Prava vlasnika (privremeno) oduzetog oružja
Re: Prava vlasnika (privremeno) oduzetog oružja
E vidis ovdje ima jedan veliki problem, tj. DVA. Sasvim logican zakljucak je da ekipa koja si je dozvolila da negativne promjene zakona prodju bez reagiranja, prozivanja, ili pokusaja ispravka pogresnih odluka NE ZELI i NECE napraviti nista po tom pitanju.Woolf Blaser wrote:........Dragi moji kolege nama
nema pomoci dokle god nasi savezi (lovacki,streljacki...) ne sjednu za stol i naprave kvalitetan
prijedlog zakona o oruzju...........
Njima je PREDOBRO, zive na drzavnoj sisi, dobra placa, dobri dodaci za XYZ tekme itd...pa zasto bi se oni bunili.....???
Proslo je vise od godine kako je zabranjen reloading u hrvata, HSS se jos NIJE udostojio napraviti sastanak na tu temu, samo slusamo izgovore birokratsko-partijskog karaktera....
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Stvarno sramota. Kao sto velis boli ih k,njima je dobro i ne zele se zajebavati s tim.
Head in the City. Hearth in the Field.
NE zele, NE znaju i Ne zanima ih ili su pak dobili PARTIJSKI NAPUTAK da sute....??
NAravno da supljoglavci koji su takav zakon izglasali nemaju pojma kakvu stetu cine svima koji se bave lovom i sportom, prije par sati smo proslo kroz trgovinu i bacili pogled na cijene lovacke municije...
ISTI metak koji je kod nas 32 Kn je u njemackoj 2 Eur, Ne znam sada koju igru igraju, Detonex, Lovac, M&M, itd kao uvoznici i da li su oni ti koji imaju marzu 100% no uz ove cijene u HR municiju ce samo kupovati isti ti koji su glasali za takve zakone ili imaju place od 20.000 Kn na dalje....
Normalna raja ce umjesto da novac ostavlja u nasoj drzavi pare nositi u susjedne zemlje, kad vec idem po provistu u sloveniju kupim i nesto municije i dodjem doma....takvo razmisljanje je ocito bolje za nase gospodarstvo.....
NAravno da supljoglavci koji su takav zakon izglasali nemaju pojma kakvu stetu cine svima koji se bave lovom i sportom, prije par sati smo proslo kroz trgovinu i bacili pogled na cijene lovacke municije...
ISTI metak koji je kod nas 32 Kn je u njemackoj 2 Eur, Ne znam sada koju igru igraju, Detonex, Lovac, M&M, itd kao uvoznici i da li su oni ti koji imaju marzu 100% no uz ove cijene u HR municiju ce samo kupovati isti ti koji su glasali za takve zakone ili imaju place od 20.000 Kn na dalje....
Normalna raja ce umjesto da novac ostavlja u nasoj drzavi pare nositi u susjedne zemlje, kad vec idem po provistu u sloveniju kupim i nesto municije i dodjem doma....takvo razmisljanje je ocito bolje za nase gospodarstvo.....
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Bit ce ono prvo Lex! Koji je to bezobrazluk u trgovinama!!! Primjer; Tikka koja kod nas kosta
oko 9000 tisuca kn u Canadi je oko 800 $ (nesto malo preko 4000 kn), Remington 770 je kod
nas oko 5000 kn a u Can 270 $ (oko 1800 kn) ! 100 com zrna recimo SST Hornady 30/180 grs u
Can je 23 $ a u Europi oko 50 eura! Gledam caure 308 Rem...1000 kom kosta 150 $!!! Jebote
za tu lovu ti se ne isplati ponovo ih kalibrirat,skracivat i cistiti...iskoristis ih i bacis. Da se razumijemo
oni na tu cijenu dobro zaradjuju! Nitko te ne jebe,kupuj kolko hoces i gruvaj dok ti zubi ne ispadnu.
