio lovaca misli da za onu clanarinu koju placa
mora i nadoknaditi kroz divljacinu nece biti dobro. Sumljam da mozes razumno razgovarati
s doticnim jel njegove izjave dokazuju da nije razuman, tako da mislim da trebas nesto sluzbeno
da imas pisani trag o tome. Nemoj zazirati od Policije, usudio bih se reci da bi ti oni mogli
biti rjesenje tvog problema jel si cist i nemas se cega bojati. Jasno mi je da jebes ti to kad
Policija mora intervenirati, u tome trenutku postajes rob svoje strasti. Nemoj me drzati za
rijec o mome prijedlogu,samo znam ako si posten i iskren da te cijeli forum podrzava onoliko
koliko moze moralno i kolegijalno.Drzi se Covjek i nedaj da te kreteni jebu...
Head in the City. Hearth in the Field.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 14 Aug 2013, 05:59

Woolf Blaser wrote: Nazalost previse
negativnih ostavstina iz socijalizma ima u nasoj drzavi.
Da, to drustvo socijalisticko je bilo strasno zaostalo. Trebalo ga je mijenjati i prije.
Moj deda lovac je, recimo, u socijalizmu imao oruzni list bez datuma isteka, a to oruzje je kasnije naslijedio moj ujak na osnovu drzanja oruzja kao uspomene.
Strasno je to neodgovorno od strane tog nazadnog oblika drustva.

Jedva sam cekao da u nasem novom drustvenom poretku donesu prave demokratke zakone, pa da ukinu oruzne listove za uspomenu, mom ujaku da oduzmu oruzje-bez naknade, a meni i svim vlasnicima oruzja da uvale lijecnicki.

Cak su se u startu u novom nasem naprednom drustvu malo zajebali - pa su dali oruzne listove prvo na deset godina, ali srecom i to je sad ispravljeno pa imamo sve na pet godina.

Sad mozemo biti svi na miru. Napokon su stvari dosle na svoje mjesto.

:A28:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 14 Aug 2013, 06:42

Po kojoj teoriji mislis da je ispravno da moje dijete automatizmom nasljedi moje
oruzje nakon moje smrti ako ne zadovoljava uvijete za drzanje ili nosenje oruzja,
osim u slucaju da je oruzje trajno onesposobljeno!? Dakle tata se bavio lovom i
streljastvom i rijesio ,problem, za sve generacije,a po tome sto si napisao ispada
da ne mora ni rodjeno dijete vec bilo tko od zakonitih nasljednika. Drzava uzela
oruzje bez naknade??? Zaboravio si spomenuti da drzava ako i oduzme oruzje
imas zakonski predvidjen rok do kada ga mozes prodati ili prepisati na imaoca
valjane nabavne dozvole!!! Mijesas kruske i jabuke.

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 14 Aug 2013, 17:34

hmm recimo primjer...deda ima auto. vozi ga pazi mazi i sve. dođe starost bolest i smrt. auto se odjavi i stoji u garaži netreba liječnički, dozvola za držanje, netreba biti ni prijavljen i sl. dođe unuk nasljedi auto registrira ga i vozi i pere i dere. Zasto tako nebi bilo i s oružjem? prijaviš ga, imaš mjesto (sef) gdje se drži i ako ga ne upotrebljavaš ne treba ti liječnićki. Fino stoji u sefu i čeka unuka i to je to. Na temelju čega država može oduzeti nekome nešto što je pošteno kupljeno ili nasljeđeno bez odštete/naknade (naraavno ako s time nije počinjeno nikakvo kazneno dijelo)? meni to nema smisla.To se zove KRAĐA. recimo...osoba nasljedi oružje od nekoga... ne bavi se lovom, streljaštvom,skupljanjem,ali to mu je draga uspomena na tu osobu i ne želi je prodati ili onesposobiti. znači mora opet na policiju,dozvola za držanje i liječnički i plačati sve te gluposti, a nebude je nikada koristio. Zar nebi bilo bolje da se može prijaviti da je imaju u evidenciji ali da nemaš troškova liječničkog i sl recimo 10g? kad se oružje ide onesposobiti isto košta tako da bi tu trebalo nači neko bolje rješenje. I samo da dodam više se ljudi ozljedi prevoznim sredstvima nego oružjem, pa mislim da ćemo uskoro morati i svakih 5g na liječnićki za vozaču, ako ne i svake 3g. :)

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 14 Aug 2013, 17:52

Hvala Skorpac!
;)

ja moram reci da zbog navedenih okolnosti, ja dobro razmisljam koliko mi se uopce isplati para ulagati u oruzje sve dok ne budem siguran da ce mi se djeca baviti streljastvom / ili lovom. Upravo iz ovih gore razloga.

Poznam jednog Njemca,stastveni lovac - i on mi oprica da upravo u momentu kad smo razgovarali (bilo prije par godina) da je u procesu narucivanja nekakve puske za lov, iz neke male radionice - sve po mjeri... ne znam vise koja puska, medjutim planirao je investirati 15tak tisuca eura (ili vise) u pusku, i nije se usudio naruciti pusku dok mu sin nije polozio lovacki ispit, tako da je tek onda narucio kad je bio siguran da ima ko naslijediti.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 14 Aug 2013, 21:24

Mislim da sam ti nesto tako i napisao, Great Jolly!

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 14 Aug 2013, 22:48

Punisher evo rjesenja da ga zajebes prije nego on tebe

Kupi nesta na crnjaka, te to isto sakri kod njegove kleti

I nakon par dana ga prijavi muriji da je pucao po divljaci u svom vinogradu :D

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 14 Aug 2013, 23:22

Spinnaker wrote:Punisher evo rjesenja da ga zajebes prije nego on tebe

Kupi nesta na crnjaka, te to isto sakri kod njegove kleti

I nakon par dana ga prijavi muriji da je pucao po divljaci u svom vinogradu :D
Čuj to će biti malo teže jer nema klet, uostalom je...e se mene ili kako bi susjed od mog djeda rekao: dijete je...e se meni, ja sam čist i zaboli me uho, ako hoće zvat policiju neka zove on će se osramotit a ne ja! :lol:

Post Reply