Ovi nasi kreteni ne kuze da je to cijenom prihvatljivije i da nas ne jebu s tim idiotskim zakonom
ljudi bi to vise kupovali! 32 kune metak,jebo mu pas mater od cega je napravljen!? Ovi nasi zamusanci
bi na par kutija streljiva zaradili mjesecnu placu!!! To nema u p materinoj!
oko 9000 tisuca kn u Canadi je oko 800 $ (nesto malo preko 4000 kn), Remington 770 je kod
nas oko 5000 kn a u Can 270 $ (oko 1800 kn) ! 100 com zrna recimo SST Hornady 30/180 grs u
Can je 23 $ a u Europi oko 50 eura! Gledam caure 308 Rem...1000 kom kosta 150 $!!! Jebote
za tu lovu ti se ne isplati ponovo ih kalibrirat,skracivat i cistiti...iskoristis ih i bacis. Da se razumijemo
oni na tu cijenu dobro zaradjuju! Nitko te ne jebe,kupuj kolko hoces i gruvaj dok ti zubi ne ispadnu.
Ovi nasi kreteni ne kuze da je to cijenom prihvatljivije i da nas ne jebu s tim idiotskim zakonom
ljudi bi to vise kupovali! 32 kune metak,jebo mu pas mater od cega je napravljen!? Ovi nasi zamusanci
bi na par kutija streljiva zaradili mjesecnu placu!!! To nema u p materinoj!
Znas i sam da smo mi PRE-Glupi da bi smisli bilo sto a kamoli nesto korisno, kao sto je Jolly napsiao ekipa IV-REICHA je odlucila da se kultura naoruzavanja i drzanja oruzja mora svesti na minimum, svi znamo zasto je to tako jer ovce bez zubiju ne mogu gristi gospodara. Imaju dovoljno novaca da potkupe politicare, crkvu, skolu , nekoliko kvazi pacifistickih udruga i da pocmu siriti razne price o oruzju slozene na tako perfidan nacin da u konacnici ispada kako SAMO oruzje ubija ljude i kako je za svo zlo krivo oruzje.... Onda ti se to malo zacini da neke karticarske kuce u EU ne suradjuju sa firmama koje prodaju oruzje, pa ti kroz medije samo guraju negativne teme o oruzju, dok druga strana nema prilike niti da kaze nesto u svoju obranu itd......
Uglavnom koliko je jaka ta masinerija najbolje se vidjelo u CIJELOJ GODINI prije nego je HR usla u EU, U SVIM JAVNIM PISANIM i elektroniskim medijima NISI mogao pronaci niti jednu negativnu vijest o EU zajednici a nekolicina tvrdi cak da se internet promet IZ-PREMA HR koji je sadrzavo negativne pojmove o EU filtrirao...
Uglavnom koliko je jaka ta masinerija najbolje se vidjelo u CIJELOJ GODINI prije nego je HR usla u EU, U SVIM JAVNIM PISANIM i elektroniskim medijima NISI mogao pronaci niti jednu negativnu vijest o EU zajednici a nekolicina tvrdi cak da se internet promet IZ-PREMA HR koji je sadrzavo negativne pojmove o EU filtrirao...
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Vidjet ces,nece se od saveza niko mrdnuti zbog toga.(lovacki pogotovo).
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Po Seattle-u i Vancouveru sam gledao neke ponude prije par godina.Woolf Blaser wrote:Bit ce ono prvo Lex! Koji je to bezobrazluk u trgovinama!!! Primjer; Tikka koja kod nas kosta
za tu lovu ti se ne isplati ponovo ih kalibrirat,skracivat i cistiti...iskoristis ih i bacis.
Ko ode u butigu i kupi dobru sacmaricu, ali ne pretjerane vrijednosti recimo oko 700 dollara - davali su kupcu na poklon i zracnu pusku. (To je bilo 2010)
Medjutim ne brkajmo Ameriku i EU - u Americi je oruzje gradjansko pravo, a u Evropi je privilegija.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Nisam na to mislio Jolly,namjerno sam usporedio cijenu Europske puske u USA i obrnuto.
Imaju i oni marze i porez a razumljivo je da i proizvodjac mora zaraditi pa me malo jebe kad za tu
istu pusku moram doma platiti vise nego duplo!!! Ok,nasi porezi su veci ali slozit ces se da je
to ipak previse. Imao sam prilike razgovarati s ljudima o tome i svi slicno govore; ,nasa je
zarada ok i nasi kupci nam se uvijek vrate,!!! Dakle,ako zelis(sto bi trebalo biti normalno) da ti
biznis dugorocno funkcionira moraju obje strane biti zadovoljne, ja imam osjecaj da kod nas trgovci
misle da kad mu dodje kupac oderi ga najvise sto mozes jel to ionako kupuje vise-manje jedanput!
Imaju i oni marze i porez a razumljivo je da i proizvodjac mora zaraditi pa me malo jebe kad za tu
istu pusku moram doma platiti vise nego duplo!!! Ok,nasi porezi su veci ali slozit ces se da je
to ipak previse. Imao sam prilike razgovarati s ljudima o tome i svi slicno govore; ,nasa je
zarada ok i nasi kupci nam se uvijek vrate,!!! Dakle,ako zelis(sto bi trebalo biti normalno) da ti
biznis dugorocno funkcionira moraju obje strane biti zadovoljne, ja imam osjecaj da kod nas trgovci
misle da kad mu dodje kupac oderi ga najvise sto mozes jel to ionako kupuje vise-manje jedanput!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Ima istine u tome, ali ima i u slijedecem:
Usporedi promet i potraznju u USA, i konkurenciju ponude na trzistu u USA,i usporedi prema istom kod nas - cijene u USA moraju pasti. To je zakon trzista.
A sad uzmi tog jednog naseg trgovca - koji proda jednu pusku mjesecno.
I uzmi jednog naseg prosjecnog lovca (na prosjecnoj placi ili prosjecnoj penziji) pa se zapitaj koliko on ispali karabinskih metaka godisnje?
Mozda grijesim - ali meni je dojam da prosjecan lovac ispali manje od 20 karabinskih metaka godisnje.
I onda kolika je tu potraznja na trzistu, a trgovac mora prezivjeti?
Ne branim ja nase trgovce, ni najmaje, medjutim hocu reci da je trgovacka situacija u USA (ili Kanada) ili kad se usporedi sa nasom sasvim drugacija pa se cijene robe tako formiraju.
U Sloveniji je, recimo, zakon za sitnicu liberalniji - ljudi vise pucaju - veci je protok robe po trgovianama i odmah se to odrazava na cijene.
Usporedi promet i potraznju u USA, i konkurenciju ponude na trzistu u USA,i usporedi prema istom kod nas - cijene u USA moraju pasti. To je zakon trzista.
A sad uzmi tog jednog naseg trgovca - koji proda jednu pusku mjesecno.
I uzmi jednog naseg prosjecnog lovca (na prosjecnoj placi ili prosjecnoj penziji) pa se zapitaj koliko on ispali karabinskih metaka godisnje?
Mozda grijesim - ali meni je dojam da prosjecan lovac ispali manje od 20 karabinskih metaka godisnje.
I onda kolika je tu potraznja na trzistu, a trgovac mora prezivjeti?
Ne branim ja nase trgovce, ni najmaje, medjutim hocu reci da je trgovacka situacija u USA (ili Kanada) ili kad se usporedi sa nasom sasvim drugacija pa se cijene robe tako formiraju.
U Sloveniji je, recimo, zakon za sitnicu liberalniji - ljudi vise pucaju - veci je protok robe po trgovianama i odmah se to odrazava na cijene.
Turn better into best!
da... pa to je to...Woolf Blaser wrote:... ja imam osjecaj da kod nas trgovci misle da kad mu dodje kupac oderi ga najvise sto mozes jel to ionako kupuje vise-manje jedanput!
u prosjeku se kod nas kupuje čak manje nego jedanput...
ima neki mali postotak ljudi koji kupuju više puta, ali zato ima i onoh koji nisu kupili ništa, nego samo naslijedili...
ili onih koji su oružje donili iz rata pa legalizirali...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Imate pravo obojica. Malo se kontam pa razmisljam koliko mi je svojevremeno reloding
smanjio troskove za streljivo i dolazim do zakljucka da mi je povecao troskove (ovdje mislim
konkretno na lovacke potrebe)! Dok sam kupovao streljivo pazio sam na svaki metak,no medjutim
kad se nakupilo komponenti na kraju sam znao doci na streliste sa boxom od 50 a malo ih je znalo
ostati u njemu (znali smo se zaigrati,a i puno nam je trebalo pa nam je i falilo)! To je onaj dio o Jollyjevoj
prici o ponudi i potraznji i na nasu zalost istinit. U Minhenu je samo jedno mjesto sa kojeg se
opskrbljuje cijela Bavarska sto se tice baruta,tj mora biti specijalni sef i ne smije u njemu biti
vise od 100 kg. Opet ponuda i potraznja jel takav sef,dozvole itd zasigurno puno kosta pa kod
nas nikome ne pada na pamet takva investicija...Koliko god mi to tesko priznati ali jebi ga,jadni
smo. Sory decki,malo sam se zanio pa i odluto s teme.
smanjio troskove za streljivo i dolazim do zakljucka da mi je povecao troskove (ovdje mislim
konkretno na lovacke potrebe)! Dok sam kupovao streljivo pazio sam na svaki metak,no medjutim
kad se nakupilo komponenti na kraju sam znao doci na streliste sa boxom od 50 a malo ih je znalo
ostati u njemu (znali smo se zaigrati,a i puno nam je trebalo pa nam je i falilo)! To je onaj dio o Jollyjevoj
prici o ponudi i potraznji i na nasu zalost istinit. U Minhenu je samo jedno mjesto sa kojeg se
opskrbljuje cijela Bavarska sto se tice baruta,tj mora biti specijalni sef i ne smije u njemu biti
vise od 100 kg. Opet ponuda i potraznja jel takav sef,dozvole itd zasigurno puno kosta pa kod
nas nikome ne pada na pamet takva investicija...Koliko god mi to tesko priznati ali jebi ga,jadni
smo. Sory decki,malo sam se zanio pa i odluto s teme.
Nikada se necu sloziti sa ovakvom izjavom, tvrdim da smo bolji, pametniji i da vise vredimo od vecine susjednih zemalja koje nas okruzuju, imamo puno veci problem a to je zavist i ne mozemo se sloziti da bi rijesili bilo kakav problem.Woolf Blaser wrote:...Koliko god mi to tesko priznati ali jebi ga,jadni
smo.......
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Falio si mi Lex! Tj bio sam ljubomoran jel sam mislio da se gradele ne gase na
nekoj rivi. Niti su pametniji,niti su bolji,niti bolje zive ali imaju reda i stvari su vrlo
jasno postavljene. Oni su odavno shvatili da ne mozes samo pritiskati vec da je covjeku
potreban odmor i njegov hobi (razbribriga) koju svi ozbiljno shvacaju. Kad sam znao provesti
vrijeme u lovu ili na streljani drugi dan dodjem sretan na posao. Kad to ne mogu iz nekog
razloga onda mi vise ,pase, da me neko posalje u k.... nego da mi veli ,dobar dan,!
nekoj rivi. Niti su pametniji,niti su bolji,niti bolje zive ali imaju reda i stvari su vrlo
jasno postavljene. Oni su odavno shvatili da ne mozes samo pritiskati vec da je covjeku
potreban odmor i njegov hobi (razbribriga) koju svi ozbiljno shvacaju. Kad sam znao provesti
vrijeme u lovu ili na streljani drugi dan dodjem sretan na posao. Kad to ne mogu iz nekog
razloga onda mi vise ,pase, da me neko posalje u k.... nego da mi veli ,dobar dan,!
Neki ce mi za zamjeriti ali ne mogu odoliti, na zalost zapad ( SISTEM ) je svojoj raji uspio usaditi u glavu sljedece:
" ARBEIT MACHT FREI "
Nakon toga sve je islo nekako samo po sebi, red , rad i disciplina bez toga NEMA pomaka prema boljem ????
( PS: Za ove koje me misle napasti drvljem i kamenjem , misli se na sam pocetak te price jos iz 1870 i neke godine, )
" ARBEIT MACHT FREI "
Nakon toga sve je islo nekako samo po sebi, red , rad i disciplina bez toga NEMA pomaka prema boljem ????
( PS: Za ove koje me misle napasti drvljem i kamenjem , misli se na sam pocetak te price jos iz 1870 i neke godine, )
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Zasto bi te napadali!? To sto mi Hrvati mislimo da smo najpametniji to je nas problem.